RE: Avgustovke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

pajkec123 -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 8:56:42)

Jutro,
meni je tudi včasih čudno, ker nimam čisto jasnih znakov, slabo mi ni, res pa je, da mi trebuh in prsi rastejo [sm=smiley1.gif]
Jaz sem se odločila, da bom začela telovadit po nuhalni (se mi zdi, da se vse vrti okrog tega pregleda), sem tudi jaz našla na youtubu precej različnih možnosti.

zari [sm=pikapoka1.gif] za srečo, da bo vse ok, razmišljaj pozitivno

aspera tebi pa bravo za ves pogum [sm=smiley31.gif]

sitka mala -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 10:54:54)

Joooj smartika [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif][sm=pikapoka2.gif]. Sicer s tem nimam izkušenj, ker je tole moja prva nosečnost, ampak sem pa prebrala, da so nekatere obilno krvavele, pa je bilo potem vse v redu, tako da ne še obupat!! [sm=smiley27.gif]

Punce no, ne bit tako pesimistične, zari??? Tudi jaz namreč sem, ampak nestrpno čakam na 29... Pa bomo videli.. Sicer pa pri meni ni izcedkov, vonj doli je normalen, edino krče iamm take, kot da bom dobila M. [sm=hudicek1.gif]

Aspera [sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif] za ves pogum, ki si ga pokazala. Zdaj pa počasi v nove boje!![sm=smiley1.gif]

zari -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 14:58:30)

Hvala za pozitivne misli[sm=smiley1.gif].
Ja res se je brezveze sekirat, ker je vse v božjih rokah, vem to in res je, če pikica ni dovolj močna in zdrava je bolje da se konča prej kot pa kasneje, ko je veliko hujše, saj se tega zavedam, sem že prevečkrat to dala skoz, vendar je vseeno vedno prisotno vprašanje ZAKAJ!!!
Naj vam opišem zakaj sem tak pesimist, v pon. zvečer se mi je pojavila krvavkasta sluz, res samo na papirju ampak vseeno večkrat, se je umirilo in ponoči in naslednje dni nič, danes zjutraj sem opazila pri prvem urinu na sluzi par nitk krvi, no se je potem umirilo ampak ne vem kaj me čaka, apetita še nimam, jem ponavadi samo kosilo in še to nekaj brez mesa, nič sadja in zelenjave, je bil teden ko sem jedla za kosilo vsak dan čokolino, sedaj je mlenkost bolje, pa še ta čudni okus mi ostane v ustih in tudi slabo mi je občasno, občasno bruham vendar se mi večkrat smo obrača želodec. Občasno me tud kar boli odspodi in blažim z magnesolom.
Uf sem se raspisala[sm=smiley36.gif]

Aja pa dobrodošle vse nove, vsem pa želim mirno nosečnost.

Aprilcek2012 -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 15:55:53)

Zari sej to so "dobri" znaki, razen teh nitk krvi... ampak ostale imam pa jaz iste. Meso mi ne paše, mleko tudi ne, solata mi sicer noro paše, ampak bruham po njej (verjetno zaradi kisa?), sadje sem prej z veseljem jedla, zdaj mogoče edino kakšno banano 1x na teden... ta čudni okus je tudi čisto normalen, jaz ga imam skoz, pa tudi v prejšnji nosečnosti sem ga imela.

Držim pesti, da bo vse ok... seveda pri vseh!

Aprilcek2012 -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 15:57:44)

Aja glede telovadbe - jaz bom počakala vsaj do 12ga tedna. Tudi nosečniška telovadba, ki jo nudijo v zdravstvenih domovih je od 12ga tedna naprej. Jaz sem v 1. nosečnosti šla parkrat v ZD Fužine, pa je bilo prav luštno...

luska -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 16:50:17)

Tudi pri meni so se slabosti umirile, posledično pa se je povečal apetit[sm=smiley36.gif]
Jaz se bom lotila telovadbe takoj, ko me bo nehala pestiti utrujenost. Do zdaj sem šla dvakrat na zumbo in enkrat na orbitrek, potem pa so se začele slabosti in utrujenost in me je kar malo minila volja do telovadbe. Grem pa vedno na vadbo s pulz uro, da ne bi prekoračila primernega pulza. V prvi nosečnosti sem čakala tri mesece, potem pa sem hodila na fitnes na vadbo za nosečnice.

Aprilček kolikokrat pa je vadba v ZD Fužine? A mogoče veš kakšna je cena?

Držim pesti za vse [sm=nosecka.gif], da bomo kmalu držale svoje zakladke v naročju. Pa poskusite se ne preveč sekirat in tuhtat, ampak upat na najlepše. Verjamem pa, da je to zelo težko sploh če že imaš slabe izkušnje.

