RE: Oktrobrke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 20:04:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Pa smo ga docakli in se ze cartamo. Punce zelim vam hitre in nebolece porode, ter zdrave dojencke.
Lepo se cartajte, ko pride vas cas

Srecno

Čestitke, Anonimna [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Želim vam veliko cartanja in uživanja v družbi najmlajšega člana.[sm=smiley1.gif]

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 20:12:39)

IZVIRNO SPOROČILO: LoriM

Tiste, ki mate rok "šele" okrog 20.okt. a ste že nabavile vse drobnarije za nego? Pri nas patronažna svetuje tudi bio gaja kapljice. pa pri vas?Kakšno milo&olje? Jaz bi kar alverde od dm, čeprav mi tudi kakšna mustela ali bubchen zelo diši ...plenice pa pampers premium, čeprav sem jih kupila v mullerju, so vseeno za vzhodni trg in ne za nemški, ker je sama cirilica na deklaraciji. A katera ve, kako je s tem?[sm=zmeden.gif]

Midva nimava še niti oblačilc pripravljenih (mislim, imava jih doma, na kupčku) in čakam, da končam s službo (tole je že čisto mučenje), da se lotiva pranja, likanja in nabavljanja stvari, ki jih še nimava.

O pleničkah (še) nimam pojma, prav tako ne o kozmetiki za dojenčke. Se pa oba nagibava k čim bolj naravnim zadevam.

Kaj pa so bio gaja kapljice (zakaj se uporabljajoi)?

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 21:54:16)

Biogaia kapljice so probioticne kapljice, za urejanje prebave pri otrocih, proti napenjanju.....pri dojenčkih naj bi pomagale pri krčih. Obstajajo tudi druge kapljice in zelo individualno pomagajo...npr. koroške kapljice...

relativna -> RE: Oktrobrke 2014 (11.9.2014 22:16:10)

Zdravo vsem!

Najprej čestitke za bibo, anonimna [sm=bravo.gif] Lepo se cartajte [sm=bravo.gif]

Tadruga anonimna: držim pesti, da bo vse vredu [sm=smiley31.gif] Zaupaj zdravnikom, čeprav vem, da je ob vseh teh negativnih zgodbah težko ... ma še vedno so oni strokovnjaki na tem področju in ne bodo pustili, da bo karkoli narobe [sm=smiley31.gif]

Meni se zdi, da se že vse nekaj pripravlja ... sicer je najbrž krivo tudi to, da zadnje čase čisto premalo počivam (parurno nakupovanje mi pač ne dela usluge [sm=smiley9.gif] ), ampak mislim, da tudi sicer ne bi bilo nič kaj drugače.
Tako da me ves čas nekaj špika, boli, trebuh mi otrdi parkrat na dan, zgaga me peče ... ma ni da ni [sm=jezicek.gif] Tako da res že komaj čakam, da bo stanovanje skupaj spravljeno in lahko rodim [sm=jezicek.gif]
Bibi pa očitno nič ne manjka, ker me redno brca, noge zabija malce v rebra, malce v pas ... Toliko o tem, da so potem manj aktivni, ker ni več prostora ... moja si ga enostavno naredi [sm=smiley36.gif]
No, vsaj spim zaenkrat še vredu, morem potrkat.

Aja, cunj mi še vedno ni uspelo oprati [sm=smiley9.gif] Pa me niti ne skrbi, sem mojega že dovolj zdresirala, da za prvo silo bi jih tudi on pripravil [sm=smiley36.gif] Lovilce barv bom pa res uporabila - že sedaj jih kdaj, tokrat bom pa nabasala boben z njimi, da bo zaziher [sm=jezicek.gif]

No, uspela sem spiti tudi kakšno skodelico malinovega čaja ... bi si najraje kar zaploskala [sm=smiley36.gif] Mi nima slabega okusa, ampak žejna sem pa full po njem ... a ste ostale tudi? [sm=zmeden.gif]

Glede britja ... če mi bo uspelo še enkrat obiskat kozmetičarko, bo to to [sm=jezicek.gif] Tam čez ene 10 dni bo čas za to [sm=jezicek.gif] Me pa zanima, če mora biti čisto gladko ali je pač kul, če so dlake dolge par mm? [sm=smiley9.gif] Verjamem, da je boljše, če si brez, ampak če mi bodo ravno začele poganjat, itak ne bojo imeli kaj za brit [sm=smiley36.gif]

