RE: Junijke 2013 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

barbisonrisa -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 14:16:27)

Ne, nič nočem dražit. Samo potrebno je pogledat skrb staršev z obeh strani. Mene bolj skrbi, kaj bo z mojo hčerko, če bo še necepljena naletela na okuženega. Na srečo je za to mala možnost, ob padanju precepljenosti pa bi se zagotovo povečala. Pa še tole na zadnji link o mister W. http://scienceblogs.com/insolence/2013/01/15/david-kirbys-back-and-this-time-his-anti-vaccine-fear-mongering-induces-ennui/

Ker že ni primarnega vira, naj bo vsaj debata uravnovešena okoli dveh sekundarnih B-)

ursonok -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 14:41:34)

Sonrisa,
resno nasedaš vsej ideologiji o tem, kako bolezni izbruhnejo zaradi necepljenih otrok in kako so naploh izginile prav zaradi cepiv. To enostavno ni res in moj necepljeni otrok tvojega nikakor ne ogroža!
Če bi res vsem necepljenim prepovedala vstop v jasli in vrtce - zakaj pa potem svojih nimaš doma do x leta, ko bodo imeli za seboj vsa cepjljenja? Po tej teoriji je tudi tvoj namreč lahko vir okužb, ker še ni bil cepljen proti vsem obveznim boleznim. Naj sedi doma do 10 leta (ali kdaj je zadnje cepljenje), ti pa pusti službi in sedi z njim, če si tako prepričana, da necepljeni ogrožamo družbo.

To, da pride do izbruhov bolezni zaradi necepljenih otrok, ni res. Vzemi si v roke kakšno knjigo, ki temeljito opisuje statistiko pojavnosti in ostalega, ne linke raznih neumnih blogov. Vse to je ideologija, ki jo lansirajo zagovorniki cepljenj, da bi med seboj sprli starše in diskriminirali necepljene. In očitno jim uspeva.

In če ti po pravici povem, se večine bolezni ne bojim - kljub raznim člankom. Pa kaj potem, če bo otrok zbolel za ošpicami? Živimo v dobrih higienskih razmerah, uživamo dobro hrano, imamo pitno vodo, zdravje mojega otroka je dobro. Prepričana sem, da bi bolezen brez posledic prebolel. Tako kot skoraj vsi drugi otroci. Mnogi izmed njih ne bi zbolei, tudi če ne bi bili cepljeni. To, da bom pa zaradi tega 2 tedna sedela z njim doma, pa ni razlog, da ga grem cepit. A danes je očitno tudi to problem, ker je vsem totalno odveč biti doma, če je otrok bolan. Ali pa se bojijo, da bodo izgubili službo.

Tudi argumenti o rdečkah, češ kako so škodljive nosečnicam, me ne prepričajo. Če bi otroci normalno preboleli rdečke v otroški dobi, bi imeli v odrasli dobi mir. Tako pa rdečk že tako ni, potem se otroci še cepijo, cepivo pa, če že drži, drži itak samo par let, nato pa človek v odrasli dobi lahko za to boleznijo zelo hudo zboli. In morda je takrat celo noseč. In potem naj bi bili krivi necepljeni ljudje. Zakaj že?

Enako je z noricami, proti katerimi so se ljudje začeli cepiti. To je popolnoma nenevarna bolezen, sploh za otroke. Ja, če pa otroka cepiš, si mu pa naredil medvedjo uslugo: zdaj morda ne bo zbolel, potem ga bo pa to doletelo v odrasli dobi. Takrat se pa strinjam, da je bolezen lahko huda in pusti posledice. Cepivo ne rešuje problema, ampak ga ustvarja.

Cela politika s cepivi je narobe zastavljena, gre za (verjetno načrtno) sesuvanje imunskega sistema celih generacij, za ustvarjanje kvazi-precepljenosti, hkrati se pa vsi čudijo, koliko je zdaj alergij, pa avtizma, pa kroničnih bolezni, pa izbruhov čudnih epidemij otroških bolezni v veliko hujši obliki, kot smo jih poznali. Se je kdo vprašal, kakšno vlogo ima pri tem cepljenje?

Mi, ki ne cepimo, bi morali prepovedati vpise v vrtce cepljenim otrokom, saj se zaradi njih pojavljajo epidemije napol mutiranih otroških bolezni, ki smo jih nekateri v svojem otroštvu čisto normalno preboleli.

**

Sem šla laufat, je pasalo [sm=smiley36.gif]. Zdaj spijem gazpacho, potem grem pa po starejšo v vrtec in jo peljem na glasbene urice. Moramo uživati, dokler nam, necepljenim, še niso prepovedali vstopa v javne prostore [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Aja, ne, ona je cepljenja, tako da ni panike. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]
[sm=smiley29.gif]

dansas -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 14:46:36)

Hej, hoj,

danes sva z Brino dali čez UZ kolkov. Me je malo skrbelo,da bo tečkasta, ker je bila naročena ob 9:00, ona pa gre ponavadi ravno spat nekje med 9. in 10. uro. Pa se je, čist neznačilno za njo, zbudila šele ob 8:40 - kot naročeno [sm=smiley36.gif]. Pred zdravstvenimi ustanovami se je pa odvijal pravi boj za brezplačna parkirna mesta oz. bolje rečeno - pravo mesarsko klanje. In sem rekla, da se jaz tega ne grem. In sem šla na plačljivo parkirišče, kjer me je čakala kolona 15ih avtov, ki so prav tako rekli, da se ne grejo kregat za parkir plac [sm=smiley36.gif]. Sej ne moreš verjet. Sem šla potem parkirat v parkirno hišo v bližnjo štacuno in sem mogla 10 min pešačit z Brino v naročju do ambulante [sm=smiley29.gif]. Bi bila prej tam, če bi krenila z vozičkom od doma, pa sem si rekla, da grem raje z avtom, ker se mi mudi [sm=smiley36.gif].
Na srečo sva bili kmalu na vrsti in sva končali pregled v cca 10ih min, potem sva pa lahko še čakali dobro uro na izvide [sm=smiley6.gif]. In sem medtem v čakalnici videla najbolj čupastega dojenčka ever [sm=smiley36.gif]; punčka, stara 4 mesece, je imela goste, črne laske, ki so ji silili na oči. Ji jih je mogla mamica stalno popravljat in jih dajat za ušesa - so bli ziher ene 7 cm dolgi!
Aja, pa izvidi so bili bp. SEveda.

cepljenje
- sem imela kr krizo, ko sem dala Gajo cepit (1. hčerko), ker nisem človek, ki je navdušen nad farmacevtskimi produkti (beri: ne vzamem zdravila, če ni res, res, res, res, res nujno). Ampak sem se potem tako vprašala: A raje tvegam reakcijo na cepivo, ali raje tvegam, da hčerka zboli za smrtonosno boleznijo? Sej vem, da je to zelo poenostavljeno, ker reakcije so lahko tudi zelo hude in tudi cepljeni otroci lahko zbolijo, ampak nekako tako sem jaz razmišljala in prišla do zaključka, da jo cepimo. Na srečo ni bilo nobenih reakcij ne pri prvi, ne pri drugi in tudi pri Brina je dobro prestala prvo cepljene... Kaj bi bilo, oz. kako bi razmišljala, če bi punce imele kako hujšo reakcijo, pa ne vem. Vseeno mislim (upam), da cepivo nekako stestirajo in da na teh testih ugotovijo, da varuje pred boleznijo... Ne vem, nisem dost pametna...
Se pa da tudi v Slo pridet čez brez cepljenja. Poznam družino (in mislim, da niso edini), ki ne cepijo svojih otrok. Če te inštitucije ne prijavijo, čist ok čez prideš - samo pravega pediatra si moreš izbrati.

