|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
15.3.2014 12:28:07   
lila5
No, me malo manj skrbi zdaj, ker vidim, da nisem edina! Hvala vam user posted image user posted image

Relativna, glede folne pa smo nekako tukaj "zaključile", da jo pijemo prve tri mesece...jaz imam še enih 10 tablet za popit, potem pa neham...takrat bomo pa po mojem pile samo kak kalcij al pa magnezij v šumečih tabletkah user posted image , zadnje 3 mesece pa Omego 3.

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 501
15.3.2014 14:16:48   
vesica
Jaz tudi jemljem samo folno . Kar se tiče hrane in gaziranih pijač : prej sem ogromno gaziranega pila - zdaj sem se umirila,če pijem doma pijem samo radensko,če ne pa navadno vodo včasih spijem tudi kakšen donat ker je baje dober - tudi jem vse kar mi zapaša zdaj tistega česar nebi smela ne jem vsak dan(rdečega mesa sploh ne-surovega) ampak žal če se mi zalušta bom pač pojedla-en dan če pojem kaj takšnega nebo nič narobe - zakaj bi se odrekala nečemu,če mi ravno tisto tisti trenutek najbolj paša to mi je tudi zdravnica rekla če se prekršim kašenkrat nebo nič , ker včasih je lahko huje če se odrekam in pazim kaj bom dala v usta . Čeprav je pa res da pojem dosti manj kot prej,ker kar mi je prej dišalo mi zdaj žal zelo smrdi( sploh kako meso piš.in kaj ocvrtega) in mi obrača potem cel dan .

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 502
15.3.2014 14:33:14   
senmoi
Pozdravljene.

Tudi js se na kratko oglasim in pridružim.
To je moja druga nosečnost (doma imamo že eno deklino, staro 4 leta), trenutno smo v 9 tednu, rok imam 19.9.
Sem pa že imela dva pregleda, ker sem šla na prvega urgentno zaradi rahlih krvavitev, vendar mi je potem G povedala, da je vse vredu, tudi na drugem pregledu je blo vse vredu.
Čakal nas je edino en "šok", ker so nam povedli, da vidijo dve pikici... Priznam, da še danes ne dojemam :). Sem pa zaradi tega tudi že v bolniški. Dajejo me slabosti, vse mi smrdi, sladkega ne smem videt...

Toliko zaenkrat, in se beremo :)

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 503
16.3.2014 6:57:40   
Bett
Mislim, da se ni treba ravno sekirat zaradi gaziranih pijač. Res imajo veliko sladkorja, coca cola še kofein, ampak plodu direktno ne škodujejo.
Kar se tiče pa surovih jajc, surovega mesa, suhomesnatih izdelkov pa so lahko problem bakterije (salmonela, listeria, toksoplazma), ki pa poškodujejo plod, če pride do okužbe, zato se tudi nosečnicam to odsvetuje. No za toksoplazmo je lahko nevarna tudi zelenjava iz vrta, ker jo prenašajo mačke, ki pa zelo rade serjejo po vrtovih. Predvsem se vsaka zase odloči kakšen riziko bo sprejela. Jaz sem v prvi nosečnosti kar nekajkrat jedla domač tatarski biftek, ampak ker imamo domačo teletino, ki smo jo tudi že dali testirati, se nisem bala.
Fora folne kisline pa je, da je pomembna samp pri zapiranju nevralne cevi. Ta napaka že drugače ni ravno pogosta, ampak farmacija pač ve, da lahko služi na vsem, kar je povezano z otroki in seveda to reklamira, kot da brez tega v nosečnosti sploh ne gre. Folne kisline dobimo dovolj že z raznoliko prehrano (špinača, brokoli, grenivke, pomaranče, jagode...)

Nosečniške znake še čakam, ampak mislim da bo prej konec prvega trimesečja, preden bojo prišli. Res mi je hecno, da se tudi jaz sploh ne počutim noseče. Če ne bi imela že treh pregledov, sploh ne bi verjela, da sem noseča. Edino kar je, da me skoz zebe in se sploh ne morem ogret. Za nosečnice pravijo, da jim je ponavadi vroče, ne pa da jih zebe.

