kalbo
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa IZVIRNO SPOROČILO: Jabček IZVIRNO SPOROČILO: Stanislava_ IZVIRNO SPOROČILO: Jabček Kaj pa dolgorocno gledano? Recimo, da cakas na to, da bodo otroc odrasli, kaj pa potem? Pades iz sistema dela? A ti ni tezko biti zgolj in le gospodinja? Ne vem, zgolj predvidevam, da po letih dela enostavno paše ne delati. Če študiraš, se komot "nadihaš" do 24-ega leta, pa potem počasi, služba, otroci, stanovanje. Če začneš delati veliko prej, pa otroci zraven, pa še kaj , se do tridesetega že veliko nabere. Predvidevam, ker nisem bila na tem. Ma ne vem, ce sklepam po sebi, zacela delat prek studenta pri petnajstih, prvega otroka imela pri dvaindvajsetih, dostudirala, non stop delala, pa se mi sfuzla, da sem pri tridesetih ze fraj 😀 Je pa res, da ne vem, kako bom razmisljala pri Stiridesetih, seveda. A resno vasi mozje zasluzijo dovolj, da Ste lahko Doma, Kar Tako, ne po sili razmer? Skupno točko imava torej, da sva obe preko Študentskega servisa začeli delati pri 15-ih letih. Oz. jaz malce vodim, ker RD imam oktobra, delati sem pa začela že julija. Pri prvem otroku pa sploh zmagam - 14 dni pred 19-im rojstnim dnevom. Ja, da se vse tako, kakor si ti napisala, ampak jaz sem se pri 18-ih poročila z idiotom (in gladko priznavam, da sem bila takrat idiot-kinja tudi jaz ) in je naslednjih 10 let mojega življenja potekalo bistveno drugače, kakor sem si jaz zamišljala, da bo. Posledično je bilo ravno zato potem še nekaj let krize. Ena sama napačna odločitev lahko človeku namreč popolnoma podere načrte/želje. Ja, zasluži pa moj g. Mož dovolj, da sem jaz lahko doma. Ne zasluži milijonov, da ne bo pomote , ampak smo pa mi svoj način življenja prilagodili tako, da ga zmoremo z našo višino (ali nižino, kakor kdo vzame) dohodkov in da imamo vseeno vsaj večino tistega, kar si v običajnem tekočem mesecu želimo. Marsičesa si pa seveda ne moremo privoščiti - v tem se pa čisto nič ne razlikujemo od večine povprečnih slovenskih družin. V bistvu tvoj g. mož ni mož, ampak tvoj sugar daddy :)
|