čau

ursonok -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 14:59:38)

Glede cepljenja in avtizma
Zdravniki to povezavo seveda zanikajo. Strinjam se, da ni čisto jasno, kaj v cepivih povzroča avtizem, a gre za to, da, kot sem napisala, cepivo sesuva imunski in nevrološki sistem (zato se otroci noro derejo, ne morejo spati, so otopeli, imajo čudne napade - ker jim cepivo udari na možgane), to pa potem lahko, če je otrok pač dovzeten, vodi v nastanek avtoimunskih bolezni in avtizma.
Argument, da se avtizem pokaže šele po drugem ali tretjem letu starosti in da to nima veze s cepljenjem v prvem letu, je zavajajoča in povsem lažna trditev! Virusi, sploh živi (ja, nekatera cepiva vsebujejo žive viruse), ostanejo v organizmu človeka dolgo časa in tam pustošijo. Možgani otroka se pa razvijajo, tretje leto je velik mejnik, saj se tam zgodi hud preskok v razvoju. In pri cepljenih otrocih, ki nimajo sreče, ta virus v možganih dela štalo in njegovi možgani niso sposobni narediti tega skoka. Niso se sposobni razviti tako, kot bi se morali. In takrat se začnejo pojavljati avtistični znaki.
In ne verjemi zdravniku, ki bo - tako kot na tistem neumnem blogu "skeptik" - zamahnil z roko in rekel, to ni od cepljenja, saj ste ga cepili leto ali dve prej. Seveda je lahko od cepljenja, ker virus ostaja v človeku in preprečuje možganom njihov razvoj.
Posledice cepljenja se lahko pokažejo z zamikom mnogih let. Na žalost. Zato imam tudi tako slabo vest glede prve hčerke, ki smo jo cepili na vse mogoče. [sm=smiley13.gif]

ursonok -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 15:05:47)

Dansas,
ja, tudi jaz poznam par ljudi, ki ne cepijo (so cepili, pa je bil otrok čisto odklop, pa so nehali), je pa res, da moraš najti pravega pediatra. In je problem, ker imajo taki pediatri vse zasedeno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Resno. Tudi samih zdravnikov, ki ne cepijo svojih otrok, je precej, le govorijo ne naglas, ker bi bili ob službo.

No, me veseli, da tvoje niso imele reakcije. Tako je bilo z našo starejšo. Z Abelom pa ne, in takrat smo se resno zamislili ... in poglobili v vso stvar. Nisem jaz kar tako nekaj proti, na začetku sem tudi jaz pridno cepila, da ne bo pomote [sm=smiley36.gif]

Pa seveda super za kolke - glede tega je v Slo tudi cela zmeda. Na forumu Neonatologija je zdravnica čisto iz sebe, ker v Mb še to delajo. Da to ni potrebno in je vse skupaj brez veze - stran metanje denarja in časa (pregledi, ponovni pregledi, široko povijanje). No, in potem nas hočejo prepričati, da medicina temelji na "znanstvenosti". Saj se šalijo [sm=jezicek.gif]

Mi smo Agato tudi pregledovali, Abela tudi, na Poljskem, tu, v Španiji, so nas pa samo vprašali, ali so bili v familiji problemi s kolki, sem rekla, da ne, in so rekli, super, čao. [sm=smiley36.gif]
Ta pristop mi je najbolj všeč.

ursonok -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 15:10:13)

Anush
[sm=smiley36.gif]
Nisem še slišala za piškote, zveni pa obetavno ... Mi smo poskušali z vsem mogočim pri Abelu - da bi se bolj najedel in se ponoči ne bi zbujal za flašo. Pa ni imelo učinka. Pri enem letu se je sam nehal zbujati. Prej smo se pa lahko postavili na glavo, pa se je vseeno zbudil, lačen kot volk.
A če so piškoti ok, tj. brez glutena, sladkorja in ostalih čudnih zadev, jih lahko uporabljaš, čuti če se spanje ne bo izboljšalo. Mi imamo že dolgo doma kvinojino kašico - to bo ena prvih stvari, ki jih bo dobila.

girl79 -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 15:25:16)

Čao bejbe [sm=smiley1.gif],

Cepljenje - ne bom preveč komentirala, ker moram priznat, da mi že malo presedajo vse te debate in kreganja o cepljenju...tako kot je že ena napisala brezveze prepričevat prepričanega, tako da naj vsak dela po svoje...

Evo mi smo danes dali skozi prvo pikico...mali ni niti trenil o očmi [sm=smiley1.gif] in zaenkrat je čisto dobre volje, tako da upam da tako tudi ostane.... Sem sicer mislila da bo mali vsaj malo zajokal ob cepljenju...po mojem mnenju so fantki namreč bolj občutljivi na bolečino [sm=smiley2.gif]....no pa me je prijetno presenetil [sm=smiley1.gif] Neža tudi sicer nima nobenih težav z injekcijami ali jemanjem krvi....očitno se moja pozitivna naravnanost, da to itak nič ne boli itd. prenaša tudi na otroka....Me je enkrat čisto razkurla ena ženska, sva z Nežo čakali v čakalnici in je svojemu otroku grozila, da če ne bo priden bo dobil injekcijo [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif] ..in potem se čudijo zakaj dela otrok celo štalo ko mora npr . dobit injekcijo ali pa dat kri itd.. Pa tudi strašenje z zobozdravnikom se mi zdi grozno....

Sva šla s Filipom potem še malo po trgovinah, so ravno danes povsod imeli neke akcije, ampak nisem bila najbolj uspešna, sem uspela samo ene podložene hlače za tastarejšo dobit...no ja tudi to je nekaj [sm=smiley1.gif]

Pozitivno razmišljanje - se mi zdi da meni gre to kar dobro...vedno pravim da če ti nekaj ni všeč in lahko spremeniš spremeni, če pa ne moreš nič narediti proti temu, je pa itak čisto brez veze da se sekiraš [sm=smiley1.gif] Pa še en dober izrek imam napisan na mojem službenem rokovniku: Naj se ti zdi da zmoreš ali ne zmoreš - vedno imaš prav!