U ja, pa na CSD sem tudi uspela it. Dobila poklc listov. Sem mislila, da bo tega full manj. Še ne vem, kdaj se bom poglobila. Najraje bi kar mojemu porinila v roke, se dosti bolj spozna na te obrazce [sm=jezicek.gif] Vsaj očetovstvo že mava zrihtano, da nisva čisto brez [sm=smiley9.gif]

Kapljice proti krčkom bom kupovala, če bo potrebno ... še vedno upam, da jih ne bom potrebovala [sm=smiley9.gif]

Za kozmetiko najbolj svetujejo znamko Weleda ... tako da sem kupila njihovo trdo milo, ostalega pa tako naj ne bi potrebovale na začetku. Imam namen tukaj delat predvsem po filingu in kmečki logiki, ker so informacije čisto različne.

Saša33 -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 8:16:28)

Dobro jutro,

imam še 14 dni do roka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Včeraj sem imela kontrolo po 4 tednih. Tamali je na glavi. Ima malo okrog 3 kg. Naj povem, da sem sama velika, no oba sva čez 180. Pa sem rodila oba otroka okgor 3 kg in tudi tretji bo.
Ctg- ja nisem imela ga imam čez teden, plodovnice je malo manj (jo je bilo tudi že pri obeh), kljub temu da popijem 4 litre na dan.

Moje počutje je čist u klincu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], pomoje imam virozo. Sem komaj prišla na pregled in nazaj direkt pod posteljo. Se tolažim in upam, da vsaj dva dni še ne rodim, ker ne vem kako zbrati energijo.
Na veliko srečo še tamalemu rasejo trojke ven in se je jokal pol  noči. Mož je šel čist skurjen v službo. Jst sem malo sedaj za silo pospravila in grem samo pod kovter.

Anonimna: Verjetno bodo pregedi povedali ali res zaostaja v razvoju ali je samo malo manjši plod. Držim pesti, da je vse ok.

Zgaga: Meni je sedaj pomagal Rupurut, Donata popijem vsaj pol litra zjutraj. Krčev nimam ker jem kalcijeve tablete.

Oblačila za iz porodnišnice: Mah, jst ne bom nič pretiravala. Itak greš po kosilu z tamalim dam. Do avta je ponavadi samo 5 minut. Ga je dost pokriti z dekico, ker itak mu je vroče. Vsak naj raje pomisli kok si sam oblečen. Bolje manj kot več. Tako da jst imam naštimano. Bodi pa hlačke z naramnico in pa če bo mrzlo še eno mako majico. Pa dekica čez. Bolj navarno je, da se prepoti ker je preveč napravljen.

Tincy: Kako ti ne pripada napotnica za rešilca?. Jst sem jo dobila. pa tudi če je kriza pokličeš in te peljejo. Pregledi : sem imela v 34 in potem šele v 38. Tako, da meni ni panike ker je to moja tretja nosečnost, se mi tudi ne da vsak teden tm viset. Zdej imam čez en teden in potem na rok. Pred tem pa ja ctg. Važno, da ga čutim, da me vsaj 10x brcne in to je to. Tudi sama sem skoraj v drugo rodila v porodnišnici na wc- ju. Tako, da vem da ne sedaj ne bom čakala tako dolgo na 5 minut, pa enako imam 40 min do lj.

Drugače pa imam vse pripravljeno. Samo še pozdravim se in čakam...

kamajuš -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 9:49:15)

Anonimna: [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] za uverturo na našem forumu! Zdaj bomo pa počasi res oktobrke na vrsti!

Anonimna: zaupaj zdravnikom, če bo [sm=duda.gif] boljše zunaj, potem pač čim prej ven. Res so naši [sm=duda.gif] že tako veliki, da jih lahko poštimajo! Držim pesti!!!

Rešilec: napotnico sem dobila tudi jaz.

