|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2014
2.1.2014 18:13:31   
sunnybee78
Tudi jau želim srečno novo leto in čim bolj mirno nosečnost vsem:-) Sem čisto nova na forumu, PDP imam glede na ZM 8.7.2014. Nuhalno sem tudi imela pred božičem, vendar še nimam popolnih rezultatov, ker čakam še na preiskave krvi in dobim potem vse skupaj. Drugače pa sem stara 35 let in imamo doma že tri leta staro punčko:-) Tudi meni je slabo že od sredi 6. tedna in to cele dneve.. :-( V prvi nosečnosti mi je bilo slabo do cca. 14. tedna in upam, da bo tudi tokrat tako, saj me do 14. tedna loči še nekaj dni. Drugače pa jem nonstop, da mi ni slabo in se mi zdi, da sem že tako okrogla, da me je kar strah, kako bo na koncuuser posted image Upam, da se slabosti umirijo in bom lahko začela normalno jesti in se gibati - prej sem bila vedno športno aktivna, sedaj pa sem bolj kavč peglala:-) Upam, da niste vse pobegnile na FB in bomo še tukaj poklepetale:-)

(odgovor članu Tortica88)
Neposredna povezava do sporočila: 501
2.1.2014 18:27:51   
*snezinka*
^^ lepo, da se nam pridruži še kakšna nova članica user posted image
Drugače nam je pa tudi na FB prav luštno in kar fajn čvekamo, tako da ste vse vabljene, da kontaktirate članico rolkica, ki vam uredi dostop do skupine.

Jaz sem tudi imela nuhalno pred božičem in teden zatem drugi pregled pri ginekologu, naslednjega pa v začetku februarja.
Z mano in otročkom je vse OK, zdaj po dveh pregledih v roku enega tedna sem res pomirjena in popolnoma nič zaskrbljena, tud počutje se je precej izboljšalo in danes mi sploh ni bilo tako težko zdržat v službi, kot sem mislila, da bo. user posted image

sunnybee78, ali si se odločila tudi za dvojni hormonski test poleg nuhalne? Kako pa to?
Jaz sem tudi stara že 34 let in me je ob rez. 1:5000 ginekologinja prepričala, da je to super rezultat in dodatni testi niso potrebni....

< Sporočilo je popravil *snezinka* -- 2.1.2014 18:28:51 >

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 502
2.1.2014 19:24:00   
neznanka89
joj srečnice tiste, ki lahko hodite v službo. jaz sem že od 6 tedna doma.
sem pa prvič noseča in me kar naprej nekaj skrbiuser posted image . sem pa od začetka nosečnosti in do sedaj ( 13 t 4 d) shujšala za 4kg.

ste že kupile kaj za novega člana ali vam je še prehitro? Jaz nameravam počakati do 25 tedna in potem začeti počasi iskati stvari zauser posted image .

(odgovor članu *snezinka*)
Neposredna povezava do sporočila: 503
2.1.2014 19:30:35   
*snezinka*
neznanka89, kako pa to, da si na bolniški?
Jaz sem tudi prvič noseča ampak na splošno nisem taka, da bi delala dramo in ker res nimam razloga za skrb, sem že od začetka (no ajde, od prvega pregleda) precej "skulirana", ne delam si prevelikih skrbi.

Kupila pa nisem še nič za otročka in zaenkrat še ne načrtujem kakšnih nakupov, mogoče vzamem kaj na razprodajah, če bom zagledala kaj lepega in če pridem do kakšnega šoping centra user posted image

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 504
2.1.2014 19:39:26   
neznanka89
Najprej sem v 6 tednu začela krvaveti (dobesedno se je kri ulila iz mene), kasneje pa še zaradi hudih slabosti z bruhanjem. ker pa delam v kuhinji pa je še toliko slabše zaradi dvigovanja, vonjav in vsega. sem upala da se bodo stvari do sedaj že toliko umirilo, da se bom lahko vrnila v službo, ampak mi je ginekologinja predlagala še kak teden bolniške. samo da bo z user posted image vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 505
2.1.2014 20:37:08   
sunnybee78
*snezinka* jaz sem imela nuhalno na napotnico, ker sem že stara 35 let. In tam, kjer sem šla delat nuhalno, so mi rekli, da spada dvojni hormonski test zraven. Jaz se za to verjetno ne bi odločila, saj sem imela samo nuhalno zelo dobro in upam, da mi krvni test ne bo pokvaril rezultata...

