RE: Junijke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

roja4 -> RE: Junijke 2014 (4.11.2013 19:53:16)

Pozdravljene punce moje...tokrat zadnjič v tej debati[sm=smiley19.gif]

Tudi pri nas smo v 7t ugotovili, da je plod odmru [sm=smiley19.gif] Žalosti ni konca.
Čudilo me je, da v vsem tem času, nisem imela izrazitih znakov nosečnosti. Gre sicer za mojo prvo N. Prsi me niso bolele, normalno aktivna, mogoče edin rahle slabosti proti večeru. Potem sem začutia rahlo bolečino v spodnjem delu in pikico rjavega izcedka. Takoj sem šla k G., ki je rekla da sicer utripa ni čutit in da bomo še počpakali. Čez dva dni pa da nosečnost ni obetavna in hematom pod plodom. Doma nič krvavitve in nič, tako da če ne bi bila pozorna in hitra, bi se še danes lažno veselila[sm=smiley19.gif] Enako kot anonomka, sem imela splav s tabletkami, sedaj pa bolniška in počivanje.
Upamo in pozitivno gledamo naprej v prihodnost, da nas kmalu spet osreči [sm=modricrtici.gif]. Ob podpori mojega fanta gre lažje, čeprav teh 14dni sreče in načrtovanja, ne gre izbrisati. Tolažimo se s tem, da bi lahko bilo še huje...

Vsem želim lepo nosečnost, brez zapletov, predvsem pa pazite nase in na svoje srčke.[sm=smiley27.gif]

Pošiljam vam valik [sm=smiley31.gif] in vsem ogromno sreče in lepih trenutkov.

lp, R

brioš -> RE: Junijke 2014 (4.11.2013 20:22:11)

roja4 ne morem verjeti[sm=smiley19.gif][sm=smiley19.gif]. Drži se, oba[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif].
Danes sem brez besed...[sm=smiley19.gif]

naty87 -> RE: Junijke 2014 (4.11.2013 23:42:38)

Punce pozdravljene!

Ko sem prebrala slabe novičke me je oreng stislno pri srcu [sm=smiley19.gif] Punce držte se [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=smiley27.gif]

Mene pa čaka čez slab teden prvi pregled pri G kjer bom prvič videla svojega malega piščančka kot ga imenujeva z dragim [sm=smiley36.gif]
[sm=smiley11.gif] so se počasi ponehale, edino jutranja se še pojavlja, dojke so se napihnile, nihanje razpoloženja, čokolada mi ne paše... [sm=smiley36.gif]

Se tipkamo čez en teden, ko vam tudi javim kako je bilo na pregledu [sm=smiley1.gif]

En največji [sm=smiley31.gif] useeeem [sm=smiley27.gif]

yolly76 -> RE: Junijke 2014 (5.11.2013 8:02:51)

Ja, pa, ženske, kaj je sedaj to??!! To se pa že malo hecate. Joj, ste me prestrašile, me bo kar malo groza do pregleda, imam ga namreč danes. Imela sem ga 14 dni nazaj, prehitro in se ni videlo drugega, kot to, da je plod v maternici. Danes naj bi bilo bistveno drugače. Lahko tudi najhujše. Nekih posebnosti pri meni ni, slabosti na meji, pa opažam, da je tudi to izzvenelo, imam pa grozen apetit, oziroma, gledam na to, da imam želodec skoraj vedno zaposlen, mogoče tudi zaradi tega ne čutim nekih slabosti. Itak sem že vse življenje zelo ješča. Hodim še vedno normalno v službo, sem pa tudi sama, kakor pravite ostale, zvečer grozno napihnjena. Sem pa 8.teden.
Joj, kar ne bom mogla dočakat pregleda. Sama edino, kar čutim vseskozi, so boleče dojke, pa tudi to ne konstantno enako vsak dan. Upam na najboljše. Bila sem tik pred tem, da začnem z umetno, pa je ratalo naravno, ker me je bilo umetne grozno strah, tako, da bi želela, da minejo stvari brez zapletov, na kar pa, na žalost, nimamo vpliva. Se beremo

ajšek -> RE: Junijke 2014 (5.11.2013 8:39:05)

joj punce, same slabe novičke [sm=smiley13.gif] res mi je žal, da se vam je to zgodilo in upam, da vam čim prej posije sonček in boste lahko objele svoje zdrave otročke.