Pregledi: pri G sem vsak teden, grem počivat za 20min na CTG, ki itak nič ne pokaže, potem pa še UZ. Prejšnji teden mi je pregledal plodovnico (jo je dovolj), ta teden mi je pregledal pretoke, ki so baje super, pa še bris za streptokok mi je vzel. [sm=duda.gif] je že čist spuščen, glavo ima zarito nekam med moje kosti, ramice me žulijo, da komaj še sedim (ne vprašat, kako vozim [sm=zmeden.gif]), MV je povsem zmehčan i precej skrajšan, a zaprt.

Odhod domov iz P: se strinjam s Saso, za v lupinco z oblekicami ni za pretiravat, ker je revčkom ponavadi prevroče. Rajši debelejšo dekico kot preveč plasti oblekic.

Zgaga: imam velike težave že od začetka dalje, me pa zadnje čedne dobesedno žge. Sem se navadila na Rupurut, vzamem povprečno 1-2 na dan.

Porodniška: včeraj sem dopolnila 37 tednov. Sem pripravljena za rodit, ampak itak da [sm=duda.gif] ni. Sem prepričana, da bo tudi ta čez rok - kot vsi trije ostali. Ki se že ful veselijo, zdaj vidijo, da že odštevamo in da ni več daleč [sm=smiley1.gif].

Krči: imeli vsi trije in nekako sem se že v naprej sprijaznila, da tokrat ne bo nič bolje. Pomagalo ni nič. Pa še to, edino pri prvem je bilo po šolsko 3 mesece, druga dva sta pa pošteno potegnila. [sm=smiley13.gif]

*snezinka* -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 10:34:22)

Nikar ne pretiravajte z oblačili, punce, če bo tako kot danes, ko je zunaj cca 12-15 stopinj, so dvoji bombažni dolgi rokavi povsem dovolj, sploh, če je še z deko pokrit otrok. Kombinezoni so za pozimi [sm=smiley1.gif], ker kaj nam pa preostane potem za nizke temperature, če že zdaj posežemo po najdebelejših cotkah?[sm=smiley36.gif]

Marčevka2010 -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 10:38:12)

Se strinjam.

kar86 -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 11:11:09)

Prvi anonimni čestitke![sm=bravo.gif]

Drugi anonimni- v katerem tednu pa si? Mene tudi malo skrbi, ker imam za svoj 34.teden bolj majhen trebuh in samo +3kg. Nazadnje mi je delala uz pred 3tedni in so mere kao ustrezale, naslednji teden imam zopet pregled in res upam, da mi naredi spet uz, mah drugače bom pa plačala. Vem pa, da nima moja g ravno nekih hudih najnovejših naprav in da bi znalo pokazat tudi kaj netočnoo....sem že velikokrat slišala o pretiranih merah-sploh teži otroka, pa se je potem rodil lažji/težji.

Tiste, ki mate rok "šele" okrog 20.okt. a ste že nabavile vse drobnarije za nego? Pri nas patronažna svetuje tudi bio gaja kapljice. pa pri vas?Kakšno milo&olje? Jaz bi kar alverde od dm, čeprav mi tudi kakšna mustela ali bubchen zelo diši ...plenice pa pampers premium, čeprav sem jih kupila v mullerju, so vseeno za vzhodni trg in ne za nemški, ker je sama cirilica na deklaraciji. A katera ve, kako je s tem?[sm=zmeden.gif]

Mi počasi nabavljamo, rok imam 13. [sm=smiley1.gif]..jst sm kupla pampers midi št.2 tnew baby tudi v milerju, ampak očitno sem imela srečo in so res nemške saj vse piše v nemščini [sm=smiley36.gif]. ampak nisem sigurna če sm za prvič vzela pravo velikost,...piše od 3-6 kg. sej potem že ugotoviš katere so ti bolj ok, samo zdj nisem sigurna [sm=zmeden.gif]

*snezinka* -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 11:50:46)

Naša punči je šla iz P težka 3.070g in dolga 52 cm, pa smo morali imeti najmanjše pleničke, prav Newborn, za 2-5 kil, pa še te so ji le plesale okrog kolkov. Uporabljala sem pa v glavnem kar pampers premium care za začetek, sprobala še nekaj drugih, ampak te so se mi zdele še najboljše. Pa Müllerjeve so tudi fajn, medtem ko se mi zdijo DM, Hofer predebele in niso tako fajn za te male ritke.
Pampers pa kupim kar v Tušu, ne kompliciram s tem, kje so narejene, ker nam povsem ustrezajo.

