Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 20.8.2013 13:12:22
|
|
|
|
Tejči
|
Meni je bilo mesec dni pred porodom rečeno, da dete zaostaja za 14 dni v rasti, potem pa sem rodila 17 dni pred rokom in je bila velika 50 cm in težka 3300 g..toliko o zaostajanju rasti...
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 20.8.2013 14:56:31
|
|
|
|
malabubica1985
|
Hvala tejči za odgovor. Porod so ti potem sprožli pred rokom ali se je začel spontano?
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 20.8.2013 17:08:03
|
|
|
|
Tejči
|
Sam se je pričel..zeli hiter in enostaven..takšnega vsaki privoščim
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 20.8.2013 18:00:19
|
|
|
|
malabubica1985
|
heheh tudi sama upam na takšnega...prvi je bil dooolg in težek in vse je šlo narobe....do PDPja mam še 26 dni :)
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 20.8.2013 20:13:09
|
|
|
|
Tejči
|
Potem pa sva tako čisto skupaj..jaz imam pa PDP čez 27 dni - v drugo Upam, da bo tudi drugič kaj prej, podpišem za ponovitev
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 20.8.2013 20:21:11
|
|
|
|
haram
|
Pr men sta oba zaostajala v razvoju rasti in obakrat so mi sprožil porod par dni prej. Prvi je bil težek 2680 drugi pa 2330 in z obema je bilo vse v redu razen tega da sta bla drobižka.
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 20.8.2013 20:52:50
|
|
|
|
malabubica1985
|
hehe tejči pol pa držim pesti še zate :).... Haram tudi tebi hvala za odgovor... kamen se mi odvali od srca ko preberem takšne novice da se je vse končalo ok... me pomiri.
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 21.8.2013 2:20:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Zastoj skorat 3 tedne. G mi je prekrivala in ni povedala dejanskega stanja. Rodila predčasno, nedonošenčka in zahirančka mejno razvitega. Od popadka je bil rojen v uri in pol in spontan brez kemije ker ni bilo časa. Teže še sedaj ni ujel in s kup alergij. Sumijo na nepopolno razvito črevesje.
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 21.8.2013 13:20:25
|
|
|
|
malabubica1985
|
Anonimna v katerem tednu pa si rodila? Pa koliko je otročiček že star? Jaz sem danes mela pregled pa so rekli da kaže ok, da se je dobro potegnila in sma lih mal pod tremi kg teže, pa da kaže da je v dobri kondiciji, čist pa si bom odahnila seveda šele ko bom rodila.
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 23.8.2013 16:41:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Naša deklica je zaostajala za cca 2 do 3 tedne v rasti trubuščka.. Nasploh je bila bolj drobna. Sprožili so mi porod 10 dni pred PDP. Težka je bila cca 2700. Še sedaj je proti drugim drobižek,majhna, neješča.. ampak neverjetno gibčna in živahna.
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 25.8.2013 22:08:09
|
|
|
|
farfalina
|
tudi jaz imam podobno vprasanje. na zadnjem pregledu v 32.tednu so mi rekli da otrok zaostaja v rasti. vesela bom vasega mnenja, se bolj pa za mere kinste jih imele.v 32 tesnu. bojim se da gre za preveliko razliko. morfoloski pregled 22teden DBP - 44mm CC(obseg glave) - 174,4 mm CA (obseg trebuha- 150,8 mm FL (stegnenica)- 32,9 mm DTC (mali mozgani)- 19,3 mm TGR (trikotnik prekata)- 5,1 mm CM - 3,0 mm 3. UZ v 32tednu+2dni DBP - meril dvakrat. prvic: 77mm , drugic:80mm HC- 287 mm AC - 262 mm FL - 61 mm
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 26.8.2013 5:46:52
|
|
|
|
malabubica1985
|
farfalina....jaz vseh teh mer nisem gledla, niti primerjala ker bi se mi mešalo...sem bla že tako čist zmedena. Dost sem brala forume (čeprav so mi rekli da naj ne berem forumov ker bom samo še bolj panična) in vidla da so nekatere te mere napisale dr. Pušenjaku pa je on povedal kaj na podlagi teh mer, ki je ginekolog, strokovnjak in ga ful hvalijo in se pač spozna na to seveda... tak da kolko se kdo spozna po teh merah je tak tak, da ne boš na koncu samo še bolj zmedena, prestrašena... Jaz nisem bila pripravljena na nekaj takega, sploh ker je v prvi nosečnosti vse potekalo bp, pa sem mela kup vprašanj za ginekologa ki jih nekak nisem uspela spravit iz sebe tisti trenutek ker sem mela "cmok" v grlu, zarad šoka. Ker pa mi ni in ni dalo mira pa sem šla še k drugemu ginekologu po mnenje in na pregled, kjer sem si zapisala in tudi dobila vse odgovore na vprašanja ki sem si jih tokrat napisala na list da jih ne bi v vsem strahu in zmedi spet pozabila...Ni mi bilo žal da sem šla, pa zelo so me pomirili na drugem pregledu, zdaj pa samo še čakamo in upamo na najboljše. Želim ti vso srečo.
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 26.8.2013 9:12:24
|
|
|
|
farfalina
|
res je..skusam se izogibat forumov pa ne gre, vedno iscem odgovore , to kaj bi vbistvu rada slisala.. ko grem h ginekologu pa nevem zakaj CISTO VEDNO pozabim vprasat tockaj me vse zanima. je pa tuei problem,namrec preselila sem se v IT, kjer je popolnoma.drugacen sistem... ginekoloske preglede mas pri svojem gin., UZ opravlja nekdo drug, spet druge preglede.drugi zdr.... popolna zmeda, zelo povrsno... neves koga bi sploh kaj vprasal in verjemi zelo ZELO so arogantni... tezko je, v SLO bi mi bilo 100x lazje.. zato tudi ves cas berem slovenske forume.v upanju da bom izvedela kaj vec..
|
|
|
|
RE: Zaostajanje rasti v trebuščku 24.9.2013 15:01:27
|
|
|
|
Anonimen
|
Ne vem, ali je odgovor še aktualen. Jaz sem rodila v 35. tednu. Porod sem imela sprožen, ker je mali hudo zaostajal v rasti, plodovnica je bila na kritični meji in pretoki preko popkovnice so bili slabi. Ob rostvu je mali tehtal 1.740 g in bil velik 44 cm. Bila ga je le kost in koža. Drugi dan po rojstvu se mu je nato razvila še pljučnica in je malo manjkalo, da ni rabil respiratorja. Sedaj ima nekaj več kot štiri leta. Je še vedno drobčkan (tehta slabih 16 kg pri višini 109 cm), vendar je živahen in gibčen, čeprav je na začetku imel precejšen motorični zaostanek, vendar se je s fizoterapijami to vse popravilo. Razen, da zaostaja v govoru, kar pa je odpravljivo, tako nima nobenih posledic.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?