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 506
3.1.2014 22:35:54   
Klavirka
Me prav veseli, da se nas je že nekaj nabralo in da je ta stran spet oživela user posted image Meni je danes po nekaj dneh spet slabo in pritisk mi je tako močno padel, da sem celo popoldne prespala in potem spila kavo, ker me je še vedno pritiskalo in sem komaj dihala. Ampak, zdaj sem super user posted image
Zgleda da sem včeraj pretirala z aktivnostmi, ker sem ta teden polna energije.... po dolgem času user posted image Upam, da zdaj prihaja obdobje eneregije user posted image in pojenjanja slabosti user posted image
Kako ste ostale? Jaz odštevam dneve do amniocenteze... samo da bo v postopku vse ok! Teh dni se mi je malo začel poznati trebušček, ampak to vidiva samo midva z možem, drugi pravijo da se še nič ne vidi user posted image

(odgovor članu sunnybee78)
Neposredna povezava do sporočila: 507
5.1.2014 10:06:48   
*snezinka*
Klavirka, a na AC greš? Kdaj pa imaš?
Jaz sem zdaj res super, edino, kar me malo skrbi (in ginekologa tudi), je moj pritisk, saj sem imela na pregledu v PON povišanega - 140/95 in zdaj sem si sposodila merilec, da si ga bom merila doma, v "normalnih" okoliščinah...

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 508
5.1.2014 14:52:59   
Klavirka
Živjo Snežinka!
AC imam 16.1. in že komaj čakam da bo to za mano. Sicer se rezultati čakajo 4 do 6 tednov, ampak pomembnejše mi je, da bo pri samem postopku vse v redu, ker je pri tem tudi nekaj rizika. Nekako verjamem, da bodo izvidi OK, ker je tudi nuhalna bila super. Amapak zaradi mojih let je priporočljiva še AC.
Pritisk je pa pri meni prav obraten, kar nizek, ampak od vedno imam malo nižjega. S tem, da zdaj prav čutim da je v teh dneh res pre-nizek! Mogoče tudi zaradi tega sivega in deževnega vremena user posted image
Snežinka, drži se. Upam, da se ti bo pritisk kmalu znižal. Kako si pa pomagaš pri zniževanju? Jaz si pri zviševanju pomagam le z eno kavo na dan in čim več tekočine. Ne vem kaj drugega še lahko storim.

Neposredna povezava do sporočila: 509
5.1.2014 16:50:51   
andreja83
Pozdravljene, no pa sm tud sama zbrala pogum in se vam pridružujem user posted image , PDP imam 13.7..2014, nuhalno sem imela pa že učeraj in je rekla da je bilo vse v redu. No in sem rekla, da se vam pridružim user posted image , drugače pa je to moja 2. nosečnost, prva se je končala s SS. Sedaj me pa samo še skrbi glede na sum na svežo okužbo s tokosplazmo in čakam na rezultate sedanjega testa. Upam na najboljše. Pozna katera kakšen primer s tem in da je bilo potem vse ok?

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 510
6.1.2014 9:29:48   
jana84
Ojla, punce... Ja, že kar neki časa se nisem nič oglasla... Prazniki pa to, otroci so bili doma, tako da časa ni bilo ravno na pretek. Jst in moje dete sva ok. Pred prazniki sem bla na pregledu in je vse ok. user posted image dela tika taka, otročič raste. Zdej imam spet pregled 14. januarja. Na nuhalno ne grem (kakor nisem šla za nobenga našga otročka). Mi bo pa kar moj G malo bolj podroben UZ nardila na tem pregledu... To je to. Počutje je BP. Mal utrujenosti proti večeru pač mora bit, če drugega ne zato da se spomnim, da je treba kaj počivat...Po tem pregledu bomo dali lepo novičko v javnost. Najprej bova povedala našim otrokom. Moja mama že ve, ostali pa še ne. Sva rekla, da raj počakava tri mesce, da bo stvar za zihr v redu in pol poveva...

