|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: II pričakujemo AVGUSTA 2013
21.8.2013 13:01:56   
Agnes27
Hvala najlepša za nasvete. Sej drgač to mi je jasno da ne smem pred njo pokazat ampak kako bom to naredila pa še ne vem. Tut za to varianto sem že slišala da naj očka uvaja sam se mi zdi tko glupo da bi se zognila sam zato ker mi je bed, njej bo tut bed pa se ne bo mogla izogniti.

Mamica deklicam nikar ne obupaj da boš ostala pri dveh. Nisi toliko stara da bi bila že neka kriza, tako da po moje imaš še kar nekaj časa.
Miiška a tvoj tudi:) Se bova skupaj bodrileuser posted image aja pa čestitke za plusek, jst bi tut rekla da je to to. Pr men je blo prvič tudi tko, potem pa vsak drug dan bolj butal plusek. Prvič sem bila namreč čist paranoična in sem naredila 8 testov-ne se mi smejatuser posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 476
21.8.2013 14:50:42   
mamica deklicam

IZVIRNO SPOROČILO: Tippi

IZVIRNO SPOROČILO: mamica deklicam

mislim, da prihaja user posted image na obisk. Me je že zjutraj zvijalo, na EC sem opazila, da je bilo malo krvi na papirju. user posted image Tako, da naslednji mesec bom rajši kakšen dan počakala, očitno imam sedaj daljše cikleuser posted image

user posted image user posted image

kaj je sedaj to? Zjutraj nekaj kapljic, sedaj pa spet belina naprej. Naj me neha hecat in se ulije, če se ima namen, ker jaz imam dovolj te zafrkancije.

In punce, moji hčeri, ki bo konec septembra stara 5 let, leze ven prva šesticauser posted image . Sva bile danes pri zobarci na kontroli. Jaz sem ji čisto šokirano gledala v ustno votlino, ko me je na to opozorila. Ali ni to eno leto prezgodajuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tippi)
Neposredna povezava do sporočila: 477
21.8.2013 16:20:32   
tinncyka
ojla!

Agnes27 - se čisto strinjam s sončenk in drugimi glede nasveta. pri nas je bilo tudi malo krize, še 1 teden uvajanja je zamudila, ker je bila bolana. ampak se je hitro privadila. in sedaj hodi že 2 leti rada v vrtec user posted image mi je bilo pa itak hudo na začetku, kateri mamici pa ni ko svojega otroka spusti iz svojega "gnezda", ampak itak sem vedla da bo dobila nove prijatelčke in se veliko naučila user posted image
da očka uvaja - hmm pri nas ne bi šlo je še bolj nežna duša kot jaz user posted image
miiška user posted image user posted image user posted image po mojem je to, to ... naj tvoj dragi kar vrjame user posted image

mamica deklicam - kaj če pa čez par dni še enkrat probaš z testom če M ne bo v tapravi obliki? glede zobekov pa pojma nimam ...

TAJA, 24.1.2010 - 3080g/49cm 12.26h :)

14.6.2008 - nas je zapustil naš mali angelček :'(

(odgovor članu Agnes27)
Neposredna povezava do sporočila: 478
21.8.2013 16:50:09   
ela23
Miiška, držim pesti, da se črtica samo še debeli!user posted image

Wishes, stara sem 23. Sem ti enkrat nameravala pisat že na temo Bodoče nosečke, ker sem videla, da imaš toliko let kot jaz, prav tako sta po letih usklajena najina partnerja ... pa še endometriozo imava obe. user posted image (what a joy!:D)
Nimam pojma, na podlagi česa se odločajo glede pregledov in operacij. Jaz sem morala pred prvim pregledom pri Bokalovi opraviti endoultrazvok črevesja, UZ sečil, naslednji mesec imam še en vaginalni ultrazvok v Lj, potem pa šele prvi posvet pri njej, tu naj bi tudi izvedele za datum oz. številko za laparo. Vsaj tako mi je omenila na prvem UZ.
Po vseh teh pregledih zaenkrat kaže, da imam endom. "samo" na jajčnikih (na obeh cca. 3 cm velika cista). Vem, da je imela prijateljica precej večje ciste (8 cm), vendar ji pri isti zdravnici ni bilo potrebno opravljati nobenih dodatnih pregledov. Ona je le počakala do prve M, se naročila in bila čez tri tedne že na operaciji.

