nezzek
|
Hvala punce, spet! :) Za nami je spet ena težka noč.. jokal je vsaj eno uro skupaj, sploh ne vem, kdaj sva zaspala.. zaradi krčev namreč že drugo noč spi pri nama v postelji, ker sicer se mi že blede in slišim jamranje/jok, četudi tega ni. Tako veliko bolj mirno spim, že tako je to po obrokih. Zamudila sem pošto in danes in včeraj, grem danes popoldne, sem naročila tiste vetrovne kapljice iz koroške lekarne. Pa verjetno bom vzela še tiste gaia.. vsaj poskusim lahko, čeprav nekaj ne verjamem v to. Jutri bo dopolnil tri tedne. Včeraj je bila patronažka tu, ga stehtala - v zadnjih 6-ih dneh je pridobil 400g, "moral" bi pa 150g, tako da lepo raste.. in me je čist za brezveze sekirala tisti tretji dan glede mleka. To verjetno tudi razloži tu, da skoooz lula in kaka. Dvakrat na dan ziher se zgodi, da gre čez pleničko, največkrat lulanje.. V zadnjih 24 urah sem ga tudi jaz previla dvakrat pred dojenjem, ker je bila preprosto polna plenica in ne bi zdržala še rafala po dojenju.. no saj, tudi to se bo ustalilo. Mu pa ne dajem AM, čeprav sem zadnjič zvečer pomislila na to, ker se mi je zdelo (pomoje čist upravičeno), da nimam več mleka, mali je bil pa še kar pokonci.. pa nama je potem vseeno nekako uspelo, da je zaspal. Kaj pa vem, že tako ga krči matrajo in zato imam tudi odpor do AM.. toliko gre energije potem ob krčih in joku, pa moje ni škoda, njegove je. Jaz upam, da bom dojila čim dlje oz. nek normalen čas. Nekatere nehajo dojiti pri 6m ali že pri 3m, meni se pa z AM ne ljubi ukvarjat.. raje malo bolj pazim nase in mu ravno tako nudim popolno mleko. Se mi zdi, da se moj malo časa doji.. se mi pa zdi, da se lahko čas podaljšuje s starostjo, ker jim dojenje ne predstavlja le hranjenja, ampak tolažbo, cartanje.. to opažam pri svojem - v zadnjih treh dneh si na koncu hranjenja (ne pa vsakič) privošči še malo dudanja. Tega prej ni počel, pa tudi zdaj ne vsakič. Ker zelo lepo vleče in ko se naje, ima dovolj, to je pa lahko dokaj hitro. Mene nič ne bi motilo, če bi trajalo dlje, itak je to najin čas. Je pa toliko raje v naročju. :) Tam bi bil pa skoz, ampak glede tega se pomoje itak ne razlikuje od drugih.
|