ursonok
|
Ojla, strašno naporen dan Morda zato, ker sem neprespana ... Aurorčič zelo malo spala čez dan, posledično bila tećkasta, sploh zdajle zvečer. Pa joška, pa AM, pa vse zavračat, pa kričat, pa kr neki. EDino v banji je uživala Peeby ja, mislim, da bi bilo najbolje na začetku jasno postaviti meje. Če ne, se vse skupaj zavleče in bodo na koncu zamere/užaljenosti še hujše ... Mi imamo v tem smislu srečo, ker so starši 3000km stran in je mir . (Minus je seveda ta, da ti nihče ne priskoči na pomoč, nihče nič ne skuha itd.) Je pa seveda od staršev odvisno. Eni so pač taki po naravi, "pametovalski". Lina3 kdo ti je to meril? Maščobo itd.? Mah, meni se zdi, da normalno, tj. zdravo jem, pa rekreiram se dokaj redno ... Pa sem si vseeno nagnusna večino časa ... Sploh ta moj trebuh, špeh, ki štrli, hlač nobenih ne morem normalno zapeti (ne da bi nekaj čez viselo). In kaj mi potem pomagajo "normalne" noge in rit Eh ... Girl super za boljše noči! Ja, tudi jaz opažam, da če čez dan veliko je, ponoči dlje spi, vsaj prvo rundo. Nasmeh - se mi zdi, da se vsak naslednji otrok prej nasmehne Aurora se smeji že kar nekaj časa ... Drugičudež - kolač Hitri recept za ovseni narastek: 250gr ovsenih kosmičev 150gr rozin (50gr mletih mandljev, lešnikov ali orehov) žlica olivnega olja Naribana jabolka 1 skodelica polnozrnate pirine (kamutove, ržene) moke Kosmiče namočiš za pol ure, temu dodaš vse ostale sestavine, dobro premešaš, streseš v pekač in pečeš 45 minut na 200C. To je vsa umetnost. Jaz dam ful naribanih jabolk in ogromno rozin - da je zadeva sočna in sladka Masa mora biti zelo gosta, da ni vse skupaj "premokro". Količino sestavin seveda lahko podvojiš, da je zadeve več. Aha, pa jaz ne dajem orehov, da ni tako nasitno (ker zmažemo zadevo v enem dnevu, največkrat kar sama z M). Zadeva ne vsebuje sladkorja, mleka, belih zadev, jajc, masla itd itd. Zdrava, hranljiva, pomaga pri prebavi. Predvsem pa preprosta. Sover lepo, da si se oglasila Vidim, da je pri vas tudi pestro ... Tudi jaz si ob tvojih borovnicah oblizujem prste Kolki v Španiji tega ne kontrolirajo. Vprašajo, ali so imeli bratje in sestre kakšne probleme, poveš, da ne, in je to to. Skratka, odlično. Aktivnost otrok Auroro smo že dvakrat našli na hrbtu (zaspala na trebuhu). Včeraj je med spanjem prilezla do roba postelje (spi čez dan na bivši Agatini postelji, taki "normalni"). Danes se je pa v igralnem centru s hrbta obrnila na bok in če bi še malo čakali, bi se morda kar na trebuh prevrnila. Skratka, čisto ji dogaja. Se mi zdi, da sta bila prejšnja dva bolj lena glede tega ... Danes bi morala iti laufat, pa sem preveč Poleg tega sem si pravkar privoščila še eno malo pivo ... Belgijsko, pšenično. Mmm, paše. Še malo preberem, spijem do konca in padem v komo Vsem mirno in čim daljšo noč!
|