pathra -> RE: Nosečke na obali 2014 (2.3.2014 22:26:54)
|
Da sem vam malo javim tudi jaz. Evo zdej sem trenutno v 35.tednu.. kar hitro leti čas. Do zdej sem se večinoma obremenjevala z magistrsko nalogo ampak je tudi to za mano, namreč v petek sem magistrirala končno in zdej lahko veselo pripravim vse za novega člana. Ker imamo že vse doma nisem sploh nič kupovala, samo ven morem dat in pripravit, pripravit torbe itd. No pustovanje.. mi smo imeli kratek oddih na Gorenjskem, ker sem zagovor imela v Kranju, tako da v Kopru na povorki nismo bili, smo pa šli danes v Lucijo pogledat z našo malo rožico in je samo začudeno gledala.. hehe. Porod v Izoli.. meni je pa bila prav v redu izkušnja. Sicer jaz drugih udeležencev poleg babice nisem imela. Lovšin je prišel samo mimo in vprašal da če kaj rabijo naj ga pokličejo. Mene so en dan prej sprejeli na oddelek in mi dali svečke (2 dni po roku), ker sem imela nosečniško sladkorno in niso pustili preveč čez rok, zvečer ob polnoči sem nekje začela dobivat popadke in se odpirat, ob 3h sem šla na klistir in bla v sobici za eno uro. Od utrujenosti in nespanja sem potem predihavala popadke in zraven skoraj dremala vmes, moj pa je gledal morje hehe. No babica Aleksandra je prišla pogledat čez 1uro in pol, potem mi pokazala malo dihanje. Sredstev za lajšanje bolečin nisem imela, ker nisem rabila, ko se je menjala izmena smo pa z drugo babico potisnile in ob neke 7:30 se je rodila najina hčerkica. Rezana in raztrgana nisem bila. Edino pri iztisu so mi dali dva umetna popadka, ker so moji popadki preveč popustili. Otroka sem imela skoz pri sebi, razen zjutraj peljejo jih umit, da se lahko tudi mamica malo zrihta. Dude jaz nisem dajala in sem skoz probala dojit, edino zvečer mi je zmanjkalo mleka in je tamala bila jokava in sem poklicala sestre, ki so jo odnesle, dale glikozo ali dodatek in je zaspala do jutra. Edina negativna izkušnja je bila z eno nočno sestro, ki je imela grd odnos kot češ "kaj me pa sploh budiš" in se me je hotla hitro rešit... mi je kar prinesla brizgo da sama dam dodatek jaz pa nisem znala.. potem ko sem jo še enkrat poklicala je zabila uno brizgo v tamalo ki se je skoraj dušila, potem rekla "ne gre" in mi prinesla flaško.. in rekla: "a to pa boste znala sama".. Ta pa se mi je res zamerla.. ampak povsod so taki ljudje.. kaj čmo.. Aja.. Nata: meni je pa prav všeč bila.. sploh pa ko je svoje čudne komentarje dajala, pa ful ji je bilo všeč, da si se posvečal otroku.. vem da je bila zelo vesela, ko je videla, da otrok in mamica zaspita v isti postelji (ker pač ko podojiš se zgodi da te zmanjka skupaj z otrokom).. No to je moja izkušnja iz zaradi tega grem spet rodit v Izolo.. za tiste par dni bomo preživeli gor :)
|
|
|
|