RE: Biti državljan Slovenije? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


Frodo Bisagin -> RE: Biti državljan Slovenije? (30.1.2014 20:42:47)


IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Seveda daje.....vsaka mala kraja, vsaka mala prevara daje legitimnost večji kraji, večji prevari......samo mi male kraje opravičujemo in s prstom kažemo le na večje.....oz. govorimo celo obratno, da velika kraja daje legitimnost mali kraji.......in smo tam kaj je bilo prej ali kura ali jajce......in ne moremo zaključiti začaranega kroga......



On je skako i na guske i na patke...
Princip je isti, sve su ostalo nijanse.... ( Dj. Balasevic)




Stanislava_ -> RE: Biti državljan Slovenije? (30.1.2014 20:45:29)

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Da se zaradi notranjih prepirov kvačka na račun otrok, ki čakajo na operacijo. Da ljudem prestavijo operacijo, na katero čakajo že dve leti za nedoločen čas. V Mariboru al kje že, imajo mamografijo, ki že vrsto let stoji zapakirana in nerabljena.
Samo en majčken delček. In tu tiščat glavo v pesek, da je vse super in fajn,... kar je super in fajn je, pa če se na trepalnice nekateri mečejo, dediščina prejšnjega sistema, ki se sesuva. Sam pač, kot pri mnogih stvareh, delajmo se, da je vse OK, dokler ne bo prepozno. Tako kot pri bankah, gospodarstvu, delu na črno,... In edini, da držijo sistem gor, so zaposleni, ki pa tudi nimajo neomejeno moči...


Torej, ohranimo sistem, ki je bil in je še dober.

Kaj pa vem, mi imamo tudi z obstoječim sistemom, dobre izkušnje (mogoče celo boljše, ker zjutraj ne kofetkajo več [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]), je pa res, da nismo redni obiskovalci.




josephine27 -> RE: Biti državljan Slovenije? (31.1.2014 8:56:47)

Kot je nekoč rekla Svetlana Makarović ( in strinjam se z njenim pogledom na to ) - biti slovenec ( slovenka, bosanec/bosanka, madžar/madžarica, marsovec/marsovka ..... u name it ), to ni nekaj, na kar bi moral biti ponosen ali pa se tega sramovati, to preprosto SI. Nobenega vpliva nimaš na to, kje in kot kaj se boš rodil, torej si ne moreš lastiti zaslug za to in biti zaradi tega ponosen.


Zelo lepo povedano, nekako tako čutim tudi sama,

Če pomislim, koliko grozdejstev so že naredili ljudje, bi potem lahko rekla tudi to, da me je sram biti človek.


Glede popihanja pa. Če bi se pojavila lepa priložnost zakaj pa ne, verjamem, da si lahko dom narediš kjerkoli. Ne sanjam pa tem vsak dan.




kalisi -> RE: Biti državljan Slovenije? (31.1.2014 10:40:24)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: kalisi

Kar hočem povedati je, da se pri nas naš zdravstveni sistem kuje v zvezde, s čimer je seveda tiste, ki razmer drugje ne poznajo, čisto lepo prepričati, kako smo oh in sploh. Le zakaj so Štajerke na veliko hodile rojevat v Avstrijo??? Menda ne zato, ker je tam slabše kot pri nas???


Zdravstvo ni hotel, ampak v osnovi zdravstvo (čeprav je določena mera udobja zaželena).

Če že primerjate zdravstvo, primerjajte BISTVENO, to je zdravje.

Smrtnost dojenčkov Slovenija 4,7 promila
                                Avstrija   5,0 promila
                                Italija      6,0 promila
                                Švedska  3,5 promila




Se strinjam in bodimo natančni ter navajajmo vire statističnih podatkov:

http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/table.do?tab=table&init=1&language=en&pcode=tps00027

Torej, smrtnost dojenčkov v prvem letu starosti na 1000 rojenih: podatki so za leto 2012 oz. 2011, če ni novejšega
Slovenija 1,6
Avstrija 3,2
Italija 3,2
Švedska 2,6
Nemčija 3,4
Islandija 0,9

Verjetno pa se bomo tudi strinjali, da na podlagi enega samega samcatega kazalca od 1000-ih ne moremo reči, da zdaj smo pa najboljši na svetu in da lahko minister za zdravje da noge na mizo in roke za vrat, ali pač? Najbrž vam kot ženskam ni vseeno ali imate dobro organizirano in dostopno preventivo, ko gre za raka dojk, materničnega vratu itd.? Pa poglejmo, kako se Slovenija pri tem odreže:

http://ec.europa.eu/health/indicators/indicators/index_en.htm

Podatek pove, koliko žensk starih med 50 in 69 let je v zadnjih dveh letih imelo preventivni pregled prsi:
Slovenija 47,4 %
Avstrija 80,2 %
Nemčija 68,4

Podatke si lahko razlagamo na več načinom. Recimo, da slovenski zdravstveni sistem ne premore dovolj naprav za pregled prsi in so čakalne vrste. Mogoče pa je tudi, da smo Slovenke o pomenu preventive slabše izobražene. Iz tega izhaja da ali zdravstvo premalo obvešča in vlaga v preventivo ali pa smo Slovenke enostavno manj pametne od Avstrijk in Nemk. Jaz raje verjamem, da povprečna pamet s tem nima nič opraviti in da je težava v zdravstvu (politika preventive ali pa oprema).

Glede hotelskih storitev pa, ko boste naslednjič po kakšni težki operaciji okrevale v neklimatizirani sobi, v kateri bo tudi ponoči 30 stopinj, pomislite na to, kako vaše kolegice v Nemčiji ali Avstriji okrevajo na prijetnih 24 stopinjah. Boljši bivalni pogoji dokazano pospešujejo okrevanje.





Colt -> RE: Biti državljan Slovenije? (31.1.2014 19:10:06)

Biti državljan Slovenije? Hmm....čist odvisno kje delaš. Elita je izgubila stik z realnostjo, sužnji (k držijo gor to elito) pa čakajo pred vrati Karitasa in RKja.




liliana -> RE: Biti državljan Slovenije? (31.1.2014 21:29:12)


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_

IZVIRNO SPOROČILO: liliana


IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_


Daj no.
To, da so bile vse srečke na srečelovu dobitne (in da je ša kakšna babica kakšno šenkala), ne daje legitimnosti nikomur, da dobitke pokrade!!!



Seveda daje.....vsaka mala kraja,


Loterija ni kraja.


S tega gledišča (torej če smo se šli z našo državo igro na srečo) se torej tudi ne moremo pritoževati, da je le peščica dobila glavni dobitek.......loterija pač......[sm=smiley2.gif]




StrawberrY -> RE: Biti državljan Slovenije? (31.1.2014 21:35:21)

Sem prebrala samo rijin prvi post.
Sem ponosna, da sem Slovenka, ker to preprosto sem. Ne strinjam se z marsičem v Sloveniji, to tudi javno povem,napišem, predvsem, kar se tiče zdravstva, saj se zaradi otrokove bolezni veliko gibljem v teh vodah.

Selitev? Ja, samo iz čisto drugega razloga, kot pa to, da ne bi bila ponosna, da sem Slovenka in, da živim v Sloveniji.




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]