Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: buscaglia Frodo Bisagin, najprej hvala za odgovor. 12. vprašanje - kaj je mehansko in kaj je naravno sem prepričan, da ne potrebuje pojasnila, lahko pa seveda to dodam, da bo bolj jasno. Dodaj ga, ker to kar je za tebe jasno, ni jasno za vse. 13. vprašanje - ne razumem tvojega vprašanja, kaj pa če je ukrep minimalen in ni zaradi energetske učinkovitosti. Kaj je minimalen ukrep? Ni pomembno ali je ukrep minimalen ali pa gre za večji ukrep, kot je dodatna toplotna izolacija fasade. Če si izvedel nek ukrep in ga nisi izvedel zaradi povečanja energetske učinkovitosti, ampak iz nekega drugega razloga in ta ukrep vseeno pripomore k energetski učinkovitosti stavbe, je to pač tudi ukrep energetske sanacije stavbe. Če je streha in ostrešje zamenjano zaradi starosti in je izvedeno energetsko učinkoviteje kot prej, je to vsekakor tudi ukrep energetske sanacije. To preoblikuj in zapisi kot pojasnilo, saj se ti zna zgoditi, da ne bodo vpisali dolocenih ukrepov ker je zaradi starosti in ne energetske ucinkovitosti. 24. vprašanje - označiš Drugo in to napišeš Pa dopisi, da v kolikor meni, da je investicija nepotrebna oznaci z drugo. 28. vprašanje - preveč splošna kritika, da bi lahko kar koli komentiral Vprasanje je vecpomensko. Varuj se pasti, da zato ker je tebi nekaj jasno in ti je jasno kaj kaj pomeni in kaj hoces, da je jasno tudi vsem ostalim. Ce hoces relevantne odgovore, naredi anketo tako, da jih bos tudi dobil. 30. vprašanje - to vprašanje ima bolj namen kontrolnega vprašanja, kaj katera barva označuje pa lahko vidiš tudi na primeru EI, ki je v anketi Vprasanje je enostavno pomankljivo pojasnjeno . enako je kot oceniti z oceno od 1 do 5, a ne ves kaj je najboljse in kaj najslabse. Napisi kaj je rdece in kaj zeleno pa je tudi smer jasna. 31. vprašanje - EI vsebuje dele, ki so navedeni v anketi pri tem vprašanju. Da bi na EI iskal račun zanjo je tako, kod da bi na homologacijskem listu avtomobila iskal njegovo ceno. Ce clovek meni, da mu energetska izkaznica ni potrebna jo ne bo tudi gledal. Tvoji odgovori implicirajo zainteresiranost za vsebiono energetske kartice - za nekoga je kot racun iz samopostrezbe lahko - niti ne pogledas , samo spravis, ker ga baje moras imeti. Ne prezri to skupino ljudi. 32. vprašanje - ker je vprašanje za kaj se vam zdi uporaba EI BOLJ smiselna Izbirati med zdi se mi smiselna in zdi se mi bolj smiselna.. v opsnovi je se vedno, da je kartica smiselna - ni opcije, da menim, da je popolnoma nesmiselna. Spet izlocis skupino ljudi, ki ne vidi nic smiselnega v kartici. 33. vprašanje - ko si prebral uvod pri vprašanjih o EI si izvedel nekaj več o njih, kot samo to, da obstajajo. O njih si si oblikoval neko mnenje in tu te jaz sprašujem po njem Torej, ko moja teta izpolni vprasanik o mobilni telefoniji in iz vprasanj izve da imamo neke G3 in G4 mreze, si o tem ustvari mnenje in ne more reci, da o tem nic ne ve.... Zelo, zelo zgreseno. Anketo je pregledalo kar nekaj strokovnjakov, podalo pripombe in popravke. Strokovnjaki niso vedno pravi naslov, ker imajo prevec znanja in ne vidijo zadev, ki so za njih aksiom, za ciljno publiko pa neznanka. Navsezadnje anketo ne delas za strokovnjake, ampak za povprecnega cloveka. Jaz ti kot povprecen clovek s povprecnim znanjem gradbenistva povem, kje vidim tezavo. Je pa dejstvo, da je določena vprašanja nemogoče sestaviti absolutno jasna, kar pomeni, da bo vedno prišlo do nekih neželenih pogledov na določeno temo. Tvoja vprasanja so zlahka razjasnjena, brez velikega truda. Še drugo pa je, da jaz vem, kaj me zanima, kakšne odgovore potrebujem in anketa je oblikovana z moje strani tako, da te podatke pridobim. Vendar taksna raziskava ni verodostojna in rezultati tovrstne raziskave niso verodostojni ampak prilagojeni oz falsificirani. Ker ce ankteriranec ne more podati svojega mnenja ampak ga usmerjas v tocno doloceno smer - to ne more biti nikoli verodostojno. Moral bi dati moznost za vse odgovore in samo za tiste "kakrsne potrebujes". navsezadnje je lahko motiv cilj - napisati diplomsko ali nekaj zared ugotoviti. Tvoje je kaj bos naredil.