|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke 2014
21.12.2013 19:33:28   
Dgirl
Tukaj gor piše velik od teh prepovedanih stvari za jest

http://otrocarije.net/meniji/nosecnost/Prehrana%20med%20nosecnostjo.html

A potem jajce na oko lahko pojem? Jaz sem kar mislila da ne smem nobenih jajc, pa ni važno kako kuhanihuser posted image

Je moja prva nosečnost pa sem malo bolj panična

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 326
21.12.2013 20:56:10   
meredith
Hej punce,
naj vas še enkrat povabim v našo fb skupino avgustovk, kjer že veselo čvekamo:)
Za pridružitev mi pišite na zs ime profila oz. link do prodila da vas dodam:)

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 327
22.12.2013 9:33:09   
aspera
Jaz se vam bom na FB-ju pridružila januarja enkrat user posted image .

(odgovor članu meredith)
Neposredna povezava do sporočila: 328
22.12.2013 10:13:08   
meandmini
tudi jaz pridem na fb po prvem pregledu...

a se vam zdi, da imate že kaj večji trebuh ali je še vedno enak kot pred user posted image ? čutite kaj spremembe?

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 329
22.12.2013 10:57:45   
aspera
Jaz nimam še nič trebuha, razen zvečer, ko sem napihnjena. Je še malo zgodaj za bolj viden trebuščekuser posted image .

Meni je pa zdaj že nekaj dni zaporedoma dopoldne slabo. Sicer ne bruham, samo slabo mi je user posted image .

(odgovor članu meandmini)
Neposredna povezava do sporočila: 330
22.12.2013 11:08:10   
Tapelina
Ojla:-)
Ja jaz sem se tudi včeraj malo čudila k sm bla v pajkice oblečena in je buši malo izstopal...hmm, pa sem to pripisala kar slastni rižoti ki je bila za kosilo,ker se mi zdi malo zgodaj- v 9.teden startam jutri. Ampak k bom na 1. pregledu,to je cez več kot 2 tedna, bi pa busi že znal kaj poskočituser posted image
Tiste,ki ze imate cmrljcke doma,pa je busi res vrjetno zdaj v ponovni nosečnosti prej viden,ane?

Kako ste kaj sicer? Ze kaj pripravljate,zavijate darilca za božič? Pečete piškotke?

(odgovor članu meandmini)
Neposredna povezava do sporočila: 331
22.12.2013 11:56:33   
keksy
hey user posted image pri nam za enkrat vse štima, brez hujših slabosti in podobno, upam da bo tako še naprej user posted image . Zanima me če je pri kateri na prvi pregled šel zraven tudi fant/mož, pač prav notri v ambulanto ali kako se temu reče, pa če je ginekologinja kaj komplicirala? user posted image

(odgovor članu Tapelina)
Neposredna povezava do sporočila: 332
22.12.2013 20:55:28   
Oblačka
Čestitke vsem novim nosečkam in super za tiste, ki ste že dale preglede skozi in videli svoje kepice:)

Tatjana 91 kako si se je izcedek že umiril? Malo se ponavljam ampak sj take informacije niso nikoli odveč, mene je točno tak rjav izcedek z nitkami doletel v prvi nosečnosti nekje v 6-7 tednu pa sem vsa v strahuu šibala na urgenco ampak je bilo vse ok, niti vzroka niso ugotovili izcedek je pa potem bil še kak dan dva potem se je pa umiril.
Drugače pa po starem, utrujenost ostaja, slabost tudi po novem me še ponoči matra, trebušček je zjutraj čist majhen, zvečer k grem spat pa ogromnuser posted image .
Glede hrane sem pa jaz tudi v prvo pretiravala nič nisem upala jest prav spomnim se k sva se z G pogovarjala kaj lahko jem pa mi je sam reku,da eno domačo klobaso si pa ja lahko privoščimuser posted image .