Asperi in vse ostalim, ki pa se še toliko bolj trudite za svoje sončke, pa pošiljam velik objem in držim pesti, da se vam bo končno uresničila največja želja.

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 17:52:25)

Zari, jaz sem imela rjave izcedke v nosečnosti, ki sem jo uspešno končala s sinkom, ki trenutno z mano tipka po računalniku [sm=smiley1.gif]... tako da pogumno

Hvala vsem za pozitivne misli, sva se s partnerjem že sprijaznila in po poletni dopustih naprej v nove boje [sm=smiley1.gif]

lp

Anonimen -> RE: Avgustovke 2014 (16.1.2014 18:59:01)

živjo [sm=nosecka.gif]
Joj prav dolgo že nisem nič tipkala, vsem, ki ste izgubile [sm=smiley31.gif] in [sm=pikapoka1.gif] da čimprej zagledate ponoven [sm=rozacrtici.gif]. mene včasih tudi kr stiska, kaj bo na pregledu. [sm=zmeden.gif]
ker so meni tudi izginli skoraj vsi znakci, razen bruhanja, pa še to brez slabosti, slabo mi je cca. 2 minuti in že moram bruhati. joj joj ampak za [sm=duda.gif] vse. no točno čez 1. teden pa imam tudi jaz pregled, na 1.pregled dragi še ne gre zraven, gre na pa nuhalno, ki jo imava ravno na valentinovo. Bo dobil najlepšo Valentinovo darilo. [sm=smiley1.gif]
se tipkamo. [sm=smiley36.gif]
Anonimna [sm=kuza.gif]

sitka mala -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 9:36:08)

Joooj smartika nooo!! Drugače pa svaka čast za pogum. Kaj pa veš, mogoče vaju pa čisto spontano preseneti en velik +. [sm=smiley1.gif]

ARGHH, jaz sem pa še vedno prehlajena... Počutim se kot kup [sm=zz_poop.gif]. Grozno me skrbi za pikico.. Poleg živčnosti in čakanja, zdaj še tole. Uff, Drugače so mi joške kar upadle, se mi zdi, čeprav me ponoči še vedno bolijo za znoret.

A katera jemlje folno kislino? Jaz jemljem kar B kompleks že kar nekaj časa, in popijem ogromno donata, pojem sadja in zelenjave, tako da mislim, da bo dosti vitaminov.

TAS MS -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 12:50:57)

Pozdravljene punce!
Po doooolgem času se vam oglašam,ker se mi skoz neki dogaja.....[sm=smiley17.gif] Drugače pa so se moje slabosti nekako umirile,ne še popolnoma ampak je veliko boljše. Res pa je,da sem hitro utrujena in da je kauč moj najboljši prijatelj,moj ati mi je reku,da sem kot star konj,ki zadremam za vsakom vogalom.[sm=zmeden.gif] Drugače pa upam da je z pikico vse ok,izcedkov nimam-zaenkrat,trebušček raaaaste apetita pa glih nimam,vse mi še vedno smrdi. Nekako sem začela bolj jesti sadje,zelenjava mi pa glih ne gre,zato pa jemljem Elevit 1 tbl na dan.
Še teden dni do pregleda,upam da bom še enkrat videla našega [sm=smiley27.gif]

zari -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 13:19:21)

Ojla!!!

sitka mala upam da se ti prehlad umiri, ja se imunski sistem kar poruši v nosečnosti.

smartika še vedno držim pesti[sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif], poročaj.

No jaz sem pa danes bila pri svoji gin. smo zaenkrat OK, veliki smo dovolj za te tedne in tudi [sm=smiley27.gif]lepo bije[sm=smiley36.gif].
Sem imela včeraj tak nori občutek kot da imam vnetje sečil, ko sem šla lulat je le malo priteklo, kot da je pipca odprta samo na pol pa še obiski WC-ja večkrat in tak nelagoden občutek. Sem danes klicala os. zdravnico in ona reče naj pokličem svojo gin., tam so rekli da naj se pridem pokazat in ko sem morala tam dat urin, so bile vrednosti tam povišane, zato me je poslala v lab. na peiskavo sedimenta urina in so bile vrednosti v mejah normale, nato mi je naredila še UZ.
Naslednji pregled imam 11.2. vmes pa se še moram naročit na nuhalno in dobila sem napotnico za posvet na oddeleku za rizično nosečnost, a je kateri to znano?

lila25 -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 13:53:21)

zari [sm=bravo.gif] sej sm ti rekla, da se ne živcirej brez veze in da bo vse ok [sm=smiley1.gif] a se tud vam tko občutljivost jošk čez dan spreminja? pa mal se mi že buši pozna [sm=smiley36.gif] čeprov mami prav da je to od tega k skos neki jem, sam kil mam pa še prbližno glih. za viknd bova pa še tašči in tastu povedala [sm=smiley36.gif]
lp

zari -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 13:59:55)

lila25 ja res si[sm=zz_redface.png][sm=zz_biggrin.png].
Ja tud meni se občutljivot (.)(.) spreminja, enkrat so zelo občutljive drugič majn[sm=zmeden.gif][sm=smiley36.gif].