Bralkica -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 12:52:30)

Drage moje, jaz pa sem malo potrta [sm=smiley19.gif], ker sem kljub mazanju na trebuhu začela dobivati strije. Kaj naj naredim? Saj vem, da se baje ne da pomagat.
A ima še katera podoben problem, mogoče vseeno rešitev? Help

Čestitke za dojenčka, anonomna! [sm=bravo.gif]

Bett -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 12:55:24)

Anonimna [sm=bravo.gif] čestitke, želim ti mirne noči.
Jaz ravno te dni razmišljam, da se še nisem začela povsem zavedati, da bo dojenček vsak čas tu. Kar nekaj odlašam in odlašam s pripravami. Sem si zadala cilj, da drug teden pa začnem zares, nabavim posteljo večjemu, presortiram obleke po omarah, izselim cotke od malega iz previjalne... Po eni strani si kar želim, da bi dojenček zamujal, ampak po drugi strani pa vem, da če se lotiš, bom v treh dneh imela vse opravljeno. Malo je problem, ker mali trenutno ni v vrtcu in če grem delat čistko po omarah, mi bo razmetal vse cote po celi hiši, tako da to pride v poštev šele, ko bo mali v vrtcu.

Krči in kapljice so pa bolj tako tako. Najprej je odvisno kaj je razlog krčem, kadar so vzrok alergije, običajno ne pomaga drugega kot dieta. Veliko jih gre 3 tedne pred porodom na brezmlečno dieto, ker naj bi ravno mleko v materini prehrani bil pogost vzrok za krče.
Če se otrok prenažira, tudi ponavadi kapljice ne pomagajo. Jaz sem pri prvem sprobala vsaj 5 različnih kapljic, pa nobene niso pomagale, ker v bistvu sploh ni imel krčev [sm=smiley36.gif]. Včasih dojenčki pač jokajo, tudi brez razloga.

Bett -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 12:59:21)

Bralkica za kakavovo maslo sem slišala, da pomaga tudi, ko se strije že pojavijo, ampak iz prve roke pa ne vem, ker zaenkrat sem še brez strij.

Glede plenic, naš je imel ob rojstvu 49cm in 3350g in sem porabila 1 paket newborn plenic, potem pa smo že lahko začeli z večjimi.

Mi je pa full hecno, ko nekatere jamrajo, da jih dojenčki brca jo v rebra. Jaz imam tako nizko trebuh, da do reber sploh ne pride [sm=smiley36.gif]. Glede na obliko mojega trebuha, ki je kot žoga, se mi kar smili tale naša punca, ker mora bit zelo na tesnem s prostorom [sm=jezicek.gif].

Marčevka2010 -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 13:15:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Bralkica

Drage moje, jaz pa sem malo potrta [sm=smiley19.gif], ker sem kljub mazanju na trebuhu začela dobivati strije. Kaj naj naredim? Saj vem, da se baje ne da pomagat.
A ima še katera podoben problem, mogoče vseeno rešitev? Help

Čestitke za dojenčka, anonomna! [sm=bravo.gif]

Ko se enkrat pojavijo dvomim, da jih bo kaj spravilo nazaj že med nosečnostjo. Le fajn mazat, da je koža elastična. Po porodu pa tudi in zraven še s kakšno kremo, ki med sestavinami (ingredients) vsebuje glikolno kislino (glycolic acid). Ker ta kislina pospešuje celjenje in spravi kožo v prvotno stanje. Fajn je tudi pri kakšnih svežih brazgotinah.

Pa še glede prenic, ko je bilo zgoraj govora: novorojenčki so kar suhi, vsaj večina in na začetku je newborn bolje kot 1. Naša je newborn nosila kakšen mesec in pol do dva, potem smo šele šli na 1. Je imela pa 50 cm in 3370 g. 1 je le za zelo velike in težke že ob rojstvu.

kar86 -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 13:52:45)

Sama tudi uporabljam kakavovo maslo- je kar mastno, ..do zdj nism dobila še strij [sm=smiley36.gif], in upam da bom imela srečo, da se ne bodo potem pojavle.[sm=smiley13.gif]

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 16:23:08)

Pozdravljene!