Mi smo pa danes smrekico postavlal, včeraj sem se lotila pa piškote pečt in pol sestavin nisem imela ne vem kaj sm mislna tako, da sm mogla mal inprovizirat je iz piškotov nastal nek kolač,moram jutr ponovit vajo, da spečem prave piškote.

(odgovor članu keksy)
Neposredna povezava do sporočila: 333
22.12.2013 20:55:30   
Tammyv
Jaz sem tud pred enim tednom po dolgem casu zagledala user posted image .Nisem se cisto dojela.Moj g je bil prejsnji teden na dopustu, tako da bom jutri poklicala za prvi pregled.Jemljem pa prometrium, ker je za mano en ss. Po mojem izracunu je pdp 18.8.2014.

(odgovor članu keksy)
Neposredna povezava do sporočila: 334
22.12.2013 22:13:58   
Tamara345
Jaz imam pa eno vprašanje, pred slabo uro se mi je pojavil rjavi izcedek. Problem je v tem da ga je bilo videti samo na wc papirju na spod. hlačkah pa nič. Cela živčna že debelo uro hodim lulat in gledat. Na wc papirju imam samo majhne rjave pikice. Za kaj bi šlo? Sem v 6. tednu :/ prvi pregled imam pa šele čez 14 dni.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 335
22.12.2013 22:47:11   
Tapelina
ojla Tamara354 ;-)
tudi mene je v 6.tednu prestrašil rjav flekec,sem klicala gin.pa je rekla ce ni sveže krvi,da ni potrebe za preplah. da je to v teh tednih lahko ugnezditvena krvavitev ali pa ksna zilica poci med spolnim odnosom. tako je meni rekla. me je pomirila. v bistvu ni kaj za storiti, raje počivaj,izogibaj se stresu in misli na pikico,ki jo bos kmalu videla. ;-)
imas kar kmalu pregled,ha? v 8.tednu,ce imas se 14dni do dneva pregleda,ane?
jaz pa sele v 11.tednu

(odgovor članu Tamara345)
Neposredna povezava do sporočila: 336
23.12.2013 7:43:49   
Tamara345
Hvala ti za odgovor user posted image sem kar pomirjena. Se je potem včeraj nehalo, danes ni pa več ničesar.

Oh ja v 8 tednu nekje pride pregled vsaj po izračunu, je hitro vendar meni še vseeno prepočasi minevajo dnevi user posted image Kar se pa počivanja tiče, nekak mam v podzavesti da ni dobr pretiravat in avtomatsko več počivam. Mogoče tudi zato ker sem bolj utrujena, pa vendar. user posted image Počakam do prvega pregleda da vidim kako in kaj potem pa upam da bo manj straha. Sem drugače medicinska sestra in vse dejansko vem o nosečnosti pa porodu itd. vem, ampak ko enkrat prideš sam na to mesto se ti zdi da imaš prazno glavo pa slabe živce. user posted image

(odgovor članu Tapelina)
Neposredna povezava do sporočila: 337
23.12.2013 8:50:34   
Tapelina
vsem souser posted image en lep dober dan;-) cestitke na novo pridruzunim;-)user posted image -vpišite se tudi v seznamček;-)
danes je za dve naše nosečke- lili25 in cebelica 1984 velik dan,ane?;-)
poročajta o svojih pikicahuser posted image .
jaz pa danes vstopam v 9.teden, se že bolje počutim in slabosti skoraj ni. zvecer pride na vrsto utrujenost in napihnjenost,ampak čez dan pa je počutje kar boljše kot je bilo.user posted image

eto zunaj imamo sonček,ga moramo izkoristit za ksn sprehodekuser posted image
lep dan punce;-)

Neposredna povezava do sporočila: 338
23.12.2013 10:31:53   
TAS MS
Tamara345 pozdravljena kolegica,tudi jaz sem med.sestra in kot praviš marsikaj vemo o tem,sam ko si pa sam v taki situaciji si pa totalen laik...user posted image
Si na bolniški ali se se vedno trudiš delat? Jaz sem doma že en mesec,sem po IVF postopku in upam da mi ne bo treba it nazaj delat!