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 15:58:33)

Evo, da vam poročam....ni bilo časa prej, ker v službi je nooora gužva..

Pridem danes ob 7.45 k svoji ginek. in pač moram počakat, ker nisem bila naročena; pa živčna, roke so se mi tresle...v glavnem strah [sm=smiley13.gif]. Pa ob 9.30 kooončno pridem na vrsto in na mizi zaprem očke, da ne bi videla na monitor od UZ... in pravi moja ginek. : odprite očke, poglejte kako lepega "marsovčka" imamo, je bil utrip prej viden kot plodek... v glavnem, veliki 21 mm, srček bije hitro, pravilno, nikjer nobenega hematoma, vse bp [sm=zmeden.gif][sm=smiley1.gif] Tako, da res ne vemo od kje obilna krvavitev v sredo in še včerajšnji in današnji rjavi izcedki????

Tako, da zaenkrat vse OK, naslednji pregled imam itak po planu 28.1.2014, ko bom dala tudi kri..... mi je pa rekla, da Estimo še naprej vstavljam, kak magnesol vmes in Spasmex, če čutim krče

Sva s partnerjem zelo zelo srečna, tako da hvala punce za vzpodbudne besede... najinemu 4 letnemu sončku še nisva povedala, bova kar še en čas počakala

zari -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 16:21:29)

smartika zares dobra novica!!!![sm=zz_bounce.gif][sm=zz_biggrin.png][sm=zz_bounce.gif].
A veš da je men danes gin. rekla da naj počasi začnem estimo zmanjševat, pač postopoma da pridemo na 3x1 na dan do nuhalne, pol pa da vidimo če je posteljica prevzela funkcijo, se je pa danes lepo vidlo kje se oblikuje posteljica. Ko sem ji omenla krvavkasto sluz v pon. je rekla da je možno zaradi vstavljanja estime.
Sem pa v prvi nosečnosti po prenehanju jemanja dabrostona, 2 dni po nuhalni tako močno krvavela da se je vlivalo iz mene, se je ponoči malo umirilo in je bilo vse OK, smo pa takrat tud za vsak slučaj še nadaljevali z dabrostonom, imam občutek da se je takrat pojavla krvavitev zaradi tenutnega prenehanja z zdravili.

pajkec123 -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 17:50:48)

smartika [sm=bravo.gif][sm=smiley27.gif][sm=smiley31.gif][sm=sloncek.gif]

zari [sm=smiley27.gif] da ne zmanjka poguma

sem ful vesela za vaju punci, seveda za vse ostale tudi, ampak za vaju pa še posebej [sm=smiley1.gif]

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 18:55:18)

Zari meni je Reš na UZ rekel, da do 12 tedna 3x2 vstavljanje Estime, NATO na vsake 3 dni postopoma zmanjšujemo. Zari koliko si ti Danes noseča?

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 18:56:50)

Pajkec123 hvala za dobre želje in misli...

aspera -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 19:29:08)

Super smartika in zari, da je vse ok [sm=bravo.gif].
Vidim, da ste še vse na Estimi. Meni so jo po krvnem testu v Ljubljani samo še 2 škatlici predpisali, tako da mi jo je hitro zmanjkalo, za moje pojme prehitro. Sem bila vmes potem ene 2 tedna že brez, potem pa mi jo je moja ginekologinja spet predpisala, ker je videla na uz-ju nek hematom. Čez en teden je pa potem plod odmrl. Drugič bom težila, da dobim Estimo za dalj časa!

zari -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 20:35:24)

smartika jaz sem 9t4/7, samo veš, jaz sem imela spontani postopek pri zamrznjenčku in v bistvu nebi potrebovala dodanega progesterona, ker bi ga naj pri spontanem postopku telo proizvajalo samo, samo men so ga vseeno predpisali preventivno, zaradi moje zgodovine, jemljem še tudi aspirin protect 100mg.

aspera se popolnoma strinjam z tabo, da bi ti jih morali predpisat do 12t.

pajkec123 hvala[sm=smiley1.gif].

Tanja K -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 20:46:03)

Lep pozdrav!

Da se vam se jaz pridruzim :) Za mano je ze prvi pregled, ampak datuma PDP se nimam, ker mi ga moja G se ni povedla, je a 100% avgusta :) Drugac je pa moje pocutje vredo, nimam kaksnih tezav tk da je tk fajn ko je blo v prvo... Ja doma imam ze 2,5 starega navihancka, ki prav lepo kravzla zivcke :)

Me pa zanima kako se vam lahko pridruzim na FB-ju, ker sem iskala Meredith, da bi ji lahko poslala zs??

