|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
28.4.2014 10:26:56   
peregrina
Kar ne morem verjeti, kako hitro gre čas. Se mi zdi, da sva šele zvedela za user posted image user posted image . pa sem že v 15. tednuuser posted image .

Še vedno mi je po malem slabo, a sedaj lahko jem (skoraj) vse, življenje se vrača v ustaljene tire.

Trebušček pridno raste (ne vem kako vam je enim uspelo tako dolgo skrivati, meni ne bi uspelo, ker je trebuh res že gromozanski).
Presenetljivo pa kilogrami kar stojijo. Pridobila sem sicer 1,5 kg, ampak sem še vedno 2,5 kg v minusu (glede na težo pred zanositvijo).

Tudi meni je g. rekla, da sem slabokrvna in mi predpisala Legofer (sirup).
prebava se je na mojo srečo vrnila v stare tire, napihnjena sem pa še vedno. Sploh zvečer.

Naslednji teden imam pegled (z UZ-jem), komaj čakam, da spet vidim malega škratkauser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 976
28.4.2014 10:40:29   
buckolina
kamajuš, hvala ti! :)
Se mi vidi, da sm prvič mama in da sem bila celo življenje obdana z veliko družinskimi člani veliko časa in nikoli ni nihče med nami delal razlik, pa čeprav smo si starostno kar različini.Malo sem še naivna, pa saj bom tudi jaz to prebolela.Me je pa zabolelo.Sploh, ko je bil partner tako zelo razočaran nad odzivom svojih staršev. So kar preslišali novico, morda pa je čas da še jaz preslišim kdaj kakšno njihovo veliko manj pomembno ;)

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 977
28.4.2014 10:43:11   
buckolina
Še nekaj bi vprašala, če katera ve....Katero vitaminsko dopolnilo je primerno za nosečnice? Bion 3 ne dobim nikjer več(razen junior in za starejše), ker so očitno zaloge za nekaj časa pošle...

(odgovor članu buckolina)
Neposredna povezava do sporočila: 978
28.4.2014 12:29:09   
Bett
Buckolina nič se sekirat za taščo, mogoče še ni čisto dobro dojela novice. Moja tašča je bila v prvo sicer vesela, ampak po drugi strani pa se je sekirala, danje pa otrok že ne bo klical babi. No ko je začel govoriti se je pa kar stopila, ko ji je rekel babi. Drugače pa moji zdaj tudi niso pokazali nekega navdušenja, bo to zdaj že njihov četrti vnuk in ravno sta v pričakovanju tretjega, tako da očitno še ni čas se veseliti četrtega user posted image

Kar se tiče pa dodatkov, vitaminov pa mislim, da zdaj v tem času res niso potrebni, ko je oz še bo na voljo veliko domačega sadja in zelenjave. Za kalcij pa pojej vsak dan kakšen jogurt ali spij kozarec mleka, ima pa veliko kalcija tudi sezam. Jaz sem si zdaj začela delati kefir, je super za prebavo, pa še kalcij dobim. Če bi katera imela kefirjeva zrna lahko sporoči, to se itak hitro "razmonžuje", tako da jih z veseljem podarim.

Za železo pa je boljši kak naraven sirup kot je endovital ali pa sok rdeče pese, ker legofer je strup za želodec, zobe in prebavo.

Sem se šla pa zdaj vagat in imam 2kg plusa, sem pa v 16tem tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 979
28.4.2014 15:43:49   
lila5
Da se še jaz malo javim...

Anonimen, tudi jaz sem v prejšnji nosečnosti imela povišane jetrne encime in me je koža srbela pa pekla (še dobro, da proti koncu nosečnosti)..Al to imaš zdaj povišane? Nisem pa vedla , da ni dobra kokakola zaradi tega, ker jaz jo tudi pijem....

Kamajuš, jojjjjj meni tudi noge drgnejo ena ob drugo in je zeloooo neprijetno...razmišljam , da sploh ne grem na morje zaradi tega, pa ne zato, ker bi me drugi gledali, ampak , ker je to neznosno! Že lani so mi malo drajsale na morju in sem hodila k raca, zdej pa , da ne govorim...Razen, če bom imela potapljaški kostum, hahahhaha.

