alda
|
primerjanje Andrea in otroka z lažjo motnjo v duševnem razvoju ali pa telesnem je totalno zgrešeno. Kot vsi vidimo, je on čisto samostojen pri skoraj vseh opravilih, živi normalno oz še kvalitetnejše življenje kot "videči!. Če pa gledamo otroka , ki 24/h na dan je prikovan na posteljo, z aspiratorjem, masko za dihanjem, kojekakvo medikamentozno terapijo, epileptičnimi napadi, spazmi, pa še čim,...pa mislim , da se marsikateri starš vpraša :ali je prav da se moj otrok tako muči? Kaj sploh ima od življenja, saj veliko njih sploh ne dojema okolice skoraj nič, ali pa popolnoma nič,... Ali nisem bil-a preveč egoistična in ga obdržala zaradi svoje lastne prepričanosti, da sem super ženska. Je pa najhujša stvar za tiste,ki smo delali in za starše gledat takega otroka v krču, bolečini, veš da je nekaj narobe, pa mu ne znaš pomagat, on ti pa ne more pokazati in niti povedati !! Ja potem pa se res ,kakor koli se kruto sliši, vprašaš kaj je smisel takega življenja? trpljenje, bolečina, borba?? Sama sem striktno PROTI splavu zaradi tega, ker otroka nočem imet, Ko enkrat delaš s takimi otroci in odraslimi ,si še kako hvaležen medicini, da tebi in otroku lahko pravočasno prepreči trpljenje .