Kako pa to, da tebe ne operirajo? Pri kateremu zdravniku pa si?

Aja, tudi ta mesec me lahko barvate v modro. Šmrc!user posted image

(odgovor članu tinncyka)
Neposredna povezava do sporočila: 479
22.8.2013 9:14:20   
mamica deklicam
mene v modro, gospa se najavljauser posted image user posted image

za druge pa stiskam pesti, da vam uspeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ela23)
Neposredna povezava do sporočila: 480
22.8.2013 11:29:15   
miiška
mamica deklicam in ela23 user posted image user posted image

Jaz sem pa danes spet nalulala eno bledo črtico, ki je pa za malenkost bolj vidna kot včerajšna...sam še zmeraj je treba nekaj časa gledat da jo vidiš, ampak je :) Predno bo ta črtica konkretna bo po moje še 1 teden trajalo. Jaz kar mislim da je to to user posted image samo upam da se bo obdržalo, ker je zgleda še reeees na začetku.

(odgovor članu mamica deklicam)
Neposredna povezava do sporočila: 481
22.8.2013 14:16:47   
Anonimen
Pozdravljene,

jaz sem bila z vami že v začetku leta, vendar sem imela hormonske motnje in sem mogla za nekaj časa prekiniti z načrtovanjem user posted image . Sedaj naj bi se vse uredilo. Prejšnji mesec je user posted image prišla kot urica, ta mesec je pa zelo čudno vse skupaj.Sicer nisem na vašem seznamčku vendar vseeno upam na vašo pomoč, namreč vse skupaj upamo nauser posted image user posted image .

Prejšnji mesec so me kar en teden pred menstruacijo bolele bradavice, potem sem normalno dobila menstruacijo in sedaj ko bi morala spet priti na obisk je ni od nikoder, test je negativen, me pa špika v jajčnikih in to skoz bolj. Danes je sicer resda prvi dan izostanska menstruacije ampak vse vemo kako nestrpno čakamo dan ko bomo lahko delale testuser posted image Špikanje se je začelo že en teden nazaj, vendar je danes zelo močno in skozi cel dan. Prsa oziroma bradavice me nič ne bolije kot pred prejšnjo menstruacijo. Malo se tolažim da sem prezgodaj delala test, ampak ne vem kako dolgo me misli še špikat. Naj omenim še to da sem vedno dva do tri dni pred menstruacijo imela rjav izcedek, tokrat pa še nič. najboljše da poačakm do nedelje in potem spet delam tets, če se prejuser posted image ne prikaže.

Tokrat sem kot anonimnauser posted image .

(odgovor članu miiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 482
22.8.2013 14:28:00   
Neala
Ojla punce, malo sem vas prišla pogledat. Držim pesti še naprej za vsako, ki še upa v avgustu!!

Miiška jaa, to je to. Jaz ti bom kar čestitala user posted image user posted image .

Anonimna user posted image , kakšni pa so sicer tvoji cikli glede bolečih bradavic? Te le-te vedno bolijo pred M, al so te samo prejšnji mesec? Če bi jaz gledala sebe - mene namreč bolijo čist čist vsak cikel. In ko nehajo bolet, to pomeni padec tistega hormona in posledično pride M. Če tebe nič ne bolijo ta mesec, to seveda nič ne pomeni pa tudi sicer si verjetno delala test prezgodaj. Jaz sem ga delala  zdaj v avgustu dva oz. tri dni pred predvidenim izostankom M (test First sign, dva trakca) in mi je pokazal raaahlo črtico. Enako pri Miiški, če prebereš njen post. Ker se ti je morda cikel malo zamaknil, ti tudi test verjetno še nič ne pokaže. Poskusi spet v nedeljo, ja... če ne bo nič! Močno, močno držim pesti!!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 483
22.8.2013 14:29:11   
Neala
Mamica deklicam in ela23 user posted image user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 484
22.8.2013 16:09:51   
mala jagodka
Miiška, misli, da je to to user posted image

Tud mene mika kak dan prej delat test...mogoče pa bom, vam bom javila kaj user posted image

Vsako novo jutro prinese novo upanje!