sitka glede Estime,a si do konca dajemo 3x2? Se mi zdi da je sestra na koncu omenila da si damo po eno....sam nisem ziher?user posted image Moje slabosti so vsak dan hujš,bruham ne,sam ne manjka dosti! Včerej sem skor cel dan prespala,sem pa zelo vrtoglava. Saj bo,to smo hotleuser posted image Še 14 dni,pa vidimo svoje pikiceuser posted image

(odgovor članu Tapelina)
Neposredna povezava do sporočila: 339
23.12.2013 11:11:50   
sitka mala
TAS MS jaz bom kar do konca 3x2, bo vsaj prej minilo, ker mi gre počasi že na hlipke-hlopke. user posted image
HIHI, ja imaš prav, kar smo hotele, to imamo. Nič stokanja in jokanja. user posted image

Pri meni nič novega. Glede na to, da sem že na začetku pretežka, pazim koliko in kaj pojem, pa čeprav mislim, da sem se zredila, me je danes tehtnica enkrat za spremembo pozitivno presenetila. user posted image

Saj kdaj pa sploh začne rasti trebušček? Da ni napihnjejn, ampak nosečniški?

(odgovor članu TAS MS)
Neposredna povezava do sporočila: 340
23.12.2013 11:27:40   
med in poper
pozdrav ....
tudi jaz bi se vam pridružila na to temo avgustovke 2014..
PDP imam 15.08
prvi pregled pa 8.01

(odgovor članu sitka mala)
Neposredna povezava do sporočila: 341
23.12.2013 11:47:26   
Anonimen
TAS MS in Tamara345, no jaz sem tudi medicinska sestra. user posted image Sem prav vesela, da lahko nekoga malo povprašam za mnenje.user posted image
In imam vprašanje za vaju, glede na to, da smo v zdravstvu izpostavljeni veliko okužbam, težkemu dvigovanju in posledično včasih tudi stresu, sta kaj razmišljale o bolniški. No sama sicer delam v domu starejih, kjer je veliko dvigovanja in me je zelo strah... Bom pa na 1. pregledu to povedala ginekologinji in upam, da me bo dala v bolniško. in glede na to, da je naše delo težko, kdaj boste v službi povedale? Pa ne me narobe razumet rada bi delala čim dlje, ampak glede na delo si tega enostavno ne upam... user posted image sej veste vse za naše user posted image
Anonimna user posted image

(odgovor članu med in poper)
  Neposredna povezava do sporočila: 342
23.12.2013 12:57:41   
Marker
Hojla nosečke in pozdravljene vse nove!

Pri nas nič novega, razen da ne morem nobenih hlač zapet ?!?!? Nevem kako je to možno... kil mam pa manj, pa tud jem manj...
SLabosti ni, je pa res da mnogo manj jem, pa švoh se počutim, tko, brez moči.

Kako pa je na dnaašnjih preglkedih?

LP

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 343
23.12.2013 13:05:06   
Dgirl
Js tut ne morm hlač zapet k da bi se mi medenica razsirla..
Sem se hotela danes narocit za prvi pregled pa naročajo šele po novem letu. Ali ne bo to malo prepozno?user posted image
Kdaj se lahko prijavim na nuhalno?

(odgovor članu Marker)
Neposredna povezava do sporočila: 344
23.12.2013 14:19:12   
aspera
TAS MS, jaz sem proti koncu počasi zmanjševala dozo Estime in sem si samo po 1 tableto dajala, tako da imam samo še za danes eno in konec user posted image . Niso mi tega sicer naročili, ampak mi je bilo čudno kar tako iz polne doze naenkrat prekinit in sem potem zdaj par dni tako delala.

