malaMravljica -> RE: Otroci in prijatelji (20.11.2013 19:07:52)
|
Ja uskinamama imam, pa kljub trmu nisem spisat doktorske naloge na to temo. Moj mali razume dva jezika, govori najvec enega, mal pa se mojega, ceprav to zelo malo. In se sprasujem kaj je njegov materin jezik [sm=jezicek.gif] pa je imel skor sam materin jezik dokler je zacel tko mal bolj govorit, ker ni bil v vrtcu, oci pa veliko dela in ko je zacel mali stavke delat smo sam gledal, jaz jokala moj se je smejal. In on zna par knjigic na pamet in slovensko knjigico recitira tko, da kaksno besedo celo v originalu pove, drugac jo pa prevede, meni je to tako smesno poslusat. Ampak, nismo v Ciciklubu, beremo pa Cicido od 2 leta naprej, jaz to res resno vse nacrtujem [sm=smiley1.gif] no brez heca pa, vcasih so vecjezicni otroci res zanimivi in vcasih se dohtar ne razume prav, ker ni vse tko po reglcih. Se pa jaz ob mojem otroku sedaj tolkokrat spomnim na mojo profesorco slovenscine na srednji soli in sicer teme kaj vpliva na jezik, prav zapomnila sem se njene besede in se vcasih prav nasmehnem na ta racun.
|
|
|
|