RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Upamo skupaj

Sporočilo

Poka -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (4.10.2013 14:59:19)

Danes sem šla po zdravlia in sestre so res ful ful prijazne. Velik jih je čakalo ultrazvok, je bila kr gužva in iz tega se prav vidi, koliko jih ima težave s tem... Ko smo probali injekcije, me je bilo ful strah, čeprav me še nikoli ni bilo, niti kot dojenček se nisem jokala za nobeno pikico, nikol, ampak ko sem se pa psihično pripravljala, da bo to mogel moj naredit, sem pa raj kr stran gledala. No, v bistvu me je sestra piknila, da je pokazala mojemu, kako se to naredi in se sploh čuti ne... Sem hotla, da še moj proba, sam bo ostalo za zaresne dni, ker je rekla sestra, da me ne bodo več pikali.

Pommaranca -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (4.10.2013 16:16:11)

Zeuso imaš zs [sm=smiley1.gif]

aspera -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (4.10.2013 19:27:53)

Joj, monsy, jaz sem že tako nestrpna kot da bi mogla jaz test delat [sm=smiley36.gif]. Upam, da te jutri razveseli [sm=rozacrtici.gif].

pikapolonica 85 -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (4.10.2013 21:53:03)

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

Danes sem šla po zdravlia in sestre so res ful ful prijazne. Velik jih je čakalo ultrazvok, je bila kr gužva in iz tega se prav vidi, koliko jih ima težave s tem... Ko smo probali injekcije, me je bilo ful strah, čeprav me še nikoli ni bilo, niti kot dojenček se nisem jokala za nobeno pikico, nikol, ampak ko sem se pa psihično pripravljala, da bo to mogel moj naredit, sem pa raj kr stran gledala. No, v bistvu me je sestra piknila, da je pokazala mojemu, kako se to naredi in se sploh čuti ne... Sem hotla, da še moj proba, sam bo ostalo za zaresne dni, ker je rekla sestra, da me ne bodo več pikali.

v mb si bila???potem nas je pa bilo več danes na UZ-ju[sm=smiley36.gif]

zari -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (5.10.2013 7:35:25)

Monsy tudi jaz močno, močno držim pestke[sm=smiley36.gif], javi ko boš lulala.
[sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

monsy -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (5.10.2013 14:29:58)

[sm=smiley19.gif] sem zjutraj M dobila!!!! Ne razumem več nč,....od 7.dne T izcedki, danes 11.dan se pa ulije!!!! Full čudno.
Za drugi IVF se bom morala bolj pripraviti, ker baje sem mela tanko sluznico [sm=zmeden.gif] Bom vsaj krvomočnico spet nabavila!!!

Držim pestke za vse ki mate še za lulat!!!!

aspera -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (5.10.2013 15:52:09)

Joj, monsy, ne nooo [sm=smiley13.gif]. Naj te to ne potre preveč, vem, da je težko in da morata bit zelo razočarana, ampak treba je v nove boje[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif].

tara.81 -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (5.10.2013 16:34:24)

monsy [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] res mi je žal. Boš videla, da bo drugič boljše, saj veš, da je malo možnosti, da uspe že v prvem postopku.

Za ostale držim pesti! [sm=pikapoka2.gif][sm=pikapoka2.gif]

jona klara -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (5.10.2013 20:41:14)

monsy-[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif]žal mi je, koliko zarodkov si pa imela' oz koliko celic? a pri rešu? drži se

tara- mućno čakanje ne'

jaz sem pa nabavila maco, krvomočnico

zari -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (5.10.2013 21:15:31)

Monsy, groza res[sm=smiley19.gif]. Nekaj mi pa ni čist jasno, a nisi jemala dabroston ali ultrogestan, ali pač nekaj v tem smislu za debelitev sluznice[sm=zmeden.gif].
Resnično upam da gresta čimprej v nove boje in seveda uspešno. Najbolj je pa hudo ko imaš tisoč vprašanj in nobenega konkretnega odgovora[sm=smiley13.gif].

monsy -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (6.10.2013 9:10:32)

jona klara imela sem 16 celic. Oplodile so se tri, ena se n i pravilno razvijala, druga je ostala do 3.dne,....in nato samo ena do 5.dne ko sem imela ET in to so mi ustavili.
zari Sem jemala prometrium vaginalno. Zato mi je čudno ker naj bi prometrium zaviral M,....jaz sem jo pa kar 5 dni prej dobila. [sm=smiley13.gif]

sitka mala -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (6.10.2013 15:39:57)

Ohhh Monsy [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Bo šlo pa v drugo!! Ali pa celo vmes, ko boš čakala na drugi postopek, čisto spontano!! [sm=smiley36.gif][sm=duda.gif]

Poka -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (6.10.2013 18:12:53)