jaz sem imela spet pregled, zaradi krvavitve me bolj spremljajo..zaenkrat je vse ok, otroček raste..tako da se ne damo [sm=smiley1.gif] še naprej počivanje in upam na najboljše..

yolly76: tudi meni se na prvem pregledu ni videlo nič..ampak res nič, tudi mehurček ne..na naslednjem pregledu je bilo vse ok. verjamem da bo pri tebi enako, srečno!

brioš: mislim nate in močno stiskam pestke, da se javiš z dobrimi novičkami..v bistvu smo v isti situaciji in vidiš, da se pikice ne dajo kar tako..

no upam, da se od zdej naprej vse javljate samo še z dobrimi novičkami! srečno vsem [sm=nosecka.gif]

brioš -> RE: Junijke 2014 (5.11.2013 10:23:29)

Ajšek super novička. Mali se ne da, a ne:) V katerem tednu pa si? Razloga za krvavitev niso nasli? Pri meni so izcedki taki temno rjavi, se vedno prisotni, med prazniki sem vprasala kar v porodnisnico in mi je G rekel da naj bom mirna in, da ti lahko trajajo:( sem pa v petek ze 1m na bolniski:( K sreci v sluzi ne težijo ampak potegne vse za sabo..ampak kaj morem:( Doma sem sira ze vsega...predvidevam, da bom mogla se biti na bolniski glede na izcedek..no pojavi se ko se obrisem:( ehh..

lara10 -> RE: Junijke 2014 (5.11.2013 11:19:08)

Pozdravljene!

Joj, kr groza me je, ko berem, koliko pikcev je že šlo...[sm=smiley19.gif] Da se še jst malo javim: moje stanje je sledeče: izcedka že kakšen teden ni več, trebuh me ne boli več, slabost počasi izgineva, tako da postajam "normalna" nosečnica. Ja je pa res, da mi kr slabo rata ob čokoladi- ne moreš vrjet[sm=smiley36.gif] Je, pa tako, da bo v četrtek 3. teden moje bolniške, pa sem se odločla, da bom kar zaključila in v službo[sm=smiley1.gif]. Sem klicala ginekologinjo, če lahko pridem na pregled, če je vse ok(naslednjega imam šele 22.11. oz. nuhalno 18.11.), pa je rekla, da če se kul počutim lahko prekinem bolniško kadarkoli hočem, preglede imam pa kot vse ostale nosečnice. Mi je kr bed, da ni kej narobe[sm=zmeden.gif] Je pa zanimivo, ko opažam, da imaste ostale kar pogosto preglede-moj drugi pregled je 22.11., ko bom noseča že 13,5 tednov. Ja drugače je pa mene tudi kar strah za srček-ali res ne čutiš, če mu neha biti?Joj, komaj čakam nosečnost 20 tednov in več, ko čutiš gibe in vsaj tako veš, da je vse ok.

Vprašanje, ki se ga vse veselo izogibate: kdaj povedati v službi? Ko bodo sami vprašali?[sm=jezicek.gif]

RIKEC -> RE: Junijke 2014 (5.11.2013 15:06:42)

Tudi sama se vam pridružujem. Noseča po IVF, punkcija 9.9., transfer 14.09. Kasneje se je pojavila krvavitev, ki je v obliki rjavega izcedka trajala nekje tri tedne. Ugotovljena dva hematoma, za katera upam, da sta se sedaj sčistila. Noseča drugič, prva nosečnst se je lani junija končala s ss (slepo jajce). Ful nosečniških simptomov: celodnevne slabosti, bruhanje 2 ali 3 krat na dan, glavoboli, boleče prsi in noge, slab apetitit....Sem pa od punkcije naprej v bolniškem staležu, tako da slabo počutje preležim. Že pred zanositvijo sem jemala folno kislino, po punkciji pa Femibion 1.

