RE: Avgustovke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

čikica -> RE: Avgustovke 2014 (8.2.2014 8:57:29)

Dober dan. Evo mene po dolgem času. Ni nam delal amis, preko mobitela pa tudi nisem ravno mogla. Ok. V ponedeljek sem imela NS pri dr. Strahovi. Glede na to, da sem ravno takrat začela 12 teden je naša pikica velika že 6,3 cm. Sami rezultati NS so bili v redu. Rezultati DHT so bili tudi v redu, tako da mi ne bo treba iti na amniocentezo. Drugače pa se je počutje zelo izboljšalo. Samo utrujena sem še vedno. Aja imam pa hude napade lakote. Tako, da bi lahko jedla vsake pol ure.

Vsem so[sm=nosecka.gif] čestitke za rezultate pri preiskavah in pregledih. Vsem, ki pa ste nas zapustile pa en velik objem in pogumno v boj, ko boste na to pripravljene.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.2.2014 13:23:25)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anya_ -> RE: Avgustovke 2014 (9.2.2014 14:39:09)

Pozdravljene punce..

prvo, hvala Irena000 in lily za lepe in spodbudne besede pa tistim ki sem vas moh[/bgoče pozabila omeniti [sm=smiley1.gif]. Moram povedati da sem se nekoliko umirila,strah je sicer še zmeraj prisoten ampak ne v taki meri kot prej, ko me je to obremenjevalo. Je pa res da nisem na začetku imela nobenih večjih težav, razen utrujenosti in tega da nisem imela apetita..zdej pa se trebušček že nekoliko pozna oz. vedno bolj se bo in je vse skupi toliko bolj realno.

No, jutri imava nuhalno pri dr. Strahovi-potihem upam da bo lahko določila spol in seveda da je vse OK z našo pikico[sm=duda.gif]. Začela sem nekoliko razmišljat tudi o porodu-ker je to prvi otrok nimam pojma kaj me čaka, nikoli pa me ni bilo strah poroda da bi bila prav panična al neki..razmišljam o epiduralni in sicer v Postojni ker smo iz Primorske..vaša mnenja in izkušnje glede tega?

lep pozdravček vsem[sm=smiley31.gif]

Noemi_ -> RE: Avgustovke 2014 (10.2.2014 8:55:24)

Anya_, tudi jaz sem imela na začetku fuul dvome o nosečnosti,to je bil zame kar velik šok, tudi nisva načrtovala.. S fantom sva skupaj šele od maja lansko leto in men se zdi, da se je vse tko hitro naredilo. No, kaj pa sexava brez kondoma, saj sva si konec koncev sama kriva :D Jaz sem imela plan še malo potovat, ampak ok, bomo kasneje vsi 3je skupaj :D Je pa fant fuul navdušen, da bo očka in zaradi tega vrjamem, da nama bo uspelo.. Zdaj si urejava stanovanje pri njemu, da bomo imeli skupno gnezdece.. Mi je pa ful zanimivo, ker sem prej imela fanta skoraj 6 let in sem mu težila, da bi imela otročka, pa njemu ni blo do tega, niti da bi šla skupaj živet.. Zdajšni pa čist kontra - po 2 mesecih je prenovil spalnico, da lahko udobno spiva, čist drugače, karje men ful fajn. Ko sva povedala njegovim staršem, da pričakujeva, sta ostala brez besed in s solzami v očeh. Pri meni doma so bili pa tud fuul veseli..
Je pa ful luštno, kjer je sestra 11 dni nazaj rodila punčko.. Midva jo kr gledava in se smejiva, čez nekaj časa bova tud midva imela tako majhno pikico/pikija.. Sicer pa sploh nimam občutka, da sem noseča, da se dogajajo spremembe - trebuščka še ni od nikjer (pa sem danes stopila v 17 teden in ravno prebrala, da je otroček velik že 18 cm!!), pridelala nisem še nobenega kilograma... Se tolažim, da bi pol poporodu nav treba ful delat za moje telo [sm=jezicek.gif]

Sicer pa je moj naslednji pregled čez dober mesec, imam morfologijo takrat.. To bo čudovito zapoznelo darilo za rojstni dan, ki ga imam konec februarja:))

Punce [sm=nosecka.gif], uživajte ;)

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (10.2.2014 18:05:55)

Hej hej...tudi mi smo danes imeli NS in vse ok; v ponedeljek še dobim rezultate krvi in upam, da bodo tudi ti ok....

Sončica14 -> RE: Avgustovke 2014 (10.2.2014 19:29:28)

Živjo punce!