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 485
22.8.2013 16:42:52   
Anonimen
Neala moji cikli, hm težko rečemuser posted image Da malo razložim: Dolga leta sem jedla tabletke in sem jih pred skoraj leto dni nehala jemati zaradi načrtovanjauser posted image Ker po več mesecih nisem dobila menstruacije so mi predpisali hormonsko terapijo, ki se je končala junija. Po terapiji sem takoj dobila menstruacijo in nato naslednjo julija. Pred to sem imela en teden boleče bradavice amapak ni bilo nikakršnega špikanja. Sedaj ta mesec pa naj bi user posted image prišla ravno tak čas pa je ni od nikoder, le špikanje traja že od vikenda in se stopnjuje. Ne vem koliko časa pred menstruacijo se potem pojavijo ti znaki(boleča prsa, bradavice, špikanje). Ker lahko imam daljše cikle vendar se mi zdi čudno da se ti znaki tako vlečejo. Prvi test sem delala že v ponedeljek(vem zmešanka jazuser posted image user posted image , sem mislila če je tebi tako kmalu pokazalo bo mogoče tudi meniuser posted image ), drugega pa danes zjutraj ko naj bi bil prvi dan izostanka.
Mojih ciklov prej se pa ne spomnim točno, le to vem da sem imela vedno nekje dva dni pred menstruacijo rjav izcedek, tako kot je bil prejšnji mesec. Naj še spomnim da imam tudi že od vikenda nek tak čuden občutek v trebuhu, mogoče napihnjenost oziroma kot napetost.

Vem da da sem šele v začetku pravega boja nauser posted image user posted image , vendar v resnici moj boj poteka že skoraj leto dni in sva oba že neučakana. Pomoje ko bom, upam da kmalu povedala da bo oči, sploh ne bo verjel ker sva že toliko predebatirala o tem in je z nogami trdno na tleh saj se boji razočaranja. On je tisti ki je realen(en mora biti) in ne sanjari kot jaz ko vsak mesec upam da zdaj pa bouser posted image Tako se vidi kako imajo moški tršo kožo, me kot bodoče mame pa srkbno premišljujemo in načrtujemo in sanjarimouser posted image
Neala hvala za vzpodbudne besedeuser posted image

Anonimnauser posted image

(odgovor članu mala jagodka)
  Neposredna povezava do sporočila: 486
22.8.2013 19:38:08   
Anonimen
Spet jaz. Verjetno je prezgodaj, ampak sm šla mal raziskovat možne vzroke o špikanju v jajčnikih in zamujanju menstruacije. Možno je da imam luteinsko cisto ki ni počla ob ovulaciji in s tem onemogoča menstruacijo. Upajmo na najboljše in da se motim ker res ne bi rada spet letala h ginekologu zaradi nove težave ko pa sem ravno eno odpravlauser posted image Kaj ve mislite?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 487
22.8.2013 21:23:15   
Neala
Verjamem, da si šla brat na net user posted image ... saj jaz sem ista, če mi kaj odstopa od normale user posted image .
Ampak svetujem ti, da še počakaš ta vikend, da vidiš kaj bo... Verjetno se ti cikli še urejajo oz. jaz nikoli nimam točnih na recimo 28 ali 30 dni. Enkrat pride na 28. dan, drugič na 30., potem morda celo na 33. itd... Vedno se cikel sicer giblje med 28 in včasih tudi 34 dnevi. Ampak vse to štejem za normalno, saj M pride torej vsak mesec. Le da se prvi del cikla (do ovulacije) lahko od meseca do meseca razlikuje. Vzrokov je več: stres, menjava okolja, prehrana itd...In kakor ti tale prvi del cikla lahko variira, se potem seveda tudi cel cikel temu primerno spreminja.
Tako, da ti se še nič ne obremenjuj s špikanji - ker le-ti lahko tudi nakazujejo prihod M in ne pomenijo ciste.
Če bi gledala vso zgodovino svoje menstruacije, se mi je zgodilo že tudi, da sem jo dobila na 37. dan in bila že pošteno panična, da nisem noseča (sem bila takrat še mlada in res nepripravljena na kaj takega). Pa me je tudi vse bolelo, čudno špikalo... Pa je potem vseeno prišla. In potem je bil spet svet lep user posted image .
Torej, počakaj še par dni pa se bo vidlo kako in kaj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 488
23.8.2013 8:40:39   
Čukica
JUtrooo:)