Ful vesela zanositve, saj si dojenčka želimo že 6,7 let.

brioš -> RE: Junijke 2014 (6.11.2013 17:03:57)

Živjo...danes smo bili predčasno na pregledu. Zjutraj mi je izteklo ogromno temno rjavega izcedka, zato smo odšli na pregled. In ne boste verjeli, hematom se je izločil[sm=bravo.gif]. Rahlo bom še krvavela oz. rjavi izcedki nekaj časa - do takrat na bolniški, ampak večjega ni več. Smo konec 10t, materinsko odpremo v petek in določimo točen rok. Po 4t strahu smo danes končno zadihali[sm=bravo.gif].

lara10 -> RE: Junijke 2014 (6.11.2013 17:17:59)

Jeeeeeeeej! Brioš čestitam!Kako lepo je slišat kej takega.
Jst pa na svoj pregled še čakam 18.11.-šele, drugače pa grem v ponedeljek v službo. Izcedkov nimam več, le še trebuh me včasih malce boli.
Dej, Brioš povej, kako je pa drugače tvoje počutje?

brioš -> RE: Junijke 2014 (6.11.2013 17:22:44)

Lara10 danes je boljše...no rahlo, rahlo mi slabi. Če se preveč najem potem me vse tiši po želodcu in mi rahlo slabi. Če lepo jem po malo na cca 3h je OK. Špika me v prsih to je pa to. Pa pri tebi ? V katerem tednu si ?

lara10 -> RE: Junijke 2014 (6.11.2013 17:55:53)

Brioš pozdravljena!

Ja tko jst se čist isto počutim kot ti. [sm=smiley1.gif]
Po 1. pregledu, ki sem ga mela, naj bi jutri dopolnila 11. teden. Mene je drugače kar groza, ko berem koliko otročkom neha biti srce, pa tega sploh ne čutiš- je ena napisala, da so na pregledu ugotovili da je otroček že 3 tedne mrtev, ona pa je imela še vse znake nosečnosti. [sm=smiley13.gif] Mi je bed, ker me noče dati prej na pregled. Mi je sestra zadnjič rekla, da če se ok počutim, naj grem kar v službo (brez kontrolnega pregleda), in da če se kul me smatrajo kot vsako drugo nosečnico. [sm=bad.gif] Sj v bistvu sem se sprijaznila, kar bo pa bo, sam ko mi je bed, ker grem po 3,5 tednih bolniške nazaj delat, pol mam pa pregled čez en teden in če bo kej narobe, spet v bolniško.[sm=smiley24.gif]
Joj, ne vem kaj naj...

brioš -> RE: Junijke 2014 (6.11.2013 18:13:51)

Hudo je kaj se vse lahko nardi našim [sm=smiley27.gif] v trebuščku, ampak misli pozitivno. Jaz sem danes že vse odpisala zutraj, res. Ravno tako kot pri prvi močni krvavitvi. Kaj pa če bi počakala na bolniški do pregleda ?

lara10 -> RE: Junijke 2014 (6.11.2013 18:33:22)

Sem tudi razmišljala, pa mi je sestra pri osebni zdravnici razložla, da mi do takrat komisija najvrjetneje ne bo podaljšala bolniške, tako da...
Pa bo že. Se ne smemo preveč sekirat: zdravje je na 1. mestu, služba bo že[sm=smiley1.gif]

brioš -> RE: Junijke 2014 (6.11.2013 19:28:12)

Jaz imam skoraj 4t bolniške v petek ko bom imela pregled, pa tudi ne vem kako in kaj potem. G je rekla da bolniško moram še imeti...če ne bom pa dopust koristila in ure. Zdravje je res na 1 mestu.

yolly76 -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 9:30:00)

Zdravo, punce.
Joj, kolk mate te hematome, pa kdaj se to sploh pojavi? Mene je kar strah, no. Še veš ne dobro, če se bo nosečnost obdržala, pa je že bolniška. Kaj pa rečete v službi za 4-tedensko odsotnost?
Sem pa imela dva dni nazaj pregled, veliki smo 13,7 mm, kar je baje normalno za 8.teden. Dobila vse za krvne preiskave in pa napotnico za horionsko biopsijo (sem le 37). Drugače se dobro počutim, le konec dneva sem pa napihnjena, joj, koliko. Pa spala bi, spala.
Tle berem različne komentarje, me pa vseeno nekaj zanima - če je z zarodkom kaj narobe, se to vseeno kako pokaže, ne? Ne more kar izginit brez vsakih posledic, kaj? Tako me je strah, da bo kar minilo

RIKEC -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 9:47:46)

Hematomi bi se naj pojavljali ob vraščanju posteljice v maternico, noben zdravnik pa mi ni znal pojasniti, zakaj do tega pride, ali na to kako vplivaš tudi sam. Ne vem, očitno smo eni bolj nagnjeni k temu. Sem imela hematom pri prejšnji nosečnosti, ki se je končala s ss, prav tako sem imela dva hematoma tudi v tej nosečnosti.

