RE: Junijke 2014 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju

Sporočilo

pupika29 -> RE: Junijke 2014 (14.10.2013 15:19:03)

Anonimkica in brioska [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] hvala vama...sta me se vidve ganili do solzic...danes kar tecejo...pa res ne znam opisat in povedat kako ganjena sem, kaksni obcutki me preplavljajo. Ker to je moja prva kepica in...smrk smrk...res ni lepsega obcutka kot je bil tisti, ko zaslisis srcka in potem se vidis to malo bitjece...se ne da povedat. Taaaako bom zdaj stiskala pesti, da bodo tudi za vas vse novicke prelepe in se bomo skupaj v nasih klepetih sprehodile do carobnega junija [sm=smiley27.gif]

K12345678 -> RE: Junijke 2014 (14.10.2013 22:53:57)

Bravo pupika [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (15.10.2013 9:59:17)

Pozdravljene,

No, pri meni so se začele slabosti, en dan bolj, en dan manj, spet drugi nič... Niso prijetne, ampak vsaj vem, da se nekaj dogaja [sm=bravo.gif]
Danes sem vstopila v 8.teden, danes teden pa imam prvi pregled- komaj čakam!

pupika29, čestitke!

brioš, v petek bo vse vredu, boš vidla!

Jaz jemljem folno dokaj redno, do zdaj sem jo samo 2x pozabila, kar je napredek pri meni [sm=jezicek.gif]

Lepo bodite nosečke![sm=smiley36.gif]

sakuL -> RE: Junijke 2014 (15.10.2013 11:48:31)

hej [sm=nosecka.gif]
..punce kdaj ste začele jesti folno? in, ali ve tudi tako slabo spite, jaz se nenehno zbujam, slabo spim. Še vedno me špika v desnem jajčniku...

pri vas kaj novega?

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (15.10.2013 11:56:23)

jst sem ok...edin prsa mi bo razneslo :)

drugač pa komaj čakam drug teden ko imam pregled..

a je že mogoče kaka skupinca na fb?

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (15.10.2013 14:10:29)

Pozdravljene sotrpinke [sm=smiley36.gif]

Slabosti je za pikico manj se mi zdi, imam pa vrtoglavice in boleče bradavice, ampak tudi manj kot prej. Tud mene zbada tam spodaj včasih me tako štihne da mi sapo vzame... nevem kaj je to, sam upam da je vse OK. Včasih se že vstrašim da je kaj narobe če se ne počutim povoženo in mi ni slabo....težave imam z prebavo se mi zdi da me po elevitu zapre, potem pijem donat. Elevit tud včasih pozabim , najraje ga vzamem pred spanjem, ker se mi zdi da mi je bolj slabo čez dan .... če ga zjutraj jem... nevem no, al pa mam muhe ???

Popoldne če se le da počivam in ležim.

Mam pa tudi vročinska nihanja, en čas me zebe ko šus potem mi je vroče kot šus.... sem pa skoz na isti temperaturi v stanovanju in pisarni. Libido pod minimumom, moj pravi da mi bo zgnil [sm=jezicek.gif].

Kako pa kaj pri vas ?

Pregled šele čez 9 dni.... kje je še to...upam da me potolaži da je vse OK.

Držim pesti za vse ki krvavite, upam da se vse čim prej ustavi in začnemo čim prej uživat v nosečnosti, tistim, ki pa v teh dneh poslušate prvič svoje srčke malih pikic pa iz srca privoščim, in se veselim z vami.

Anonimna 3.

Srečkaaa -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 12:51:56)

Pozdravljene, nosečke!

Sem mamica že 2 letnemu navihanemu fantku, in se nam je prejšnji teden pokazal nov plusek! Zato sem se odločila, da se vam pridružim, seveda če me sprejmete :-)

Prvi pregled imam 28.10....

Po mojih izračunih bi naj bil PDP okrog 10.6.2014, več bom znala povedati po prvem pregledu!

