RE: Julijke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

supermamy -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 10:34:30)

no pa se je začelo komplicirati tudi pri meni, pojavil se mi je izcedek rjav (ravno toliko, da so hlačke umazane), včasih tudi malo krvakast s sluzjo (ko se obrišem po jutranjem uriniranju), to je zdaj že tri dni, čez dan pa izcedka ni, sem klicala ginekologa, pa so rekli naj grem kar na urgenco...je imela katera podobne izkušnje na začetku..hvala

Adelle -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 10:53:02)

Punce res ste zlate! V takih trenutkih človek rabi nekoga ki ga zares razume ne pa samo tisto: sej bo, ne se sekirat! k ga dobiš od sorodnikov oziroma domačih... Vem da mi hočejo vse najboljše, sam to mi gre na jetra k se kaj tazga zgodi. Naslednjič bom probala bit tiho da sm v postopku, če mi bo ratal skrit.

Klavirka, glede Reša bi lahko pisala veliko tuki... Pri njemu sva prvič šla junij 2011 k je bilo za nami 2,5 leti neuspehov. Prvo kar je naredu je blo da mi je dal klomifen in mi je reku da ga pijem 4 mesece k mam menstro in če ne rata da prideva nazaj. Zdej k gledam za nazaj (takrat nisem vedla kako potekajo postopki,, sploh nism brala po netu) vidim da se me je hotu rešit za nekaj časa. K sm jemala klomifen nism hodila na UZ da vidimo ali sploh učinkuje in ali sploh imam ovulacije. Ker ni ratal sva po 4 mesecih spet šla. Poslal me je v adrialabu da preverim prolaktin. Izmerili so mi ga navadno (pozneje sm zvedla da obstaja tudi ritmični prolaktin) in sm ga mela 47. Meja je tam nekje do 25. Dal mi je tablete Bromergon da jih pijem 3 mesece in da če ne rata spet prideva nazaj. Tako si je pridobijal cajt da mu nisva delala gužvo. K sm nehala pit tablete sva spet preverila vrednost prolaktina (stresni hormon) in glej ga zlomka, vrednost je bla 220!!!! 10x več k normalno. Kar seveda mogoče ni bilo realno glede na to da me je dal na odvzem krvi ne pa na ritmično preverjanje. In kaj mi na to reče dr Reš: eh, nič hudga,... potunku je tist izvid in nikoli več omenu prolaktina. Podn od podna!

Pol me je poslal na laparoskopijo in histeroskopijo, mela sm jo lani marca. Itak po operaciji probavaš doma 6 mesecev, če ne rata spet nazaj k njemu. Nazadnje sm svojega ginekologa prosila če na napotnici napiše da me čimprej pošlje v postopek. In tako sva dosegla da sva šla v postopek ker je skoz trdil da sm mlada (jst sm mela 26 moj pa 36). Lani novembra sva šla v prvi postopek kjer se je samo 1 celica od 6ih oplodila in je bla ful slaba (je pa res da sva mela zmrznjeno seme ker je bil lani avgusta možu diagnosticiran tumor na modu). Potem me je vse skupaj tko zlomilo da sm rabila en let da sm se spravla k sebi in da sm se opogumila da greva v nov postopek. Zdej pa to....

Da ne govorim pa o tem koliko mi je težil da sm debela, da on ne bo delal postopke dokler ne shujšam ipd... Ko greš k zdravniku za neplodnost zadnja stvar ki jo hočeš je da ti teži. On je ravno to počel skoz. Nazadnje k sm mela punkcijo me je napizdilčeš da on ne more tko delat če se mu odmikam. Jst sm obe punkciji do zdej mela ful boleče, čeprav sm mela 6 in 8 celic. Punkcija je pri meni zelo boleča, neizdržna bolečina. Vedno jokam k zmešana, slabo mi je da bom glihkar skupi padla in ne morem zdržat do konca. In k se je punkcija končala in sm se vsedla na stol in čakala njega, sm potegnila flaško vode k mi je blo ful slabo in kaj mi on reče: dej dej ne mi tle cirkuse delat, pospravte to vodo, zuni boste pila!!!! [sm=zmeden.gif]

