shoegal
|
ni85: Hvala za vse informacije. Ja, verjamem, da se ti po svoje zdi, da gre za "čakanje", čeprav, če po drugi strani razmisliš, tudi tistim, s katerimi ni sploh nič narobe, navadno ne uspe v prvem mesecu, zato je smiselno, da vama je dal nekaj časa. V vsakem primeru držim pesti, da ne bo. To bi bilo ekstra super. Drugače pa o krvomočnici jaz ne vem prav dosti, razen tega, kar se piše po forumih. Vem, da obstaja v obliki čaja ali kapljic in da nekatere punce pijejo čaj dvakrat ali enkrat na dan, prve tri tedne ciklusa, nato s pitjem prenehajo zaradi menstruacije. Naj bi bojda pomagala pri odebeljevanju sluznice in s tem k lažji vgnezditvi zarodka, je pa tako, da bo punce razlagale, da so imele ob pitju krvomočnice potem močnejše menstruacije. Ker imam jaz že svoje kar močne, ne vem, če si upam to pit sploh :-/ Glede diete o endometriozi sem pa jaz tudi nekaj brala po internetu, in sicer naj bi se primarno izločili vsi mlečni izdelki (zaradi hormonov, ki jih dajejo kravam) z izjemo jogurtov z živimi kulturami, prav tako rdeče meso, poleg tega praktično vsi pšenični izdelki (spet zaradi škropiv, s katerimi se masovno prideluje pšenica - adijo testenine in kruh), pa kofein, alkohol in morebitno kajenje (kar je samo po sebi razumljivo), sladkorji in pa vsa hrana, ki je pakirana v plastiki ter rafinirane maščobe. Pa soja bojda tudi ni preveč dobra. Povečal naj bi se vnos sadje in predvsem zelenjave (vse oblike temno zelene, listnate zelenjave, stročnice, ipd.), rib in omega-3 esencialnih maščob nasploh. Je pa tako, da kakšne močne povezave med vnosom posebne hrane in lajšanjem simptomov endometrioze klinično še niso dokazali (čeprav po drugi strani po spletu kroži veliko "zgodb o uspehu"). Logično seveda je, da zdrav življenjski slog pripomore k blaženju simptomov. Še največja dokazana povezava je med vnosom omega-3 maščob in lajšanem simptomov.
|