ronja
|
Samo Slovenija ni begunec, ki je zaradi vojne primorana oditi kot begunec po pomoč v drugo državo... Moj prvi primer je bil afričan, ki živi v zelo revni državi, pa sem potem zamenjala v besedo begunec, ker je dejansko vseeno zakaj bežiš - kar tako, ker ti je dolgčas nihče ne... Lahko samo zaradi revščine - tu pa lahko potegneš vzporednico, saj se strinjaš, da nismo krivi za to, kje se rodimo. Seveda so tudi druge države v EU, ki ne hirajo, ene bogatijo na račun drugih. Se strinjam, da je pretiran strah pred tujci nepotreben, ker dostikrat vodijo naše firme boljše kot mi sami. Vendar pa to ne pomeni, da jim vse prodajmo pod ceno. Sploh pa to ne pomeni, da si znižajmo ceno, da nas bojo pokupili za drobiž, zraven pa bojo zaslužili tisti slovenci, ki bojo to pomagali uresničit... ni problem v prodaji premoženja - ampak za fer plačilo. Če pa ti tistemu revežu rečeš, da mu plačaš za njegovo ročno narejeno srajco 1 cent, čeprav je vredna mnogo več, potem se pa okoriščaš z njegovo nesrečo - in to ni prav. Tudi če si banka. Prav bi bilo, da banka daje kredite tam, kjer jih bo lahko dobila nazaj, ali pa daje socialne kredite, ti so baje celo še bolj učinkoviti in zasluži s tem, da pač posoja in hrani denar - s svojo storitvijo. Ne pa s tem, da niža vrednosti. Ker nedokončana novogradnja čeu 5 let niti približno ni enako vredna... Sicer ni moj stil, ampak se strinjam: "Ali res verjamete,da je tako težko pobrati tajkunom premoženje?? ali res verjamete,da je bil balkanski bojevnik izpuščen brez podkupnine?? ali res verjamete,da kašital,ki je naložen po davčnih oazah,ni mogoče pripelati nazaj??.. le kako je to uspelo Nemcem??... Vsak polog ali dvig gotovine je danes nekje zapisan in vse to sprenevedanje,kako je to izgubljen kapital,se samo vidi kako levi in desni politiki ščitijo vsak SVOJE tajkune,kot punčico svojega očesa. Ali res verjamete,da je potrebno nabiti davke državljanom,da bodo s tem denarjem napolnili bančne luknje.levi in desni politiki z mega finančniki nam dopovedujejo,da ni druge rešitve.Ali res??..Islandci so banke pustili da propadejo in z njimi vsi finančni špekulanti in na pogorišču v kratkem času postavili nove temelje in država je danes očiščena bančnih bremen. Komu je v interesu,da se to pri nas kakor ne da??.... Nemci so v Grčiji tudi z našim denarjem reševali svoje banke in ne Grčije,medtem ko bodo naši veleumi vse breme bančnih špekulantov naprtili na breme davkoplačevalcev.. mega.."