Mogoče je strokovnjak na svojem področju vendar midva nisva nič dobrega vidla pri njemu. Midva rabiva več preiskav, ne samo površno in hitro obravnavo. Mojmu sploh ni delu spermiogram, sam na monitorju pogledu: aaaa evo velik jih je, migajo.... to je blo pa to [sm=zmeden.gif]

Zdej nazadnje k sm zvedla da sm noseča sm klicala ga da vprašam če nadaljujem sam z Estimo ali tud z Estrofemom. Odgovor je bil: kr oboje jemljite... no..al pa...al pa če nehate z Estrofemom. JA HALOOOOOOO, kaj zdej??? Jst sm nehala, mogoče je to kej vplival da sm splavila...kaj pa vem...

No mal preveč sm se razpisala, sam to je moja izkušnja z Rešom. Ene mate sigurno bolj pozitivne.

Hvala vam za vse lepe želje... Želim vsaki od vas vse najboljše, julija se bom zihr spomnila na vas ko bom žalostna da se moji pikici nista razvili do konca...

Zdej bom dopolnila seznam in ga prepustila vam, naj ena ga prevzame. Jaz na tej točki vas napuščam, greva iskat srečo nekam drugam midva....

EnaPika -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 10:53:43)

supermamy, pri meni se je v prvi nosečnosti pojavil krvav izcedek, naslednji dan sem takoj šla na pregled in je bilo OK. Sem pa morala jemati Dabroston do približno 12. tedna. Vsekakor pojdi na pregled.

Anonimen -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 10:54:05)

[sm=miska.gif] anonimna

Drage moje vsem skupaj pošiljam [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]. Zelo mi je žal, da vas je življenje postavilo na takšno preizkušnjo.
Upam in želi vam da se bo na koncu vse izteklo tako kot se mora in bodo vaši obrazi žareli od sreče in veselja ko boste v svojih rokah držale najdragocenejšo stvar na svetu-svojega otroka.

Komaj čakam jutrišnji pregled da vidim če se obe pikici razvijata, ker do sedaj nisem nič krvavela, najbolje da kr kam potrkam najbolj na svojo glavo:).
Kljub temu da mi je G rekla da lahko da bom ker se verjetno iz druge vrečke ne bo nič razvilo. Res sem radovedna ali bom postala mamica dvojčkov:)

Krasen dan vam želim[sm=smiley27.gif]

Adelle -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 10:58:45)

[img]http://img-s3-01.mytextgraphics.com/babytextlive/2013/11/12/09919a60a54ad79c8276572bd6e3331e.gif[/img]

PDP, nick, starost, kraj, število [sm=nosecka.gif], število [sm=duda.gif]doma, spol [sm=duda.gif]