Vsem vam želim lepo in mirno nosečnost!

ajšek -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 13:00:13)

Pozdravljene srečke [sm=nosecka.gif]

a se vam lahko še jaz pridružim? tudi mi pričakujemo junijčka, za mano sta že 2 pregleda..doma pa tudi že imamo junijčka 2011, tako da bo pestro [sm=smiley1.gif]
želim vam vsem lepo nosečnost in srečno [sm=smiley1.gif]

megyboznik -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 14:13:56)

Bejbe, pozdravljene :)

Še ena nova junijka (jaaaaaaaaaaaa, danes nalulala plusek) in po mojih izračunih imam rok cca. 25.6. - še nisem klicala ginek. Doma imam pa že dve princeski: januarko 2011 in septemberko 2012 :) Se že veselim klepetanja z vami :) Aja, še to.....Znakov ŠE nobenih, niti prsa me ne bolijo, aja razen utrujenosti, ta me bo pa ubila :P

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 15:10:06)

Živijo, najbrž bom tudi jaz v vaši skupini. Trenutno mi M zamuja 5 dni, kar se mi ni še NIKOLI zgodilo (z jemanjem KT sem prenehala avgusta).

Sem mislila, da bom s testom počakala še par dni, pa sem danes ugotovila, da to ni preveč zdravo. Redno namreč jemljem zdravila (zaradi visokega krvnega tlaka), na katerih piše, da niso priporočljiva za nosečnice. Moram narediti test, da grem potem k moji osebni zdravnici po druga zdravila.
Sicer nimam nobenih znakov nosečnosti (ampak res nobenih), težave imam edino z visokim pritiskom (od petka ne pijem zdravil, ker mi jih je zmanjkalo) in se zato v sebi slabo počutim - a veste, tisti občutek, ko se v sebi treseš, pa se ti roke tresejo ...

____
[sm=smiley10.gif]N[sm=smiley10.gif]

K12345678 -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 17:56:07)

Supeeer :) vedno vec nas je :) pa toook mescev, tednov in dni je se do junija! :) cas gre takoooo pocasi...
Danes teden imam svoj prvi uradni pregled in takoo mocno si zelim da bi bilo vse ok. Malo se zivciram zaradi preteklih splavov, malo pa zaradi krcev ki jih imam in ker me prsa sicer bolijo ampak obcasno pa popolnoma nic, in ne vem ce to ni slucajno kaksen slab znak... :(
Prejsnji teden sem bila na UZ in mi je rekla gin. da vidi 8mm gestacijsko vrecko in v njej rumenjacek...ali katera ve ce je potem sigurno tudi plod ce je notri rumenjacek ali to se ni pogoj??

ajšek -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 18:26:24)

K12345678 : ja ravno zaradi tega sem jaz imela že 2 pregleda..prvič se je videla samo gestacijska vrečka..ampak prazna..še mehurček ne..pripravili so me na najhujše ampak na naslednjem pregledu, čez 1 teden je bil že viden srček in plod velik 1 cm! kar praviš za znake je pa čisto psihične narave..tudi meni se je zgodilo enako in sem mislila da je sedaj pa vsega konec, tako kot so mi že rekli da se lahko zgodi..ampak ne skrbi, vse je vredu! uživaj v nosečnosti, na naslednjem pregledu bo že viden plod tako da čim manj skrbi in čim več veselja pa bo [sm=smiley1.gif]

K12345678 -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 19:01:19)

Joooj hvalaaaa Ajsek :) upam da imas prav ;) kako dalec si pa ti zdaj?

ajšek -> RE: Junijke 2014 (16.10.2013 19:33:08)

pa veš da imam, vse bo super [sm=smiley1.gif] jaz sem isto iskala nasvete, prebrala vse možno na internetu..kar je blo še slabše..no na koncu pa se je le vse lepo izšlo in verjamem da bo pri tebi enako, v bistvu se je že videl mehurček, pač je samo plod še majhen in se še ne vidi..ima še čas da se pojavi ker GV še ni velika..časa ima do velikosti 22mm.

jaz bom v petek zaključila s 7. tednom..v prvi nosečnosti sem bila na prvem pregledu šele v 8. tednu kar je v bistvu boljše ker se takrat že vse vidi..sedaj so me pa prestrašili za brez veze..