Jaz bom v sredo 18.teden, pa ne vem, če ravno čutim brce..no , brce itak da še ne, ma tiste mehurčke..včasih se mi zdi, da ja, včasih ne..ali pa en dan ja, potem pa par dni nič, kot je že ena omenila...me kar bega tudi mene to...Komaj čakam pregled, da vidim, koliko sem tudi jaz na +kg user posted image

Boste šle kaj prej na bolniško pred porodniško????

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 980
29.4.2014 9:31:16   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Za železo pa je boljši kak naraven sirup kot je endovital ali pa sok rdeče pese, ker legofer je strup za želodec, zobe in prebavo.

Zakaj naj bi bil legofer strup za zobe, želodec in prebavo? Čist zaupam ginekologinji, da ve zakaj mi ga je predpisala (in je tudi ena redkih stvari, ki mi je zmanjšala slabosti v najhujših časih), me pa vseeno firbec daje, kaj je tako strupenega v njem.

Soka rdeče pese pa ne spravim po grlu odkar sem noseča (okus je ravno takšen kot bi pila smo kriuser posted image ).
Sicer sem ga pa pila pogosto pred nosečnostjo pa ni ravno pripomogel k izboljšanju moje krvne slike.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 981
29.4.2014 9:44:25   
relativna
Joj, jaz sem prav vesela, da je hemoglobin kul user posted image Sicer glih za glih, ampak vsaj kakega pesinega soka mi ni treba bit - imam travme še iz otroštva, ko je bila mami slabokrvna v nosečnosti. Fuj user posted image

No, danes sem 16t6d, pa sem še vedno na 0+ kg user posted image Pa res precej jem in ni ravno, da se mi prej ne bi poznalo, če sem bila požeruh user posted image Upam, da mi kaj rata do naslednjega pregleda, drugače bo najbrž G huda.

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 982
29.4.2014 9:50:27   
Anonimen

povišane jetrne encime

Je reku ginekolog da je lahko zaradi hrane in pijače ...jaz pa nikoli nisem alkohola pila in nikoli ne mislim in sem ga vprašala kaj meni o kokakoli in je reku da naj eno pivo spijem ker bo bol koristlo kot pa kokakola ki tudi ražre jetre user posted image tako da zdaj imam malo diete da vidim kako se bo to popravilo čeprav bomo za praznike imeli piknik bom samo piščanca jedla user posted image

Jaz tudi nisem se še nič zredila jem pa ogromno ponoč in podnevi imam napad lahkote komaj čakam pregled joj kako se vleče ....

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 983
29.4.2014 10:35:02   
Ema_27
Jaz se javljam spet po dolgem času. Trenutno sem v 17t 2d, sploh nimam občutka da sem noseča, končno me je nehalo vse bolet (trkam) zredila sem se do sedaj 2kg, ampak glede na to, da sem večinoma mogla preležat in se nič gibat, je še to kr ok. 9.5. pa imam morfologijo :) Upam, da se bo stanje zdaj normaliziralo in da dobim oktobra v roke zdravega otroka :)

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 984
29.4.2014 12:14:46   
snickers9
Pozdravljene.
Sem nova na forumu..
Evo še moje podatke za seznam: 1 nosečnost, PDP 1.10., starost 21.
Nisem imela nobenih jutranjih slabosti, vendar me je zato vse druga zdelalo.. Najprej viroza, nato gripa, kasneje še prehlad. Glavobole sem imela nenormalne, predvsem ob večerih ampak se je to hvala bogu prenehalo :)
Na NS sem bila marca, izvidi boljši ne bi mogli bit kot so :) Na NS še mi sicer ni hotel povedati spola otroka, ker se še ni videlo (pa tudi boljše je, da malo počaka kot pa da ugiba) na naslednjem pregledu ki je pa bil ta mesec mi je pa rekel da je punčka :) Smo zelo veseli punčke, ker to bo prva punčka v naši družini (poleg mene seveda).
Glede kg sem se zredila nekje 1,5kg. Trebušček še je majhen, vendar tisti, ki me poznajo takoj ugotovijo, da sem noseča, ker sem bila prej zelo suha, raven trebušček, zdaj je pa tako lepo zaoljen.. Prsi so se mi povečale za 2 številki pa še ta modrc mi bo počasi premajhen.. Če že ne opazijo trebuha definitivno opazijo moje prsi :D
Glede hrane pa jem kar mi paše. Če mi bo zapasal pršut, bom jedla pršut pa mi lahko vsi rečejo da ne smem (sicer ginekolog je rekel, da naj jem vse, glavno da imam apetit)
Na morfologijo sem naročena 20.5. in z mojim že nestrpno čakava :)