1.7.
Anchika89, 25 let, okolica Mb, 3[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
Jasy, 31 let, Pomurje, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Dolgolasa, 25 let, okolica CE, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
2.7.
Daisy dee, 27let, Radovljica, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
butt3rfly, 29 let, Celje, 4[sm=nosecka.gif], 3[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Klavirka, 37 let, Ljubljana, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
3.7.
Belugica, 26 let, Laško, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
Zvezdica***
4.7.
5.7.
Klemy82, okolica Lj, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
6.7.
Ela23, 24let, Dolenjska, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
*snezinka*, 34 let, Primorska, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
7.7.
Ajedat, 35let, okolica Lj, 4[sm=nosecka.gif],1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
8.7.
9.7.
kozoroginja2, Koroška, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
10.7.
11.7.
12.7.
Jastra, 26let, Posavje, 5[sm=nosecka.gif],2[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
13.7.
cilkag, 28 let, Primorska, 2[sm=nosecka.gif],1[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
speluska, 26 let, Notranjska, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
Tortica88, 25 let, Dolenjska, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
14.7.
Tupi
15.7.
16.7.
17.7.
Rolkica, 31let, Mengeš, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Anonimen [sm=miska.gif], 32let, 2[sm=nosecka.gif],1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
SamoTi, 30let, Ptuj, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
18.7.
Honey*, okolica Lj, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Ulalaa, Koroška, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
19.7.
20.7.
Anonimen[sm=pikapoka2.gif], Krško (okolica), 2[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
Tinkabinka, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
21.7.
22.7.
Puncka, 24let, Koper, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
Anonimna,6[sm=nosecka.gif],2[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
23.7.
24.7.
25.7.
Anonimna[sm=duda.gif], 25 let, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
26.7.
EnaPika, 2 [sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
27.7.
28.7.
29.7.
supermamy, 36 let, okolica Lj, 3[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
30.7.
31.7.
x.7
Ceca1, 33let, Maribor, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
Twinči, 37let, Ljubljana, 4[sm=nosecka.gif],2[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
Tiziana124
TINA02, 3[sm=nosecka.gif],3[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]

Adelle -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 11:01:21)

[img]http://img-s3-01.mytextgraphics.com/babytextlive/2013/11/13/f1732cc675dfcaa1cbb7865c9b1efda3.gif[/img]

NOVEMBER:

28.11.
Ela23

DECEMBER:
3.12.
Ajedat
4.12.
Tinkabinka
cilkag
5.12.
Ceca1
6.12.
Jastra
9.12.
Honey*
zeuso
speluska
10.12.
Belugica
12.12.
Anonimen
puncka.
TINA02
13.12.
butt3rfly
16.12.
Dolgolasa - NS
19.12.
Rolkica
Klavirka
Ulalaa
23.12.
kozoroginja2
supermamy
26.12.
SamoTi
27.12.
tiziana124
28.12.
Sakica
30.12.
*snezinka*

V.P. -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 11:51:32)

Supermumy.. izcedek.. danes se je pjavil tudi pri meni.. čist sm šokirana..

To je moja 2 nosečnost in tole me je čist šokiralo, ker v prvo ni blo nič pretreljivega.. zdaj pa kar nek izcedek...

si šla na pregled? kaj so rekli? oz ali boš še šla?.. če se mi bo ponavljalo čez dan, bom mogla tud jaz se prijavit... nič mi ni jasno, od česa to pride?.. mogoče zaradi dvigovanje ta večje v avtosedež?..
Namreč, drugače ne gre, ker jo pač nekako moram pripeljat do vrtca. Je možno da to?.. ma sj vem da niste vedeževalke... ampak.. resno me skrbi...
Kaj ste ve v takšnem primeru naredile razen da ste šle na pregled? počivanje?... Hvala

PDP je 26.7.2014
Druga nosečnost
prvi pregled imam 24.12
LP

lilalo -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 12:15:34)

Punce hvala za vse spodbudne besede, to je edino kar me še pokonci drži. [sm=smiley13.gif]

Adelle [sm=smiley31.gif] Vem kako ti je... [sm=smiley19.gif] Drži se! Kmalu bo tudi za naju čas [sm=smiley13.gif]