IZVIRNO SPOROČILO: pikapolonica 85

IZVIRNO SPOROČILO: Poka

v mb si bila???potem nas je pa bilo več danes na UZ-ju[sm=smiley36.gif]

V LJ, čeprav vsi bolj hvalijo MB, amapk tu imam zaenkrat dobre izkušnje. Moj je hotel, da se ptrestaviva v MB, ker sva enkrat čakala da me sprejmejo za laparoskopijo in je bila cela panika, ko je šlo nekaj pri eni operaciji narobe in so se kr na hodnikih pogovarjali... Meni se je pa zdelo, da ni bila kriva nestrokovnost, ampak sistem v katerem delajo in ki razpada... Mene so celo pozabili prijavit na laparoskopsko operacijo, čeprav sem klicala in menda še meil poslala. Potem so uredili in niso upali nič rečt, se namreč pišem enako kot eden izmed znanih zdravnikov tam, ap so mogoče mislili,d a sem si v sorodu [sm=jezicek.gif] In niso nč upali prestavljat. Sem tudi npr. dodatno hotela injekcijo proti strjevanju krvi in so najprej rekli, da ni treba, ker še nisem toliko stara, ampak potem so mi jo brez vprašanja dali.Vem namreč za dva smrtna primera, čisto banalna operacija, dobila sta strdek in konec.. takrat smo se s sosedo zdravnico pogovarjali, da zdaj pač ne dajejo več teh injekcij, ke ršparajo, lahko pa jo zahtevaš.

Poka -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (6.10.2013 18:17:17)

IZVIRNO SPOROČILO: monsy

jona klara imela sem 16 celic. Oplodile so se tri, ena se n i pravilno razvijala, druga je ostala do 3.dne,....in nato samo ena do 5.dne ko sem imela ET in to so mi ustavili.
zari Sem jemala prometrium vaginalno. Zato mi je čudno ker naj bi prometrium zaviral M,....jaz sem jo pa kar 5 dni prej dobila. [sm=smiley13.gif]

[sm=smiley31.gif] Joj, žal mi je... Potoaži se s tem, da so zdaj vsaj videli kako reagiraš na določena zdravila in boš imela drugič več možnosti, sicer pa že to, da so se oplodile in se je celo malo obdržalo, je pozitivno, tako da moraš verjet, da drugič bo.

Aleda -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (6.10.2013 20:33:55)

Živijo, evo se oglašam po mali pavzi, prejšnji teden sem bila tako zmatrana, da se mi ni dalo nič napisat. Jaz imam jutri prvi uz po 15 dneh špikanja, sam upam da bo vse vredu da bom lahko začela z puregonom, ker to se strašansko vleče... prejšnji teden sem se en dan skoraj pozabila špiknit, eno uro pozneje sem se spomnila ko sem zagledala špike, ne moreš verjet a ne .... upam da ni lih kaj narobe zarad tega, sej druge dneve sem pa držala ure.

Monsy- žal mi je za neuspešen postopek[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] Kako to da so čakali do 5 dne z ET-jem glede na to da se je malo celic oplodilo, so kaj rekli?

missmoon- čestitke, še naprej ti želim lepo nosečnost in lep porod

antigona 123 sej ti verjamem da se ti ne da več ampak en postopek imaš še za izkoristit... ko boš pripravljena. Vso srečo ti želim in uspešen naslednji postopek[sm=smiley1.gif]

Vse ki čakate na pluske vam želim veliko sreče, da bi blo veliko [sm=rozacrtici.gif][sm=modricrtici.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

monsy -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (7.10.2013 9:46:13)

Aleda, že po punkciji so mi rekli da bom prišla 5.dan na ET. Nevem zakaj, lahko so mislili da se bo od 16 celic več jih oplodilo,...
To je bil moj 1.postopek in sploh nevem na kakšni podlagi se oni odločijo kateri dan bo ET.

Poka -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (7.10.2013 11:01:24)

Že vidim, da je najboljše, če si naredim alarm na mobitelu, pa še zraven napišem zakaj... A se same pikate? Mene bo moj, na srečo je vedno zvečer doma, saj boli ne, sam nekako mi je lažje, če me on in jaz zamižim :P

Ima katera posebno dieto? Naj bi se je držal sicer nekaj mesecev prej in jedel več beljakovin in omega 3, jaz dokaj zdravo jem, ampak je res, da zelo zelo malo mesa in to tudi pomeni, da ne dobim zadosti beljakovin... Omega 3 naj bi ful povečale možnost za uspeh, beljakovine, lahko se doda kak whey v prahu, če nisi prepričan, da jih dosti zaužiješ in menda to vpliva na kvaliteto jajčec. Omega 3 pa ne vem kaj že... Nihče od naju ne pije alkohola in ne kadi, sam očitno itak nima veze, ker glede na vse to, bi morala bit ful plodna, pa je čist vse narobe.