V lanski nosečnosti je šlo za slepo jajce, kar sem jaz razumela tako, da se je razvoj pravzaprav končal zelo hitro, niti ni prišlo do stopnje zarodka oz. ploda. Ploda nekako sploh ni bilo videti oz. se je nekaj videlo na UZ, vendar se ni povečevalo iz tedna v teden. Prvič sem takrat šla na UZ, ko sem začela krvaveti, nato sem hodila vsak teden, rjavkasta krvavitev je še kar trajala. Ves čas jemala Dabroston. Ob zadnjem pregledu čez štiri tedne sem dobila napotnico za splav, kak dan pred pregledom sem tudi močneje zakrvavela, prenehala jemati Dabroston in splav se mi je začel še preden sem prišla v bolnico. Kljub temu, da je vse skupaj v meni bilo zelo majhno, je bilo ogromno krvavitve in bolečin. V bolnici preživela 3 dni. Tako da moja nosečnost, čeprav se je končala pravzaprav zelo hitro in smo jo "umetno vzdrževali", dokler je še bilo kaj upanja, ni odšla po tihem in sem še kako vedela, kdaj se je to, kar bi naj bil nekoč težko pričakovani dojenček, izločilo iz mene, čeprav je vse skupaj bil ozelo majhno.

RIKEC -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 9:58:30)

Punce, ma kera že določen termin za nuhalno svetlino?

brioš -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 10:09:44)

Živjo,

jaz se na nuhalno še nisem prijavila, se bom jutri oz. drug teden. Sem pa 9t5d, včeraj na meritvi smo bili veliki 16mm. Jutri delamo glavni pregled, kri , voda...itd.

Glede hematoma oz. bolniške, jaz sem pač v službi morala povedati v 6t, ni blo panike, so bili vsi veseli. Najprej mi je bilo neprijetno, ampak kaj moram, lagati se ne mislem.[sm=smiley1.gif]

RIKEC žal mi je za tvojo izkužnjo, tokra bo vse ok, boš videla. Ali imaš sedaj še hematom, kaj izcedkov ?

nyna84 -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 10:13:03)

Jaz na nuhalno ne bom šla. Tudi pri ostalih dveh hčerah nisem šla. V družini (niti daljni) ni nikogar z DS ali čim podobnim, zato se s tem ne mislim obremenjevati. Če bi bila nad 35 (ko je rizik večji) bi šla, tako pa ne. Sej jih nimam niti 30 še.

yolly76 -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 10:43:40)

No, jaz sem za nuhalno spraševala, ampak mi je takoj rekel, da, ker sem 37, mi pripada biopsija. Sicer je 1% tveganja za splav, samo, kaj češ. Če mi je namenjeno, bo do splava prisšlo. V vsakem primeru, da pride do splava, pa moja starost, bi se verjetno vedno morala odločit za biopsijo, in vedno je potem ta 1% možnosti. Pri nas v družini tudi ni nobenega z DS ali z bilokatero drugo kromosomsko okvaro, ampak niti ne pomislim, da ne bi šla. Sama jih imam 37, mož krepko čez 40. Če je res velik procent možnosti, da ugotovijo, da je kaj narobe, raje poskrbimo prej, da ne spravimo na svet reveža. Čeprav, tud ta pregled ni čist 100 ziher.
Za vas punce, pa držim pestke, da se vam stanje izboljša.
Hja, kdaj pa povedat v službi? Sedaj sem v 8.tednu, biopsijo bom imela nekje v 12.tednu, to je začetek decembra, po parih tednih so rezultati genetskih preiskav. Če bo vse vredu, takoj po novem letu. Ker bo le sredina maja, ko bom nekje začela s porodniškim dopustom (računam na ok nosečnost), pa služba taka, da bom morala nekoga za sabo uvajat. Tako, da, bo še pestro. Po moje bojo učke zgubil, ko bom povedala.