Lepo se mejte [sm=smiley1.gif]

girl79 -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 15:32:55)

Ansuh_86 - jaz tudi še nisem slišala za te piškote...lahko pa bi mu mogoče dodala riževo kašico v mleko, ki je tudi od 4. meseca dalje...čeprav tudi pri nas pri tastarejši ni delovalo....sem tudi upala da se bo malo kasneje začela zbujat za prvo rundo ponoči in sem ji začela dodajat malo kašice zvečer (ampak šele okrog 5. meseca ali še kasneje- se ne spomnim točno)...pa smo še vedno imeli prvo budnico redno okrog 1ih in drugo okrog 4ih ponoči....je pomagal samo čas, nič drugega...

dansas -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 16:35:03)

Hej,

barbisonrisa - ta tema (Junijke 2013) je namenjena vsakoraznim temam, ki se jih udeležujemo tiste, ki imamo doma junijčka (tu nekje ;) in ne samo debati o cepljenju. Če si se oglasilasamo zaradi užitka po kreganju... no, tega se tukaj ne gremo. Če pa se boš še o čem drugem pogovarjala, pa le povej kaj več o sebi, koliko so otroci stari itd. [sm=smiley1.gif]

sluz v blatu - a se to še pri katerem od vaših pikcev pojavlja? Brina ima včasih kr kepice sluzi v drekcu. A je to zaradi še nerazvitega črevesja, ali je kaj drugega razlog? Hmm [sm=zmeden.gif]

papa

Peeby -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 16:40:45)

Joj, babnice klepetulje!!! [sm=smiley36.gif] Vsak dan toliko napišete, jaz pa hočem še 10 dni stare teme (po)komentirat, ve pa vmes že vsaj za 2 strani novih postov na forum spišete. Pridne ste!

V glavnem cepljenja se tudi jaz ne bom dotaknila: ali je prav, da se cepi ali ne ter o stranskih učinkih. No, je pa zanimivo, da poznam par primerov med mojimi vrstniki, da so preboleli oslovski kašelj, blago obliko polia...
Uglavnem, mi smo dali čez prvo cepljenje včeraj in je mali zelo lepo prestal samo cepljenje. Ko smo prišli domov je bilo tudi še vse vredu, potem zvečer pred spanjem pa je planil v neutolažljiv jok. Najprej sem ga "silila" s hranjenjem in joško pa je pomagalo le za dobre pol urce, potem pa nič več. Jokal je cca 1,5 urci, kar se ni zgodila nikoli prej (razen ob krčkih). Imam na sumu, da ga je bolelo mesto vboda, zato smo mu dali par kapljic paracetamola in ko je prijelo, je revež mali zaspal. Danes je sicer še malo čuden, s čudnim ritmom - na primer sedajle mi spi že dve urci (?!), ampak ne joka več. Upam, da je to vse od stranskih učinkov cepljenja in da bo v naslednjih dneh "back to normal". Dober, da ursika_ursi ni že prej pisala o svojih izkušnljah cepljenja, če ne bi še dodatno premlevala ali cepit ali ne. [sm=smiley2.gif

Bom še pokomentirala, kar se spomnim iz glave... res ste prehitre zame [sm=smiley1.gif]
Lethe: ja z mojim dojenjem je tako. Do sedaj sem prakticirala tako, da je bil vse obroke dojen, z izjemo enega popoldanskega/večernega obroka. Glede na to, da se je v prvem mesecu lepo navadil jesti na oba načina in ničesar ni zavračal, sem čisto iz praktičnih razlogov (da je hitreje, da lahko kdo drug namesto mene da flaško) mu dajala en obrok po flaši. V prvem mesecu nisem imela tudi dovolj mleka in zato je bilo popoldan najbolj smiselno nadomestit obrok z AM pa še do večera, pred spanjem se mi je potem več nabralo , da sem lahko dojila. No sedaj pa dojim skoraj vedno na eno joško (razen kdaj če se zelo zelo krega z eno joško, mu dam še drugo), torej vsaka pride v poštev na cca 6 urc in imam tudi mleka več. V tem primeru skoraj nerabim hranit z AM in tudi ne delam več vsak dan. Oziroma kdaj se tudi zgodi, da si moram zvečer načrpat, ker sicer bi eksplodirala čez noč in potem porabim pač to mleko za en obrok. Na teži pa itak pridobiva dovolj in bi preživel tudi brez AM in mojih zmišljevanj [sm=jezicek.gif]
drugicudez: z črpanje je res, da ponavadi načrpaš manj, ker so tamali bolj učinkoviti kot tele črpalke[sm=smiley36.gif]. Zato ne moreš čisto primerjat količino načrpanega mleka z dojenjem - je pa lahko samo približna ocena, koliko mleka imaš.

temenca: jaz jih sploh videla nisem, se mu je samo taka luskasta koža naredila, no pa sem to namočila z oljem, pustila kako urco in nato zacela česat. In nisem mogla verjet, kaj vse je šlo stran. Fuj! Zdaj mu sem ter tja to naredim in upam, da se znebimo te nadloge - čeprav na prvi uč sploh ne vidiš.

izpadanje las: ja začelo se je tudi pri meni. Imam še precej dolge in so povsod, na tleh, mizah, postelji, wc-ju... Abelovih rokah - ker me veselo puli, v Abelovih ustih itd...

No, rekord spanja po dolgem času, dobre 2 urici. Če so lahko učinki cepljenja "samo" tako, da podaljšajo dnevni spanec - se ne bi branila (malo za hec, a ne).

barbisonrisa -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 17:11:51)

Ojej, kak smo občutljivi, no. Oglasila sem se, ker je majski forum mrtev B-) In zadnji posti so pač bili na cepljenje in sem tu štartala. Saj pravim, vsak naj dela po svoje. Ne mi pa razlagat, sa nasedam, ker isto potem velja za tiste, ki ste proti cepljenju, ker nasedate alternativnim zdravilcem itd. Jaz pa pač nasedam uradni medicini. Sami naivci, skratka. Še dobro, da naši malčki kljub naivnim staršem veselo rastejo. Stari smo pet mesecev, zdravi kot dren (kljub cepljenju in seveda bog ne daj, da bi šlo kaj narobe zaradi cepiva ali česarkoli drugega), kmalu bomo štartali z gosto hrano in po treh mesecih nošenja smo znova radi v vozičku. [sm=bravo.gif] Juhu, pravi moja hrbtenica.

miša80 -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 18:48:00)

pozdravljene,

vidim, da se je vnela prav vojna za-proti ceplenju. jaz sem našega Aneja pri 3.mesecih dala cepit in ga bom za vsa obvezna ceplenja, za dodatna cepljenja se pa nisem odločila. Ni imel nobene reakcije, je zelo dobro prenesel, pa tudi siten ali razdražen ni bil potem, kot so nekateri. Upam, da bo tako z vsemi ceplenji.
Midva se samo dojiva in sicer izmenično na eno dojko, saj imam precej mleka. Čeprav sem prve 14 dni dodajala, saj so me vsi prepričevali, da ga imam premalo. Mi ponoči se še vedno zbujamo na 2-3 ure. Patronažna pa je rekla, da je ona sama dajala piškot v mleko, da je posledično otrok ponoči dlje spal. Sama ne mislim s tem prakticirat, ker itak imam preveč mleka, pa tudi nočem, da bi naš na kilaži pridobil, ker je že tako težak[sm=smiley2.gif][sm=smiley2.gif], za ga nosit.
Vidim, da nisem osamljena z izpadanjem las. Če pogledam po kopalnici, ko si jih umivam, se lahko samo čudim, da še nisem plešasta, povsod so. Najbolj me pa jezi, ker jih moram tudi iz posteljice pobirat. Ali katera ve, kdaj se stanje z lasmi umiri? pri meni traja že en mesec.