Glede teže otroka: meni v prvo sploh G ni povedal teže..vsakič, ko sem vprašala, je reku: ah, čisto zadost za vas, itak pa ni pomembno, potem se ženske samo obremenjujete s tem...no, sem mu zaupala in čakala porod. Rodila sem v 40.tednu , 2 dni pred rok, težek je bil le 2780g in so v materinsko knjižico zapisali, da je zahiranček.
Mislim, da bo tokrat isto. Je že rekel, da je otrok majhen, spet pa ne vem koliko....tko, da kar bo , bo, samo, da je zdravo...ne bom se sekirala...

Jaz sem večinoma pripravila, zdej pa ugotavljam, da bom morala kako jaknico al majico kupit za čez, če ne bom kombinezončka [sm=zmeden.gif] [sm=smiley36.gif]

Glede strij, pa je kakor je...meni je rit počla [sm=jezicek.gif] ...zaenkrat jih imam tam, upam, da jih ne dobim po trebuhu, ker to se naenkrat zgodi....Tako je blo za prvega, vse je lepo kazalo, do zadnjih 2,3tednov ,ko sem jih dobila po riti, bokih, nogah.....

Meni tudi ni slab malinov čaj, itak je brez okusa, paše, ker je topel...drugače sem pa skoz žejna, po njemu in na sploh....
Do roka imam še točno 18dni [sm=smiley36.gif], ne pijem več magnezija...pa ve?

NikaAnna -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 18:21:32)

lila pa sedaj tvoj prvi otrocek dobro napreduje? Je vse ok?

LoriM -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 19:40:41)

IZVIRNO SPOROČILO: kar86

Sama tudi uporabljam kakavovo maslo- je kar mastno, ..do zdj nism dobila še strij [sm=smiley36.gif], in upam da bom imela srečo, da se ne bodo potem pojavle.[sm=smiley13.gif]

Kje nabavljate to kakavovo maslo?V lekarni? Kakšno je najboljše- v kakšni embalaži?

Jaz tudi zdaj v tretje prakticiram kar olivno olje in trkam.......bi pa tudi tole maslo sprobala, če ni predrago.

NikaAnna -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 19:51:31)

LoriM jaz ga nabavim preko spletne strani PlanetBIO, ga imajo pa ze skoraj v vsakem Sanolaborju ali podobnih natur trgovinah.

lila5 -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 20:58:42)

NikaAnna, že v porodnišnici je bil dober, niti zlatenice ni imel, ki jo kao skoraj vsi "lažji" otroci dobijo, no pa tudi težji,ampak je za lažje bolj značilno. Dojila sem ga skoraj 2 leti, je pa tko, da ni lih jedec, je kar zbirčen in ga še zdaj kdaj moram loviti, da kaj poje...ampak tak pač je. Je bolj suhe postave, ampak niti to se ne čudim, ker pa nima miru...nikoli ne sedi, ali leži, skoz je v pogonu...jaz pravim, da nima časa jest [sm=smiley1.gif]
No, drugače je pa čisto zdrav fantek, hvala bogu.

Še katera rodila? [sm=smiley1.gif]
Jaz sem se zdaj skopala, malo pobrila, če me karkoli preseneti..drugače imam pa v sredo ctg!

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (12.9.2014 22:52:19)

IZVIRNO SPOROČILO: kar86

Kje nabavljate to kakavovo maslo?V lekarni? Kakšno je najboljše- v kakšni embalaži?

Jaz tudi zdaj v tretje prakticiram kar olivno olje in trkam.......bi pa tudi tole maslo sprobala, če ni predrago.

Jaz sem se na začetku odločila, da bom uporabljala kakavovo maslo, a ga nisem našla v trgovinah, pa sem kupila kar eno kremo kao s kakavovim maslom. Ampak je bolj za en drek.

Mi je kasneje prijateljica priporočila Eucerin - olje za kožo in imam zdaj tega. In je super. Do sedaj še nisem pridelala nobene strije, ampak domnevam, da ne bom med tistimi srečnicami, ki se jih strije izogibajo.

Jaz se počasi lotevam pranja oblačilc. In imam spet vprašanje za izkušene mamice.