A ve ste že povedale staršem, prijateljem? Jaz še čakam nuhalno, preden bom novico razširila naprej user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 504
16.3.2014 8:56:13   
relativna
Glede hrane tudi sama full pazim - so nas očitno res dobro zverzirali na faksu user posted image Se mi sploh ne zdi neka odpoved, ker zraven kar vidim seznam problemov user posted image

Za folno sem se pa odločila tudi zato, ker imajo elevit full vitaminov. Kot študentka imam bolj slabo prehrano, sploh pa pozimi user posted image Bom pa zdajle hvala bogu imela več časa, pa tudi poletje prihaja, tako da bo orng napad na sadje in zelenjavo user posted image Aja, pa lila5, hvala za odgovor user posted image

Midva sva zaenkrat povedala mojim staršem in sestri (ker jim je bilo itak že čisto jasno, pa se mi je zdelo fer), pa moji najboljši prijateljici (nisem zdržala user posted image ). Ostalim pa po nuhalni user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 505
16.3.2014 12:23:58   
Bell_
Heej kako ste nosečke:) jaz sem zdaj v 11 tednu in se počutim super, edin trebuh se mi je že tako napihniu, da prau dolgo ne bom mogla več skrivat.. ožja družina in nekaj prijateljev itak že ve, ker nisem mogla bit tiho hihii, zdaj pa komaj čakam 27ga, da imam nuhalno, da bo pol javno:) do takrat bom pa tud zgleda že cel balon če bo šlo takole naprej:))
Kaj mislite glede te domače zelenjave pa to, a se da to tok dobro oprat z vodo, da ni nevarnosti? Zdajle ko bo počasi sezona, res nevem kako bi se odpovedala sveži zelenjavi z vrta, pa še polna vitaminčkov je!!

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 506
16.3.2014 14:34:36   
LjUBENICA
Kaj se res ze vsem vidi trebuh?? Meni se se nic, razen ce cel dan res veliko jem user posted image Sem v 11. tednu.

(odgovor članu Bell_)
Neposredna povezava do sporočila: 507
16.3.2014 14:36:13   
LjUBENICA
Kaj se res ze vsem vidi trebuh?? Meni se se nic, razen ce cel dan res veliko jem user posted image Sem v 11. tednu.

(odgovor članu Bell_)
Neposredna povezava do sporočila: 508
16.3.2014 17:13:18   
whitti
Tudi meni se še nič ne vidi, sem v 11. tednu. :D

(odgovor članu LjUBENICA)
Neposredna povezava do sporočila: 509
16.3.2014 20:02:17   
*tedy*
Punce jest se poslavljam od vasuser posted image user posted image . SEm bila včeraj zvečer na urgenci zaradi krvavitve in se v maternici nič ne vidi, HCB je samo 400 (kar ustreza 4 tednom) na diagnozi pa piše, nosečnost neznana lokacijauser posted image , lahko je tudi izvenmaternična, skratka držite seuser posted image

(odgovor članu whitti)
Neposredna povezava do sporočila: 510
16.3.2014 20:24:52   
NikaAnna
tedy user posted image user posted image user posted image tako zelo mi je zal, punca. Bodi mocna! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu *tedy*)
Neposredna povezava do sporočila: 511
17.3.2014 8:44:54   
Ann*
*tedy* en velik objemcek!! Ne izgubit upamja user posted image user posted image

(odgovor članu NikaAnna)
Neposredna povezava do sporočila: 512
17.3.2014 8:57:49   
Anonimen

jaz sem v 10 teden in 2 dni in se mi še nič ne pozna razen dojke imam večje in mi je vsak dan slabo

(odgovor članu Ann*)
  Neposredna povezava do sporočila: 513
17.3.2014 10:38:56   
peregrina

IZVIRNO SPOROČILO: LjUBENICA

Tedy ...user posted image

Meni se trebuh ne vidi še nič, saj sem shujšala kar nekaj kg. Zdaj se trudim ostati na tej teži, ker če bom še hujšala, bom počasi že podhranjena.

Najbližjim sva morala povedati zaradi slabosti. Čeprav nad tem nisem prav nič navdušena. Ampak... kaj čem.

Folna kislina se lahko jemlje vso nosečnost, saj so to le vitamini, ki pa nič ne škodijo.

(odgovor članu LjUBENICA)
Neposredna povezava do sporočila: 514
17.3.2014 13:24:05   
kamajuš
tedy user posted image user posted image user posted image in seveda čim prej nov +.

Res je veliko SS, šele takole se vidi. Slaba tolažba, a vendar: naravna selekcija, bolje sedaj kot v visoki user posted image ali bog ne daj pri porodu. Skratka, vse, ki ste to dale čez, pogumno naprej!!!

Jaz ne vem več, v katerem tednu sem user posted image , čakam pregled prihodnji teden. Plodek nekam hitro raste in prehiteva vsaj za en teden.

