Anonimen
|
*zvezdica zaspanka* - Hvala za tolažbo , me res dajejo strašni občutki krivde, ker ne dojim . Da bi imela vsaj malo mleka, da bi Lili lahko vsaj malo sesala, pa so samo kapljice, tako da sem jo takorekoč silila k sesanju, saj večino časa ni hotela sesati v prazno. Sem mislila, da se bo vsaj malo crkljala in sesala, pa naša zaspanka ali je ali spi . V petek bomo stari že 1 mesec, naša pupa pa še vedno samo je in spi, je to ok? Sem že čisto pozabila, kako je bilo prvič . Orng se prebudi, ko kaka (mi kakamo samo enkrat na dan, pa še to sem ugotovila, da ji je najlažje, če jo odvijem, ko začne pritiskati in potem kaka razvita na pleničko) ali jo kopam, drugače pa večinoma že med hranjenjem zaspi. Včasih se ji z možem prav smejiva, ko se naje in zaspi z odprtimi usti kot bi bila zadrogirana od užitka . Aja, pa Lili tudi kot Zoja išče dojko tudi, ko ni lačna, ampak bi rada samo enkrat ali dvakrat potegnila, da se umiri. Ji takrat včasih dam kar moj prst v usta, ga enkrat posesa in ima dovolj . V začetku me je to ful begalo, saj sem mislila, da je lačna, toda sedaj že vem, da ko je lačna, to da orng vedeti . Takrat si rokice tišči v usta in tako motovili z njimi okrog ust, da je že vsa popraskana po obrazu, to je res takšna ihta in panika, da ni čudno, da mi vedno ne uspe ostati mirna. Držim pesti, da ne zbolita in prideta čez samo s fiziološko . november2010 - Tudi jaz si prekuham vodo in jo dam še vrelo v 1,5-litrsko termovko, da jo imam za dlje časa. Ko je torej treba zmešati obrok, si majhno količino dam v skodelico, ki jo dam v skledo s hladno vodo, da ne vlivam vroče vode v plastično flaško, po par minutah zmešam obrok v flaški in potem flaško še malo v to hladno vodo, da je prava temperatura. Ko vode v termovki zmanjkuje, je že toliko hladna, da je ni treba skoraj nič več hladiti, toda ko je termovka polna, pa je voda kar vroča, tako da traja kakšno minutko dve, da pridemo do prave temperature. Se mi zdi, da če bi v termovko dala manj vročo vodo, da bi se prehitro ohladila, toda mogoče bi pa res bilo pametno vliti manj vročo vodo in jo bo potem treba manj časa ohlajati . Pa tudi Lili spi ob zelooo glasni starejši sestrici, za katero sem se šele zdaj zavedla, kako glasna je . Saj vem, da je to dober znak, da si cel dan poje in je živahna, toda ko jo imam doma in ne gre v vrtec, pa kar pogrešam malo tišine . Najbolj pa spi, ko imamo obiske, jo govor zelo uspava, celo jaz se včasih "pogovarjam sama s sabo", ko pospravljam, saj sem opazila, da jo moj glas uspava. Glede olja pa ji ga jaz tudi dam v banjico, pa tudi namažem jo tam, kjer se lupi, toda sumim, da res maši pore, saj je po čelu in ličkah cela mozoljasta, kot pubertetnica , tako da je očitno po obrazu res ne bom smela več mazati z njim. Sem ravno danes pomislila, da bi morda že morala začeti uporabljati od Welede mleko za telo, ki je starejši naredil čudovito kožico, je bila kot novorojenček tudi vsa rdečkasta in mozoljasta, potem pa se ji je po tem mleku izjemno izboljšalo stanje. Olje je očitno res preveč mastno in koža ne more dihati. S kapljicami tudi jaz še nisem začela in kar nekako odlašam ... mala zirafa - Ja BioGaia so probiotiki, ki pomagajo pri vzpostavitvi črevesne flore in je najbrž učinek šele po določenem času. Čeprav pri nas se mi zdi, da so kar hitro začele delovati, se mi zdi, da vedno kaka po obroku, v katerega sem zmešala kapljice. Držim pesti, da mastitis čim prej mine . Pa javi, kako pomaga tisto mazilo iz Trsta . Pa bravo za uspelo kosilo, jaz sem veliko dni kar na Čokolinu in toplih sendvičih . Glede telovadbe pa se je baje kar dobro držati teh 6 tednov, da se kaj ne povesi in je potem več šans za inkontinenco. Lahko pa že od poroda naprej delaš Keglove vaje in lažje vaje leže na boku ali na hrbtu. Jaz se trudim, da jih delam vsaj enkrat na dan, čeprav bi bilo idealno trikrat. Trebušček imam še vedno in se vsako jutro kar malo zafrustriram, ko ne vem, kaj naj si oblečem, da ne bom izgledala trebušasta, toda se tolažim, da ko bo 6 tednov mimo, začnem s tekom in težjimi vajami in bom trebušček spravila v večji red kot sem ga imela prej . Matkurja - Čestitke za punčico . Lepo se cartajte in se javi, ko boš lahko. tintin - Čestitke še tebi in bravo za super porod, to pa je res lepo slišati . Danijeladejan - Bravo za kilce, popek in spanje , pa prijetno prvo čofanje in sprehod. Držim pesti, da bo sonček . kilce in čišča - V resnici nimam pojma, koliko kilc je ostalo, ker nimam tehtnice, toda sodeč po videzu, je ziher kakšna kilca ali dve . Še malo, pa bomo lahko polno aktivne . Tudi pri meni je še čišča, toda čisto malo in že kakšemn teden rumena, tako da očitno sem že pri koncu. Ne vem pa, kdaj naj pričakujem menstruacijo glede na to, da ne dojim? Joj, spet roman . Čao, NenaLena
|