[Brisano sporočilo] (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.1.2014 9:01:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.1.2014 9:04:04)

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.1.2014 9:09:00)

Frodo Bisagin -> RE: Korekcijska očala (29.1.2014 0:10:16)

IZVIRNO SPOROČILO: zaspancek1
Aha, ok [sm=jezicek.gif] Torej sklepam, da imaš večjo oz. širšo glavo - jaz v bistvu tudi (jah, vsam pamet mora it nekam[sm=smiley4.gif]), zato pa pogosto izbiram med t.i. moškimi modeli, ki so večinoma širši.

Tocno tako!

Zgornja očala, ki imajo širino 140, so pravzaprav med večjimi (večina jih je tam nekje okrog 130 mm), obstajajo pa tudi večji, npr. 145 mm ali več. Gledam na strani sel_ectspecs - tam res ni napisana širina okvirja - približno lahko sešteješ leče in tisti mostiček, potem pa še par mm, večinoma pa je tako, da tisti okvirji, ki imajo dolžino ročaja 135 mm, niso ravno veliki.Torej glej tiste, ki imajo ročaje dolge vsaj 140 mm. Ja, glede tega res ni najboljša stran.
Sicer pa - koliko pa imaš širino trenutnih očal? Res kaj ekstra široko ali samo malo širše? Jaz imam trenutno ožje (ker so brez okvirja), sicer pa sem imela ene 138 mm (si bili čisto dovolj široki).

Evo, zmerila ocala - zgleda, da bi tista sirine 140 bila ok. Ko bodo na vrsti nova ocala, bom pogledala kaj ponujajo in poskusila. [sm=zz_big_green.png]

Frodo Bisagin -> RE: Korekcijska očala (1.2.2014 23:08:22)

Da ne odpiram nove teme --

Ali katera uporablja bifokalna stekla, jaz namrec jih in sem zadovoljna. To je tudi dejavnik zakaj mi je zelo pomembno, da so stekla dobro nacentrirana.

mateyka -> RE: Korekcijska očala (4.2.2014 13:57:22)

aja, to sigurno veste;

kaj so mere 50--16--130 pri očalih? 130 je širina, kaj pa ostalo?

zaspancek1 -> RE: Korekcijska očala (4.2.2014 14:09:10)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

aja, to sigurno veste;

kaj so mere 50--16--130 pri očalih? 130 je širina, kaj pa ostalo?

50 je širina leče, 16 je širina nosnega mostička, 130 pa dolžina ročaja (ki je tako med manjšimi) in ne širine očal.

mateyka -> RE: Korekcijska očala (4.2.2014 15:24:25)

thnx [sm=smiley20.gif]

kokosh -> RE: Korekcijska očala (4.2.2014 17:44:49)

Jaz sem tekom svoje očalarske zgodovine prišla do zaključka, da se splača vzeti zares dober in čimmanj modno pogojen okvir ter ne šparati pri "steklih". 6 let imam titanov okvir "brez okvirjev" (silhuette) in iste plastične šipce, ki nimajo niti ene praske. Cena je bila takrat ohoho visoko (okoli 350 eur), lani sem zamenjala nosni most (50 eur), ker so se nosilci odlomili (zaradi navorov pri čiščenju), ostalo je pa neuničljivo (padanje po tleh, spanje z njimi ...).

Sončna očala imam Adidas Evil eye z dioptrijskimi vstavki na notranji strani. Seksi ravno niso, uporabna pa zelo. Zakon!

Pač zmečeš 500 eur za očala, potem pa te naslednjih mnogo let ni več blizu [sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]