Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka ja, če ni 97%, naj bo vsaj 70, pa upajmo da ne bo en od uhih 30.. 97% sme napisala na pamet.. kot karikiran primer - dejanska stevilka je 70%. In ja, upati je treba tudi, da ne zbolis za rakom, za katerega in cepiva. vsekakor pa cepivo ne drži dolgo in konstantno cepljenje se mi ne zdi smiselno, še posebej, če maš stalnega partnerja.. Od kod informacija, da cepivo ne drzi dolgo? Najboljse je, da prepricas otroka, da se poroci kot devica z devicnikom in nikoli se niti naga ne stisne k drugemu moskemu - posebej ce ni devicnik. V tej luci je povsem smiselno otroke porociti pri 12-ih, saj jim zagotovis stalnega partnerja tudi v casu prebujanja hormonov. za otroka pa - če bo imela pri 12 spolne odnose in fante, sem ga nekaj orenk polomila.. po 18 pa naj se sama cepi, če se želi. tdui sem se pripravljena o tem pogovarjat po potrebi, samo ne mi zdaj poenostavljat, da je treba difolt vse punce, ki še niti nimajo fanta, kr cepit. Med 12. in 18. letom ni vakuum ampak dete se vedno zivi. Morda ne bo pri 12. imela spolne odnose, morda pa jih bo pri 17 in zelo verjetno je, da se ne bos teboj o tem pogovarjala ne glede na to kako si ti pripravljena za pogovor. Ce bo pa deklica imela spolne odnose in koncala s slabo diagnozo skozi cas je povsem vseeno ali si ti zasustrala ali se je ona ljubckala z napacnim. Enaciti HPV s promiskuiteto je zelo napacno in neumno. jaz govorim o najpogostejšem prenosu virusa, ki ni sporen, o čem pa ti? Vrni se nazaj in bos nasla svojo trditev o povezanosti promiskuitetnega obnasanja in okuzbe s HPV. navsezadnje je tovrstno stalisce neumeno, ker imas lahko samo 1 partnerja in nisi promiskuiteten, pa imas smolo, da je ta eden edini partner okuzen. Seveda sem logicna - ce mi ponudijo 70% manj moznosti, da moj otrok zboli za resno boleznijo - bom krepko razmislila. Zamisli - 70% manj moznosti, da zboli za rakom. Za tiste, ki so imeli stika z rakom - dileme ni. aha, in ti "vejo" da bodo dobili raka.. ne vem, a ti bi se res cepila kar tako na slepo? še angelina jolie si je šla zizike odrezat ko je izvedela da nosi gen, ki povzroča v 70% raka. Mastektomija se preventivno dela ze pri 50% moznosti, ker se 50% moznosti obravnava kot visok rizik. In Angelinca ima sedaj 70% manj moznosti, da zboli za rakom. Enako kot s cepivom. Da bo oseba opkuzena s HPV je 80% moznosti. sem pa prepričana da si ne bi kar preventivno šla neki drastičnega delat. in cepljenje je invazivno poseganje v telo, v imunski sistem. čim manj ga je, bolje je. čisto izognit se ga ne moremo in niti ni smiselno, ni pa treba pretiravat - imho anyway.. btw, jaz tudi nisem za cepljenje vsako leto proti gripam recimo. too much. jaz sem za srednjo pot - nekje vmes. Pravis cim manj ga je bolje je, pa vseeno je dobro da je.... Razmisli zakaj je dojencek cepljen proti TB, ko po 10- letih cepivo izzveni? Ker se ljudje zavedamo posledic in vemo kaksna je umrljivost dojenckov brez cepiva. Ko bomo dojeli kaksna je umrljivost zaradi rakov, ki jih lahko preprecimo s tem cepivom, bomo razmisljali drugace. Zdravstvena oskrba je cedalje slabsa in ni nobenega kazalca, da se bo ta trend ustavil ali spremenil. Ob slabsi oskrbi oz. dostopnosti zdravstvenih storitev iz pravic zavarovanja bo ta stevilka umrlih za tem rakom samo vecja. Zanimiv link: http://www.zzv-mb.si/images/cepljenje/rutinsko-cepljenje-proti-hpv.pdf