Sva pa končno povedala otrokom, ker me je ta srednji vsak dan skeniral in premeril in ugotavljal, da sem pa res debela. In ker mu nisem potrdila, da sem user posted image , je bil kot sumničava mucka. Zato sva se odločila, da jim poveva. Kakšen je bil odziv, ne bom pravila, ker je bil fenomenalen (ta najstarejši me zdaj vsak dan vpraša, kako kaj user posted image user posted image ). Ampak sem pripravljena na vedenjske in razpoloženjske spremembe po porodu, ker po moje ne vedo natančno, kaj jih čaka.

Sicer pa mi ni treba razlagat, da zdaj ve že vesoljna SLO, ker hitijo povedat, da "ima mami user posted image v trebuhu", vsakemu, ki pride mimo.

Ah, itak ne morem več skriti - ja, v vsaki user posted image se praviloma prej pozna!

Kar zadeva hrane: ne morem se odpovedat solati. Jo dobro operem, pa upam na najboljše!

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 515
17.3.2014 14:38:58   
lila5
Tedy user posted image , čim prej zagledaj novi plusek! Ena moja sorodnica je tako 3x splavila in je sama forsirala , da ji pogledajo, če ima pregrado..no, potem jo je imela res in, ko jo je odstranila, je lepo zanosila in donosila! Ker baje nimajo navade na običajnem pregledu pogledat pregrade, al ne vem kako to gre....

Glede toksoplazme pa nisem to tako resno jemala dokler mi znanka ni rekla , da je imela resne težave s tem. Sicer ni bila v stiku z mačko ipd., ampak je verjetno na morju v neki restavraciji pojedla slabo oprano solato user posted image , in to v prvem tromesečju.
Jaz sem zadnjič jedla domači radič...in to polno, polno sem ga pojedla...upam, da je vse ok no! Ali toksoplazmo testirajo že pri prvem odvzemu vode in krvi??

(odgovor članu kamajuš)
Neposredna povezava do sporočila: 516
17.3.2014 15:30:16   
relativna
Tedy user posted image

Toksoplazmozo se gleda že pri prvem odvzemu krvi, ja. In če je še nisi prebolela, ti bodo kri pregledali še dvakrat. Drugače če je dobro oprana zelenjava, ni nobene panike. Se je pa treba izogibat solatam v kakšnih restavracijah, ker tam ponavadi bolj slabo umijejo user posted image
Mene drugače tudi precej skrbi, ker sem, še preden sem ugotovila, da sem noseča, precej pojedla solat po restavracijah. Ampak predvidevam, da ni nič narobe, če me po dveh tednih od odvzema krvi ni še nihče klical user posted image

Meni se je trebušček že izbočil v spodnjem delu. Se mi pa še nič ne vidi čez oblačila, pa tudi bodo najbrž prej pomislili, da sem pač napihnjena oz. da sem se zredila, kot pa da sem noseča user posted image Grem pa proti koncu 11. tedna.

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 517
17.3.2014 15:55:46   
Bett
Tedy držim pesti zate in ti pošiljam user posted image user posted image . Mogoče bi bilo dobro, da te ginekologinji pošlje na kakšne preiskave, glede na to, da to ni prvi ss (če sem se zmotila, se opravičujem).

Lila5 na toksoplazmozo, se vse tiste, ki so negativne na prvem pregledu, testira potem še v vsakem trimesečju enkrat. Jaz sem nažalost še vedno negativna in bila bila prav vesela, če bi bilo obratno. Tako bi imela vsaj eno skrb manj user posted image

Trebuh se mi še nič ne poznam, kljub drugi nosečnosti, je pa res, da sem šele štartala 10 teden.

Tiste, ki ste že obelodanile novico, na kakšen način ste to naredile? Ste kaj posebej organizirale?

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 518
17.3.2014 17:53:21   
vesica
Tedy zelo zelo zelo mi je zal - mocen user posted image zate .

Jaz sem komaj 9teden in moram reci da mi je trebuscek fanj napihnjen da zal tudi ce zelim skriti ga lahko z zelo sirokimi majami ... je to mogoce ?

Zadnje dva dni me kar zvija po trebuhu da komaj cakam pregled da mi pove ali je vse ok malce sem v skrbeh user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 519
18.3.2014 10:44:49   
Wishes
*tedy* ma sem te spremljala zdajle ves čas :(

Sama sem se malo umaknila, prej sem bila redna spremljevalka in udeleženka foruma.