RIKEC -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 10:47:23)

Hvala brioš za vzpodbudne besede.

Krvaveti sem začela slab mesec po punkciji in oploditvi, par dni zatem sem imela UZ, kjer sta bila vidna dva manjša hematoma. Takrat sem namesto Dabrostona začela jemati Utrogestan, krvavitev je bila skozi, razen prva dva dneva, rjavkaste barve. Krvavela sem nekje tri tedne, po dveh dnevih brez izcedka sem imela UZ, kjer je bilo ugotovljeno, da ni več krvavitve. Ginekolog je rekel, da je viden le en organizirani hematom (karkoli bi naj to pomenilo). Tako sedaj že kak teden ne krvavim več, čeprav se mi zdi, da je danes ponoči ponovno bilo komaj opaznega nekaj rjavega izcedka. Upam, da to ne pomeni nič posebnega in da nosečnost poteka v redu še naprej. No, slabosti imam še vsekakor vedno.Včeraj mi je bilo cel dan totalno slabo, začela sem nositi kompresijske dokolenke, ker me noge ful bolijo, žile na trebuhu so potale zelo vidne....

dariva -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 11:10:03)

yolly76: ti je ginekolog predlagal samo biopsijo ali še kaj drugega? Ker jaz sem tudi 37, pa je meni ginekologinja povedala, da mi glede na starost ne pripada nuhalna, pač pa amniocenteza in nek dvojni hormonski test. Ampak ker je ta amniocenteza kar invazivni poseg, sem se odločila, da si sama plačam nuhalno, in če bosta nuhalna in ta dvojni hormonski test pokazala slab rezultat, bom šla še na amniocentezo. O kakšni biopsiji pa mi sploh nihče nič ni rekel...
Sicer pa sem sama v prejšnji nosečnosti tudi imela poleg plodu velik hematom, ki pa se ni sčistil, plodu pa je kasneje nehalo biti srce... sledil je splav, pa še abrazija... Sedaj sem že od 6 tedna na bolniški, sem tudi ful slabokrvna in ful mi je slabo, po novem pa še cele noči ne spim... Ali katera ve, za kaj naravnega proti nespečnosti? Ampak se tolažim, da dokler mi je slabo, mojemu malčku verjetno še vedno bije srce... Me pa ubija to čakanje na nuhalno, ker sem vsak dan v dvomih, če imam še vedno enako napete prsi, če mi ni ful ful slabo itd.

brioš -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 11:36:23)

Vidim, da nas ima veliko problemov s hemtomom. Jaz danes skoraj nimam izcedka, res minimalno tako kot kaže je bil včerajšni izliv to to. Ali je možno, da se naredi nazaj ? Jaz imam to nosečnost polno skrbi, prva se mi je zdela kot da je ne bi bilo. sama uživancija.

Pupika29 kje se skrivaš ?[sm=smiley1.gif]

lara10 -> RE: Junijke 2014 (7.11.2013 11:44:58)

Pozdravljene!

Hja hematomi[sm=smiley29.gif] Tudi pri meni je bilo tako, da v prvi nosečnosti, do poroda sploh nisem vedela, da sem noseča[sm=jezicek.gif] Edini problem je bila zgaga, ki me je pekla, pa res zelo majhen mehur proti koncu, ko moraš biti nonstop na wc-ju. Zdaj v drugi nosečnosti pa hematom-zanimivo.
Hja, glede službe: jim ni potrebno vedeti, tako, da sem rekla, da moram na bolniško zaradi hematoma, ki se mora sčistiti-se nisem čisto nič zlagala. Jim povem v ponedeljek.

Drugače pa glede nuhalne, jo mam 18.11.-komaj čakam, da vidim če je moja pikica še pikica. Naslednji pregled, pa mi je ravno danes prestavla iz 22.11. na 19.11. tako, da bo fajn.
Men je tud ful bed ko ne moreš vedet ali je dete še živo ali ne: kot sem včeraj napisala se zgodi, da je lahko otrok že več dni brez utripa, pa je še vedno prisotna slabost in druge nosečniške tegobe. Drugače pa punce, razmišlajmo pozitivno in vse bo ok[sm=smiley1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>