Anonimna user posted image , luteinska cista ni nič tako nenavadnega, da bi to poimenovala "težava" in letela h ginekologu. Običajno traja od kekega tedna, dveh, meseca ali treh (redko). H ginekologu pa se naroči, ko ti M izostane cele 3 mesece. Dolga doba, neprijetno čakanje, ampak tako je. Do tega smatrajo da je vse v mejah normale. Torej: luteinska cista ni nekaj nevarnega. nenavadnega, redkega ali težavnega. Je pa pač neprijetno, ker ti podaljša cikel, ko ti najbolj čakaš nov cikel in novo možnost za poizkus zanositve.
Glede na to, da si s hormonskimi T nehala pred kratkim in da si do sedaj imela le eno M (tista prva po jmanju T ni prava M), na tem ne moreš delati nobene statistike - kdaj bi tvoj M morala priti. Tako da lahko te pač špika ker imaš šele npr. ovulacijo. Lahko te špika, ker bo prišla M...lahko te špika, ker se je nekaj vgnezdilo (najboljši in najbolj optimističen scenarij:)...lahko si se malo prehladila in te zato špika, prehlad pa ti lahko pač podaljša cikel. Stres ti lahko podaljša cikel, zaradi stresa te lahko špika. Včasih nas špika že samo zato, ker o tem razmišljamo in smo čist preveč pozorne na vsak znakec telesa. Don't worry, še vse je v mejah normale. In meni lahko cikel niha vse od 28dni pa do 45+. Prejšnji mesec sm mela na 45, ta mesec bo na 32 recimo (ker imam glih O, lahko vem kdaj bo M). Če ne veš kdaj si ta mesec O imela, žal ne moreš sklepati kdaj bo M. Torej, nič drugega ti ne preostane kakor čakat. Lahko pa čez 1 teden narediš N test, če je še ne bo.

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 489
23.8.2013 8:46:02   
Cikacaka
Dobro jutro..

Mene pobarvajte v plavo...tetka je tu...user posted image smo se zastonj matrali pri 40stopinjah :( sitna sem hehe...saj ne da bi bla razocarana, ker glava vse razume...samo na zivce mi gre ker ne rata...sem malo razvajene sorte in mam rada ce je vse po moje. To pa ni..pa me jezi :)))

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 490
23.8.2013 9:00:50   
Anonimen
Čukica glede na to da sem v začetku leta že čakala 3 mesece sigurno sedaj ne bom toliko časa. Seveda ne bom takoj letela h G ampak mi je tudi sam rekel naj če bo kaj narobe pridm na obisk. Hormonske tablete sem jemala tri mesece, potem sem dobila tisto kvazi menstruacijo in potem naslednji mesec tisto pravo, tako da vsaj eno pravo sem dobila v roku enega leta, človek ne ve al bi se jokal ali smejaluser posted image user posted image Se trudim in ne bom delala panike še nekaj časa ker vem da lahko traja, tudi naslednji test bom delala čez kak teden, če še ne bo user posted image , ker je brezveze hiteti. Vprašala sem le za mnenje, ker navsezadnje ni lih prijetno če maš v enem letu le dva ciklusa možnosti za zanositevuser posted image in mislim da bi bila vsaka na mojem mestu malo zaskrbljena predvsem pa neučakana.

Lep petek vam želimuser posted image

(odgovor članu Cikacaka)
  Neposredna povezava do sporočila: 491
23.8.2013 9:16:28   
Čukica
Anonimna user posted image jaz to vse razumem, in vse smo tukaj neučakane. Jaz niti do izostanka M ne zdržim recimo brez testov delat.:)
Ampak glede na to da si vprašala kaj in kako, sem ti pač povedala kaj je v dani situaciji realno. Pač ne zdi se mi smiselno da ti ploskam in tolažim, da si pa mogoče že kar noseča al pa da ti vlivam nekega upanja brez podlage. oz kar se mi zdi še slabše, da te naredim bolj panično. Čakanje je beda, vem. Tudi mene je dal v začetku leta na hormonske T, zaradi PCO za 3 m. in žal je tako, da najprej čakaš une 3 m da minjejo, pol ko nehaš najprej čakaš M, ki ni M in ti nič ne pove. Pol čakaš svojo prvo pravo M, katera je lahko v prvem ciklu "redna" in pride v nekih normalnih okvirih ali pa sploh ne pride, ampak na njej ne moreš statistike delat. In pol čakaš uno drugo M in ugibaš kdaj bo in spremljaš znake in ker si že čist preveč neučakana se ti cikel zavleče, ker stres upliva... Tako da realno: jaz bi počakala 1 mesec in pol bi se naslikala pri G v tem primeru.
Sem pa jaz ko sem prvič po 7letih nehala jemat KT čakala 7 mesecev brez m in ker je ni bilo sem (ker mi je ostajalo) šla še 2 m na KT in za tem so se nekako pojavili spet cikli. Itak neredni, tam od 28 do 45 dni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 492
23.8.2013 9:26:13   
mala jagodka
Jutro vsem...

