mateyka -> RE: S kom bi prevarali? (6.1.2014 21:37:28)
|
a veste tega? Mož se po burni zabavi s prijatelji zbudi z gromozanskim glavobolom. Sicer ne pije, vendar tokrat je bilo vse drugače. Ni se niti spomnil, kako je z zabave prišel domov. Z zaprtimi očmi razmišlja, kaj vse je sinoči v opitem stanju narobe naredil. Nato se prisili in odpre oči. Poleg sebe zagleda nekaj aspirinov in kozarec vode, zraven pa rdeča vrtnica! Janez vstane in pred seboj zagleda svojo obleko, čisto in zlikano. Pogleda po sobi in vse je kot iz škatlice. Enako je po vsej hiši. Vzame aspirin in v kopalnici otrpne, ko pod svojim očesom zagleda velikansko modrico. Obenem v kotu ogledala uzre tudi sporočilo, napisano z rdečo šminko in rdeč odtis ustnic njegove žene. “Ljubi, zajtrk je na mizi, šla sem zgodaj v nabavo, da ti bom lahko zvečer pripravila tvojo najljubšo večerjo. Ljubim te!” Opotekajoč se v kuhinji preveri, ali je zajtrk res pripravljen. In res, čakajo ga: topla kava, palačinke in časopis. Sin zajtrkuje za mizo. Mož ga vpraša: “Sine, kaj se je zgodilo sinoči?” Sin: “Domov si se vrnil ob treh zjutraj, pijan in skoraj nezavesten. Padel si na mizo in jo polomil, nato si bruhal po tleh in udaril v vrata.” Oče zmeden: “Kako pa, da je vse v najlepšem redu? Aspirini, vrtnica, zajtrk, …?!?” Sin: “A, to! No, mami te je odvlekla v spalnico, in ko te je poskušala sleči, si ji zaklical: “Pusti me, ****, jaz sem oženjen!” Torej: - zlomljena miza: 350 € - topel zajtrk: 4 € - dva aspirina: 0,30 € Reči pravo stvar v pravem trenutku: NEPRECENLJIVO!
|
|
|
|