3.10.2008 ob 14.44 Jakob
21.10.2010 ob 3.40 Luka
23. 8. 2012 ob 5.15 Manca

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 511
7.1.2014 10:20:57   
didikaa
Pozdravljene Julijke!
Tudi jaz se vam pridružujem user posted image , Doma imamo že eno oktoberko 2009 , zdaj pa čakamo na 22.7.2014 :)

~¤NikoLi niSmo taKo vELiki,da nE bi mogLi biTi šE vEčji¤~

(odgovor članu daisy dee)
Neposredna povezava do sporočila: 512
7.1.2014 16:49:53   
monnch
Pozdravljene, moj PDP je 30.7. tako da komaj še spadam med julijske, če se ne bo otroček odločil kako drugače. Je pa moja prva nosečnost in me spremlja slabost in zadnja dva tedna tudi utrujenost in precej spim. Ta teden imam tudi nuhalno in komaj čakam da vidim kako raste malo bitje v meni.
Ima še katera težave z želodčno kislino? in kakšen naraven recept kako si pomagati?

(odgovor članu didikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 513
8.1.2014 7:50:27   
didikaa
dobro jutro !
pozabila sem že kakšen napor je to biti noseča. Neverjetne slabosti do 10ega tedna ( pri prvi je bilo do petega mesca ), sedaj pa kr ne morem spati ponoči. Včeraj sem celo noč reševala nek matematični račun, ki ga nikakor nisem mogla rešiti. Danes sem kuhala joto in je nikakor nisem mogla skuhati. Pošteno me najeda, glede na to da sem vedno bila majhen zaspanček. Tudi moja hčerka je zaspanček že od rojstva, tako, da mi svoje navade pri prvem otroku ni bilo treba spreminjati. Rada bi spalaaaaa. Ima tudi katera od vas probleme s spanjem? Kaj počnete ko nemorete spati?

(odgovor članu monnch)
Neposredna povezava do sporočila: 514
8.1.2014 8:15:21   
Bluegirl
Živjo, punce!

Me tako zelo veseli, da forum še le ni čisto zamrluser posted image Mi je veliko ljubši kot FB.

Sem prebrala, kar ste napisale. Zapomnila si nisem velikouser posted image Čestitke vsem za uspešne preglede in srečno vsem, ki čakate, da zopet vidite svoje pikice. Tudi sama sem imela ta teden NS in je vse okej, sem pomirjenauser posted image Sem bila pa čisto raznežena, ko sem opazovala, kako se mali premika, celo kolcalo se mu je, res hecnouser posted image Moje počutje se začenja rahlo izboljševati (upam, da se nisem prehitro pohvalila). Napihnjenost je manjša, prebava se ureja, še vedno sem utrujena, a mi je malo manj slabo. Upam, da bo šlo v tej smeri naprej. Sem pa bila te tri mesece čisto neaktivna, komaj sem opravila tiste ta nujne stvari. Pa razmišljam, da ne bi bilo slabo, če bi se vpisala na kakšno telovadbo. Bo katera od vas tudi hodila?

andreja83, meni je ginekologinja rekla, da se je (odkar so začeli tako preverjati okužbo s toksoplazmozo) srečala samo s 5 takšnimi primeri. Vsi so bili napoteni naprej na zdravljenje in se je vse srečno končalo. Upam, da te to kaj pomiriuser posted image Tudi sama okužbe še nisem prebolela in upam, da je ne staknem ravno sedaj.

didikaa, jaz na srečno nimam nekih težav s spanjem. Razen nočno obiskovanje wc-ja me moti. Mogoče bi pred spanjem spila kakšen čaj, ki pomirja? No, verjetno bo katera imela kakšne bolj pametne nasveteuser posted image

Midva bova novico počasi raztrobila naokoli. Do sedaj sva bila kar tiho, zdaj pa je že časuser posted image

Lepo se imejte, se beremo...

Bluegirl

(odgovor članu didikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 515
8.1.2014 17:44:26   
Loomy
Pozdravljene, še ena nova user posted image z vami user posted image V ponedeljek smo že imeli NS, kjer je bilo vse tipi topi in G je rekla, da naj bi dobili fantka :) PDP je 8.7. Drugače imam pa tudi jaz velike težave s spanjem, zbujam se vsakih nekaj ur in traja vsaj pol ure, da zaspim nazaj, tako da se zjutraj zbudim čist zalimana user posted image Slabost in utrujenost sta pa hvala bogu že mičkeno minila.