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 8:45:41)

Pozdravčke iz sončne obale...

Nekatere ste že začele pridno s pregledi...jst ga imam komaj 5.11-takrat bom v 8t 1d, ampak prej itak niti ne naročajo ravno zaradi te psihoze, če s ene vidi utripa....tko, da raje počakam tolko časa kot treba, da bo potem vse ok (mora biti)[sm=jezicek.gif]. Danes se je tamala zbudila ob 3h in kolovratila 1h po najini pojstli[sm=hudicek1.gif] preden je zaspala...sploh si ne predstavljam kako bo to izgledalo še z enim otročkom zraven...bujenje en drugega, midva pa kot zommmbiijjaaa...jupijej:) No, do OŠ bo vsega konec pravim. Sem ležala na trebuhu in prav uživala v trenutku, ker vem kako mi je manjkalo prej to - najprej trebuh potem dojenje...in kar en lep cajt nisem mogla tko ležat in mi je kar manjkalo...tko, da vse, ki rade spite na trebuščkih...dajte si duška zdaj[sm=smiley1.gif].
FOLNA:Jaz jem od DMja tablete ''mama A-Z'', ki imajo noter vitamine in minerale, ter folno (varjanta Elevit-samo po tem mi je blo vedno slabo). V prejšnji [sm=nosecka.gif] sem bila skozi slabovkrvna, pa ful nimam rada sadja (čez zimo pa tko ni nič preveč kvalitetnega), tko da škodit mi že ne more.
LIBIDO:tudi pri meni v -. Sploh mi nič ne paše...niti pozornost. Prav preveč občutljivo se počutim...verjetno samo začetni hormoni, upam (moj [sm=love.gif] pa še bolj).
MAGNEZIJ: a katera že pije? V prvi sem imela kar nekaj krčev v noge (baje zaradi pomankanja Mg) in sem potem spila kakšen kozarec Donata, pa je blo boljše...pa nevem, če bi blo fajn že zdaj začet, da se temu izognem al počakam, če bo sploh do tega prišlo.

Drugače pa smo novičko povedali zanekrat le moji mami in najboljši prijateljici...tašči in tastu bomo čez 2 tedna čez praznike, ko se vidimo, ker se pač redko vidimo (čeprav mi gre na živce, ker pregleda še nebo ampak verjamem, da bo vse ok kot prvič), vsi ostali bodo počakali do 13 tedna.

Uživajte v soncu

A[sm=racka.gif]A

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 9:35:52)

mi lahko podaste prosim nasvet....

sem anonimna 4 [sm=smiley1.gif]

In sicer, slabih 5 dni po ovulaciji in rednemu [sm=sloncek.gif] so se v meni začele dogajati zame čisto nove stvari (eno nosečnost že imam za seboj, pa se je končala s splavom), v glavnem prsa boleča (bradavice in v celoti prsa), špikanje desno, občasne vrtoglavice in utrujenost (lahko bi spala in poležavala cel dan).

Ti "znaki" so me spremljali sedaj več kot 10 dni, sedaj pa je teh "znakov" vse manj. prsa niso več tako boleča (so pa še vedno), špikanje je sicer prisotno vseskozi, in nekakšno zvijanje v spodnjem delu trebuha.

Danes ponoči sem morala na wc, pa mi ni dalo gmaha, pa sem naredila test, test je bil negativen[sm=smiley19.gif]. sicer [sm=hudicek1.gif] naj bi dobila jutri.

sem naredila test prezgodaj, ali se nama ni posrečnilo? kaj mislite?

[sm=rozica.gif]

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 10:07:54)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Živijo, najbrž bom tudi jaz v vaši skupini. Trenutno mi M zamuja 5 dni, kar se mi ni še NIKOLI zgodilo (z jemanjem KT sem prenehala avgusta).