Jaz sem včeraj pričela s postopkom splava z tabletami. Moram povedati da se še najhujše začenja... v Celjski ginekologiji se do mene obnašajo kot: ja, še ena mlada frkla ko je zanosila... sestra je še kolkertolk... zdravnica... tako grdo me je pregledala, tako me je bolelo...[sm=smiley19.gif] Govorila je tako naglas in hladnokrvno da se je vse slišalo do sestre kjer so še bile druge pacientke... niti enkrat ni omenila kake spodbudne besede, govorila je pa skoz: Ja tako pač je pri splavu z tabletami to pa to pa to se lahko nardi, sej ste se sami odločli za to zadevo... HALO?? A sem imela kakšno izbiro mogoče?? [sm=smiley19.gif]
Pred pregledom sem morala podpisati izjavo da se prostovoljno odločam za splav...??? Ne razumem kako je lahko naše zdravstvo tako v dreku da ne morejo dva izvoda različna napisat, enega za tiste ki namenoma delajo splav, pa za take kot sem jaz... to tako boli ko bereš... tak sem jokala [sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]
Včeraj sem dobila prvo tabletko... če se ne motim jo jaz v mojem primeru nebi rabila... [sm=zmeden.gif] Res ne razumem kaj se dogaja... [sm=smiley19.gif] Jutri bom cel dan v bolnici, tako srčno upam da nebom spet naletela na kakšno čarovnico [sm=smiley19.gif] Tokrat pa res nebom tiho...

Hvala še enkrat za vse izrečeno, mi veliko pomeni. [sm=smiley13.gif]

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 12:26:15)

supermamy in V.P. men se je pojavil rjav izcedek predvčerajšnjim. isti dan sem letela na urgenco, ker moja ginek dela dopoldne. naredil so mi UZ. srček je bil viden, beba raste, v maternici vse ok. dohtar je dejal, da lahko, da je kje kakšna žilica počila. sem si oddahnila kot sto hudičev. priporočam vama, da se greste pogledati. dejstvo je, da če je nosečnost obsojena na propad, potem nobeno zdravilo ne pomaga, tudi počitek ne. toda škoditi ne more, pomojem. in vsaj veš, da je vse ok, če te pogledajo.

lilalo žal mi je, da moraš vse to podoživljati [sm=smiley13.gif] nevem, kaj rečti... hudo mi je...

Anonimen -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 12:33:16)

lilao Zakaj pa si dobila tableto? Men je nikoli niso dali, prvo sem tak mela IVM pol pri SS sem se sčistla sama ampak sem redno hodila na ßHCG da je G kontrolirala če redno pada, pri drugem splavu (odmrtje) pa sem mela abrazijo. Mja G nikoli ne napoti tko hitro naprej ampak raj počaka da se samo začne čistiti papol če se ne te napoti naprej. Tud pri tableti ni rečeno da se boš do konca sčistla in ti bojo na koncu delal še abrazijo. Ne razumem tega.
Drugače pa nad CE ginekoligijo sem pa tudi jaz izredno razočarana. V drugi nosečnosti sem v 8 tednu začela nenormalno krvavet (kr vlilo se je k iz škafa in to ne sam čez cunje ampak čez hlače kr po tleh). Grem z rešilcem v CE P (takrat sem stanovala v Zrečah) in tam me pustijo sred hodnika eno uro in pol, potem pride nek dohtar dvigne rjuho in reče ja to je pa šlo naprej, gremo na čisščenje. Jaz sem se čist zlomila, bla na tleh, čist sem bla fertik, dve ure in pol je trajalo da je moj prišo k men in potem ko je vido da se nič ne dogaja je zagnal paniko da kaj me pustijo tolk časa čakat, nakar je prišla druga zdravnica (po smeni) in me vzela naprej, bila ultra prijazna in mi je nardila UZ, kjer se je vidlo da je bilo s pikico vse OK. Obdržali so me not en teden in spremljali stanje, nakar ugotovijo da mam hematom in da se nosečnost normalno razvija s tem da sem bila pod diagnozo grozeč splav. Rodila sem normalno 2 tedna pred rokom zdravo punčko 3900g. Sem pa krvavela zarad tega hematoma celo nosečnost.
Sem se zaklela da v CE ne grem nikoli več.

