Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka poznam, mi ni treba vprašat. in ja, tudi oni pravijo da ni to veliko. koliko procentov žensk oboli za rakom na materničnem vratu? Vse, ki so bile napotene na konizacijo imajo zelo veliko moznosti, zato tudi konizacijo opravijo. Kot pri angelini - preventivni poseg opravicuje zgolj visoka stopnja tveganja. Zagotovo ga ne opravljajo zgolj tako, ker jim je dolgcas. Moje stalisce niti najmanj ni skrajno. Je blizu staliscu, zaradi katerega sploh cepimo otroke. Ko pa ze omenjas novo zelandijo bi se lahko vprasala tudi, zakaj so uvedli se cepljenje za decke. jaz naj se vprašam? jaz sprašujem tebe, če boš dala cepit sina, da bo zavaroval svoje bodoče partnerice. Jasno, saj se ne gre za to, da zascitis zgolj svojega otroka temvec tudi ostale. Premislila bi pa vseeno lahko, ce je cepljenje tako "mimo" in nepotrebno, zakaj se uvaja tudi za fantke. Navsezadnje ostala rakava oboljenja, ki jih povzroca HPV niso vezani izkljucno na zensko populacijo. oprosti, ampak res ne vem iz kje to citiraš. zavod za zdravstveno varstvo kranj: http://www.zzv-kr.si/zadnje-novice/cepljenje-proti-hpv-deklic-v-6-razredu če bi si pogledala un posnetek, ki sem ti ga omenila bi vedela tole: The vaccines have been shown to be effective for at least 4 to 6 years, and it is believed they will be effective for longer;[39] however, the duration of effectiveness and whether a booster will be needed is unknown. http://en.wikipedia.org/wiki/Cervical_cancer Brez zamere, vendar bolj verjamem ZZV Kranj kot wikipedii. stroka si dostikrat ni enotna in tukaj ni fora jaz mam "prav" ti pa ne. jaz samo pravim, da se meni hpv ne zdi njuno cepljenje in tudi ni med obveznimi (vabilo je neprimerno, če je ponujeno že prej zavrnjeno - toliko na temo) in če bo potrebno, ga bodo med obvezne že uvrstili. ti pa kar še pišeš in pišeš kot da je to cepljenje edino prav; hold your horses in počakaj na uradno konjenico. Pisem, da je glede na trend cepljenje najbolj varovalen nacin. Obstaja se kar nekaj dejavnikov, ki vplivajo na razsirjenost bolezni in umrljivosti - dostopnost do ginikologa, zavest o nevarnostih, pogostost opravljanja PAP testov itn... glede na to , da se na podrocju preventivnega zdravstvenega varstva situacija slabsa, je zelo smiselno resno razmisljati o cepljenju - o smiselnosti pisem ze kar nekaj casa ter o nepotrebnem enacenju okuzbe s HPV in promiskuitetnem obnasanju. Ce nisi razumela kaj sem pisala in kaj pisem, to ni zaradi mojega pisanja.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 23.1.2014 21:05:38 >