Da ne smem uporabljat mehčalca pri pranju cotk za [sm=duda.gif], mi je že jasno. Me pa zanima nekaj drugega.

Če drugače uporabljam mehčalec ... ali "ostane" ta mehčalec v stroju ... in bi bilo (potencialno) nevarno, da [sm=duda.gif] vseeno faše kakšno alergijo, pa čeprav njegove cunjice perem posebej in brez mehčalca?

Bett -> RE: Oktrobrke 2014 (13.9.2014 5:21:24)

Kakavovo maslo imajo v vseh bio trgovinah, ker se ga uporablja tudi za kuho, tak da kar ti ga ostane, ga lahko potem poješ [sm=smiley36.gif]

Peregrina za ostanke mehčalca ni tak problem. Saj tudi otroka, ko pestuješ, se dotika tvojih oblačil, pa ni ravno neke nevarnosti, da bo pa zdaj prišlo do nekih alergijskih reakcij. Pač je bolje, da stvari, ki jih ima otrok direktno na koži, cel dan, niso polne kemikalij, ampak da bi moral pa ravno stroj "razkuževat" pred pranjem, pa ni potrebe. Namesto mehčalca, lahko daš kar kis, pa je tudi super. Nič ne smrdijo oblačila, so pa bolj mehka.

peregrina -> RE: Oktrobrke 2014 (13.9.2014 9:03:46)

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Peregrina za ostanke mehčalca ni tak problem. Saj tudi otroka, ko pestuješ, se dotika tvojih oblačil, pa ni ravno neke nevarnosti, da bo pa zdaj prišlo do nekih alergijskih reakcij. Pač je bolje, da stvari, ki jih ima otrok direktno na koži, cel dan, niso polne kemikalij, ampak da bi moral pa ravno stroj "razkuževat" pred pranjem, pa ni potrebe. Namesto mehčalca, lahko daš kar kis, pa je tudi super. Nič ne smrdijo oblačila, so pa bolj mehka.

Saj jaz osebno ne uporabljam mehčalca, ga pa drugi v bajti. In zaenkrat še nimava svojega pralnega stroja, pa bo treba kombinirat.
No ... si me potolažila, hvala.

NikaAnna -> RE: Oktrobrke 2014 (13.9.2014 10:59:15)

lila no, super slisat, da je bilo vse v najlepsem redu. Spodbudna novica za vse nas, ki nas strasijo, da imamo premajhne otrocke, nam se pa itak ne sanja, kaj lahko pricakujemo ob taki novici in nam potem hodijo samo najslabsi scenariji po glavi.

relativna -> RE: Oktrobrke 2014 (13.9.2014 22:09:32)

No, napotnice za rešilca nisem dobila ... še za v P mi je ne bi napisala, če ne bi rekla, da ne bom tam rodila (drugače moja G dela v porodnišnici ... ampak se ne mislim uro in pol vozit [sm=jezicek.gif] ). Ampak itak ... če je kriza, pridejo pote, le kaj drugega jim preostane [sm=zmeden.gif]

Za zgago ne jemljem ničesar ... pač čakam, da mine. Je malce neprijetno, če se ravno spravljam spat, ampak se mi zdi, da sem čisto dovolj tablet pojedla v tej nosečnosti ...

Pleničke sem kupila iz Mullerja enkico (2-5 kg). Za prvo silo bojo, potem bom pa tako videla, kako in kaj [sm=smiley1.gif]

Strije ... nah, sem se pridno mazala, pa sem jih vseeno fasala. Sicer sem pričakovala, ker sem jih že v najstniških letih dobila, ko sem se zredila za 3 kg ... tako da imam joške v rožicah (pa so šle samo za A na B), pa nekaj zametkov imam na bokih (nič strašnega). Se bom s tem ubadala, ko bom rodila in bom videla, koliko bodo zbledele.

Magnezij še vedno pijem ... mi je G rekla, da ni nobene potrebe, da ga v zadnjem mesecu neham. Pa itak, ko bodo prišli pravi popadki, tale mala doza ne bo pomagala [sm=jezicek.gif] Če pa kak dan ne vzamem tablete, imam pa takoj krče v nogah.

Stran: <<   < Prejšnja stran  74 75 [76] 77 78   Naslednja stran >   >>