ronja -> RE: Siva ekonomija - priložnost ali kraja? (11.12.2013 13:46:00)
|
preučitev trga, možnih kupcev, kakovost izdelka/storitve, možnosti finančnih podpor ... ko sem spraševala, kako to narediš, sem dobila tak odgovor kot je zgoraj, od ljudi, ki so stručkoti... Zdaj pa bodi pameten... Sama trenutno vem, da ne bi naredila dovolj niti za pop. sp. dajatev (po novem letu bojo 80€/mesec), ne da mi karkoli ostane, torej bi delala dobesedno zastonj. In lahko čakam ali pa "probam", tako kot so mi svetovali... Niti približno ne bi upala kar na pamet, ne da bi kaj prej poizkusila, ali gre, odpret spja s 350€ dajatev na mesec, če ne vem, ali bom sploh lahko zaslužila ta denar. Nimam pojma, kako velik je trg, ko sem spraševala, kako to ugotoviš, pa so mi rekli, da pač probaš prodat. Ja, ok, samo potem moraš pa izstavit račun, če hočeš bit regl reht, a ne? No in tu se pa zalomi;). Če hočeš odpret podjetje, moraš prej "raziskat trg", kar narediš tako, da poizkusiš svojo storitev/izdelek prodat, kjer bi moral izstavit račun, za kar pa potrebuješ podjetje... Vidiš, kaj hočem povedat?;) Lili, meni ni bil nikoli problem plačevat dajatev, kjer je bilo le možno, sem delala prek avtorske ali prek podjemne pogodbe, ker mi je všeč, če je vse čisto. In ponekod ni problem, pri fizičnih osebah se pa zatakne, ker dobesedno ne moreš na en enostaven način delat pošteno. Dopolnilno delo ne more bit karkoli, ustvarjaš lahko samo z naravnim materialom in ne smeš zaslužit več kot 1 minimaca. ne vem, če je to dovolj, da raziščeš trg...
|
|
|
|