liliana
|
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Ja, dolg je dolg. Tudi dolg NLB. Je pa tukaj treba dokazati, da denar hr. in bos. varčevalcev ni ostal v Slo, ampak v Bg, če ni, je fer, da NLB ta denar vrne. Tudi jaz bi želela, da bi mi npr. Beograjska banka, v kolikor bi bila njen varčevalec, dala moj denar. Seveda...... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko S tem si samo potrdila mojo prejšnjo trditev, od koder lahko postavimo temeljno vprašanje, zakaj so se tako bali komunizma (sploh ZDA)? Ker je komunizem onemogočal prosto pot njihovemu kapitalu, prostemu trgu in tržnemu gospodarstvu, konkurenčnosti etc. in predvsem, ker se komunistične države niso želele podrediti njihovi moči. Torej vse skupaj je bilo spet v interesu kapitala. Politika je le kulisa. Ja..... Komunistične države pa so svojo moč izkazovale na druge načine...... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko In če se dotaknemo Židov, ki jih takoooo nihče ni maral ... ZDA so jih očitno imele zelo rade, verjemi, ne iz človekoljubnih nagnjenj, ampak zgolj in samo iz ljubezni do njihovega bogastva in do njihove žilice za trgovanje. Kajti vsi vemo, da so prav Židje v ZDA največji lobij, da držijo v rokah velik del ameriškega gospodarstva in financ. Verjamem.....zato so pa "vzele" samo bogate žide.....isto Švica...... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Oh, prosim te lepo ... vsak človek dela v prvi vrsti zato, da preživi. Nekoč je delal npr. čevlje za krompir, pa kasneje za dnino oz. dnevni obrok hrane, danes dela za plačo, s katero preživi. Tukaj pač ne moremo zanikati časa, v katerem živimo. Ne....zato ti pa ni važno kako pride denar na tvojo plačilno listo...... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko In vsak človek, ki pošteno dela, si zasluži pošteno plačilo. In dam roko v ogenj, da vsaj 70% ljudi dela predvsem za preživetje + da si sem pa tja še kaj privošči (kar je normalno, kajti vsako živo bitje stremi k ugodju!!!). Staviti grem, da vsaj 70% ljudi nima nobenih apetitov po 20-metrskih jahtah, pa limuzinah, petih hišah ... ne, večina ljudi si želi varen dom, da lahko normalno prehrani družino, plača položnice in gre 1-2x na leto za en teden na dopust. Je pa res, da nas je čas, v katerem živimo, ostra propaganda (trgovskih, finančnih in gospodarskih9 lobijev prepričala, da nujno rabimo nositi oblačila priznanih znamk in voziti dobre avtomobile, ker drugače smo luzerji. Ja in zaradi tega pride do dileme kaj je "pošteno plačilo"...... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Osebno mi je žal, da toliko ljudi temu naseda, ampak toliko pa že vem o psihologiji množic, da vem, kako enostavno je lahko sprožiti en tak val ljudske odvisnosti. Ja, kriv je vsak posameznik, a vendar je posameznik vedno del družbe, ki se ji mora prilagajati, če želi preživeti, hkrati pa smo se kot družba organizirali tako, da smo skrbi za mnoge stvari v življenju prepustili drugim (recimo pametnejšim, močnejšim ...). In v denarju je moč in moč je oblast. Zato se ni čuditi, zakaj se ljudje v prvi vrsti najprej grebejo za denar - ker jim ta odpira poti na vsa druga področja, ki predstavljajo moč in oblast. Družbo vseeno sestavljajo posameniki...... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko In prav ugodni krediti so ena izmed taktik finančnih lobijev, da folk dela čedalje bolj podložen in odvisen od njih. Prosim lepo, čemu namreč služi sistem, da je avto na lizing cenejši, kot če ga plačaš na keš Seveda so.....samo vsak posameznik ima vseeno možnost odločitve......večina posameznikov vseeno nima denarja, da skešira nov avto....ima pa denar, da skešira rabljen avto......vendar ker avto pomeni statusni simbol, je nujno potrebno "nasesti" finančnemu lobiju in vzeti avto na lising oz. na kredit.... IZVIRNO SPOROČILO: nejcko Komu je v interesu, da dobi denar po delčkih namesto naenkrat? Budali, ja, ampak samo če ta budala ni pametna in ima zadaj nek skriven namen, kajne ... morda držati dolžnika v šahu?! Ko najemeš kredit, vedno podpišeš pogodbo.....kjer je precej jasno zapisano, da vračaš denar po delčkih, navedni so vsi pogoji, po katerih jih vračaš......ko vzameš mobitel po akcijski ceni in se zavezeš za 24 mesecev imaš pogoje precej jasno zapisane preden podpišeš......a je potem smiselno govoriti na eni strani o skrivnem namenu držati v šahu na drugi strani pa o tem, da si budala, ki si se dala zavesti, da te nekdo drži v šahu.....? Povsem samostojno in svobodno se odločiš, da boš postal budalo, ki se je dalo zavesti "skrivnemu namenu držanja v šahu".......
|