Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 7.9.2013 22:15:19
|
|
|
|
tara.81
|
Večer punce!!! pikapolnica 85 jaz imam šele prvi posvet v oktobru... Sem pa šla malček v akcijo, da premagam to krizno obdobje, ki me spremlja zadnjih nekaj mesecev. V glavnem ta mesec sem jemala klomifen, tokrat od 5. do 9. dneva, danes je 16. dan cikla in O test je še vedno negativen, tako da bom po moje nad klomifenom počasi obupala. Sem si pa nabavila tablete Agnus castus (za urejanje cikla) in tablete circadin. Prve bom jemala naslednji cikel od 1. dneva cikla do O, druge pa od O do testa. Upam, da mi bojo prve nekoliko uredile te zmešanje cikle, ta druge pa so tablete z melatoninom, ki naj bi pomagal pri vgnezditvi zarodka. Poleg tega sem poklicala tudi Karmen in sva zmenjeni, da jo ponovno pokličem 1. dan cikla, da narediva diagnostiko in vidimo, če lahko kaj naredimo. Zdaj bi res rada poskusila vse možno. Sem dobila prav boljši občutek in končno gledam na vse malček bolj pozitivno. Čeprav se mi ta mesec res ne da . Ponavadi sem vedno težila mojemu, ko se je bližala O, vsaj en teden prej in vsaj en teden kasneje. Ta mesec pa se kar ne morem spravit,...jao. Se tolažim, da me klomifen heca No, zdaj vas pa zapuščam, ker košarka kliče!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 7:47:20
|
|
|
|
zari
|
Juter punce !!! No pri nama je gin. predlagala, da če bova poskušala po naravni poti naj za podporo od 16 do 26 dne ciklusa poskusim z dabroston tabletkami. Sedaj moram tako ali tako počakat to in naslednjo tetko potem pa v boje, nikoli se ne ve . Imam pa eno vprašanje gin. mi je predlagala da naj po naslednjem transferju poskusim z bryophyllum D12 globulami za dodatno podporo, tudi pri eskimčku, kupijo se pa v Avstriji, ker se pri nas baje ne dobijo. A ima katera izkušnje z tem . Meni je samo žal da tega nisem prej vedela .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 9:24:31
|
|
|
|
Radenska_
|
Ojla, Pikapolonica jaz sem trenutno v postopku iui v mb. Danes sem mela uz ress pocasi reagiram ampak lepo. Sluznico mam 10 mm folikle pa 14,13,12,8,8. Imam pa zadnjih pet dni gonal 75 prej pa 37.5...v torek bo ze 16 dan spikanja ko spet uz...upam da zrastejo najvecjo trije in da bo ze koncno alcija....
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 9:25:21
|
|
|
|
aspera
|
zari, tud meni je ginekologinja Dabroston predpisala in sem ga začela takoj naslednji dan jemat, ker je bil ravno 16.dan ciklusa. Ne vem, a je možno, da sem ful razdražljiva zarad teh tablet? Moj me samo mal narobe pogleda pa se že jezim . Pa tud libido mi je čist padel ta ciklus, ponavadi me v teh dneh razganja, zdaj mi je pa vse odveč.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 10:00:39
|
|
|
|
zari
|
aspera jaz sem te tabletke ponavadi jedla v postopkih in sem z njimi bila ful zadovoljna, bolj kot pa z ultrogestanom joj ti izcedki. Samo jaz jih v rednem ciklusu nisem še jedla tako da ne vem kako odreagira telo, ker v postopku si tako ali tako pod vplivom miljon hormonov . Jah ti hormoni res naredijo zmedo v telesu , lahko pa tud dobro . Radenska še malo pa odštevanje , resnično upam da bodo trije zmagovalni folikelčki čimprej zrasli in potem akcija . Se spominjam ko je moja zelo dobra prijatelca odštevala (v prvem postopku IUI) in gre njen korenjak naslednje leto že v šolo sedaj pa je v pričakovanju drugega po naravni poti .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 12:14:10
|
|
|
|
sitka mala
|