pozdravček

Peeby -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 19:35:02)

Aja... sploh sem pozabila, da smodobili tudi nove mere pri P. Sedaj dodajam našega težkokategornika [sm=jezicek.gif]

[image]http://www.familylobby.com/common/tt9897413fltt.gif[/image]

(datum rojstva
nick, ime [sm=duda.gif] , gestacijska starost
mere: teža, višina, obseg glave)

11.5.
niinii: LILI (36+4)
ob rojstvu: 3240 g, 49 cm, 35 cm
1. mesec: 4000 g, 51 cm, 37 cm
2. mesec: 5500 g, 58 cm
3. mesec: 6250 g, 59 cm, 40 cm
4.mesec: 7000 g, 61 cm, 42 cm
4,5.mesec: 7100g, 62,5 cm, 42 cm

25.5.
Saša33
: ADAM (39+1)
od rojstvu :3160 g, 50 cm, 35 cm
1.mesec: 4840 g, 56 cm, 37 cm
2.mesec: 6000 g, 59 cm, 39 cm
3.mesec: 7000 g, 63 cm, 41 cm
4.mesec: 7500 g, 63 cm

25.5.
Barbapapa77: MANCA (37+2)
ob rojstvu: 2900 g, 50 cm
1. mesec: 3800 g, 53 cm
3. mesec: 5460 g, 60,5 cm

28.5.
majčica1508
: JAN (38+4)
od rojstvu: 3040 g, 51 cm, 34 cm
1.mesec: 3760 g, 53 cm
2.mesec: 5270 g, 57,5 cm
3.mesec: 6280 g, 61,5 cm, 40 cm

3.6.
girl79
: FILIP (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 52 cm, 35,5 cm
1. mesec: 4350 g, 56 cm
4.mesec: 6850 g, 64 cm

6.6.
ursonok: AURORA (41+5)
ob rojstvu: 3660 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4250 g
2. mesec: 4790 g
3. mesec: 5500 g

7.6.
lina3
: VAL (37+6)
ob rojstvu: 2450 g, 48 cm, 32,5 cm
1. mesec: 2900 g, 50 cm, 34 cm
2,5. meseca: 4830 g, 57,5 cm

9.6.
sover
: KARLA (40+6)
ob rojstvu: 4140 g, 55 cm, 36,5 cm
3 tedni: 4850 g, 53 cm
2. mesec: 5720 g, 59 cm
3. mesec: 6600 g, 62 cm

10.6.
Tija01
: TILEN (39+1)
ob rojstvu: 3320 g, 49 cm, 35,5 cm
1. mesec: 3910 g, 51,5 cm
2. mesec: 4950 g, 58 cm
3. mesec: 5860 g, 60,5 cm

11.6.
dansas: BRINA (39+1)
ob rojstvu: 3800 g, 52 cm, 36 cm
1. mesec: 4660 g, 54 cm, 38cm
2. mesec: 5020 g, 55,5 cm, 38,5 cm
3. mesec: 5380 g, 58,5 cm, 40 cm

13.6.
filipinab
: FILIP (41+0)
ob rojstvu: 3730 g, 54 cm, 35 cm
1. mesec: 4640 g, 58 cm
2. mesec: 6050 g, 61,5 cm

15.6.
andreja_p: LUCIJA (39+1)
ob rojstvu: 3610 g, 48 cm, 36 cm
1.mesec: 4030 g, 52cm
2.mesec: 4640 g, 55cm
3.mesec: 5250 g, 58cm

18.6.
anush_86: HANA (40+2)
ob rojstvu: 3200 g, 52 cm, 36 cm
1.mesec : 4030 g

21.6.
ursika_ursi
ALEKSEJ (40+2)
ob rojstvu: 3140 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4120 g, 52 cm, 36,5 cm
2,5 meseca: 5130 g, 56,5 cm, 39,5 cm
3. mesec: 5550g, 58,5 cm, 40 cm

črtica1: JON (40+3)
ob rojstvu: 3360 g, 54 cm, 36 cm
1. mesec: 4100 g, 56 cm, 39 cm

25.6.
Lethe: POLONA (39+6)
ob rojstvu: 3070 g, 50 cm, 34 cm
1. mesec: 4150 g, 56 cm, 37 cm
2. mesec: 5400 g, 59 cm, 39 cm
3. mesec: 6200 g, 61 cm, 40 cm

29.6.
baby1978
: VITO (40+0)
ob rojstvu: 4260 g, 54 cm, 37,5 cm
1.mesec: 4400 g, 57 cm, 40 cm

8.7.
Peeby
ABEL (41+3)
ob rojstvu: 3280 g, 51 cm, 34 cm
1. mesec: 4535 g, 56 cm
2. mesec: 5350 g, 60 cm
2. mesec: 6170 g, 63 cm, 42 cm

[/quote]

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 20:35:26)

Ojla,

Vidim, da poteka debata o cepljenju na polno. Ne obsojam ne eno ne drugo stran. Mi smo dali cepiti oba, ker je pač obvezno še pri nas in iskreno nisem niti pomislila, da jih ne bi. Če pa cepljenje ne bi bilo obvezno, jih verjetn ne bi cepili. Hvala bogu sta oba dobro prenesla, brez stranskih učinkov. [sm=smiley1.gif]

Izpadanje las - pri meni se je zaključilo kak mesec nazaj (je res, da smo mi aprilski in bomo 15. stari 6 mesecev). Je pa bilo pri nas tako, da v času ko so meni izpadali lasi, so tudi tamalmu in potem obema hkrati nehali. Prav hecno mi je bilo. Tamali sploh niso izpadali, pa je imela fuuuuulllll las - pri 2 mesecih sem ji že špangice dajala gor, da ji ne gredo v oči. Tamal ima tud ful las, ampak mu je samo ob straneh izpadlo, tak da smo ga zato ostrigli. [sm=smiley1.gif]

Temence - nismo imeli težav s tem. Kmalu po porodu sem videla par luskic v laseh in sem kupila mustelin šampon (nekje sem prebrala da je dober za temence) in potem jih ni bilo več. Pa prvič ko sem oprala lase s tem, sem ga tudi počesala bolj temeljito, da je šlo kej ven. Pri tamali je bilo isto - 1x opazila, namazala z baby oljem in dala kapco na glavo. Po cca 10 minutah počesala in jo skopala. To je bilo to.

