Anonimen
|
Čao babuške po dooolgem času ! Imam kar malo slabo vest, ker sem vas tako zanemarila . Mi smo imeli pregled pri 3 mesecih in je naša pupa super, velika 60 cm (to ni najbolj sigurno, ker se je nekaj ustrašila in pri merjenju ful drla ), težka že dobrih 5,5 kg, ima kar fajn polna lička, čeprav se meni še vedno zdi drobcena in majhna punčica. Skoraj 14 dni smo imeli driskico, je očitno nekaj prebolevala, toda brez vročine in kakršnegakoli drugega znaka, je normalno jedla in spala. Spimo še vedno super (že trkam ), zaspi med 19. in 20. uro, se okrog 4h zbudi, potem pa okrog 7 ali 8, toda ne poje veliko, sem opazila, da je zares lačna šele ob 9h, pametna punca, ve kdaj je pravi čas za zajtrk . Pa zelo je potrpežljiva, tako da tudi če ob 7h ne more takoj zaspati, jo dam na posteljo v ležalnik, ji dam čez držalo eno rjuhico s pisanim vzorcem, ki jo ful fascinira, in tako mami še malo oddremlje, Lili pa se igra, malo pojamra, toda ne zajoče. Čez dan je po uri in pol budnosti že fajn utrujena, tako da vedno zaspi, pa četudi le za 20 minut. Čez dan dlje časa spi le v avtu ali vozičku, drugače pa po pol urce ali pa tudi dlje, odvisno od dneva in tega, ali sva same in ima več miru. Je pa takšen smejko in tako zelo že čeblja, da kar ne morem verjeti, saj pri prvi ni bilo tako hitro. Smeji se mi cel dan, samo da jo pogledam in se ji jaz nasmejem, se že smeji . Pa prav pogovarjava se: dam si jo na kolena, da me gleda in potem jaz nekaj rečem, pa ona, pa spet jaz ... res je prava faca . Tudi sicer je zelo pridna, lahko ob njej pospravljam, kuham, telovadim ... se včasih kar počutim malo krivo, da je toliko časa v ležalniku, toda ji vedno dam nekaj, da gleda, celo knjigo živali sem ji že dala in je tako z zanimanjem gledala sovo . Saj kmalu dobim boba wrap in potem bo ob vseh opravilih pri meni . Nisem pa je še prestavila na tla, sva še vedno nekako na rokah, v ležalniku na tleh, na kavču ... mislim, da bo čas, da si nabavim tiste mehke kocke za na tla, da gre v akcijo na tleh. Sem že čisto pozabila, kdaj se začnejo obračati, pri 6 mesecih, prej? Brca že ful, pa glavo dviguje, pri pasenju kravic ji še ne gre čisto dobro, jo dvigne, pa pristane na nosu , z glavo na stran pa ji očitno ne paše, zato tudi spati noče na trebuščku, razen kdaj na mojih prsih, takrat sem čisto blažena, je to tako lep občutek, ko z otrokom spita trebušček na trebušček in ima svojo glavico na tvojih prsih . Tako kot me je prva hčerka čisto prevzela, sem tudi sedaj pri Lili čisto zaljubljena, jo cel dan samo lubčkam, bodo gotovo tudi njene prve besede: Mami, pa daj mi že mir s temi poljubčki . V glavnem, imava se zelo lepo, zdravi sva, mami pridno teče in malo manj pridno dela trebušnjake , pa komaj čakam pomladi, yeahhhhhh . Vas v naslednjih dneh bolj preberem in pokomentiram, uživajte in cmokec za vaše bebice , NenaLena
|