HuAnita
|
Jaz sem imela to težavo do 13. (!!!) leta. Tako da pač iz tega vidika pri 5, 6 to odpravljat, splos s hormonskimi tabletami, ne vem, no, jaz ne bi... Sin razen redkih nesreč, ko je prehlajen ali boln, ne moči postelje od 2. leta. Hči pa jo zna še pri 9ih.... Pediatrinja mi je sama odsvetovala hormonske tabletke (tudi zato, ker kot ste ene izkusila, traja 9 mesecev, da 'delujejo' ), prav tako 5-dnevno šolo lulanja, ki jo organizirajo nekatere bolnišnice. Glede na to, da sem imela te težave že jaz, je rekla, da je gotovo nekaj na tem. Po nasvetih z RR in drugih mamic smo jo nekaj časa puščali, da bi se sama zbudila, a čeprav že ledena (od polulanega) je do jutra spala kot top. In ko sem pediatrinji omenila to, je rekla, naj jo dajemo v spanju, če ne gre drugače. Ja, itak da spi, ampak vsaj mokra ni zjutraj in s tem na novo prehlajena. Vem, kakšne travme sem imela jaz zaradi lulanja, kam vse nisem upala iti, kam vse me starši niso upali poslati, ker so se enkrat žlahtniki norčevali iz mene, češ kako lahko pri 11-ih letih lulam ponoči. Tako da mi pač potrpežljivo čakao, da mine. Zdaj se to zgodi, da ji uide, HB mogoče 1 x na 3 mesece... in ne več vsako noč, tudi po 2x....
|