Dojenje - dojim vedno na obe dojki, ker drugače se mi ful preveč nabere v eni in mi je neznosno hodit okrog s to ogromno, bolečo joško, črpat se mi pa itak ne da. Tamali dobro pridobiva, tako da ... Ravno v ponedeljek imamo spet P in me že prav zanima koliko je dobil (g in cm). [sm=smiley36.gif]

Zbujanje ponoči - jah tudi jaz upam, da se ne bo več zbujal, ko bo dobil kakšno nasitno kašico zvečer za jest. Ampak mi kolegice kr malo filing zbijejo, ker pravijo da pri njih ni delovalo. [sm=zmeden.gif] No bom videli. Mu bom poskusila mogoče dati vodo ali čaj namesto zize. Sploh ne vem kaj naj pričakujem, ker tamala je od rojstva spala celo noč, se ni zbujala za hranjenje. Ni fin imet prvega otroka tak pridnega, ker se kr preveč razvadiš in ti gre pri drugem vse to na živce. [sm=jezicek.gif]

No ne vem več kaj napisati, zato se poslavljam in mislim, da bom kr kmalu skočila v posteljo. [sm=jezicek.gif]

Pa pa

ursonok -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 22:17:19)

No, da zaključim debato, ki sem jo sama začela ... [sm=smiley36.gif]

Barbisonrisa
jaz ne nasedam zdravilcem, stvari, ki jih tu pišem, so povedali in napisali uradni zdravniki, s popolno medicinsko izobrazbo in dolgimi izkušnjami. Nekateri so celo pediatri. In so na lastne oči videli učinke cepljenja, šli raziskovat in prišli do zanimivih ugotovitev.
Recimo tale piše dokaj razumljivo:
- Robert S. Mendelson, How to raise a healthy child inspite of your doctor
- Robert S. Mendelsohn, Confessions of a medical heretic
Zdravnik-pediater, daleč od "zdravilstva". Piše o škodah, ki jih dela alopatska medicina na naših otrocih in odraslih, pa tudi o cepljenjih.

Samo o cepljenjih imamo pa doma tole:
- G. Buchwald, Vaccination: A Business Based on Fear
Imaš o vseh boleznih podrobno: etiologija, potek, zdravljenje, o tem, kdaj se je bolezen pojavila in kdaj začela izginjati. In kdaj so uvedli cepiva. In o (ne)učinkovitosti cepiv. Ter o stranskih učinkih, tudi dolgoročnih.

Ne, seveda nisem vsevedna, daleč od tega, a vseeno je drugače, ali poslušaš samo svojo pediatrinjo, ki po zakonu mora reči, da je cepljenje ok, in bereš bloge v stilu "skeptika", ki so pod nivojem sleherne kritike, ali pa se poleg vsega tega še malo poglobiš v nasprotnja mnenja - ki, še enkrat poudarjam, niso mnenja "alt_ernativnih zdravilcev", ampak čisto uradnih medicincev.
Tudi klasična homeopatija ni neka new-age''ovska potegavščina, ampak znanost, ki je stara več kot 200 let. Obstaja veliko dobrih knjig v ang, tam je lepo napisano, kako oni razumejo funkcioniranje telesa, kaj pomenijo zdravila za telo, kaj cepiva, kaj in kako funkcionira imunski sistem.

Kar se tiče tega, da po cepljenju niste imeli reakcije: prav o tem govorim - da ima cepljenje lahko dolgoročne posledice. In to zelo hude. Seveda ni res, da bo zbolel vsak človek, marsikdo pa lahko bo (v povezavi z drugimi okoliščinami - vplivom okolja, stresom itd.). In to bodo zdravniki vedno zanikali.
Ali veš, s katerimi cepivi si cepila otroke? Kateri farmacevtski koncern jih izdeluje? Koliko svojih cepiv je moral v preteklosti že umakniti s trga? Ali so notri živi ali mrtvi virusi? Vse to je pomembno. Živi virusi, ki jih telesu injiciraš kar tako, so huda stvar. Oni živijo naprej in delajo štalo.

Seveda ti želim, da se vam to ne bi zgodilo. Ne samo tebi, nikomur.

No, in morda lahko zaključimo to debato s temi lepimi željami [sm=smiley36.gif]

Sicer se pa strinjam z dansas - če že padeš z neba v naš forum, poleg tega še bojno nastrojena, bi bilo lepo od tebe, da se predstaviš, poveš bolj ali manj, kdo si, ali si v zrelih ali manj zrelih letih, koliko imaš otrok, iz katerih koncev si, kaj ti je v življenju všeč (poleg cepljenja [sm=jezicek.gif]) itd. Odgovor, da si prišla sem zato, ker je majski forum umrl, pač ni odgovor - je nekaj v stilu "skeptika". Pa kaj potem, če je majski forum umrl? Pač umri skupaj z njim. Če pa želiš po junijsko naprej živeti, pa daj tudi kaj pozitivnega od sebe. [sm=smiley2.gif] Nismo homofobne, imamo kar rade družbo.

Dojenje in črpanje
jaz sicer nimam veliko izkušenj, tisto, ki pa imam, pa pravi, da načrpaš veliko manj, kolikor pa bi sicer posesal otrok. Mehanizem je drugačen. Ni ga čez naravno [sm=smiley36.gif]

Izpadanje las
ne vem, koliko časa traja. Meni že par tednov vsaj. In to zelo intenzivno. [sm=smiley13.gif] Itak se bom šla pa kmalu postrič, tako da bom potem verjetno kar plešasta [sm=zmeden.gif]

Sluz v blatu
baje s tem ni nič narobe, če je vse ostalo ok (ni izpuščajev itd.). Pri nas sluzi ni, ampak mi smo zdaj na AM. Ko smo se dojili, je včasih bila.

Kar naporen dan. Prepozno smo jih dali spat in je bilo kričanje in trmarjenje. Česa vsega ne poberejo v vrtcu! Naša je zdaj začela kričati nazaj "ne" za vsako stvar, kazati jezik, če je res hudo zaspana, pa kar maha z rokami ali meče stvari okoli. [sm=smiley29.gif][sm=smiley29.gif]

Veste, kaj ugotavljam? Da čas teče noro hitro!!! In to mi sploh ni preveč všeč. [sm=zmeden.gif]

ursonok -> RE: Junijke 2013 (10.10.2013 22:31:41)

Lethe!
Na poljskem forumu ima ena dojenčica popolnoma isti problem kot tvoja P: krvave nitke v blatu že skoraj od rojstva. Punca ne je nič mlečnega, jajc, mislim, da je nehala tudi s pšenico, in ni nič bolje. Zdaj je dobila napotnico za UZ trebušne votline in gastroenterologa, ker P ne ve več, kaj bi, ona pa noče eliminirati iz svoje diete vsakič nekaj novega, ker to očitno nima učinka. [sm=smiley13.gif]
Upam, da boste vi prej našli vzrok ...