Kako ste kaj? Danes sem imela pregled pri ginekologinji, vse je ok. Sem pa videla, da mi je v mater.knjižico zapisala, da je dolžina mater. vratu 3 cm. Je še kateri ginekolog to izmeril? Malo sem brskala po internetu in se mi zdi, da je to dokaj kratek... no, sama ginekologinja mi ni nič komentirala, da bi bilo kaj narobe ...
Pa še nekaj..ali vam na pregledu še vedno delajo vaginalni ultrazvok ali preko trebuha?

Lepo se imejte!

Miška2006 -> RE: Avgustovke 2014 (11.2.2014 6:19:36)

Pozdravljene,
Prodam več kot 160 kosov oblačil (majčke, hlačke, pajaci, krilca, pižame, nogavice, šali, slinčki, obutev,....) za punčko od 0 do 4 leta. Kdor je zainteresiran in me prvi kontaktira ter pride na dom in VSE odpelje (brez prebiranja) ima zagotovljenih 3/4 stvari "iz prve roke" za ceno 100€. Sem iz okolice Nove Gorice.
Prijetno nosečnost še naprej....
lp

jaz5 -> RE: Avgustovke 2014 (12.2.2014 8:26:10)

V petek sem imela NS in je bilo vse v redu. Naj bi imeli [sm=rozacrtici.gif]. Nasldnji pregled pri g imam 13.3. Jutri grem po 13 dnevnem dopustu delat. Sploh nevem kako dom zdržala. Še vedno imam kašelj in potem posledično bruham. Je še kateri slabo ali sem samo še jaz z to nadlogo.
Sončica14 meni dela že od prvega pregleda UZ skozi trebuh.

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (12.2.2014 9:14:15)

Jutro, meni pa je danes slabo :( ... upam, da to napoveduje punčko, ker mi pri prvem nič ni bilo slabo [sm=smiley1.gif], sedaj pa kar občasne slabosti.... še dobro, da sem ta teden doma, da lahko poležujem, jem in gledam olimpijske igre [sm=jezicek.gif]
Aja, na nuhalni se še ni videlo spola, upam, da se bo 28.2.2014, ko imam pregled pri svoji G

keksy -> RE: Avgustovke 2014 (12.2.2014 14:14:14)

jaz5 meni hvala bogu sploh ni bilo nikoli nič slabo, smartika baje da bomo imeli punčko tako da nevem če to ravno velja vedno[sm=smiley2.gif]

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (12.2.2014 20:08:52)

Hmmm, moja mami je imela pri bratu slabosti, pri meni ne, upam da je pri meni obratno....bomo videli [sm=jezicek.gif]
Kje ste pa vse?

Megy99 -> RE: Avgustovke 2014 (12.2.2014 20:43:08)

Pozdravljene.

A je možno da se v 15 tednu že čuti "brcike". Imam že dva dni zvečer ko se uležem občutek da se nekaj dogaja kar se mi prej ni.[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif] Zdaj pa nevem a je use samo v moji glavi hehehe[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

luska -> RE: Avgustovke 2014 (12.2.2014 21:13:03)

Ojla!

Glede brcik: Sem brala na forumu pri Plušenjaku, da se baje lahko čuti že v 16 tednu, se pa spomnim, da so takrat, ko sem bila prvič noseča punce, ki so že bile mamice govorile, da so čutile že tudi v 14 tednu. A je to tvoja prva nosečnost Meggi?
Pri meni se še nič ne dogaja, pa šla sem gledat slikce iz prve nosečnosti in imam zdaj ful manjši trebuh, kot sem ga imela v prvi nosečnosti v tem tednu. Edino, kadar se zvečer najem kot pujsek[sm=smiley36.gif]. Ravnokar je moj Meka prinesel in sva ga pohrustala[sm=bravo.gif]

Glede materinske šole: Midva z mojim sva v prvo pridno hodila in moramo rečt, da je bilo v lj. porodnišnici vse full zanimivo, edino zobozdravnik je bil malce dolgočasen ( mogoče zato, ker se mi to po rojstvu ne zdi takoj tok aktualno). sigurno bom tudi letos odšla na kar nekaj predavanj, ker se mi zdi, da kar malo pozabiš, kako delat s čisto malimi čukci in hitro kar malo po svoje narediš[sm=jezicek.gif]

Jutri imamo pa nuhalno...KOOOOOMAAAAJ ČAAAKAAAM[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Lep večer vsem sonosečkam!

luska -> RE: Avgustovke 2014 (12.2.2014 21:14:58)