No danes sm malo za šačo, malo za res probala nardit test BC mini in ne vem kaj je, črtica je čisto rahla, če en čas gledaš jo vidiš....sm tako v dvomim, ker je tako nežna. Kako je tistim, ki ste prej delale teste pokazala se črtica? user posted image

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 493
23.8.2013 9:45:17   
Čukica
Če si ga delala prezgodaj je itak logično da bi bila črtica rahla. Pač počakaj 3 dni in naredi še 1x. HCG se namreč podvojuje nekje na 3 dni. in bi na 3dni morala črtica ratavat vedno temnejša. Loh pa greš na krvni test in se znebiš dvomov. Test je lahko tudi lažno +. Lastne izkušnje.

< Sporočilo je popravil Čukica -- 23.8.2013 9:46:37 >

Neposredna povezava do sporočila: 494
23.8.2013 9:59:20   
Neala
Mala jagodka, jaz sem delala test na 28. dan cikla, M pa sem pričakovala potem čez dva ali tri dni (na 30. ali 31. dan). Pokazala se je rahla črtica, ampak je bila vidna. Takoj, ko sem pomočila trakec (First sign) v urin, se je najprej obarvala samo testna in šele nekje čez 20 sekund tudi druga črtica, ki pa je ostala dokaj rahla.
Test sem ponovila potem čez dva dni na 30. dan cikla (ko naj bi M recimo tudi dobila) in je bila na moje presenečenje črtica še bolj rahla in tudi prikazala se je menda 45 sekund za testno. Takrat sem podvomila, da se sploh kaj dogaja. Celo prsi so me skoraj nehale bolet in do večera več nisem imela nobenih znakov.. takoj v jok in na drevo user posted image  (v jok dobesedno). Drugo jutro pa so se spet znaki povečali, spet začele bolet prsi vse bolj... Test sem potem ponovila še v sredo na 33. dan cikla in je bila druga črtica že dosti močnejša.

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 495
23.8.2013 10:10:27   
mala jagodka
Hvala za odgovore....mogoče je res lažno, al pa ne, počakala bom za ziher da bo zamijala, če ne bo prej kaj. Nikoli nisem še bila tako neučakana user posted image

(odgovor članu Neala)
Neposredna povezava do sporočila: 496
23.8.2013 10:23:03   
Čukica
mala jagodka držim pesti, da se bo črtica temnila:)

Neposredna povezava do sporočila: 497
23.8.2013 10:33:24   
mala jagodka
Čukica, upam, da res, če ne pa za sigurno bom šla na krvnega. Poročam čez ene dva-tri dni

(odgovor članu Čukica)
Neposredna povezava do sporočila: 498
23.8.2013 11:40:55   
miiška
Danes zjutraj sem naredila test...negativen, naredim še enega in je bila še bolj bleda črtica kot prejšnje dni....čez par ur pa je prišla M user posted image user posted image user posted image Sem kar nekak mislila da je to to in sem precej razočarana. Upam da mi drug mesec rata ne prehitro delat testa....saj bi še šlo če ne bi imela 35 dni dolgih ciklov...aaaah.

Tko da mala jagodka upam da je pri tebi to to! Pri meni je blo pri prvi nosečnosti isto pa se je črtica samo še debelila, no tokrat se ni nič debelila, tko da lahko da je bil lažen test ali pa je kaj bilo pa je šlo naprej...

Zvečer si bom privoščila pivo in čike, potem pa v nove boje v tretji krog user posted image
Držim pesti za vse vas ki boste še lulale!!!

Neposredna povezava do sporočila: 499
23.8.2013 12:05:10   
mala jagodka
Miiška, žal mi je user posted image user posted image držim pesti da vama v naslednjem krogu uspe...

jst sm se kar odločla da počakam na izostanek, ko je ne bo, se pravi v pondeljk bom delala, če ne bo prej kej.

(odgovor članu miiška)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
3D/4D ultrazvočni pregled obraza
Kaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?