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 985
29.4.2014 13:16:58   
Bett
Peregrina sirup legofer veliko ljudem povzroči težave z želodecem, rane na želodcu, zaprtje, kar za nosečnice ni ravno dobrodošlo. Lahko povzroča zabaravnost zob. In pa seveda kot v vseh zdravilih je polno enih konzervansov in drugih kemikalij, ki skrbijo za obstojnost in okus zdravila. To pa da ga predpisujejo zdravniki, pa še ne pomeni, da se ne da pomagat kako drugače. Zdravnik od tega, da ti reče, da pij sok rdeče pese, ne bo imel nič, za predpisovanje zdravil pa dobiva lepe denarce s strani farmacevtske industrije. Sem delala v tem in vem kako poteka izbira in predpisovanje zdravil.

Neposredna povezava do sporočila: 986
29.4.2014 13:25:25   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: Bett

Peregrina sirup legofer veliko ljudem povzroči težave z želodecem, rane na želodcu, zaprtje, kar za nosečnice ni ravno dobrodošlo.

Hm ... Pa se me je res lotilo zaprtje enkrat vmes, in to hudo zaprtje (ko sem redno pila Legofer). Ta teden, ko sem ga pozabila piti, pa je moja prebava spet ko urica. Sem mislila, da je to pač sestavni del nosečnosti.
Vredno premisleka.
Bom probala endovital (upam da nima tako ogabnega okusa kot sok rdeče pese). Hvala za nasvet.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 987
29.4.2014 13:28:34   
lila5
Anonimen, jah potem se bo pa res treba malo pazit, čeprav jaz moram vsaj kozarec gaziranega na dan spit user posted image

Snickers9, vidim, da mave na isti dan rok, no jaz en dan prej user posted image Jaz imam kmalu pregled, se pravi bo lahko že videl spol..v katerem tednu si bila, ko ti je povedal spol? Čestitke za punčko, pri nas jih tudi ni user posted image

(odgovor članu snickers9)
Neposredna povezava do sporočila: 988
29.4.2014 13:54:33   
snickers9
Za spol mi je povedal v 17 tednu.. Sicer je rekel da je 80% da je puncka in da bomo videli bolj za ziher naslednji mesec. Upam da bo ostala puncka, ker si je res zelim :)

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 989
29.4.2014 14:02:37   
nezzek
Tudi Algea ima precej železa, poskusite to. Jaz sem vsak dan pojedla 5 tabletk (priporočeno je sicer več), pa nikoli nisem imela s hemoglobinom, čeprav ne je mesa. Sicer so razlogi verjetno tudi še kje drugje, ampak vseeno - če že, bi najprej poskusila z Algeo, preden bi kupila ostala zdravila.

Priporočam tudi, da Algeo spijete ob zaužitju nečesa s C-vitaminom, ker je tako absorpcija železa boljša.

(odgovor članu snickers9)
Neposredna povezava do sporočila: 990
29.4.2014 14:06:06   
vesica
Pri nas v družini je samo ena punčka oz. moja nečakinja ostali so pa 4je nečaki tamala boga prav joče,ko kdo pirpomne da mogoče bo fantek da si ona neželi biti sama me fanti user posted image

Midva sva se odločila da nebova spraševala kaj je na željo mojega bom to naredila,ker želi da bo presenečenje za nas in za ostale user posted image ampak mi nekaj pravi že od prvega UZ,da bo fantič pa bomo videli ali me občutek vara user posted image

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 991
29.4.2014 14:12:37   
Pikaloka
Kako pa kaj vasa prebava??? Pred nosecnostjo sem na veliko potrebo sla 1x do 3x na dan.... Sedaj pa celo 6x user posted image
Povsod berem, da imajo nosecnice tezave z zaprtostjo.... Ne razumem kako se lahko mojemu telesu tako fuzla... To zna bitkr zoprno, ker vedno planiram samo krajse odsotnosti od doma , da me ja ne bi kje prijelo user posted image

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 992
29.4.2014 14:34:21   
lila5
Snickers9, mislim, da bo tudi meni tokrat povedal..bom ravno v 19.tednu...

