reza1
|
po dolgem času Mala je zaspala, tako da imam sedaj večer zase ;-) alin10 jaz imam isti problem kot ti-iz desne dojke se mala ne naje, in to že odkar se dojiva. V levi imam približno trikrat toliko mleka kot v desni (če je verjeti načrpani količini mleka). Tudi samo dojenje je na desni strani bolj tako-tako-se mi zdi da se mala samo carta na njej in dejansko res je samo prvih 5 minut, proti večeru pa še to ne Iz leve mi pa ponoči kar teče. Očitno je pa tudi pri nas poskok rasti, ker bi skoz jedla, jaz pa si po dojenju še črpam, da bi povečala količino mleka. In kar uspem čez cel dan načrpat (cca 70-90ml) ji potem dam zvečer po dojenju še po flaši. Drugače sploh ne bi zaspala, ker je preveč lačna. To prakticiram zdaj nekaj dni, ker se moram tud sama naspat. Če sem utrujena namreč izgubim mleko. Pa ni važno koliko čaja za dojenje popijem ali koliko jem, enostavno rabim počitek. Tako da si zdaj občasno če je možno privoščim 30minutni "lepotno krepčilni" spanec čez dan Je pa tudi na pogled leva dojka večja od desne in upam, da se bo enkrat stanje znormaliziralo Za nosek čistit jaz uporabljam samo fiziološko tekočino, imam pa tudi aspirator na vdih. Uporabila sem ga samo enkrat, pa nisem z njim nič uspela ven potegnit. Pomoje sploh nima tako zabasanega noska. Trkam da tako tudi ostane ;) Čez dan glede spanja nimamo neke rutine. Zbudi se nekje med 6.30-7.30 zjutraj, se podojiva, potem mala čeblja in je nasploh zelo dobre volje. Po naslednjem dopoldanskem dojenju pa je ponavadi že kar utrujena. Ji pa ne uspe vedno zaspat. Če greva ven z vozičkom zaspi v roku 2 minut in spi cca 2 uri, če pa je dež in sva doma ji včasih uspe zadremat na kavču za cca 30 minut, največkrat pa ostane budna. Če zaspi že po dojenju pa lahko spi v kosu tudi 2 uri, ampak to je bolj redkost. Potem se spet podojiva, in po tem dojenju je ponavadi budna in razigrana, čeblja po svoje in brca in krili z rokami na igralnem centru. Po naslednjem spi/drema ali pa je budna, zvečer pa gre spat med 19 in 20. Nekako takole zgleda. Danes je spala 2 uri dopoldan in 2 uri popoldan, kar je prvič. Ponavadi mi je spala edino v vozičku, doma pa redko, pa še to bolj dremanje za pol ure. Zvečer pa z uspavanjem nimamo problemov-zaenkrat. Jo podojim, dodam po flaši če se mi zdi še lačna, podreva kupček, jo oblečem v spalno vrečo, odložim v posteljico, voščim lahko noč in dam lupčka, pobožam po glavi, po potrebi dam dudo, zaprem luč in je Včasih moram sicer dudo it pobrat ene 3 krat, ma ponavadi zaspi v roku 10-15 minut brez kakega hudega razburjenja in joka. Ko trdno zaspi pa itak dudo vn pljune in jo samo umaknem. Mala ima drug teden 3 mesece, pa mi ni dalo miru kolk je kaj velika in sm jo zmerla s šiviljskim trakom Velika je ravno 58 cm, težka pa pojma nimam, ampka glede na musklfiber v rokah more met krepkih 5 kil Sm se pa kar stopila, ko se je prvič začela zares smejat, tam konec januarja enkrat je blo. Je gledala in se na vsa usta smejala. Zdaj jo pa itak skoz nekaj hecam da se smeje, ker mi je tko kjut Pa še dobrovoljček je. Že zjutri ko se zbudi me pozdravi z nasmeškom, pa po dojenju je vedno nasmejana do ušes. Ko je budna se pa itak skoz nekaj pogovarjava in se smeje in čeblja. Tko, zdej se grem pa na kavč počt, mal tv pogledam, da me uspava
|