Lukka
|
Ja vidim, da imate različno urejene "obiske". Pri nas nekega klicanja ni, ne vem, mogoče tu tega niso navajeni. Razen tisti, ki živijo dlje proč. Kot je že Mateyka napisala, seveda, pridejo večinoma k partnerju, ki dela dejansko bolj kot ne cele dneve, včasih pa celo kakšna dežurstva zvečer. In jasno, niso to moji sorodniki, temveč njegovi. Moji so pač 1000če kilometrov proč. In v tem je fora! Uh, jaz bi mojim že povedal svoje. Nekako v "tuji" deželi in pred drugače navajenimi ljudmi pa ne bi rad pretirano ven sekal :) Ok, mogoče za obrazložitev (sicer ne Mateyki, ki je v podobni situaciji). Pri nas je poleti dan nekje do pol polnoči, svetlo do polnoči. In nekako takrat človek še nekako tolerira, da pri nas pol enajsta ni ravno neka huda večerna ura, a kaj hudirja, ko to folku pride v navado tudi pozimi :) Ampak glede na to, da sem tudi sam otroka stalno nekako navajal na "sončni ritem", nisem zganjal panike, če smo jo spat dajali kasneje. Zdaj pač želim pa vse skupaj malo bolj uredit, če me razumete. Tudi mene seveda obiski sami NE motijo, vendar jih nekako reduciram oz. jih želim reducirat. Štekam prijateljevanje in vse to, štekam, da se komu kdaj zahoče malo požurat. Ampak pri nas je pač otrok... Moram vseeno povedat pripetljal, ki me je pravzaprav napeljal, da sem vse skupaj spravil tukaj na forum. Pred tednom dni, mogoče malo več, se je k nam pripeljala sestra od mojega moža. Sama z 7 letno hčerko. Res pa je, da ona do nas potrebuje nekako dobro uro vožnje. In ding dong, ona frajersko pozvoni, mož pa je bil na enem službenem ceremonjalu. Ona nekje ob petih pribrzi, vsa navdušena. Pa sem čisto lepo rekel, da naj stopi naprej, ampak da danes imam pa en kup stvari za uredit doma in da bo tašča vsak čas prišla po malo. In ona vehamentno - aja, a zdaj bom pa za obisk k bratu morala pismeno prošnjo poslat?! In se odpelje. Sem mel samo odprta usta. In potem mi moj pravi, da bi pa malo lahko svoje standarde spustil, ker če ne pa nobenega več ne bo k bajti. Pismo rosno, kot da bi kaj takega rekel! In ni ne duha ne sluha od nje od takrat, tašča je celo rekla, da sta govorili in da je rekla, da je bila zadnjič tukaj... Pa cel vrag no! Ne vem... Nimam ideje no. Ne mislim se pa kregat z njegovimi, ki so čist fajn ljudje. Ampak navade so očitno navade a ne? :(
|