Neli81
vidiš, pri nas je pa tretji tak, da lepo spi ponoči [sm=smiley36.gif] Super je!
To, da otroka pred spanjem nabašeš s piškoti/kašicami, pa tudi pri nas ni delovalo. Žal.

dansas -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 8:25:22)

Mi smo že pokonci - že kar nekaj časa (bolj natančno od 6:30 [sm=smiley11.gif])! Sicer pa tudi, če bi Brina še malo pospala, jaz itak ne bi mogla, ker dve hiši naprej od naše eno rušijo, oz. so jo že zrušili in zdaj vsak dan od sedmih dalje cel dan s pikerjem skale razbijajo, ker kopljejo za klet! Mah, pa tako lepo dežuje, kot nalašč za malo poležat. Sej, če ne bi imela dojenčka in nadležnih sosedov, bi pa itak mogla it v službo, tako, da nič ne bo od poležavanja še nekaj časa... samo še do penzije počakam; potem pa, če jo bom že dočakala, me bo pa povsod trgalo, tako da tudi takrat ne bo nič od poležavanja [sm=smiley36.gif].

barbisonrisa - mogoče ti temu praviš občutljivost - jaz pa temu pravim bonton. Mene nič ne moti, če misliš, da je cepljenje zakon, v kolikor nočeš še vseh ostalih prepričati v svoj prav (ker moraš vedeti, da se nikoli ne bomo vse okrog nečesa strinjale). In da ne govorim o načinu s katerim si privršala v našo debato - meni na kraj pameti ne bi prišlo, da bi takole uletela v eno debato, kjer sodelujejo sami taki, ki se med seboj poznajo, ne da bi se predstavila, povedala kaj o svojih otrocih in ostale, ki se ne strinjajo z mano obkladala z naivci, skeptiki in nekom, ki naseda alternativcem.

dojenje - jaz vedno dolim na obe strani, samo gledam na to, da prvo do konca izprazni preden jo dam na drugo stran.

papa

dansas -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 8:40:03)

Aja, pa še to sem te hotela ursonok vprašat: kakšne preglede malčkom pa opravljajo v Španiji? Če te prav razumem, ne preverjajo, koliko pridobivajo na teži in višini, ne delajo UZ kolkov, ne cepijo, če nočeš,...
Meni, kot mamici tretjega otroka, bi bilo to čist ok, če moj otrok ne bi dal vseh teh pregledov čez (ker pač vidim, da se lepo razvija, ni nekaj ekstra sitna, v družini nimamo problemov s kolki itd.), ampak kot prvorodka, bi si pa vseeno želela en back up v smislu: ja vse je v redu z vašim otrom, lepo se razvija, še tako naprej... al neki podobnega [sm=smiley36.gif] - vsaj kar se teže tiče, če ne drugega (čeprav moram priznati, da grem tudi sedaj rada na kontrolo teže, ker me firbec matra, koliko je pridobila [sm=smiley36.gif]).

ursonok -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 9:09:26)

Ojla,
mi spali kar ok, Abel zajokal okoli polnoči, a se kamlu umiril. Aurora seje pa zbudila okoli 6.30.

Dansas
Tu po porodu otroka pregledajo - stehtajo (zmerili so jo samo, ker sem jih jaz prosila, sicer je ne bi), opazujejo njegovo barvo kože (to je ful pomembno kao), te vprašajo, kako je v družini s kolki in ali misliš dojiti ali dajati AM. Vprašajo te, ali želiš, da otrok prejme vitamin K in cepivo. Tud za kopanje te vprašajo, ali ga namažejo s kremo ali ne.
Če je vse ok, greš po eni noči domov.

Doma naj bi šla ženska skupaj z otrkom k "matroni" na pregled - to je sestra, ki tudi jemlje bris itd. Ona pogleda mamico, ali je vse ok: presredek, dojenje, počutje, pritisk, temperatura. In pogleda še dojenčka, ali nima slučajno zlatenice. Ne tehta ga.

Potem pa naj bi prišel šele po dveh mesecih na cepljenje k pediatru.

Mi nismo šli in sploh še nismo bili pri pediatru. Če bi šli, bi nam verjetno v naprej določil obiske, "posvetovalnice" ali kako se temu reče. Pregled "zdravega otroka". Kar se meni zdaj zdi čisto mimo. Kot prvorodki ok, smo hodili, te vse zanima. Zdaj pa približno vem, kako naj bi se otrok razvijal. In mi je ideja, da z zdravim človekom hodim k zdravniku, totalno mimo. Zdi se mi, da če hočejo racionalizirati zdravstvo, naj najprej ukinejo te nepotrebne preglede. Če kaj, se na teh pregledih samo iz zdravih otrok dela bolne - to je na Poljskem stalna praksa. Oh, pa je bled, ima anemijo, dajte mu železo. In dobiš recept. Oh, pa ga nekaj zateguje, izvolite napotnico. Za vsake izpuščaje ti dajo kakšno steroidno kremico. Za vsako zagnojeno oko dobiš kapljice. Večina pediatrov je takih. Za pop*zdit, res.

Tu v Španiji je pa v vsaki lekarni (ki jih je ogromno) tehtnica za dojenčke. In vidiš starše, ki hodijo tehtati otroke. MI hodimo vsakih 14 dni. Ker tudi mene zanima, kako se redi. Drugega pa ne rabim. Če bo kaj kritičnega, greš pa na urgenco, to pa itak vedno deluje [sm=jezicek.gif]

Tu te res v nič ne silijo, si "svoboden", a problem je v tem, da so ljudje zelo pasivni in .... neumni. V smislu, da nihče nič ne ve, se za nič ne zanima. Ko sem jaz mojega zdravnika med nosečnostjo vprašala, zakaj me je poslal na Coombsov test, saj sem 0, Rh+, je čist dol padel, češ kako jaz vem, kaj je ta test, kako kar poznam svojo kri itd. Čisto je bil fasciniran. Halo? Itak me zanima, kakšno kri imam, in na kakšne teste me pošiljajo. Ampak ne, tu ženske pojma nimajo, samo delajo tisto, kar jim reče zdravnik, izvidov ne znajo interpretirati sploh. Kolegica je šla delat teste za ščitnico, ko je že imela rezultate, sem jo vprašala ali so ok, ona pa, da ne ve, da mora vprašati zdravnika. Da ona se "ne znajde" na tistem listku.
Enako v porodnišnici. Ženska rodila prvega, se med nosečnostjo zredila 30 kg, imela diabetes z inzulinom, imela carski rez, po rezu so jo vprašali, ali želi dojiti, rekla "ja" - in to je bilo vse. Po dveh dneh še ni pristavila, ker ji nihče ni rekel, da naj, sama pa ni imela pojma, kaj pomeni dojit. BIla je samo vsa zadovoljna, ker se ona pač "sama odloča". Dvomim, da ji je dojenje steklo.

Vsi torej mislijo, kako so gospodarji svoje usode, ker jih vsi sprašujejo "ali želijo", oni pa lahko odgovorijo z "da" ali "ne", v bistvu pa nič o ničemer ne vejo, tako da so njihove odločitve itak vodene. S strani zdravnikov, farmacije, reklam in podobno. Da ne omenjam, kaj jedo. Samo "platos preparados" = pripravljeno hrano. A tu so verjetno spet ponosni sami nase, ker so si jo sami izbrali.
Skratka, tipična zahodna družba [sm=smiley36.gif]

Mah, spet pametujem [sm=smiley24.gif] Bom nehala. Grem k Aurorki pod lok,
držite se!

barbisonrisa -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 9:38:09)

dansas - nisem vedela, da je to zaprt krožek in v debato sem pač slučajno vletela, ko ste govorili o cepljenju (tisto o naivci sem jaz dobila v fris, ergo, sem jo vrnila nazaj). Se bom umaknila iz debate, da ne bo še kakšne hude krvi. ursonok - bom prebrala vire, ki jih citiraš, pa dobiš moj komentar. Morda pa je dolgoročna posledica cepljenja, ki sem ga bila deležna jaz, "bojna nastrojenost". In ja, se strinjam s teboj, da se za vsako figo že dobi napotnico ali recept. Tudi v Sloveniji (jaz trenutno živim v Nemčiji) se mi zdi, že skoraj vsak mora v razvojno, ker malo drugače drži rokico. Pa veliko zadovoljstva z vašimi malčki.

dansas -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 9:50:33)

barbisonrisa - niti približno to ni zaprta tema, smo vesele vsake novinke in bomo tudi tebe (kljub začetnemu iskrenju mnenj [sm=smiley2.gif]). Kot že rečeno, daj predstavi se malo (sebe in otročka) in pokomentiraj še kaj drugega kot samo cepljenje, ker tole tvoje oglašanje do sedaj je meni delovalo kot provociranje...
Ampak, če bi se rada vključila v debato, pa seveda dobrodošla!