Nezzek, nisem vedela, da lahko Algeo piješ v nosečnosti...Jaz jo drugače redno jem, po enih 8 na dan in je res super in, ko sem zanosila, sem jo nehala pit in jo dala mami user posted image

Vesica, pri nas je pa tako, da moj ima brata, njegov brat ima 3 fantke, mi imamo enega, hahahahha....zdej pa ne vem..občutek je fant, kaj pa druzga user posted image

Pikaloka, jaz nisem prej tako pogosto hodila na wc kot ti user posted image Sem nekako na dva dni do tri...no zdaj v nosečnosti me je pa enkrat fajn zaprlo in sem komaj "preživela" user posted image . Zdaj pa nekako šiba , tudi na par dni, ma gre vsaj na mehko user posted image

(odgovor članu Pikaloka)
Neposredna povezava do sporočila: 993
29.4.2014 14:46:38   
nezzek
Tukaj je pdf o Algei med nosečnostjo:

http://www.carso.si/algea-noseca-sem-tri-mesece-ali-lahko-uzivam-algeo

http://www.carso.si/uploads/datoteke/ALGEA_mami%281%29.pdf

Mislim, saj jaz drugače ne verjamem, da je res čudežna, ampak škodi mi pa tudi verjetno ne.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 994
29.4.2014 15:49:51   
lila5
Nezzek, ja zanimivo ...nisem vedela....vedla sem, da je dobra, da čisti strupe iz telesa itd., vseeno pa si nisem upala na lastno roko kar pit v nosečnosti...No ma, zdaj pa bom kako spila user posted image

Hvala ti, pa res super link, vse lepo piše user posted image

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 995
29.4.2014 17:52:46   
Radenska_
Jaz hodim enako kot prej 1-2x na dan :)
Nimam pa težav it kjerkoli, tako da bi mi blo vseeno če bi mogla it 6x :D

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 996
30.4.2014 8:34:25   
Anonimen

Danes me pa glava boli user posted image slabosti nimam več in upam da jih ne bom imela več.

(odgovor članu Radenska_)
  Neposredna povezava do sporočila: 997
30.4.2014 15:13:00   
vesica
kar se tiče moje prebave - pred nosečnostjo sem imela velike probleme za it na wc zdaj pa grem z lahkoto karkoli pojem in ob vseh urah me lahko prime - moj se mi samo smeje da koliko krat bom šla na wc - ampak priznam da mi je tako vsaj lažje kot pa da me moti to da nemorem sploh iti na potrebo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 998
1.5.2014 12:30:39   
buckolina
Živel 1 maj! user posted image
Midva sva kr doma...Včeraj zjutraj sem imela pregled, potem smo imeli pa s prijatelji piknik pri naju. No, dva para sta prišla in sva jim zaupala novičko :)
Na pregledu mi je zdravnica rekla, da imam materično pregrado in da je velika 3 cm. Bolj kot sem jo spraševala kaj to pomeni, manj sem razumela. Po njeno bi lahko zaradi tega sploh ne zanosila, lahko imela splav, lahko prezgodnji porod, lahko pa bo vse normalno. A ima katera kaj več info o tem? Sem v 17em tednu nosečnosti in bi rada vedla če se moram kaj posebaj čuvati. Planiram še en izlet do Skopja in še malo nižje v maju(tja bus-nazaj z avionom) in ne vem če je to kaj kritičnegan oz če bi mogla zaradi tega odpovedati izlet. Počutim se ok, včasih malo utrujena, ampak mine do naslednjega dne.
Kakšen nasvet?
pa lep dan!preživite ga na prostem! ;)

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 999
2.5.2014 20:46:19   
Bett
Hej punce kje ste kaj, se vse potepate naokoli?
Meni se zdi, kot da mi je trebuh zrastel čez noč. Pred enim tednom ni bilo še ne duha ne sluha o kakšnem nosečniškem trebuhu, zdaj pa se ga kar naenkrat ne da več spregledati user posted image .
Buckolina pregrade včasih res motijo zanositev ali donositev, ampak mislim, da če bi bilo kaj kritičnega, bi ti ginekologinja že rekla kaj več o tem.
Mi pa čakamo na nečakinjo, zamuja že 11 dniuser posted image . Upam, da naše dete ne bo tako zamujalo, ker to te pa res ubija, pa kar ni več tistega veselega pričakovanja, ampak samo še naveličanost, le kdaj bo.

Neposredna povezava do sporočila: 1000
Stran:   <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  38 39 [40] 41 42   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?