Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: kaj bi ve naredile-Simobil..varstvo os.po... 14.1.2014 9:29:54
|
|
|
|
RIJA*
|
IZVIRNO SPOROČILO: ery Petea,poslala sem email na simobil. Odgovorili so,naj jim posljem davcno in gsm stevilko ter kje je bil sestanek. Nisem jim se odgovorila. Ja je moja privat cifra,vendar so bili smsi tudi med sluzbo seveda. Zato me sedaj to muci. Ery, meni se dozdeva, da te je strah, ker je šef videl, koliko časa si porabila s pošiljanjem zasebnih sporočil med delovnim časom a mam prav? no, po moje.....absolutno je delavec prekoračil svoja pooblastila, za kar mora odgovarjati....sploh, ker je to tvoj privatni telefon. za spremembo naročniškega razmerja ti podatki sploh niso potrebni...in ja, če bi šla dovolj daleč, gre za hudo kršitev...je lahko ta delavec ali odpuščen ali premeščen na delovno mesto, kjer do takih podatkov ne more...ampak ti veš, zakaj ti bo dovolj samo opravičilo in absolutno je tudi ery kršila svoje dolžnosti....privat telefon namreč ne pomeni, da ga med delovnim časom lahko uporabljamo v nedogled....jaz kot delodajalec ne bom dovolila, da nekdo pol ure na eno uro plačanega dela porabi, da se heca po telefonu, piše smse, kliče v privat namene....a mislite, da bi se delavec strinjal, da mu v tem primeru pišem pol ure dopusta recimo? v končni fazi tudi visi na netu in se heca po forumih... nekatera podjetja imajo sploh prepovedano nošenje privat telefona na delovno mesto, ker to moti delovni proces... za službeno številko, ker sem jaz naročnik, pa na vseh telekomunikacijskih firmah lahko kadarkoli zaprosim za izpis klicev...to mi dovoljujejo recimo moja pooblastila kot direktorju ali lastniku podjetja....sploh, če ni posebej v pogodbi določeno, kot boniteta, da ta službeni telefon lahko uporablja ta in ta delavec tudi v privat namene...potem se zadeve obrnejo malček drugače...
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 14.1.2014 9:40:23
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: kaj bi ve naredile-Simobil..varstvo os.po... 14.1.2014 9:48:04
|
|
|
|
liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: ery Hvala vam za vse odgovore in pojasnila. Zdaj pa še, ker pač nisem tip, da bi se kregala , tudi nočem, da ima delavec kakšne sankcije, le želim kakšno opravičilo ali kaj podobnega. Ali naj javim podatke na Simobil službo ali grem direkt k temu gospodu na Simobilov center? Kaj naj naredim? hvala Glej, če si bila s šefom zmenjena, da preveri usput še za tvojo številko, če se ti splača pristopiti k poslovnemu paketu....pozabi na vse skupaj......ne terjaj opravičila in ne prijavljaj.....ker si v takem primeru, dala šefu privolitev, da preveri tvojo osebno številko......delavec na simobilu v tem primeru pa bi lahko to storil diskretno in ne bi k šefu obrnil ekrana ampak bi samo povedal, da ne kličeš skoraj nič, da bol pošiljaš sms-e zato se določen paket ne splača......
|
|
|
|
RE: kaj bi ve naredile-Simobil..varstvo os.po... 14.1.2014 13:34:37
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: RIJA* IZVIRNO SPOROČILO: ery Petea,poslala sem email na simobil. Odgovorili so,naj jim posljem davcno in gsm stevilko ter kje je bil sestanek. Nisem jim se odgovorila. Ja je moja privat cifra,vendar so bili smsi tudi med sluzbo seveda. Zato me sedaj to muci. Ery, meni se dozdeva, da te je strah, ker je šef videl, koliko časa si porabila s pošiljanjem zasebnih sporočil med delovnim časom a mam prav? Seveda, da imas prav. Sicer direktor ze ima podatke o njenih klicih in je kar je. Ce v podjetju nima prepovedi uporabe privatnega telefona pa ni ovir, da ne poklice. Direktor ze ve koliko je z njo zadovoljen.
< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 14.1.2014 13:35:01 >
|
|
RE: kaj bi ve naredile-Simobil..varstvo os.po... 14.1.2014 13:37:40
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana IZVIRNO SPOROČILO: ery Hvala vam za vse odgovore in pojasnila. Zdaj pa še, ker pač nisem tip, da bi se kregala , tudi nočem, da ima delavec kakšne sankcije, le želim kakšno opravičilo ali kaj podobnega. Ali naj javim podatke na Simobil službo ali grem direkt k temu gospodu na Simobilov center? Kaj naj naredim? hvala Glej, če si bila s šefom zmenjena, da preveri usput še za tvojo številko, če se ti splača pristopiti k poslovnemu paketu....pozabi na vse skupaj......ne terjaj opravičila in ne prijavljaj.....ker si v takem primeru, dala šefu privolitev, da preveri tvojo osebno številko......delavec na simobilu v tem primeru pa bi lahko to storil diskretno in ne bi k šefu obrnil ekrana ampak bi samo povedal, da ne kličeš skoraj nič, da bol pošiljaš sms-e zato se določen paket ne splača...... IMO je razlika povprasati o sankcijah ce se spremeni pogodba ali paket - informacije o samem paketu, povsem druga zadeva kazati konkretne klice, stevilo klicev, cas klicev. Prepricana sem, da se ery niti v sanjah ne bis trinjala s cem taksnim. Sicer pa naj zacnejo tudi od direktorjev zahtevati pisna pooblastila za vpogled v privatne telefone usluzbencev, saj niso neka posebna a priori pooblascena humanoidna vrsta.
|
|
RE: kaj bi ve naredile-Simobil..varstvo os.po... 14.1.2014 13:55:45
|
|
|
|
Nusika35
|
Jaz imam slabe izkušnje kar se varovanja podatkov tiče pri Simobilu. V prejšni firmi kjer smo imeli pač službene telefone na simobilu so mi non stop pregledovali sms-e in vse kar je bilo na telefonu. Vedno sem mislila da to ni mogoče in da kaj takega ne morejo narediti, ko pa sem se dogovorila za novo službo in ko sem na tej dala odpoved so že vse vedeli . niso mi tega direktno pokazali ampak glede na to kaj so govorili ko smo se razšli je bilo dejansko videt da so vse zvedeli prek tega ker so me kontrolirala prek mojega takrat še službenega telefona. Sedaj jaz to striktno ločim, službeni telefon samo za službene stvari, privat pa za privatne. Še posebej so pa znani na Simobilu da znajo na vse načine izkoriščat, tako ali drugače...
|
|
|
|
RE: kaj bi ve naredile-Simobil..varstvo os.po... 14.1.2014 14:06:37
|
|
|
|
Frodo Bisagin
|
IZVIRNO SPOROČILO: Nusika35 Jaz imam slabe izkušnje kar se varovanja podatkov tiče pri Simobilu. V prejšni firmi kjer smo imeli pač službene telefone na simobilu so mi non stop pregledovali sms-e in vse kar je bilo na telefonu. Vedno sem mislila da to ni mogoče in da kaj takega ne morejo narediti, ko pa sem se dogovorila za novo službo in ko sem na tej dala odpoved so že vse vedeli . niso mi tega direktno pokazali ampak glede na to kaj so govorili ko smo se razšli je bilo dejansko videt da so vse zvedeli prek tega ker so me kontrolirala prek mojega takrat še službenega telefona. Sedaj jaz to striktno ločim, službeni telefon samo za službene stvari, privat pa za privatne. Še posebej so pa znani na Simobilu da znajo na vse načine izkoriščat, tako ali drugače... Potem si bila zgolj slabo informirana. Ce moje dete pise SMS-e z mojega telefona, ki sme mu ga posodila, je povsem normalno, da bom lahkjo prebrala kaj je pisal. Sluzben in osebni telefon sta dve popolnoma razlicni zadevi. Tako v tvoje primeru ne vidim problem pri simobilu temvec v tvojih neupravicenih pricakovanjih.
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?