Drugače pa [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]da se čimprej porihtaš in da čimprej zagledata nov [sm=rozacrtici.gif]

Anonimen -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 12:35:27)

pa še to za vse tiste ki mislite da je karkoli narobe. Vso pravico imet iti na urgenco. POJDITE!
Jaz sem šla takoj ko sem sumla da je kaj narobe. Zato so tam da nas pogledajo.
Tudi moja G mi reče da če se karkoli pojavi naj takoj grem.

Torej tiste z izcedki, bolečinami, kr takoj se pejte pokazat, ne čakajte, boste vsaj vedle kako in kaj.
Je pa res, da če grozi SS da tega z ničemer ne moremo preprečit.

Adelle -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 13:10:55)

Lilalo, spodbudnih besed ni, rekla bom samo da mi je žal da to doživljaš, vem kako ti je.

Danes sem klicala Reša da povem da me 9ga ne bo na UZ. Sestra se je javila, povedala sem kaj se mi je zgodilo in me samo vpraša (itak je neki govorila v ozadju) kako se pišete? Aha, prav bom zapisala da vas ne bo. In odložila. Popoldne bom klicala še svojga ginekologa da sporočim da me v ponedeljek ne bo na UZ, in pričakujem da mi rečejo da pridem na pregled k se M konča[sm=zmeden.gif] Jaz ne vem, men se zdi da me ne jemljejo resno, k da sm se jst zmišljevala da sm bla noseča. Že tko ni vidu nič v ponedeljek na UZ, zihr bo reku eh z menstro bo šlo naprej vse.... A zahtevam da grem na pregled al kaj?

lilalo -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 13:12:38)

Če se bo le dalo nočem abrazije. Zato sem se odločila za tablete. Včeraj sem eno pojedla, jutri mi vstavijo mislim da 4 v nožnico in tako dalje. Upajmo da bo šlo vse vredu.
Drugače pa ja... CE ginekologija je totalni polom. Ne grem nikoli več sem...

jana84 -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 13:37:07)

No, da vas vsaj malo razvedrim, ko vidim kakšne žalostne debate imate.
Jst sm bla danes zjutraj pr G na pregledu. Malo je čudno pogledala in rekla, da je še malo zgodaj da bi se kej vidlo na UZ. No, sej se nisem jst določla da pridem tako zgodi na pregled. No v glavnem, vseeno se je videlo: gestacijsko vrečko in rumenjaček... Tako da nečeloma je vse ok. zaenkrat. Mi je pa dala datum za ponovni pregled kar čez 14 dni, da vidmo kako in kaj bo šlo naprej. Glede na mojo "zgodovino" je to tako. Imela sem namreč že dva SS: enega v 6. tednu, drugega pa v 9. tednu. Pr tem ta drugm sem morala na abrazijo, ker se je en teden prej na UZ že videlo srček in nisem hotela da karkoli ostane v maternici... Drgač pa imam za sabo že 3 čudovite nosečnosti, tako da punce, ki se zdej počutite kot kup dreka, pozitivno razmišljat. Nosečnost se prekine iz dobrega razloga: zarodek ni sovolj močan, da bi se obdržal oziroma razvil v zdravega otroka!!!

jana84 -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 13:44:37)

pa dejte me prosim na ta lep sezmanček [sm=smiley1.gif]

supermamy -> RE: Julijke 2014 (27.11.2013 18:44:44)

Sem bila pri zdravniku in je rekla, da je prekmalu za karkoli reči,saj sem komaj 5 tednov noseča, se čisto strinjam z njo.Lahko da je to zaradi vgnezditve in se vse čisti. Ne bom nekaj tiščala in jedla tablete na vrat na nos, naj narava sama odloči..nimam nekih močnih krvavitev, ampak zgolj izcedek, če se bo izcedek  povečal, bom šla na urgenco..zdaj ga imam le zjutraj.Drugih težav nimam, razen bolečih prsi.Saj bo vse ok..

