kalisi -> RE: Kako bi reagirale, če... (23.1.2014 12:24:58)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Lukka IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana Lukka, glej, jasno da je anoreksija povezana s samozavestjo itd..ampak samozavest se ti ne bo " dvignila" tako da se podredis svojemu partnerju [sm=smiley13.gif] Moras prevzet kontrolomnad svojim življenjem, saj nisi vec otrok. Ce ne bos nikoli sprejel nobene svoje odlocitve ( in stal za njo) potem samozavesti ne bo in ne bo. Pa kako bos tamalo naucil da se postavi zase ce se pa se ti ne znas? Oooo, jaz se pa lepo znam postavit zase. Nisem kak lulcek... v dolocenih stvareh, tam kjer me pa lahko spodnese, pa se raje bolj drzim plota, hahahahahahahaha In moj zakon je lep, brezskrbi. Seveda pride kdaj do trenja, ampak je lepo! Kar se pa tice, ko je mislim, da uporabnica napisala da je vzrok lahko nevem locitev starsev... itd. Zapomnite si nekaj! Niso nikoli krivi starsi! Ne pri drogi, ne alkoholu, ne depresiji! To so naumili druzinski psihologi, da se fajn slisi! Vzrok je znotraj posameznika in dokler ga posameznik ne odkrije, ti loh dvajset_ psihologov buta, da so irivi starsi! Saj to je full prikladno a veste. Sedis pred psihologom, serjes ga na sto sihtov, hahahaha na koncu sompa starsi krivi! Jaz 9ri sebi tocno vem, kaj je bilo! Nisem se mogel sprijaznit, da ne bom imel puce! Da bom drugacen! Eto,,pa se je zacelo. Ko sem poslihtal to, se je vse skupaj urejalo samo od sebe! Resnica je ravno nasprotna. Otroci in kasneje odrasli ljudje gremo v svet predvsem s popotnico, ki nam jo dajo starši. Zato pa je vzgoja tako pomembna. Če rad bereš, si preberi kakšno knjigo na temo pomena izpolnjevanja otrokovih potreb v prvem letu in pol življenja in ugotovil boš, kako zelo pomemben dejavnik so starši za kasnejše spoprijemanje otroka/odraslega z življenjskimi preizkušnjami. Če otrok v starših ne najde vedno opore in varnega zavetja, lahko gre marsikaj narobe. Morda si imel ti takšne težave, ker za svojo drugačnost nisi našel opore v starših? Se pa strinjam, da mora odrasel človek prej ali slej sam ali pa s pomočjo osebe, ki ji zaupa, opraviti z dilemami, ker večno kriviti starše za vse slabo na svetu pač ne gre. Definitivno pa so starši ključni pri vsem skupaj, že od rosne mladosti in tudi kasneje. Zato morda pomisli, kaj z svojim načinom vzgoje sporočaš svojemu otroku in kakšno popotnico mu daješ za življenje.
|
|
|
|