Uf, še 3 dni... Sem živčna že kak teden . Upam da vam sporočim dolgo čakajočo novico, da bom lahko končno dobila in si uredila ciklus, ker tole me že tako moti, da bom znorela. Kaj pa je dobrega v tem, da porušiš naravno ravnovesje v ženskem telesu s tem, da ukineš ?? Grrrrrrrrrrrr Aja, pa da se vse to nekam premakne, ker si resnično vedno bolj želim . :))
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 12:36:24
|
|
|
|
Aleda
|
Ojla punce, že cel teden sem razmišljala da bom mogla prit mal pogledat na forum če je že tema, no po pa vidim da je že 3 stran fajn bomo spet mal klepetale. Jaz sem imela posvet v petek in začnemo že ta mesec, menstro sem dobila 1.9., tak da se je prov fajn izšlo. 18 grem še po zdravila. Upam da bo zdaj uspešno. Antigona 123 si kje tukaj? Ti imaš tudi zdaj enkrat posvet, a ne?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 18:14:35
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
tara.81 če imaš posvet oktobra, začneš pa s postopkom novembra, mogoče pa že oktrobra, odvisno od držim pesti zate in vse ostale!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 8.9.2013 19:38:28
|
|
|
|
bebicaa
|
Punce vidim, da je tema ze kr polna novick in upam, da bo predvsem uspesna :). Jaz cakam rdecko potem pa po eskimcke. Iz drugega ICSI z boleco hiperco me caka 6 borcev. Dali so mi tudi estrofem tablete. A jih je ze katera jemala? Kda se jih pricne jemat? Prvi ali drugi dan menstruacije? Mogoce katera ve kaksna je statistika uspesne odmrznite eskimckov? Vse ki ste v boju zelim srecno in da bomo cim prej
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 7:02:07
|
|
|
|
Radenska_
|
PUNCE NUJNO Sestra mi je ob gonalu pozabila dati nove injekcijske igle (oziroma nastavke). Na srečo sem imela enega viška, za jutri a mi bo zmanjkalo oziroma ga nimam več. Kje jih lahko dobim? Rabim samo enega, maksimalno 2 (za vsak slučaj), potem grem itak nazaj na UZ. A naj grem v lekarno in kaj naj rečem?Saj zdravila imam s sabo, da jim jih lahko pokažem....Nasvet prosim
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 7:36:01
|
|
|
|
tara.81
|
Radenska saj injekcije lahko kupiš vedno v lekarni, nimajo za kaj komplicirat. Lahko pa greš do osebne zdravnice in vprašaš za njih. Še vedno pa lahko pokličeš na kliniko in jim poveš kaka je situacija. bebica super! kar 6 pingotov, to pa ni slabo. Moja kolegica je zanosila v 1. z pingvinčkov in je zdaj v 7. mesecu. Tako da kar pozitivno. O pikapolonica 85, da bi te kdo uslišal. Se bojim, da bom v postopku šele spomladi drugo leto. Pri Rešu nisva naredila nobene preiskave razen krvnih (fant ima zelo slab spermiogram) zna bit, da me še kam pošljejo. Čas mi gre tako počasi. Sem pa vesela, ker grem danes do osebnega G pogledat kako je z O. res mi je čudno, danes je 18. dan cikla, včeraj je bil test še vedno negativen. Sluzi, tiste prave, je pa kar dosti. Upajmo, da mi pove, da bo kmalu kaj, ker bo če ne ta cikel spet dolg 40 dni
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 10:07:02
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
RADENSKA si uredila? v lekarni imaš za kupiti. TARA.81 kam pa hodita v lj ali mb?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 11:34:35
|
|
|
|
tara.81
|
Radenska kako je šlo? Upam, da si vse uredila. pikapolonica, sva v MB. Pri nas je sonček in toplo? Kako se imate drugje? No, se oglasim še kaj popoldne, ko pridem od G. lep dan vsem!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 12:14:56
|
|
|
|
Radenska_
|
Punce, hvala, bom uredila. Bom po službi skočial v lekarno in upam da dobim. Hval za nasvete saj sem vedla da to ne more bi t taka znanost...