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 6:39:40)

[img]http://img-s3-01.mytextgraphics.com/babytextlive/2013/11/12/09919a60a54ad79c8276572bd6e3331e.gif[/img]

PDP, nick, starost, kraj, število [sm=nosecka.gif], število [sm=duda.gif]doma, spol [sm=duda.gif]

1.7.
Anchika89, 25 let, okolica Mb, 3[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
Dolgolasa, 25 let, okolica CE, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
2.7.
3.7.
Zvezdica***
4.7.
5.7.
6.7.
*snezinka*, 34 let, Primorska, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
7.7.
8.7.
9.7.
10.7.
11.7.
12.7.
13.7.
Tortica88, 25 let, Dolenjska, 1[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
14.7.
Tupi
15.7.
16.7.
17.7.
Anonimen [sm=miska.gif], 32let, 2[sm=nosecka.gif],1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
18.7.
19.7.
20.7.
Anonimen[sm=pikapoka2.gif], Krško (okolica), 2[sm=nosecka.gif], 0[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
21.7.
22.7.
23.7.
24.7.
25.7.
Anonimna[sm=duda.gif], 25 let, 2[sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
26.7.
V.P., 2 [sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
27.7.
jana84, 29let, 6[sm=nosecka.gif], 3[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
28.7.
29.7.
supermamy, 36 let, okolica Lj, 3[sm=nosecka.gif], 2[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
30.7.
31.7.
x.7
Tiziana124

SKUPAJ NAS JE: 34
PRIČAKUJEMO:

[sm=rozaCrtici.gif]

[sm=modriCrtici.gif]
34[sm=darilo.gif]

Z nami so bile:
lilalo [sm=smiley31.gif]
Adelle [sm=smiley31.gif]

ZANIMIVE SPLETNE STRANI:

- http://otrocarije.net - http://www.nosecnica.si
- http://www.noseca.com - http://bibaleze.si
- http://www.parentsconnect.com - http://www.moje-zdravje.si
- http://www.pregnology.com - http://www.novorojencek.com
- http://www.mama.si - http://babybook.si
- http://www.pregnancy.org - http://www.bambino.si

NOSEČNOST IN DELO:
- dokument 1 - dokument 2

UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 6:40:39)

[img]http://img-s3-01.mytextgraphics.com/babytextlive/2013/11/13/f1732cc675dfcaa1cbb7865c9b1efda3.gif[/img]

NOVEMBER:
28.11.
Ela23

DECEMBER:
3.12.
Ajedat
4.12.
Tinkabinka
cilkag
5.12.
Ceca1
6.12.
Jastra
9.12.
Honey*
zeuso
speluska
10.12.
Belugica
12.12.
Anonimen
puncka.
TINA02
13.12.
butt3rfly
16.12.
Dolgolasa - NS
19.12.
Rolkica
Klavirka
Ulalaa
23.12.
kozoroginja2
supermamy
26.12.
SamoTi
27.12.
tiziana124
28.12.
Sakica
30.12.
*snezinka*

V.P. -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 10:29:50)

evo punce.. sm govorila z ginekologom.. naj bi blo za enkrat ok.. oz kar lahko zdaj nardi je le to, da mi svetuje kaj ne smem.. dvigovat pa nč spolnih aktivnosti. Če bo krvavitev večja, grem na pregled.

Res sem malo pomirjena.. ampak.. sj bo že... glede na res minimaln izcedek, upam da je vse vredu.. ...

Pregled imam 24.12 zjutraj.

Evo zdj pa še vedno čakam na FB stran Julijk.. je ktera zadolžena za to? ma ktera to čez? eni sem pisala zs pa se mi zdaj nič ne javi .. ktera melahko doda v FB stran? :)

Tortica88 -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 11:57:50)

Pozdravljene,

jaz imam pa eno vprašanje, če ima katera kaj izkušenj z ambulanto za patološko nosečnost v LJ (imam že napotnico, ampak so rekli, da pokličem po prvem pregledu in NS). Kolikor sem dojela, ima vsak ginekolog nekako svoje področje oz. pacientke z določeno patologijo. Zanima pa me, če mogoče katera ve, kateri ginekologi se ukvarjajo s pacientkami s kronično arterijsko hipertenzijo oz. visokim pritiskom iz kakršnegakoli vzroka že? O nekaterih ginekologih tam sem prebrala že toliko pritožb, da me kar firbec mantra, koga bom dobila.

