petea
|
IZVIRNO SPOROČILO: petea IZVIRNO SPOROČILO: LuLu Maribor-Celje avtocesta in Maribor-Celje lokalna = 10 minut razlike. LuLu, ne verjamem. Pot po lokalki je daljša, dopustne hitrosti so nižje, pa še kar nekaj hribov in odsekov z neprijetnimi ovinki je vmes. Se niti računsko ne izide, pa tudi dovoljkrat sem že prevozila obe poti, da vem, da se lokalka veeeeečeeeee. V normalnih razmerah, ocenjujem, da je pot vsaj 20 min daljša oz. da se voziš po lokalki približno 60 % dlje časa kot po AC. (Moj izračun pravi, da si po AC iz enega mesta v drugem nekje v 30 min, po lokalki pa v 48 min, striček Google pa rabi po AC 38 min, po lokalki pa 68 min!) Bom pa ob priliki preverila na konkretni relaciji. Če se do takrat, ko bom naslednjič morala opraviti to pot, psihično pripravim na prijetnost in zanimivost ter manjšo stresnost vožnje po lokalki. LuLu, ker me je res zanimalo, kako je na tej stvari, sem včeraj izkoristila priliko in relacijo dopoldne, v normalnih cestnih razmerah in ko je bilo malo prometa, prevozila po stari cesti (se mi je mudilo in sem zato res hitela, seveda na meji dopustnih hitrostnih omejitev), nazaj pa popoldne po AC, ko je bil kar promet, tako da je bilo potrebno voziti večino časa kar nekoliko počasneje od dopustnih omejitev. Rezultat: stara cesta: 51 km, 50 min, AC: 43 km, 25 min; Tako, da je tistih 10 minut razlike po mojem verjetno bilo določenih s 15 minutnim postankom na kavi v Tepanjah ... Malo za spremembo enkrat paše voziti po stari cesti, več pa ne, je preveč naselij in ovinkov tam.
|