mojcaziga -> RE: Kako bi reagirale, če... (22.1.2014 15:09:20)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Polona31 ...pridete iz službe utrujene, hitro skuhate kosilo, da so mož in otroka (1,5, 4 leta) čimprej siti in... ko bi možu potožile o svoji utrujenosti, bi vam on odgovoril: ja kakšno bi šele bilo, če bi kaj delala. Meni je vse padlo dol...najraje bi šla nekam, se usedla dol in... mu prepustila vso moje nedelo. [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif][sm=smiley19.gif] Ti veš na kak način je bilo rečeno. Moj se včasih kaj takega tut poheca in ga vidiš, ko ne misli resno. V primeru pa, da je mislil resno, pa je več možnosti. Če si tista, ki opravljaš službo, greš po otroke, pedenaš doma vse po vrsti, on pa ne migne s prstom, potem bi jaz [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif] še preden bi uspel kaj takega izustiti in resnično ne bi jamrala pred tem. Če si delo delita, pa ti je še vseeno preveč, ne vem, ne bi ravno jamrala, ampak bi se usedla dol in povedala, da sem preutrujena in kaj lahko spremenita, da bi bilo drugače. Je pa kar velik delež žensk, ki si na pleča obesi veliko preveč dela in potem jamra možu, kaj in kako, njemu pa valda nič jasno, ker pol sploh ne vidi. In pa del žensk, ki praktično res kaj dosti ne postori in jim je to že ogrooomno. Moja bivša soseda je bila taka, da je imela zjutraj pomoč tašče, popoldne 3x tedensko svojo mamo, ki sta pospravili, skuhali, odpeljali edinčka ven, ampak ona je še zmeraj težila tipu, da ne zmore, da je preutrujena, da se bo ločila, da naj nekaj stvari prevzame on - ja, stene so tanke v blokih [sm=jezicek.gif]. V vsakem primeru pa pogovor v prvi vrsti z njim lp
|
|
|
|