Se mi je pa začel pojavljat en drug problem..namreč vsak dan hodim na dolge sprehode in me po kakšne pol ure začne bolet trtica oz. leva ritnica, bolečina pa kar ne popusti. Drugače me čez dan ne boli, razen pri hoji..a ima mogoče še katera takšne težave? Res je nadležno user posted image

< Sporočilo je popravil Loomy -- 8.1.2014 17:45:47 >

(odgovor članu Bluegirl)
Neposredna povezava do sporočila: 516
8.1.2014 20:54:22   
Klavirka
Dobrodošle vse nove nosečke!
Loomy in didikaa, žal mi je da imata težave. Upam, da kmalu minejo.
Didikaa, tudi jaz se zbujam na uro in pol, zaradi stranišča, ampak takoj zaspim nazaj. Sem pa kakšna dva tedna imela podobne težave, ko nisem mogla zaspati vsaj dve uri. Zdelo se mi je da sem že čisto naspana, ob treh zjutraj user posted image Takrat sem odšla v dnevno, prižgala TV(če je bil kakšen film na sporedu) ali pa brala knjigo. In tako sem spet postala zaspana. Mogoče bo boljše že delaš nekaj manj zahtevnega, ne kuhanja in reševanja računov, nekaj da boš spet zaspala, ne pa 100% aktivirala možgane, he he user posted image
Meni je občasno še slabo, danes se je spet ponovilo. S pritiskom je od včeraj boljše, prej sem nekaj dni imela zelooo nizkega, toliko da sem malo težje dihala. Zdaj je pa spet v mejah normale user posted image

(odgovor članu Loomy)
Neposredna povezava do sporočila: 517
9.1.2014 8:38:55   
chikititha
Evo po dolgem času sem nazaj.. sem vas pa dokaj redno prebirala..user posted image

res, da so skoraj vse pobegnile na fb..no jaz nisem najbolj za tisto varianto. Raje sem pokukamuser posted image

kako steuser posted image ..počutje?
Mi gremo v 16ti t. in počutje, kar se slabosti tiče, se je umirilo nekje v 7t.user posted image user posted image
NS sem imela v decembru.vse je OK!! In tud nam bi se naj dečko pridružiluser posted image
Vsak mesec znova komaj čakam pregled..radovedna, kaj bo rekel.

DIDIKAA evo čist sebe sem našla v tem, kar si napisala. Ja prav ritnica boli..ali pa ob kakem hitrem obratu npr. v postelji.. niti obračat se nisem upala. Mene je izmenično bolelo včasih desna, včasih levauser posted image user posted image ..Ampak minlo je!user posted image V katerem t. si? Moj PDP je 1.7. po NS pa 4.7. user posted image buši pridno raste..je že lepo izobčen..sploh, ko je poln hrane user posted image
Ediiino kar me zares muči. so glavoboli..včasih za znoret trajajo več dni. Katera podobne težave? Upam, da ne! No pa včeraj sem začuda bruhala enih par krat..kot sem napisala že nisem od 7t. ah saaaj bo!! Samo da naši user posted image pridno rastejo in se razvijajo!
Dajte se malo razpisatuser posted image in lepo se imejte..vsak dan mine kot strela.user posted image user posted image

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 518
9.1.2014 9:22:06   
chikititha
Aaahh mene..sem še enkrat prebrala..lomy ima težave z bolečo trtico al ritnico...user posted image user posted image sori didikaauser posted image

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 519
9.1.2014 10:12:52   
Pšemek
Pozdravljene julijke. Tudi sama se vam pridružujem. PDP imam 15.7. Ker je to že moja 7. nosečnost, doma pa imam 1 user posted image , sem kar nekaj časa zbirala pogum, da se pridružim. Spremljam vas že od pozitivnega testa in sem vesela, da je forum spet malo zaživel, ker je tudi meni ljubši kot FB. NS smo imeli že prejšnji teden, je bilo vse OK, tako da sem v veliki večini pomirjena, da bo tokrat vse vredu.
Kar pa zadeva nosečniške težavice, me spremljajo že od samega začetka. K sreči se menjavajo, tako da vsaj ni dolgčas user posted image . Trenutno me daje nespečnost, vsak dan po službi sem izmučena, prebava je popolnoma zmedena, pogosti nočni obiski wc-ja pa so tudi že stalnica. Ampak vse to so malenkosti, ki jih bom potrpela, le da bo z mojo pikico vse vredu.
Loomy - enake težave sem imela pred približno mesecem dni. Bolečine v ritnici. Mi je zdravnica rekla, da je to išijas. Trajalo je dobre tri tedne. Prvi teden je bila bolečina popolnoma znosna, sem samo malo šepala, potem pa me je zagrabilo, da tri dni na nogo niti stopit nisem mogla user posted image . in sem bila 2 tedna na bolniški. sedaj je popolnoma popustilo user posted image .

