asyka -> RE: Bodoče nosečke (26.8.2013 15:13:29)
|
Am recept za palčke delam jaz malo od oka tako, da lahko povem samo sestavine je pa skoraj isto kot bi kruh delal. Vse kar stehtam je moka (te dam okoli pol kile), pride kar lepa porcija palčk. Nardim kvasec (toplo mleko, sladkor in kvas), to dam v sredino moke, in dodam še mlačno mleko. Po okusu posolim in zgnetem v testo. Testo pustiš vzhajat in potem nardiš palčke. Jaz nardim kar tanke tako nekje cm debele, ker se potem zaradi kvasa tako fino napihnejo. Včasih v testo dodam še praženo čebulo, ker jo midva obožujeva. Palčke potem premažem z jajčko in posujem s tistim kar imam pri roki (laneno, sončnično seme, mak,... kar koli) in pa posolim. Jaz jih kar precej posolim, super pride tudi če je pri roki groba morska sol pride še bolj do izraza okus. Pečem pa približno 20min pri 200 °C. Je pa čas pečenja odvisno od tega kako debele palčke boste delale. Najboljše so tople, sveže iz pekača :D Pri nas doma so se vedno delale za kakšne rojstne dneve, ker se je na njih lahko dalo vse živo od posipov in so jih otroci mljaskali da je bilo veselje gledat. So pa super grickalo ob prebavnih težavah :D Jst sem si pa danes čevlje kupla in to tako ekspresno da sem bila sama nad sabo presenečena. Mislim, da je bilo prvič da so zelo ugodno znižal čevlje, ki sem si jih želela. Ne dam kaj dosti na firme, ker si jih niti privoščit ne morem. Ampak Desigual mi je zaradi barv in vzrocev res top of the top. In greva z mojim danes v trgovino pa so ene njihove čevlje znižal za 50%. In 30€ se mi pa ni zdelo več tako vlko za čevlje[sm=smiley1.gif] anonimna jaz med jemanjem KT sploh nisem vedela kdaj imam menstruacijo. Ko mi je katera punca rekla, da jo tako boli, da živet ne more sem jo zelo debelo gledala. No, zdej vem kaj je mislila s tem[sm=smiley36.gif] Tudi nisem imela drugih znakov pred M. Prsi mi niso zatekale, ni me nič črvičilo prej... spolna sla je pa itak bila na počitnicah. Zdej vse to je, s plusi in minusi in raje imam to, kot pa da se še filam s tabletami... mamica deklicam čestitam tvoji punci za prvo prespano noč v svoji sobici. In pa da je bila grožnja tvojemu uspešna in ga je srečala pamet v slepi ulici[sm=smiley1.gif] Wishes farmacija je zapleten lobij. Dosti zdravnikov dobi določene nagrade od predpisovanja točno določenih zdravil in podobno je s KT. Proizvajalci se kar tepejo kdo bo kateremu dal več, da bo priporočal njegove tabletke. Pri moji G je bilo to zelo očitno. Ko sem začela hodit k njej mi je oh in sploh in ah hvalila Logest, čez pol leta me je vprašala če bi slučajno menjala, da so prišle ene ful boljše pa sem takrat rekla ne in podobna zgodba se je ponavljala vsake 3 mesece ko sem hodila tja po recept. Ko sem pred 4 leti prišla zadnjič tja, takrat res s tem, da bi poizkusla druge mi ni samo predpisala drugih tabletk ampak sem dobila zraven še cel paketek sponzoriranih daril od laka za nohte, kreme za kožo pa ne vem kaj vse še. Tisih nisem niti pojedla do konca, ker sem se pomenla sama s sabo in ugotovila da to pač ni to. Podobna zgodba se odvija v lekarnah, če greš tja in rečeš rad bi sirup proti kašlju boš vedno dobila istega čeprav jih imajo še vsaj 10 z istim učinkom (pogosto so cenejši in pa za vsaj enega vem je skoraj identičen domačim smrekovim vršičkom), ki pa ti jih ne bodo ponudili če ne boš izrecno prosil. Tako pač je... in dejansko se moremo sami pravilno odločat zase.
|
|
|
|