Sem mislila, da bom s testom počakala še par dni, pa sem danes ugotovila, da to ni preveč zdravo. Redno namreč jemljem zdravila (zaradi visokega krvnega tlaka), na katerih piše, da niso priporočljiva za nosečnice. Moram narediti test, da grem potem k moji osebni zdravnici po druga zdravila.
Sicer nimam nobenih znakov nosečnosti (ampak res nobenih), težave imam edino z visokim pritiskom (od petka ne pijem zdravil, ker mi jih je zmanjkalo) in se zato v sebi slabo počutim - a veste, tisti občutek, ko se v sebi treseš, pa se ti roke tresejo ...

____

Evo, test CB pozitiven (narejen danes zjutraj). [sm=smiley1.gif] Kolikor sem preračunala, imam PDP 20.6.2014. Občutki mešani. Najbrž zato, ker se niti približno ne počutim [sm=nosecka.gif] in nisem še dojela. [sm=smiley36.gif]

brioš -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 10:11:01)

jutro...no dober dan,

jaz še kar na bolniški, čakam jutrušnji pregled. K sreči krvavih izcedkov ni več, počutje pa je boljše.

Iskrene čestiteke anonimna za [sm=rozacrtici.gif], si imela pravi občutek [sm=smiley36.gif][sm=bravo.gif]

Pupika29 kje se pa ti skrivaš ? Upam, da je vse ok ?

Anonimna4
kaj pa če je bil test prezgodaj narejen ? Držim pesti, da mogoče le zagledata [sm=rozacrtici.gif].

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 10:34:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

mi lahko podaste prosim nasvet....

sem anonimna 4 [sm=smiley1.gif]

Danes ponoči sem morala na wc, pa mi ni dalo gmaha, pa sem naredila test, test je bil negativen[sm=smiley19.gif]. sicer [sm=hudicek1.gif] naj bi dobila jutri.

sem naredila test prezgodaj, ali se nama ni posrečnilo? kaj mislite?

[sm=rozica.gif]

Jaz sem test nardila v ponedeljek....v sredo bi bil 28.dan po zadnji M-torej je bil v čet. v bistvu prvi dan izostanka M in komaj takrat naj bi bil test +. Test ti bo pokazal + šele kakših 5-7 dni po vgnezditvi (če si imela pozno O in pozno vgnezditev) je lahko to še dlje in nekaterim pokaže + šele par dni po zaostanku M. Odvisno tudi kateri test delaš...jaz sem v pond nardila dva in sicer ''baby first sign'' in ''clearblue'' - ta je bil takrat negativen, ker zazna šele nekoliko višjo konc hormona (mislim, da 50ug), First sign pa že 10ug - se je pa črtica pokazala šele čez kakšnih 5min, pa še to čisto bleda (tko glih, da je blo nekaj malega opazit). No, v čet sem test ponovila, pa je bla črtica že močnejša, clearblue pa še vedno negativen...teden po zaostanku je pa tudi ta pokazal močan + (pretiravanje ha?![sm=jezicek.gif] A verjetno veste kako je, ko to ''načrtuješ'' in samo čakaš tej zadnji dnevi, pa se tkooo vleeeččeeejo, pa vsak občutek v telesu se ti zdi čuden. Prvič tega ni blo, vse slučajno...in veliko bolj prijetno, ko sem šele 14 dni po zaostanku pomislila, da grem po test in je takrat že bil zeeelooo pozitiven[sm=jezicek.gif] Tko, da niso vsi isti...najboljše, pa da probaš z ''first sign'' (lekarna, pa še najbolj poceni je - 2 testerja staneta manj kot 3€) počakaš še kakšen dan, dva in držiš pesti za [sm=rozacrtici.gif], srečno!

A[sm=racka.gif]A

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 11:12:40)

hvala punce za pozitivno energijo[sm=bravo.gif]

mini baby check sem delala. se pravi, če jutri ne dobim [sm=hudicek1.gif], bi nekje v nedeljo, ponedeljek lahko že kaj pokazalo?

hvala vam, in čestitke anonimna in srečno [sm=nosecka.gif] vsem [sm=nosecka.gif]

anonimna 4.[sm=rozica.gif]

Anonimen -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 11:45:24)

ja, sej sem mislila tega ja ''mini baby check''[sm=smiley36.gif]. Menda ja, sej kot pravim je vse odvisno od O in vgnezditve, tko da raje kakšen dan več počakaj kot se prehitro sekiraš...je pa res, da je vsak tak dan dddooolllgg in te kar mika, da pač probaš[sm=smiley36.gif]. Držim pesti, da si je tvoja M malo pauze za kakšno leto (ali več) vzela in bo vikend lepo presenečenje[sm=bravo.gif].