Naj sreča ne premami te v prevzetnost in nesreča ne poniža v sužnja.
Ostani to, kar si, kot zlato v plamenih ohrani svoj ponosni jaz!
(Evripid)

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 520
9.1.2014 11:03:30   
didikaa
klavirka...sej jaz to sanjam, da kuham in rešujem matematicne račune :) in se mi zdi da me psihično utrudijo. :) upam da bo minilo to in da bom lahko pridno spala :)

mi smo včeraj imeli NS in je vse ok, še večja neverjetnost za nepravilnosti kot pri prvem otroku. user posted image smo tudi hotli spol vedet, pa je naš bejbi cel čas držal noge prekrižane. se pa nam je spremil PDP na 20.7.2014 ... videla sma kako se premika, čeprav gibov še ne čutim, je na UZ bil /a ves čas aktiven, z glavo je migal kot neki roker, upam da ne pride na svet s kako tetovažo user posted image user posted image je pa držal cel čas prst gor, češ ok sem :) user posted image res lepo, lepi občutki :)

(odgovor članu Pšemek)
Neposredna povezava do sporočila: 521
9.1.2014 11:05:35   
didikaa
Pšemek... želim ti vse najlepše v tej nosečnosti, najlažji porod in pridnega otročka user posted image morem priznat, me kar malo stisnilo, ko sem prebrala...

(odgovor članu didikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 522
9.1.2014 11:17:41   
Klavirka
Helou punce, super da se sedaj več oglašamo,a ne?

Didikaa, fajn je ko vidiš svojega malčka kako miga, a ne? Pri nama se je kobacal kot nor, vsakič ko sem se zasmejala se je kar obračal ... je bilo pa veliko smeha med nuhalno user posted image PDP imam 2.7., na nuhalni mi je pa ginekologinja rekla da naj bi bil 26.6., ampak moj ginekolog se želi držati prvotnega PDP-ja. Najbrž bo fantek (nama se je tudi zdelo), ampak ni hotela s sigurnostjo potrditi. Ma saj je vseeno, samo da bo vse v redu. Me kar skrbi amniocenteza, ki jo še moram dati skozi, ampak upam da bo vse OK. Še en teden, pa bo to za nama.

Diddikaa, za kuhanje in račune, sem pa mislila da res to delaš, nisem vedela da gre za sanje, he he user posted image Jaz sem se včeraj hvalila glede spanja, pa sem to noč spet slabo spala. Zbujala sem se vsaki dve uri in vsakič komaj zaspala.

Pšemek, tebi pa držim pesti, da bo še naprej vse tako super kot v teh tednih user posted image

(odgovor članu didikaa)
Neposredna povezava do sporočila: 523
9.1.2014 16:09:04   
andreja83
Živijo punce user posted image sem tud sama prav vesela da smo se začele mal več oglašat ja user posted image . Midva pa nisva želela vedet za spol, sem rekla da bi rada da bi bilo presenečenje, upam da bova zdržala do konca user posted image . Me je pa po resnici včeraj prijateljica prestrašila po telefonu, ko sva se pogovarjale okoli teh okužb, toksoplazme in listerioze. Glede toksoplazme sem nekak umirjena, ker vem da bom v dobrih rokah, če mi slučajno spet potrdijo, ampak glede listerioze me je pa zaskrbelo, sploh ko sem ji omenila da imam ravno v skodelici natočeno domače kuhano mleko. Namreč sem na kmetiji kjer oddajamo mleko v mlekarno. Me je pa toliko prestrašila da na koncu nisem vedela če sem ga res toliko dolgo kuhala, da bi uničila bakterije user posted image ? Da na koncu nisem upala vsega spit. Povejte mi kaj si druge recimo pripravite za zajtrk? Ker ko sem danes šla malo brati potem, me je kar groza , česa vsega se ne sme, tak da sem na koncu ugotovila da bi lahko sam prepečenec pa čaj user posted image Pa sej nisem nikoli komplicirala, res nikoli nisem, sploh ker smo zanosili po IVF postopku, ampak ko te nekdo tako vrže iz tira, sem pa se zamislila, kaj sploh lahko ješ in česa ne

(odgovor članu Klavirka)
Neposredna povezava do sporočila: 524
9.1.2014 16:10:41   
andreja83
Drugače pa na vsakem UZ, ko ga pokaže na ekranu, se zmeraj z desno rokico za glavico drži, kot da bi že zdaj tuhtal, kaj mamico toliko skrbi user posted image

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  19 20 [21] 22 23   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?