nyna84
|
IZVIRNO SPOROČILO: nyna84 Če so pravila, so pravila. Točno ve, da v šoli nima kosila, ker ima doma vsak dan kuhano. Jaz bi si tudi marsikaj želela, ampak človek v življenju pač ne more imeti vsega. Prej kot bo to sprejela, lažje ji bo. IZVIRNO SPOROČILO: ronja Sploh ni pomembno, zakaj je ostala na kosilu. Oz. zakaj so določena pravila. Because I said so! Če bi tebi to rekla tvoja mama - a bi ji zaupala? Ker jaz ji ne bi... MOgoče je tvoja hči tudi tak karakter... Pa nisem nikoli lagala, samo so starši vedeli, da mi lahko in morajo zaupat. Če mi ne zaupajo, da bom sprejela logični argument, če mi ga dajo, potem mislijo, da sem neumna - na to bi bi težko pristala... nyna, ja verjamem, da se je vedno fajn pogovorit zakaj, če se pojavi nezaželeno vedenje. Ker če odpraviš vzrok, se spremeni vedenje. Če vzrok ostane, se bo pa pojavilo samo drugo nezaželjeno vedenje... Povezave mogoče ne boš videl, ampak to ne pomeni, da je ni... Tako kot se tebi ne da njej razlagat, zakaj si se odločila nekaj, kar ji ni všeč in mora ona sprejet "ker sem jaz tako reklA", tako gre ona po tvojem vzoru po liniji najmanjšega odpora - ker nima moči, ki jo imaš ti, si pa zbere drugo bližnjico - laž. Ampak rpincip je isti - ni komunikacije. Glede kosila in vsega: razumem, da si se odločila, da mora jest doma in pika. Vendar če ji to na tak način predstaviš, se ti bo samo boj upirala - če ne zdaj, pa kasneje... Včasih pa je tudi ok naredit kak kompromis, ni treba it za vsako stvar na nož... Veš, koliko otrokom pomenijo prijateji? Ne vem, razmisli, a se splača ignorirat vzrok... ker ti lahko nagaja drugje, kasneje... Ker prej ali slej "ker sem tako rekla" enostavno ne bo več dovolj dober razlog... A vidiš, sem ti še enkrat citirala, da ve zakaj ni na kosilu. Ker ima doma kuhano kosilo in zato ne bom plačevala še šolskega. Še nikoli nisem postavila pravila kar tako, po navdihu, ampak vedno tudi razložim, zakaj je tako. Ampak potem se morata tega držat. Kam pa pridem, če se bom z vsako posebej pogajala? In to nima čisto nobene veze s prijatelji, ker jih lahko vidi popoldan (smo na vasi in imamo podružnično šolo), pa tudi ni edina, ki ne ostaja na kosilu.
|