patrino
|
Ljudje smo si zelo različni. Še posebej nerodno pa je, če se v zvezi najdeta dva,ki imata v določenih stvareh tako različen pogled, da vsak po svoje grenita življenje drugemu. Pri nas je tako, da je moj tast sto na uro zapečkar in gre povsod okrog res če mora, tašča pa živa potepinka in klepetulja, ki bi se potepala brez meja. Zaradi tega je pri bajti ves čas špetir. Tast leze v mišjo luknjo in ne bi šel iz nje za nič na svetu, tašča vabi in odpira vrata vsemu kar lazi po svetu po svoje sta hecna. Če sem poštena, pri naši hiši nismo zelo potepinske sorte oz. smo neverjetno radi sami. Hiša nam je neko zatočišče, kamor se vsi- od velikega, pa do najmanjšega - radi odmaknemo in kjer imamo radi mir. To ne pomeni, da smo neki puščavniki, vendar smo v parih letih zelo dobro navadili naše goste, da nas prej pokličejo in da čez delovni teden nekako obiski niso pretirano zaželjeni. Je že tako, da smo res zelo zasedeni cele dneve, hkrati pa tako željni družinskega druženja, da smo ob navadnih dneh res najraje sami. Pri nas so obiskom namenjeni vikendi, če smo seveda doma. Če smo doma , si skoraj dobesedno podajajo kljuko in nas takrat to ne moti, ker jih pričakujemo. Zanimivo je , da imava med kolegi kar precej takih ljudi ,ki kljub družinam niti dneva ne morejo zdržati, brez tega, da bi šli nekam na obisk. Drugače so čisto vredu ljudje, toda ob njih se velikokrat vprašam, kako, da ne pogrešajo druženj, kjer bi bila na kupu le družina. Njim pa se zdiva midva sto na uro čudna , ker od nekdaj tiščiva skupaj in solirava ( sedaj skupaj z otroci) tudi na dopustih. Res je- ljudje smo si različni. Nekateri ne morejo brez potepanja, nekateri so strogo proti, večina pa nekje vmes. Zaradi takšnih skrajnežev sem prepričana, da ni nič narobe, če jim v primeru, da so preveč vsiljivi, lepo daš vedeti, da je vaše stanovanje , hiša, ...pač vaše zatočišče, kraljestvo-kjer se vrata včasih, ko vam odgovarja, tudi zaprejo. Prilagajamo se v vrtcu, šoli, službi, pri vsakodnevnih uradnih in neuradnih opravkih - po svoje tudi doma, vendar je za moje pojme le dom košček sveta, kjer ob prilagajanju družini, veljajo takšna pravila, ki jih vi pišete.Brez slabe vesti.
< Sporočilo je popravil patrino -- 22.10.2013 14:53:35 >