nezzek
|
Se mi je zdelo, da si užaljena. Lahko bi napisala, jaz se tudi nisem dovolj potrudila in napisala še, da sem se s tistimi besedami takrat zamislila nad sabo. Še vedno bi lahko več počivala, pa ne. Že v nosečnosti nisem in po rojstvu sem imela še manj razlogov za to. Meni je dalo misliti, mogoče bi še kateri. Jaz sem se pa precej zredila, ampak si govorim, da bom pač "vesela in debela", dokler dojim.. Tistih nekaj dni, ko sem bila brez mleka in sem se matrala s črpanjem in delanjem AM so mi bili preveč nemogoči, da bi pazila na prehrano in spet ogrozila svojo "proizvodnjo". Tisti dnevi brez mleka so me dovolj prestrašili in sem raje "debela", pa tista rdeča dojka me je preveč prestrašila in sem raje malo bolj "lena", čeprav zabušavam ravno ne in sem vsake par dni kronično utrujena. Imam še ene obveznosti na faksu in samo to me žene naprej, da bo vedno manj časa, da bo mali vedno manj spal in že zdaj mi je žal, da preprosto ne ležim zraven njega in ga gledam, kako pančka. Že zdaj se mi zdi, da se mu ne posvečam dovolj. Bolje, da imaš več mleka, kot manj. Jaz bi si kar želela, da bi ga imela malo več, kdaj kar komaj pokrijem njegove potrebe.. pa lahko si ga zamrzneš in ga boš imela za kašice, to je super. Krči.. sem ugotovila, da nima veze, kaj jem. Pa tudi nikoli ni zavračal mleka, čeprav sem spila npr. pol litra sveže stisnjenega pomarančnega soka in solato s kisom zraven. Koroške kapljice mojega fejst pomirijo (tudi, če nima krčev ), pomagajo pa verjetno res ne. Ampak ga pomirijo, pa dudo dobi takoj za tem in je ves vesel. Ko je bila vročina, sva šla enkrat ven ob 17h, pa sem se kmalu obrnila domov, ker mu je bilo neprijetno in je jokcal.. verjetno res samo zaradi vročine. Doma je kar ok, čeprav sem imela v stanovanju tudi 28 stopinj.. tisti dan je bil v stanovanju samo v plenici, zunaj pa v kratkem bodiju, čeprav še niti 6 tednov ni imel. Kaj pa čem, če je vroče. Malenkost se že zasmeji vsake toliko, prav nestrpno čakam na pravi smeh in glasove.. Težko zdrži v naročju, če sedim oz. sem pri miru, z njim se moraš skoz šetat. Ko se naje, me odrine stran, malo počije in potem spet akcija, moram že vstat in ga sprehajat. Kar zavidam kolegici, katere po dojenju zaspi za ene 20 minut.. moj se noče nič stiskat, me dudat ali poležavat z mano.. Zato je kdaj kar naporen, ko pride dan, ko je malo več pokonc.. takrat res komaj čakam, da pride moj iz službe, da mu ga predam in se lahko normalno usedem ali uležem.. Kaj šele bo, ko bo shodil.. Pri 6-ih tednih ima že 5 kg in oblekce 56 smo seveda že prerasli.. precej sem dobila ponošenih za te prve mesece in je kar težko verjet, kako se številke razlikujejo - gledam H&M ista številka pajacka, dejansk pa različna velikost. Trenutno ima oblečen pajacek za 4-6m in mu je čisto ok. Danes sem bila v H&M in imajo itak iste cunje kot pol leta nazaj. Pogrešam samostojne žabice ali mako majčke. Ali nek normalen komplet v tem smislu. Danes smo bili prvič v trgovini, vmes sem ga šla podojit kar v avto.. mi je bilo še najbolj udobno - zasebno.. sva si vzela še največ časa. Dopust - začetek septembra. Samo ne vem, kako bomo vse natovorili v naš mali avto - sam voziček vzame cel prtljažnik, potem pa še lupinca. Danes moj na parkirišču reče "sem se potem spomnil, da s tamalim ne moreva neki glih po trgovinah hodit, ker ni placa za nakupljeno v avtu", pa sem ga potem vprašala, da kako misli pa na morje it.. Če bova do tja prišla, bova mende ja do kake trgovine tudi. Kje pa spijo vaši ponoči? V svoji posteljici, pri vas? Kako se zbujajo ponoči, kako spijo podnevi? Jaz moram priznat, da mali spi vsako noč pri meni, kakšno prespi do prvega bujenja v svoji posteljici. Zakaj, ravno iz razloga zgodaj - premalo počivam čez dan in me noč brez njega ob sebi še dodano sesuje. Sem se že tako navadila, da ne morem niti mirno spat, če ga ni zraven, ker "ga slišim jamrat/jokat!", čeprav je tiho. Žal pa ne pride v poštev, da bi bila posteljica ob postelji kakorkoli, ne po dolžini ne po širini.
|