Twinči -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 12:07:17)

FACEBOOK SKUPINA - je zaprta in skrita. Da vas dodamo, pišite uporabnici ROLKICA ali meni :)

ivanaimabena -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 13:31:46)

Pozdravljene!

Z veseljem se vam pridruzujem kot novopecena clanica in srecna [sm=nosecka.gif]
Dpd imam nekje v drugi polovici julija ampak zaradi nerednih menstruacij bom raje
pocakala na prvi pregled, 18.12. da mi pove G tocno [sm=smiley1.gif]

[sm=smiley13.gif] zal mi je za vse tiste ki ste imele tezave..
Ampak po vsakem dezju posije soncek!

lolatara -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 18:33:58)

Živjo!! še ena srečka nosečka se vam pridružuje[sm=smiley1.gif] nam je ratalo že kar prvi mesec, ko smo se spravili na delo, tak da je bilo veselje in presenečenje[sm=smiley36.gif] [sm=bravo.gif] povedala sva kar takoj obojim staršem (nisva mogla bit tiho[sm=smiley1.gif]) in pa moji sestri, kr me je ona tud presenetila z novico, da pričakujejo[sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif] (pestro[sm=smiley36.gif]). PDP imam 25. 7. 2014 in sem že bila na pregledu (ta teden). Ploda se še ni vidlo, je pa vidu dva prostorčka in je reku da sta mogoče dva![sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] naslednji pregled imam 11.12.2013.

Še vsi moji podatki za vpis v tabelo:
PDP: 25.7.2014
Nick: lolatara
Starost: 26
Kraj: Krško
Noseča 6 tednov
0 otrok

Zvezdica*** -> RE: Julijke 2014 (28.11.2013 18:38:57)

Zdravo punce, tezko je, ce gre karkoli narobe in ce imas v nosecnosti tezave. Pred casom sem tudi sama imela SS in dolgo casa sem potrebovala, da sem se s tem pomirila. Ampak vam iz izkusenj povem, da cas celi vse!
Vendar sedaj opazam, da pri tej nosecnosti postajam pozorna na vsako tezavico. Sedaj v spodnji desni strani trebuha cutim bolecino in spikanje. Ne vem, ali je to normalno oz. ce je to mogoce sirjenje maternice. Seveda vem, da odgovorov je najbrz vec razlicnih, ampak me zanima, ce je katera to dozivljala. Nuhalno imam 17.decembra.

Drzite se punce in z veselimi in optimisticnimi mislimi naprej!

butt3rfly -> RE: Julijke 2014 (29.11.2013 6:34:52)

1.7.
2.7.
3.7.
Zvezdica***
4.7.
5.7.
6.7.
7.7.
8.7.
9.7.
10.7.
11.7.
12.7.
13.7.
14.7.
Tupi
15.7.
16.7.
17.7.
18.7.
19.7.
20.7.
21.7.
22.7.
23.7.
24.7.
25.7.
lolatara, 26 let, Krško, 1[sm=nosecka.gif],0[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
26.7.
V.P., 2 [sm=nosecka.gif], 1[sm=duda.gif],[sm=darilo.gif]
27.7.
jana84, 29let, 6[sm=nosecka.gif], 3[sm=duda.gif], [sm=darilo.gif]
28.7.
29.7.
30.7.
31.7.
x.7
Tiziana124
ivanaimabena

SKUPAJ NAS JE: 36
PRIČAKUJEMO:

[sm=rozaCrtici.gif]

[sm=modriCrtici.gif]