Še to punce...naj mi ena prosim pove, kako naj odebelim črke, ali pa zamenjam barvo, mi kar ne rata, če pritisnem krepko ali pa označim za barvo. Hvala

keksy -> RE: Avgustovke 2014 (13.2.2014 14:01:25)

smartika če si želiš punčko držim pesti da je pri tebi tako[sm=smiley1.gif].luska črke odebeliš tako da tu ko pišeš označiš del besedila ki bi ga rada odebelila in klikneš na gumb krepko[sm=smiley1.gif]

čokolada25 -> RE: Avgustovke 2014 (13.2.2014 16:56:20)

Takole, danes sem imela nuhalno. Sem v 12t4d, mali ratse... cca.6cm, urtip srca 165... verjetnost pa zelo majhna.. sem kr solzice dobila ko sm ga gledala... Se je pa skrivu, nekej je mahu... ampak važno da je vse ok in da ima vse kar imamo mi. Srečno vsem ostalim [sm=smiley1.gif]

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (15.2.2014 10:03:07)

Kje ste vse? Zunaj na sončku? Tudi mi se odpravljamo na sprehod in NATO na kosilo.
Mi si sicer želimo punčko, ampak karkoli bo, samo da bo vse ok

Irena000 -> RE: Avgustovke 2014 (15.2.2014 12:12:27)

[sm=bravo.gif] vsem za dobre nuhalne [sm=smiley1.gif] Jaz sem pa spet v skrbeh...ocitno tudi ta nosecnost ne bo minila brez skrbi, pretresov in tezav [sm=smiley13.gif] zadnje tri dni namrec opazam, da mi nekajkrat dnevno po malem odtece plodovnica. Sprva sem mislila, da mi uhaja urin, ampak tekocina je popolnoma brez vonja in barve, tako da ni urin. Res, da ne gre za vecjo kolicino, ampak me kljub vsemu skrbi. Pregled imam 25.ega pri svoji ginekologinji in ne vem, ali naj pocakam do takrat, ali naj poklicem in povem, kaj se dogaja....ima katera od vas kaksne izkusnje glede tega?

luska -> RE: Avgustovke 2014 (15.2.2014 13:56:50)

Irena a si prepričana, da gre za plodovnico? Jaz imam namreč že od začetka nosečnosti ves čas izcedek. Na začetku je bil popolnoma brezbarven in brez vonja, zdaj pa je malo bolj bel. Jaz zagotovo ne bi čakala do 25ga, ampak bi takoj v ponedeljek poklicala, toliko da bi bila mirna.

Tudi mi smo imeli v četrtek nuhalno. Vse je ok, zdravnica pa je rekla, da zaenkrat še nič ne raste med nogami[sm=smiley36.gif] Sem bila čisto presenečena, ker imam že ves čas občutek, da bo fantek in tudi v prvi nosečnosti me občutek ni varal. Sicer smo pa še zgodaj in je še čas, da kaj zraste med nogicami[sm=smiley1.gif] Bi bila pa ful vesela še ene punčke in tudi moj pravi, da mu je vseno, ker je najina miška že rekla, da bo hokej igrala[sm=jezicek.gif]

Ta vikend smo začeli širiti dobro novico. Včeraj sva bili s hčerko pri zdravniku in je že poročala, da ima mami dojenčka v trebuhu[sm=smiley36.gif]

Zdajle gremo pa na zabavo, ker ima naš dedi 70 let.

Lepo se imejte

Irena000 -> RE: Avgustovke 2014 (15.2.2014 14:22:19)

Luska, ne morem verjet, da bi bil to izcedek (ceprav bi si zelela), ker mi stece vse do kolen, torej je res kot voda-niti malo ni gost. Sem pa komaj v 15.tednu nosecnosti [sm=zmeden.gif] ....

Lepo se imejte na rojstnem dnevu [sm=jezicek.gif]

zari -> RE: Avgustovke 2014 (15.2.2014 14:27:07)

Irena000 se popolnoma strinjam, pojdi se pokazat[sm=smiley1.gif], mogoče ni nič takega ali pa... boš pa vsaj pomirjena.

keksy -> RE: Avgustovke 2014 (15.2.2014 21:20:00)

tudi jaz mislim da je bolje da pokličeš, tudi če ni nič, vsaj vedela boš na čemu si. držim pesti da bo vse ok[sm=smiley2.gif]

lila25 -> RE: Avgustovke 2014 (16.2.2014 9:52:13)

punce čestitke za uspešne nuhalne [sm=smiley36.gif] mi mamo pa jutri in komej čakam, da vidim našega bejbija [sm=smiley36.gif] midva za spol ne bova vprašala, nama je pa čisto vseeno kaj bo. mam pa občutek, da bo punčka in moj tud. se bomo pustil presenetit [sm=smiley36.gif]
irena ti pa le pokliči g za vsak slučaj in naj te pogleda. držim pesti, da bo vse ok.

