ronja
|
Kar se pa tiče zdravstvenega zavarovanja.....torej tisti na minimalcu v javnem sektorju (baje je tam ogromno takih) tudi plačajo manj zavarovanja........ Ne, je ena fora, ni mi jasno, zakaj in kako je to možno, vendar imajo vsi v JU določeno najvišjo, 3. stopnjo teh dajatev, tudi tisti na minimalcu, pač za minimalca Ju da več kot gospodarstvo, zgleda. Ker je tisti zdravnik šel preverjat, ker se je sp želel boljše zavarovat osnovno, vendar si ni mogel plačat boljše plače kot minimalca. In se ni dalo, sta preklicala svašta. Mogoče je zdaj kaj drugače, to je bilo pred kakima 2-3 leti... Je pa neumno, se strinjam, vendar to še ne pomeni, da ni mogoče (žal). Po moje ne demonstrirajo (samo) lačni, ti verjetno niti ne dopustujejo, bi bilo logično... Demonstrirajo vsi tisti, ki ali se jim zdi, da zadeva ne plove v pravo smer, ali pa se bojijo, da bodo sami pristali med temi lačnimi... Ne vem, motivi so verjetno različni. kar se političnega prepričanja tiče, sva si po moje midve zelo blizu, ti nisi desna, jaz nisem neka skrajna levičarka;). Kdorkoli dela dobro, bi nama bil čisto ok, ne glede na stranko. Vsaka revolucija se zacne spontano in se nikoli ne konca spontano. Vmes se tudi neorganizirani, spontani, lacni in obubozani organizirajo, ker so v nasprotnem - popusili. Demonstrirat spontano proti nekom, ki je na dopustu je absurd, tudi za lacne obubozane itn.. razen za mazihoste. Pa tudi to mi je logično. Morda ustvarjanje klime kjer bodo velikoptezni lopovi namesto drzavnih junakov postali drzavna sramota, kjer bo osebna odgovornost vodilnih v drzavnih podjetjih in ustanovah osnova za delo itn... Skratka nobena posebno politicna povezava, temvec dejanske spremebe druzbenega dojemanja, druzbenega upravljanja in druzbenih vrednot. To podpišem. Kako to naredit, pa ne vem. Izgleda, da je samo ljudstvo že tako lopovsko, da je potrebno ljudstvo postopoma pripraviti, da sprejme te tako imenovane normalne moralne vrednote......in je potrebno najprej obračunati z le nekaj lopovskomi politiki, z ostalimi pa čez nekaj časa......da za ljudstvo ni to prevelik šok.......in da ljudstvo samo šele začne sprejemati, da se pa kraja mogoče ne splača...... Kakor se trapasto sliši, zna bit nekaj na tem... Raziskave potrjujejo, da če zamenjša lopovske direktorje, se spremeni tudi obnašanje nižjih v firmi, cela firma, vsi tisti nižji delavci, postanejo bolj pošteni, ne kradejo več papirja in tonerjev, recimo. Pač postanejo stvari nesprejemljive, ker se ve, da tudi na vrh ni sprejemljivo. Še vedno boš imela poštene delavce, ki ne bojo nikoli ničesar vzeli in take, ki bojo v vseh sistemih kradli, vendar se večina obrne po vetru... V bistvu si niti nisva tako različni.....le vsaka dela to na svoj način... Sploh ne, obe hočeta isto, čisto mogoče, da celo volita iste ljudi in obe poizkušata ljudstvu in unim gor dopovedat, da bi bilo boljše, če ne bi kradli, ker bi se nam vsem bolj splačalo. Da pa vama bo to uspelo, bo pač malo trajalo:). Ampak ker sta pametni punci in ker veliko pametnih to poizkuša, vseeno mislim, da bo na koncu to zmagalo:). lili, dobro in lepo argumentirano razmišljanje:). Mi je pa zanimivo, da ljudje, ki demonstrirajo, potem ne bi šli volit... In tudi Slovenci si moramo naliti čistega vina Lili, slovenci smo na splošno že čisto preveč pijan narod Glede inšpekcij ap bi morali res narediti generalno spremembo: mislim, da niti ni, da nikoli ne bi nič hoteli naredit, nekateri se celo trudijo, pa nimajo nobenih pooblastil (poznam take bolj nepolitične, čeprav se vedno v vse na koncu polititka vtakne), preden pride tja nekdo, ki lahko to dejansko ugotovi in da se vse spelje, je pa že prepozno... Delitev levo-desno se mi je od nekdaj zdela bolana. Colt, glih ene toliko kot na JU in gospodarstvo;). Pa sem zdaj lahko čisto nevtralna:D. uškinamama, ne bom odgovarjala, samo mislim, da bo vseeno blokiralo, ker sem napisala odgovor lili mika, kaj maš ti to ene čudake okoli sebe? pri nas je najbolj "zlobna in čudna" ena soseda, ki takoj pobere, karkoli pade komu iz balkona in potem to odnese domov/skrije/vrže v kontejner - skratka tega ni več. Nama je enkrat padel senzor za zunanjo temperaturo od termometra - sva dobila za darilo in je bilo praktiš vedet, kako mrzlo je zunaj, ker mene vedno bolj zebe, da nisem preveč oblačila otrok, če sem bila samo jaz neprespana, recimo. In sva šla iskat zadevo, pa je ni bilo več. pa jo vprašava, pa pravi, da ni nikoli videla in da tega ni nikoli bilo tam dol, čeprav sva videla, kako je dol padlo in da je bila ona tam in šla potem iskat (je skupna parcela pod blokom, samo ona je spodaj). No, ampak zadeva še vedno kaže - temperaturo njenega stanovanja . Kaj češ, če ni hujšga - bomo preživeli. Tako je sama najbolj kaznovana, če mora s sabo živet 24/7 in če mora živet z vsemi sosedi, ki je nihče ne mara... To mora bit grozno.