Lepo se mejte in vse dobro se naprej, brez kaksnih tezavic in slabosti ter podobnimi stvarmi.... se vam se javim :)

luska -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 21:01:32)

Smartika...če to ni najlepša novica danes![sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] Sem zelo, zelo vesela[sm=smiley1.gif]

Bravo vsem za dobre preglede. Jaz sem se danes naročila na nuhalno in jo imam 13.2. Takrat bova povedala tudi najini hčerkici, ker bo šla z nama svojega bratca ali pa sestrico pogledat[sm=smiley1.gif] . Naslednji pregled imam pa 18.2.

Tanja K a si bila ti mogoče pri majčicah 2011? Mi je malo tvoj nick znan.

smartika -> RE: Avgustovke 2014 (17.1.2014 21:29:39)

Luska hvala [sm=smiley1.gif]....
Tudi midva sva želela na nuhalno vzet sinčka, a ne veva kakšni bodo izvidi in bova počakala do morfologije.

zari -> RE: Avgustovke 2014 (18.1.2014 7:36:49)

[image]http://img41.glitterfy.com/13341/glitterfy3063924T252B81.gif[/image]

PDP, NICK, STAROST, št. [sm=nosecka.gif] , št. [sm=duda.gif] doma, KRAJ, SPOL

1.8.
Meggy99, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
Snežinka26, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], CELJE, [sm=darilo.gif]
lana83, 2.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Noemi_, [sm=darilo.gif]

2.8.
Oblačka, 2.. [sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
lili88, 25 let 1.[sm=nosecka.gif], [sm=modricrtici.gif]

3.8.
nevemimena, 2.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

5.8.
noseckec23, 25 let, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

6.8.
Tapelina, 24 let, 1.[sm=nosecka.gif] [sm=zz_twins.gif], Krško, [sm=darilo.gif] [sm=darilo.gif]
Aprilčica2012, 2.[sm=nosecka.gif], [sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

7.8.
meandmini, 27 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
jagodaaa, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Mala jagodka, 28 let, 4.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

8.8.
Spela23, 24 let, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], CELJE, [sm=darilo.gif]
pajkec123, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

10.8.
pluseki, 28 let, 1.[sm=nosecka.gif], MS, [sm=darilo.gif]
rozi1, [sm=darilo.gif]

11.8.
Mala_princeska, 3.[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

12.8.
BUSEKRASTE, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
mojcy3, [sm=darilo.gif]

13.8.
chanel12, [sm=darilo.gif]

14.8.
čebelica1984, 29 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
keksy, 23 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

15.8.
med in poper, [sm=darilo.gif]
jaz5, 32 let, 5.[sm=nosecka.gif], 3[sm=duda.gif], Posavje, [sm=darilo.gif]

16.8.
tatjana 91, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

17.8.
čikica, 3.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
gomerka, [sm=darilo.gif]
preprostojaz, 33 let, 4.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

18.8.
TAS MS, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

20.8.
lolipop 2011, 27 let 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
yasminka, 36 let 3.[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
sitka mala, 29 let, 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
zari, 6.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

21.8.
Tamara345, 1.[sm=nosecka.gif], CELJE, [sm=darilo.gif]
jagoda31, [sm=darilo.gif]

22.8.
CECA 1, 2.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]

23.8.
Marker, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
čokolada25, [sm=darilo.gif]

24.8.
Anonimna[sm=kuza.gif], 1.[sm=nosecka.gif], [sm=darilo.gif]
luska, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Edisa27, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

25.8.
smartika, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

30.8.
natashyy, Ivančna gorica, [sm=darilo.gif]

X.8.
MaryKate,, [sm=darilo.gif]
lili25, [sm=darilo.gif]
Irena000, 5.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
beibie, Ivančna gorica, [sm=darilo.gif]
Simona Kuhar, [sm=darilo.gif]
Tanja K, 2.[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]

SKUPAJ NAS JE: 50

PRIČAKUJEMO

[sm=rozacrtici.gif]

1[sm=modricrtici.gif]

50[sm=darilo.gif]

z nami so bile:
gospayamahica[sm=smiley31.gif]
yingyang[sm=smiley31.gif]
Tammyv[sm=smiley31.gif]
Dgirl[sm=smiley31.gif]
aspera[sm=smiley31.gif]
Kajcka[sm=smiley31.gif]

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

zari -> RE: Avgustovke 2014 (18.1.2014 7:45:05)

[image]http://img41.glitterfy.com/13341/glitterfy3063924T252B81.gif[/image]

PREGLEDI
20.1. lili25
21.1. čokolada25
21.1. Irena000
23.1. keksy
23.1. Anonimna[sm=kuza.gif]
24.1. TAS MS
24.1. CECA 1
27.1. preprostojaz
27.1. jagoda31
28.1. natashyy