Bett
|
Mislim, da se ni treba ravno sekirat zaradi gaziranih pijač. Res imajo veliko sladkorja, coca cola še kofein, ampak plodu direktno ne škodujejo. Kar se tiče pa surovih jajc, surovega mesa, suhomesnatih izdelkov pa so lahko problem bakterije (salmonela, listeria, toksoplazma), ki pa poškodujejo plod, če pride do okužbe, zato se tudi nosečnicam to odsvetuje. No za toksoplazmo je lahko nevarna tudi zelenjava iz vrta, ker jo prenašajo mačke, ki pa zelo rade serjejo po vrtovih. Predvsem se vsaka zase odloči kakšen riziko bo sprejela. Jaz sem v prvi nosečnosti kar nekajkrat jedla domač tatarski biftek, ampak ker imamo domačo teletino, ki smo jo tudi že dali testirati, se nisem bala. Fora folne kisline pa je, da je pomembna samp pri zapiranju nevralne cevi. Ta napaka že drugače ni ravno pogosta, ampak farmacija pač ve, da lahko služi na vsem, kar je povezano z otroki in seveda to reklamira, kot da brez tega v nosečnosti sploh ne gre. Folne kisline dobimo dovolj že z raznoliko prehrano (špinača, brokoli, grenivke, pomaranče, jagode...) Nosečniške znake še čakam, ampak mislim da bo prej konec prvega trimesečja, preden bojo prišli. Res mi je hecno, da se tudi jaz sploh ne počutim noseče. Če ne bi imela že treh pregledov, sploh ne bi verjela, da sem noseča. Edino kar je, da me skoz zebe in se sploh ne morem ogret. Za nosečnice pravijo, da jim je ponavadi vroče, ne pa da jih zebe. A ve ste že povedale staršem, prijateljem? Jaz še čakam nuhalno, preden bom novico razširila naprej
|