Vsem ostalim čestitke za [sm=rozacrtici.gif] seveda!

A[sm=racka.gif]A

kokica87 -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 14:00:12)

Pa se vam pridružim še jaz. Včeraj delala Baby check test, pokazal rahle črtice [sm=rozacrtici.gif], danes še digitalni CB, ki je pokazal lep plusek. Po "internetnih" izračunih, naj bi rok imela 24.06.2014. Ginekologinjo moram pa še priklicati, da se dogovoriva za pregled.

Nosečke, eno vprašanje: Ste na ta prvi pregled šle same ali s partnerjem?

pupika29 -> RE: Junijke 2014 (17.10.2013 16:43:28)

Drage moje.

Evo mene z majhno zamudo...sem bila te dni spet v boju s slabostjo in ponoci ne morem zaspati do dveh, treh zjutraj in sem potem vsa na glavo.[sm=smiley36.gif]
Vidim, da nas je vse vec in da ste pridne s pisanjem.[sm=bravo.gif] Tole nase druzenje je tudi meni postalo tako prijetno, da sploh ne zdrzim vec brez vas.

Najprej...kako si moja draga brioska? Sem opazila, da si me pogresila...sem te imela in te imam cisto vsak dan v mislih draga moja. Jutri imas dan D ane? Prosim javi se mi takoj, ko bos lahko. Bova oba z detecem stiskala pestke zate.[sm=smiley31.gif][sm=smiley27.gif]

K12345678 in anonimna hvala vama za cestitke. Sem cist nekje visoko v oblakih.[sm=smiley36.gif] In drzim pesti tudi za vaju. K12345678, spomni se name...tudi pri meni se je v 5t2d videla samo vreckica in rumenjacek...in vrecka je bila velika ze 20mm...jaz pa totalno napsihirana potem cakala zdaj na naslednji pregled, ce se bo ze videl srcek...in se je.[sm=smiley27.gif] Tako da samo pogumno ker je vse super, bos videla.[sm=bravo.gif]

Anonimna 4 mocno drzim pesti zate. Mini baby check ti bo vsekakor prvi pokazal, ker zazna najnizjo vrednost hcg. Smiselno je ponavljati test na 2-3 dni...sicer pa se poskusi samo cimbolj sprostiti (saj vem da je tezko ne misliti na to) in upam da nam sporocis lepe novicke.

Vsem novim [sm=nosecka.gif] ISKRENE CESTITKE in DOBRODOSLE.[sm=bravo.gif]

Jaz imam v pon.kontrolo in prvi uradni pregled. Komaj cakam da spet slisim srcka...pa se za slikico bom prosila.[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif] vsem

pika555 -> RE: Junijke 2014 (18.10.2013 8:10:34)

Se jaz se pridruzujem. Po dveh splavih v 8.t in operaciji pregrade , sedaj polna upanja. Moj pdp predvidoma 25.6.
Cestitke vsm junijkam.

ajčka -> RE: Junijke 2014 (18.10.2013 9:39:39)

Pozdravljene [sm=nosecka.gif]
Me veseli, da nas je vedno več in da vse poteka tako kot mora[sm=smiley1.gif].
Tudi jaz sem dala skozi že prvi pregled in sicer samoplačniškega, ker ne bi mogla zdržat do 28.10. Tako sem dva dni nazaj videla [sm=smiley27.gif][sm=smiley1.gif]. Nekaj najlepšega kar sem kdaj doživela[sm=smiley1.gif]...
Pupika29 sem zelo vesela, da je vse vredu tudi pri tebi...
Brioš stiskam pesti, da bo tudi pri tebi tako [sm=smiley31.gif]...

Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>