čau

Barbapapa77 -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 10:06:12)

en lep deževen pozdravček vsem,

je pa zanimivo, vsake toliko na forum kar iz zraka uleti ena, ki bi se malo kregala [sm=zmeden.gif] Ampak očitno se ne damo - in se ne kregamo nazaj[sm=bravo.gif]. Ker ta forum je POZITIVEN FORUM, ki ne mara kreganja, obtoževanja in pametovanja, ki sprejema vse (tudi nove članice) in spoštuje različnost. In ne mara sovražnega govora. In srčno upam, da bo tako tudi ostalo, ker drugače jaz grem. Negativizma in teženja, kreganja in pametovanja imam dovolj v real lifu, hvalalepazarože.

Izjava v stilu

barbisonrisa: Bi pa jaz v takem primeru prepovedala vpis otroka v jasli in v vrtec, ker so tam potenciano še tako mladi dojenčki oziroma otroci, ki še niso dali skozi vseh cepljenj in lahko kaj staknejo. Moja bi na primer lahko zdaj kaj staknila, ker še pač ni dala vseh cepljenj skozi in si tega niti najmanj ne želim.

je po mojem mnenju najmanj neumna, če ne provokativna in če grem še malo dlje, bi jo lahko označila za primer sovražnega govora na forumu. NEPOTREBNO in nezaželeno na tem forumu! Popravite me stalne članice, če se ne strinjate, prosim!

Toliko o tem - nismo pa nikoli rekle, da je forum zaprt, ni govora. Je samo drugače naravnan - nekaj poveš o sebi, malo pokomentiraš, včasih pojamraš, izraziš svoje mnenje in seveda spoštuješ druga mnenja. In vse to narediš tako, da ne vleče na kreg. In si zelo dobrodošel!

girl79Pozitivno razmišljanje - se mi zdi da meni gre to kar dobro...vedno pravim da če ti nekaj ni všeč in lahko spremeniš spremeni, če pa ne moreš nič narediti proti temu, je pa itak čisto brez veze da se sekiraš user posted image Pa še en dober izrek imam napisan na mojem službenem rokovniku: Naj se ti zdi da zmoreš ali ne zmoreš - vedno imaš prav!
Evo, tole je pa malo kontra zgornjemu pisanju - bravo za takšen odnos!!! Tako nekako bi jaz tudi, samo še naučit se moram [sm=smiley1.gif]
Sploh tale izrek je fenomenalen in zame drži kot pribit Naj se ti zdi da zmoreš ali ne zmoreš - vedno imaš prav! To si bom prov napisala na hladilnik (ker ga kr veliko odpiram, hahaha) da se mi usede v glavo. Ker je totalno resničen!

Zaspan dan je, pomiti bi morala kopalnico - pa se mi ne da. Sem danes razpoložena za kaj drugačnega, recimo za urejanje dojenčkovega albuma ali fotk. Pomoje se bom rajši lotila tega, bo več učinka...

Lepo bodite, se itak danes še kaj oglasim, mi bo dolgčas sami doma...

ursonok -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 10:07:42)

Uau, sonrisa
Nemčija! Pa tam imate ful hudo razvito homeopatijo, ki je tudi del zdravstvenega sistema! Pa študentje na faksu v Nemčiji imajo tudi homeopatijo. Pa cepljenje ni obvezno [sm=smiley1.gif]
Kaj pa počneš v Nemčiji? Je tvoj Nemec? Kje v Nemćiji pa živiš? Kako pa vam je? Koliko časa pa ste že tam?
Sem firbča, a ne [sm=jezicek.gif]

Itak imamo rade nove čveke, samo malo smo te morale okrcati, ker si pač v našo rezidenco stopila, ne da bi potrkala in si obrisala čevlje ...[sm=smiley36.gif]

grašek -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 10:25:15)

Hojla, končno jaz, pozdrav vsem!

Na hitro sem res prebrala (upam) vse, kar ste napisale. Res ste fajn, ko že zjutraj malo poročate. Imam bolj divje dneve in pestre noči, tamala nekako sploh ne spi dobro, odkar je bila prehlajena, zelo rada ždi pri meni in malo pocuzlja, jaz pa tako slabše spim. tako jo bolj ali manj neprisebno dajem k sebi in vračam v posteljico, mogoče, če bi jaz bolj vedela sama zase, bi bilo lažje.[sm=smiley36.gif]

Torej, ursonok, sem še tu.
lethe - a imate vi kužka kaj zavarovanega, iščem eno zavarovanje za našo

Dojenje
- jaz dojim skoraj vedno na obeh, ven mi na drugi strani skoraj nikoli več ne kaplja. Tudi stiskala sem si mleko, drugičudež, zelo te razumem, jaz se imela isto situacijo drugič, pa sem si stiskala 5,5 mesecev, potem sem najprej opustila nočno stiskanje, ker sem videla, da si zjutraj lahko veliko več načrpam. Ko se mi je tokrat spet napovedovalo črpanje, se mi je kar bledlo, ker sem vedela, kaj to pomeni. Pa še postarala sem se malo vmes (no, za 15 let)[sm=smiley36.gif]. Pa sem napela vse sile, da sem jo nekako obdržala pri dojenju in končno ugotovila vzrok - imam neke xxl bradavice, kar je verjetno redko, pa moje malo manjše punčke prvi mesec niso mogle dobro sesati, ko so pa ustka zrasla, je pa šlo. Najdeš to na tujih forumih, pri nas pa ne.

Španija - zelo zanimive so mi te pripovedi Slovenk, ki živite v tujini

ursonok - nisem še nič komentirala tvojega odnosa s starši, tudi jaz sem pred nekaj leti videla, da je to too much, kako vpliva, kaj menijo o meni, pa sem se potem zavestno nekako odklopila, verjamem, da bi radi videli, da si pametna, lepa in bogata - vse to seveda si že[sm=bravo.gif], saj mislim, da tudi oni to vedo, sicer pa me tukaj to prav gotovo vemo. Kdo ti pa lahko vzame doktorat? Lahko izgubiš prihranke v banki . v teh časih, vsaj znanje ti vedno ostane. Vi ste super in za občudovat, ko ste se takole preselili, prav je, da podirate neke stereotipe, kako naj bi življenje izgledalo. Kar tako naprej. Vas tudi občudujem, kaj vse naredite vsak dan, saj jaz sem podobno aktivna, naredim sigurno 100 km skoraj vsak dan.

