ronja
|
Nisem tega napisal Uškini mami, temveč gospe Ankici. In še to v zelo spravljivem tonu in seveda tudi s takojšnjim pojasnilo, A NE KAKO SE TO GRDO SLIŠI! Šlo je pa zato, da me je žalila da sem psihič, naj grem na kliniko, naj se postavim pred ogledalo itd! Tako! Da ne bo kakšnih diskreditacij spet in obračanja besed, ker v tem ste pa fenomenalne! Lukka, saj smo vse napisale, da si to napisal Ankici in da te ona ni pred tem nič žalila. Napisala je, da bi bilo dobro, da greš na kakšno terapijo. Ker če ti tamalo čez rit zato, ker imaš TI slab dan, to ni ok. Ko je lili napisala, da je tamalo čez rit, ker ji je ušla na cesto, se ankica sicer ni strinjala, vendar na terapijo je ni pošiljala. Tebi je to napisala zaradi stvari, ki si jih na tisti temi napisal in ima point, imaš nekaj reči, ki jih moraš predelat pri sebi. Vsi jih imamo, včasih jih lahko sami, včasih pa ne oz. bi predolgo trajalo. Ona je pač ocenila, da bi ti pomoč prav prišla in mislim, da niti ni mislila kot provokacijo. Ankica je res zelo zelo proti tepežu in verjel ali ne, sva se tudi midve že enkrat pred leti hakljali okoli tega, čeprav sem tudi sama proti in še svoj živi dan nisem udarila otroka (ne svojega, ne tujega), vendar kot sem zgoraj napisala, način in vse, kar so na to navesile, se mi ni zdel pravi in sem to napisala - ker so punce začele enačit pretepanje in eno čez rit, ko ti otrok uide na cesto - zame to še zdaleč ni isto. In zato, ker sem sama povedala, da dejansko ni take razlike, ali ga grobo odvlečeš čez cesto ali pa ga čez rit, ker oboje je zelo neprijetno, lahko tudi boleče, sama vem, kdaj sem groba in ne maram bit groba, vendar včasih moraš enostavno bit, da preprečiš, da se otroku kaj hudega zgodi. Taprva je bila nora na kable in ko sem ji iz rok hotela potegnit kabel, ga ni spustila in tisto ruvanje vsekakor ni bilo luštno za nobeno (dokler sem poizkušala lepo, se ji je zdelo igrica, jaz pa sem hotela, da ve, da to niti pod razno ni hec ali igra!) Z nobenim otrokom se ne pogajam o roki čez cesto - čez cesto se držimo in pika, ni debate. Ok, zdaj je stara 6 let in ni treba, da se drži, itak je odgovorna, sploh v prometu. Ampak to ni prišlo samo od sebe - prišlo je tako, da nikoli nisem dopustila, da bi šle same čez cesto ali kar zdivjale čez, tudi čez manjšo ne. Dosledno in če nikakor niso hotele, sem ju pač odvlekla čez. Ne luštno.