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 12:39:18
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
TARA če imata okrobra posvet za IUI, potem vama verjetno ne bo več preiskav delal/a,ker takoj po posvetu,ali še isti mesec ali naslednji, odvisno od ,začneš s terapijo in UZ, potem pa IUI
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 13:46:50
|
|
|
|
tara.81
|
pikapolonica...ne na žalost je to šele prvi posvet. Nisva še bila gor, tako da bom po moje takrat dobila kake preglede krvi, moj bo mogu verjetno naredit še enkrat spermiogram. Ker je pa imel vedno slabe rezultate (ima zelo majhno zdravih , večinoma je vse deformirano, prepočasno ali pa mrtvo) tako da na kak IUI ne računava, upam, da naju bo dal takoj naprej na konzilij za IVF-ICSI. Me je pa glava začela bolet, tako da se O verjetno bliža. Bomo videli kaj bo rekel G čez 2 urci.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 14:35:36
|
|
|
|
monsy
|
ojla... evo moja M prišla,...zdaj lahko začnemo z IVF Zvečer grem po inekcije,...upam da mi bo šlo uredu s telim špikanjem!! Držite pesti (tolk sem neučakana, pa živčna,...)
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 14:40:12
|
|
|
|
aspera
|
Držimo pesti, monsy , upam, da bo obrodilo sadove. Ti nam pa pridno poročaj kako in kaj .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 16:13:24
|
|
|
|
tara.81
|
monsy super! Čimmanj boleče pikanje in polno lepih in polnih foliklov . Pesti pa veš, da bomo držale vse močno močno. Jaz sem zdaj prišla od G in pravi, da imam en skoraj zrel folikel velikosti 18mm, da naj bi bila O v roku 2-3 dneh. Me je pa naročil na ponoven UZ danes teden, da vidimo, če je do O res prišlo ali je nastala cista. Tako zakon zdravnika pa še v življenju ne! Res sem vesela, da sem pred nekaj meseci menjala in prišla h nekomu, ki se res potrudi in pomaga, če se le da. Je zelo lep občutek.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 20:54:13
|
|
|
|
monsy
|
HVALA!!! Tara.81 upam da je bila O in nobena grda cista!!!!! No danes dobila prvo špiko, mi jo je dala sestra in mi pokazala kako je treba. Sem mislila da no hudo, pa sploh nč ne boli Jooj sm smešna!!!! So mi pa dali puregon 125. Naslednji ponedeljek pa UZ Upajmo na najboljše!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 21:01:15
|
|
|
|
monsy
|
....aja sm pozabla še diphereline! No to je pa to, k nimam pojma
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 9.9.2013 22:19:01
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
TARA držim pesti, da se bo vse skupaj začelo hitro odvijati,predvsem pa pozitiven zaključek MONSY to je prvi IVF? Koliko IUI si imela pred tem?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 10.9.2013 14:41:08
|
|
|
|
monsy
|
ja prvi IVF, in upam da tud zadnji nisem mela IUI .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 10.9.2013 16:44:00
|
|
|
|
aspera
|
A bi me moralo že kaj skrbeti, ker so naju že pred tremi tedni dali v postopek ICSI in še kar nisva dobila nobenega vabila ???
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 10.9.2013 20:00:23
|
|
|
|
pikapolonica 85
|
verjetno se isto ali podobno čaka ICSI kot IVF, moja sodelavka je čakala 2 meseca, povedali pa so ji, da je čakalna doba do 6 mesecev
|
|
|
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?