za vse junijke - tudi ostale ste občudovanja vredne, aktivne, bistre in zabavne, pa rečete bobu bob, prav se je boriti za tisto, v kar verjameš, pa naj bo to cepljenje, ne cepljenje, res pa je, da si to lahko privoščijo prijateljice med seboj - jaz sem se sicer kasneje pridružila, samo ve ste pa že celo nosečnost skupaj, pa še po porodu in to redno, vsak dan v raznolikih in strpnih debatah[sm=bravo.gif],

temence - prvi jih je imel največ, pri mali pa sem enkrat namazala s kremo bepanthen za bradavice - nasvet z neta, mustela se mi je zdela predraga, ker ni bilo tako hudo, po 2 urah umila in to je kakšne 2,5 m nazaj, jih ni več

GH- mi smo starejši in sem začela uvajati GH pri 5 m in en teden, sedaj smo prišli čez zelenjavo, zvečer pa ji dam neke riževe kosmiče - za spanje ne pomaga nič!, poskušam ji tudi dodati več AM čez dan - ga poje toliko kot ga ima namen, je pa izredno rada, to je pa neverjetno, zraven stoka, grabi posodico, si nosi v usta

pedokinetika
- hodiva 2x na teden, kar mi je sicer kar naporno, šele sedaj res zdrži celo uro, je pa čisto navajena na prostor, ker hodi od 12 tedna naprej, to ji je nekaj samoumevnega, na koncu ure se vedno še podojiva, prej pa je bila včasih tudi kakšna ura, ko je že v sredi jedla ali pa nisva skoraj nič delali - ker prej ni spala..., so majhni in se jih ne da naštelat točno na tisti čas, je pa gibalno zelo spretna, nekaj časa se je plazila nazaj, sedaj pa ji že uspeva naprej - pa toio vas ne morim s tem, ker je res veliko starejša od vaših, včeraj je bila že stara 6 mesecev

čas hitro teče
- ja res, to je noro, še 5 m, pa moram v službo, ursonok, si spraševala, kako se spakiraš, jaz imam zdrajen sistem, da lahko v 3 min. zapustim dom s tamalo vred in vsemi stvarmi, ki jih rabi, vem pa, da je s starejšimi težje, sploh, če želiš, da tudi sami že kaj naredijo, se obujejo...Jaz bom imela verjetno na začetku službo po 11.30, pa tamala se bo čuvala doma, sploh ne vem, kako sem tako napsihirana, ker bo treba nazaj. Najbrž zato, ker sedaj res uživam z malčico, pa bolj imam lahko poštimano družinsko življenje. Starejša - 1. letnik, mi je rekla, pa pejd že enkrat v službo, da me ne boš morila s šolo! Ve, da potrebe po morjenju že zadovoljim s svojimi učenci[sm=jezicek.gif]

zobki - še nič jih ni

peeby
- ma groza, da ne morejo v teh časih poklicati na mobitel, poslati mail, to je res srednji vek

sover - joj, te driske so najhujše, mene je prva leta v šoli ves čas grabilo, potem pa kakšnih 10 let sploh ne, sem pa sedaj spet fasala 3 tedne nazaj, pa se nisem še povsem normalizirala - prebava

moj tek
- kot veste, sem tekačica, očitno bom na LJ. maratonu tekla z glavo, tako jaz pravim teku, če nič ne treniraš, sem nazadnje tekla kakšne 3 tedne nazaj, hodim pa s tamalo res vsak dan in to v hrib, pri meni je res problem, ker sem dolgoprogašica, potem pa grem in kar tečem, sicer veliko počasneje kot bi z rednim treningom. Vas obveščam, moj načrt (ki ga ne prakticirajte!) je, da grem in odtečem 10 km, presodim, kje se nahajam kondicijsko, čez nekaj dni pretečem 15 km, vidim, kaj se zgodi, potem pa do LJ. m grem še nekajkrat po 5 km. Je sicer še nekaj variant, da začnem z vsakodnevnim tekom po 5 km, pa naredim enega 15km - en teden ali bolje še malo več pred LJ. m. Imam pa jaz za sabo več kot 20 polmaratonov, 4 cele maratone, 2x tek iz Lj. do Pirana (175 km v 6 dneh)...Za maraton sem se pripravljala tako, da v enem letu nisem imela večje pavze kot 4 dni brez teka. Sedaj pa grem lahko z zelo malo treninga na karkoli. No, pri teku sem pa jaz strastna in polna nasvetov, ker o tem veliko vem, glede cepljenja se nisem nikoli zelo poglobila, ko se pa bom, bom pa tudi zagovarjala svoje stališče. Kar tako, nevedna, se mi zdi pa brez veze.

Barbapapa77 - glede bolečin, mene je tudi po teku prve mesece po porodu naslednji dan na poln mehur nekaj tiščalo, ko sem se razgibala, je minilo, mogoče si samo preresno vzela hrib, to je problem, ko imamo v glavi eno, telo je pa drugo, ampak bravo za hrib!

ursonok , dansas - še naša Lunica v isti kategoriji, pri 5,5 m je imela 6400 g in 67 cm

štori
- tiste od posekanih dreves mislim, smo doma ob gozdu, poiščem za vsako enega, dobrodošle

Pozdrav vsem!

Neli81 -> RE: Junijke 2013 (11.10.2013 10:38:34)

Oj,

Sem že imela ful napisano, pa me je ven vrglo. (. [sm=smiley7.gif]

Urosonok - sej pravim, da ni fajn imeti prvega pridnega, ker se res fuuuuullll razvadiš. [sm=jezicek.gif] Hvala bogu, da je vaša Aurora tako pridna. Je prav fajn, ne? Mogoče se odločite še za kakšnega. [sm=smiley2.gif]

Barbisonrisa - je res kar pravijo punce, so odprtega tipa in z veseljem sprejmejo nove "članice". Sama sem aprilčica in so me čisto lepo sprejele. Prav fajn je z njimi čvekat, so prave face (čeprav jih ne poznam osebno). Mogoče pusti debato o cepljenju na strani in se, tako kot so že druge napisale, malo predstavi (kako sta z [sm=duda.gif], kaj vse že dela,...).

Naša noč danes je bila KATASTROFA!!!![sm=grrr.gif] Tamal se je zbujal na uro in pol do dve. Vmes se je še tamala zbudila (okrog 2.30) in trdila, da se je naspala in da hoče vstat. [sm=zmeden.gif] Sem se pol še eno uro z njo borila (pit, lulat, jok ker ji ne dovolim vstat ...). Ona končno zaspi in se itak tamal zbudi. Groza. Ob 6.30 sem pa itak morala ustat, ker se je tamal odločil, da ne bo več spal. Zdej sem čist [sm=smiley11.gif], zjutraj sem se skor [sm=sad.gif], tak sem bla v bedu. No sej zdej me je že minalo malo, čeprav se je tamal že zbudil po prvi rundi spanja in se že pi*di tamle na tleh. [sm=zmeden.gif]

Kar se tiče izpadanja las, mislim da je pri meni trajalo cca 2 meseca. Še dobro da imam tako gosto grivo, da ni bo nič opazit. [sm=smiley36.gif]

Nič bom morala šibat, ker tamal noče utihnat. [sm=smiley29.gif]

Lepo bodite in se tipkamo.

Čaw

Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>