Rosalinda -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (7.10.2013 12:48:34)

pozdravljene punce že nekaj časa vas spremljam pa sem se le odločila da se Vam pridružim .

Z partnerjem se že 4 leta trudiva da bi nam uspelo žal pa nobenega uspeha nikoder trenutno čakava pošto iz Mb za v postopek 11.maja nama je šlo naprej še čakava, mi lahko katera pove koliko časa je čakala ali pa vsaj koliko se čaka je to odvisno od česa ali kako gre ta stvar prej sem se prepustila toku in si rekla kadr bo bo sam zdaj pa me že mal muči kje je in kdaj bo sem že neučakana :)

Problem pa naj bi bil hormon,ki mi zavira da bi prišlo do zanositve tako da bomo videli še ali je ok ali je samo stres vplival na to :)

jona klara -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (7.10.2013 13:40:11)

rosalinda- kak hormon pa? srečno v novem postopku

dekca -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (7.10.2013 14:14:49)

Prolaktin mogoče?

No, jaz se bom odvila nazaj iz vate in grem jutri pogledat, kaj mi bodo lepega povedali za naprej. Če sploh kaj...

pikapolonica 85 -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (7.10.2013 21:04:08)

IZVIRNO SPOROČILO: dekca

Prolaktin mogoče?

No, jaz se bom odvila nazaj iz vate in grem jutri pogledat, kaj mi bodo lepega povedali za naprej. Če sploh kaj...

dekca kam pa gresta? Lj ali Mb?

Aleda -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (7.10.2013 22:34:34)

Ojla, danes sem imela uz in je kar nekaj spet... vidna že dva folikla, endometrij 9, ne vem kaj se dogaja. Sem dala še kri za beto, sam nisem noseča... tak da so mi povečali dozo suprefacta še za 1 teden, upam da bo vredu in da ne bo treba prekinit postopka. A mogoče katera kaj ve, zakaj pride do tega?

Rosalinda- pozdravljena in srečno!

Monsy- sam res čudno... men so vedno dali datum za peti dan ET, sam pol so me vedno klicali za tretji dan, ker sta ostala le 2 zarodka in so mi oba vstavili. Razen prvič me niso nič klicali,ker se ni oplodilo, drugič je ratalo in sem rodila, tretjič je tudi ratalo, sam se potem zarodek ni razvijal naprej.

Poka- jest se sama špikam, v prejšnjih postopkih me je mož. Diete nimam nobene, sem se pa spomnila da smo včasih med postopkom jedle jajca in pile pivo, sam sem na to čist pozabila v prejšnjem postopku, upam da se bom zdaj spomnila.

Anonimen -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (8.10.2013 12:33:43)

Aleda, zakaj si mogla dati kri, a nisi dobila [sm=hudicek1.gif] al kaj..?

zari -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (8.10.2013 17:58:42)

kako smo punce???[sm=smiley36.gif]

pišanec kako si? Kdaj boš lulala? Upam, da nas boš čimprej razveselila z dobro novico[sm=smiley36.gif].
arcika a že veš kdaj greš v nove boje?

monsy no ja tud jaz sem običajno imela transfer 5 dan, zaradi velik celic (15, 18,18) in so tud omenili, da če bo potrebno bodo poklicali prej[sm=zmeden.gif], so tud ostale imele isto, če pa so imele mal celic pa transfet 3 dan, tudi naju ni ponavadi čakalo velik oplojenih celic, ampak uspešen postopek je bil prvi in čakale so naju samo dve srednje kvalitetne oplojene jajčne celice[sm=smiley36.gif] in rodil se nama je naš mali čudež. Naj še napišem da sem imela prvič dolgi postopek, nato kratkega in zaradi prvega uspešnega spet dolgi in ta je bil uspešen do devetega tedna[sm=smiley13.gif].

sitka mala a se že pikaš?

Pommaranca in... kaj sta zvedela v MB?

tara.81 kdaj imaš posvet v MB, midva ga imava 22.10.

tanaja2 a greješ pikico? [sm=pikapoka1.gif] pa eno poko za srečo[sm=smiley36.gif].Nas še tud čaka en eskimček[sm=smiley1.gif]

aspera še malo pa konzilij in bo šlo zares[sm=smiley1.gif].

ančiča kje si?

Uf sem se raspisala[sm=jezicek.gif]

Pommaranca -> RE: IVF/ICSI september/oktober 2013 (8.10.2013 19:46:20)

zari bila danes na UZ z nastopom [sm=hudicek1.gif] in prevzela zdravila. V četrtek se začnem špikati! Upam pa na najboljše, tako zase kot za vas! [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>