lep dan vam želim in uživejte na sončku [sm=smiley1.gif]

zari -> RE: Avgustovke 2014 (17.2.2014 9:08:30)

[image]http://img41.glitterfy.com/13341/glitterfy3063924T252B81.gif[/image]

PDP, NICK, STAROST, št. [sm=nosecka.gif] , št. [sm=duda.gif] doma, KRAJ, SPOL

28.7.
Noemi_, 26 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

1.8.
Meggy99, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=modricrtici.gif]
Snežinka26, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], CELJE, [sm=darilo.gif]
lana83, 2.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

2.8.
Oblačka, 2. [sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
lili88, 25 let 1.[sm=nosecka.gif], [sm=modricrtici.gif]

3.8.
nevemimena, 2.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

5.8.
noseckec23, 25 let, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
mj_3745, 26 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

6.8.
Tapelina, 24 let, 1.[sm=nosecka.gif] [sm=zz_twins.gif], Krško, [sm=darilo.gif] [sm=darilo.gif]
Aprilčica2012, 2.[sm=nosecka.gif], [sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

7.8.
meandmini, 27 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
jagodaaa, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Mala jagodka, 28 let, 4.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

8.8.
Spela23, 24 let, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], CELJE, [sm=darilo.gif]
pajkec123, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

10.8.
pluseki, 28 let, 1.[sm=nosecka.gif], MS, [sm=darilo.gif]
rozi1, [sm=darilo.gif]

11.8.
Mala_princeska, 3.[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Kanej, [sm=rozacrtici.gif]

12.8.
BUSEKRASTE, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
mojcy3, [sm=darilo.gif]

13.8.
chanel12, [sm=darilo.gif]

14.8.
čebelica1984, 29 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
Irena000, 5.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=modricrtici.gif]

15.8.
med in poper, [sm=darilo.gif]
jaz5, 32 let, 5.[sm=nosecka.gif], 3[sm=duda.gif], Posavje, [sm=rozacrtici.gif]
Anya_, 28 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

16.8.
tatjana 91, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
TAS MS, 34 let, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=rozacrtici.gif]

17.8.
čikica, 3.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
gomerka, [sm=darilo.gif]
preprostojaz, 33 let, 4.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
keksy, 23 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=rozacrtici.gif]

18.8.
Anonimna[sm=kuza.gif], 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

19.8.
sončica14, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=rozacrtici.gif]

20.8.
lolipop 2011, 27 let 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
yasminka, 36 let 3.[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
sitka mala, 29 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
zari, 6.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

21.8.
Tamara345, 1.[sm=nosecka.gif], CELJE, [sm=darilo.gif]
jagoda31, 31 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
Ana Neva,[sm=darilo.gif]

22.8.
anak, [sm=rozacrtici.gif]
lila25, 26 let, 1.[sm=nosecka.gif], NM, [sm=darilo.gif]

23.8.
Marker, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
čokolada25, [sm=darilo.gif]

24.8.
luska, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Edisa27, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

25.8.
smartika, 32 let, 3.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

26.8.
lili25, [sm=darilo.gif]

28.8.
simonmojca, 3.[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

29.8.
july5, [sm=darilo.gif]

30.8.
CECA 1, 2.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

X.8.
beibie, Ivančna gorica, [sm=darilo.gif]
Simona Kuhar, [sm=darilo.gif]
Tanja K, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
aischa2, 7.[sm=nosecka.gif], 5[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

SKUPAJ NAS JE: 58

PRIČAKUJEMO

6[sm=rozacrtici.gif]

3[sm=modricrtici.gif]

50[sm=darilo.gif]

z nami so bile:
gospayamahica[sm=smiley31.gif]
yingyang[sm=smiley31.gif]
Tammyv[sm=smiley31.gif]
Dgirl[sm=smiley31.gif]
aspera[sm=smiley31.gif]
Kajcka[sm=smiley31.gif]
MaryKate[sm=smiley31.gif]
natashyy[sm=smiley31.gif]

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

zari -> RE: Avgustovke 2014 (17.2.2014 9:14:37)

[image]http://img41.glitterfy.com/13341/glitterfy3063924T252B81.gif[/image]

PREGLEDI
17.2. Tapelina
18.2. luska
18.2. Megy99
18.2. zari
21.2. Tanja K
25.2. čikica
25.2. Irena000
26.2. Edisa27
28.2. smartika
3.3. Mala_princeska