Namreč, konec februarja se mi je po fizičnem naporu pojavil rjav izcedek, sem letela na urgenco in je bilo 6t/0 lepo viden srček :)
Nato sem mogla en teden čakat do kontrolnega pregleda, in ta teden sem mela skos rjave izcedke, pa se je spet lepo videl srček in buba je lepo zrasla.
Zdaj pa moram čakat dva tedna, in imam v četrtek pregled. Po pregledu so se izcedki spremenili v krvavitve, rekla mi je da imam poln trebuh krvi ki se mora sčistiti, da ne ve iz kje kri prihaja, da pa naj se še ne veselim prekmalu.
No do danes me joške še bolijo, prebava je čudna, utrujena sem še vedno.... tako da jaz pravim da bo srček in buba lepo zrasla :D Sploh ne dopuščam druge možnosti.
Ampak vseeno v četrtek ne bo škodila kakšna dodatna pozitivna energija, ker me od vsega tega tritedenskega ležanja zapušča optimizem :(

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 520
18.3.2014 11:09:44   
vesica
Wishes če si bila pogumna in pozitivna do sedaj bodi še naprej,ker to nam najbolj pomaga - jaz sem sicer full pozitivka ampak nemorem da ne grem pokukat na kakšen forum in potem vidim polno slabih novic in se začnem sama sebe obremenjevati s tem - ampak se en dam in še vedno si govorim da je vse ok - moja prebava je tudi takšna čudna ponavadi pravijo da so zaprte jaz pa moram reči,da hodim na wc še več kot prej in redno user posted image dva dni nazaj sem imela drisko zdaj pa se me še prehlad lotil - sem prav magnet za vse viroze in prehlade zdaj user posted image sicer še delam ampak čakam pregled čez dva dni kaj mi bo gin. rekel :)

(odgovor članu Wishes)
Neposredna povezava do sporočila: 521
18.3.2014 13:14:29   
jana79
Še jaz se vam pridružujem user posted image , čakam na prvi pregled (24.3.) za natančnejši datum poroda :)).
Lepo se imejte...

(odgovor članu Raguel)
Neposredna povezava do sporočila: 522
18.3.2014 15:04:40   
*emma*
tedyuser posted image , drži se. In držim pesti, da bo čimprej novi +.

Jaz imam nuhalno 28.3.2014.

Je pa sin dobil vodene koze. mami ni bila čisto ziher, če sem jih prebolela ali ne in sem se šla testirat. Na izvidu se je videlo, da jih še nisem prebolela, zato sem prejšnji teden ležala na infekciji, kjer sem dobila protitelesa. Inkubacijska doba je od 14-21 dni, tako, da zdaj čakam, ači se bom okužila ali ne. V primeru, da se je 1-3% možnosti, da preide na plod, kar pa pomeni slepota, krajši udi, kožne spremembe in najhuje, poškodbe možgan, tak da...bosta zdaj ta 2 tedna zeeeeeelo težka.

Prejšnji teden sploh nisem mogla prav spat, ker sem razmišljala o tem, ampak moj me ful tolaži in pozitivno usmerja, tak da...vseeno upam na to, da sem dovolj hitro dobila protitelesa in se nisem okužila.

Drugače pa sem na današnjem pregledu imela tudi malo povišan sladkor 5,4 in grem naslednji teden na posvet k diabetologu.

V glavnem, ta nosečnosti jr čisto drugačna od prve. :P

(odgovor članu jana79)
Neposredna povezava do sporočila: 523
18.3.2014 16:16:03   
LoriM
Evo, pa sem tudi jaz videla našega 3. user posted image .
Izgleda vse ok, tudi g je bila ful prijazna, kljub mojim letom in dejstvu, da bo 3.cr.
Na ns sem se narocila pri Pusenjaku.
Pa za v laboratorij sem dobila cel kup napotnic in moram bit nujno tesca.

Kamajuš, a imaš mogoče cifro za naročanje na ac v lj? A ti si se že naročila? V katerem tednu naročajo-v 16?
Ns 15.4.
2. pregled 22.4.

(odgovor članu *emma*)
Neposredna povezava do sporočila: 524
18.3.2014 17:56:17   
LjUBENICA
Mi smo pa danes imeli nuhalno svetlino. In sem fuuuuul vesela ker je vse v redu pa se nasega dojencka smo videli :) Se vidi da je to moja prva nosecnost in sem cisto navdusena nad vsem user posted image

(odgovor članu LoriM)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 neverjetnih fotografij žensk med popadki
Bolečin med popadki se ne da opisati, dokler jih same ne začutimo. Fotografi so ujeli te neverjetne trenutke.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Teža med nosečnostjo.
пеперутка16

Ste se med porodom kaj zredile? Koliko?