Lethe
|
Živjo. Kako ste kaj? Dolgo se nisem javila, enostavno ne utegnem. Bo tudi tole krajše javljanje. Pri nas je noro, tako v službi kot tudi doma. Trenutno nadomeščam sodelavko - študentko, ki drugje opravlja obvezno prakso, zato delam vsak dan. Zmenili smo se za 3-4 ure dnevno, a sem vsak dan tam vsaj 5 ur in mi vedno ostane polna miza za naslednji dan. Prav glava me boli, ko to vidim, meni gre namreč blazno na živce, če česa ne zaključim. No, imam občutek, da me tudi malo izkoriščajo, ker prej sem hodila 2-3x tedensko pomagat za 4 ali 5 ur drugim puncam, zdaj pa poleg tega nadomeščanja še od njih dobim vsakodnevno delo. Danes sem 4 ure porabila za čisto druge stvari...ne vem... Ja, spanje...KATASTROFA. Mislim, da bom kar umrla. Vsi govorijo, kako je čez čas bolje in lažje, pri nas pa se samo slabša. Zbujanje konstantno na cca. 2 uri, tudi manj, zelo zelo redko spi več kot 3 ure v kosu. Pojma nimam kaj ji je. Nič ne pomaga, včasih niti dojenje ne, čeprav občasno deluje samo stiskanje ali da jo vzameva k sebi v posteljo. Če jo vzame M, začne vreščat oz. histerično jokat. Meni se bo odpeljalo. Zjutraj komaj živim in potem moram it delat, kjer se itak ne vidim ven...cel dan kaos. Se mi rahlo dozdeva, da ima nočni ločitveni sindrom od mene, če to sploh obstaja. Čez dan namreč ni teh problemov, gre skoraj k vsakemu, k poznanim pa sploh. Je izjemno družabno bitje, večinoma dobre volje, igra in zamoti se sama, super človeček. Ponoči pa se vse obrne in bi jo dala kar v posvojitev. Hja, hrana...zdaj ji dajem tudi mlečne kašice. Sem se naveličala vsakodnevnega kuhanja, je škoda časa in hrane, ker poje samo po nekaj žličk. Ker recepta za Allernovo nimam več, mleka pa ni bilo smiselno kupovati samo za kašice, sem poskusila z navadnimi AM - kašicami in punca lepo prenaša, nima težav. Očitno pri njej res ni bila kriva alergija na KM. Tudi skuto ji že dam, všeč ji je stepena smetana , pa maslo ji vmešam v hrano itd. Količine so namreč še vedno strašen problem, poje toliko kot pred 5 meseci, ko sva komaj dobro začeli z uvajanjem, zato se trudim, da je hrana bolj kalorična. Enostavno ji ni in konec. Pa ne, da česa prav ne bi marala, vse je, če se tako odloči, drugače pa niti ust ne odpre. Ko je dopoldne v varstvu pri mojih starših, kdaj kaj poje, kdaj pa tudi 6-7 ur nič in čaka mene No, vsaj pije pa...ne veliko, ampak očitno dovolj. Tako se dojenja enostavno ne morem otresti, nimam možnosti. Toliko o mojem planu, da bom nekje okoli 7. meseca prenehala. Aja, pije iz kozarca (ji jaz držim), še večkrat pa po slamici...sem ji kupila tisto stekleničko na slamico, da je ne more vzeti ven in niti ne more polivat. Tako pri nas uradno ni bilo in ne bo stekleničke. Dajem ji pa kar vodo, naj se navadi. Pri 9 mesecih sva imeli posvetovalnico, so vzeli kri ter vodo in je bilo vse bp No, voda je bila prvič malo slabša, verjetno zaradi neprimernega odvzema, drugič pa nama je uspelo. Je bil uspeh že to, da sem sploh namestila vrečko Ammm, še vedno je totalno naspidirana in nič pri miru, spi 2x dnevno po pol ure, pa po 15h ne sme več zaspat, ker je potem nikakor ne spravim v posteljo pred 21. uro V glavnem, stanje je tako, da mi je čisto vseeno, če nikoli ne vidim nobenega dojenčka več, predvsem pa ne tistih "pridnih", še manj mi je do raznih nasvetov in idej, polno glavo imam vseh in vsega Za 1. maj upam, da bomo za kakšen dan kam šli, potem pa še sredi maja nekam za en teden (Samos?)...če dobim/sprejmem službo, ne vem, kdaj bo naslednja priložnost. Toliko od mene, lepo se imejte, mirno noč in se beremo...
< Sporočilo je popravil Lethe -- 24.4.2014 22:41:52 >
|