Zredila se jaz še nič nisem, jem normalno, mogoče malenkost več kot prej, se pa nikakor ne nažiram in ne jem za dva sedaj. Mi je pa vsak dan tako po malem slabo, večinoma dopoldne.
Trebuh je tudi še raven kot deska user posted image . Naj bi pa bila danes 7.tednov noseča, se pravi v 8.tednu. Ampak nič več ne vem, ker nekje mi izračuna tako, drugje pa spet drugače. Na UZ-ju v petek so mi rekli, da sem 6.teden user posted image .
Komaj čakam 7.januar, da me moja ginekologinja temeljito pregleda in da kaj več izvem. Za nosečnice je ona res carica, jo res pohvalijo vse ženske user posted image .

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 345
23.12.2013 14:25:39   
Tamara345
Me veseli da nas je medicink malo več user posted image se kar boljše počutim.

Kar se tiče bolniške pa mam jaz sledeče mnenje; odvisno kje delaš! Če si na oddelku pa letaš sem in tja z velikim trebuhom ni najboljše ne user posted image sicer je pa odvisno od počutja. Imam kolegico, ki dela na oddelku in ma res težek tempo pa je delala skoraj do popadkov user posted image če delaš pa v kakšni ambulanti lahko pa brez slabe vesti delaš do konca nosečnosti. Jaz osebno sem trenutno brez službe, pa če mi bo kakšni božji logiki uspe kakšno dobit (spet nekdo, ki ne bo gledal mojega trebuha user posted image ) pa definitivno ne mislim delat do popadkov. Mislim da je tam 6-7 mesec nosečnosti čas da nehaš. Predvsem zato da se pripraviš na otročka pa pomiriš. Manj stresa punce user posted image

Kar se tiče pa same nosečnost....ja praktično so me s tem trenirali skoraj 8 let ampak ko pa sama prideš v to pa nimaš pojma kaj se dogaja user posted image

(odgovor članu Dgirl)
Neposredna povezava do sporočila: 346
23.12.2013 14:52:08   
TAS MS
Drage kolegice medicinke....Uživajte v nosečnosti,ne izpostavljajte se po nepotrebnem vsem božjim okužbam. Jaz delam v intenzivi in kdaj na oddelku,mamo pa zelo zahtevne in težke bolnike,njihovo stanje je vedno nepredvidljivo....že prvo nosečnost sem bila doma,pa sem sontano zanosila, zdej ko sem bila pa v IVF postopku pa res ne mislim izivat usode. Je pa res,da sem velikokrat delala z nosečkami in vam povem ni luštno,ti dviguješ za dva vlečeš jih po postelji za dva itd.... pri nas je tudi ogromno sevanja,tako da-ne razmišljam o delu.....Če se le da,uživajte vsak dan nosečnosti doma,sproščeno in brez stresa....delale domo še 40 let....seveda je odločitev vaša....user posted image

aspera potem si si dajala sam 3x1 ,bom tud jaz tko začela,mam še zadnjo tablico....pol pa....user posted image user posted image naš ata jih že štejeuser posted image user posted image kolk ji je do koncauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 347
23.12.2013 15:31:37   
čebelica1984
Živjo punce! Kako se počutite?
Pregled je za mano, veliki smo 4 mm, sem v 7.tednu, vse je vredu, srčka sva slišala user posted image
Vidim da debata teče o tabletih Estima, tudi jaz jih imam, danes sem dobila še recept za novih 6 škatlic. Do nihalne moram nadaljevati 3x2, potem pa bodo videli ali bomo lahko zmanjšali ali ne.
Dgirl za nuhalno se lahko že naročiš, jaz sem se danes.
Zdaj grem pa počivati, je bilo preveč vsega danes.

(odgovor članu TAS MS)
Neposredna povezava do sporočila: 348
23.12.2013 16:03:31   
aspera
čebelica1984, kako pa to, da si dobila recept še za naprej? Jaz bi jih tud še naprej jemala, nekako bolj varno se počutim. Imam pa doma še Dabroston, ki sem ga jemala nekaj časa nazaj zaradi rjavih izcedkov. A je to podbno kot Estima? A katera jemlje Dabroston in kako/koliko tabletk na dan?

(odgovor članu čebelica1984)
Neposredna povezava do sporočila: 349
23.12.2013 16:04:21   
aspera
...

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?