ursonok
|
Ojla, pri nas bolj tako-tako noč. Aurorka spala super, po dojenju takoj nazaj zaspala ... Se je pa ponoči jokal Abel, potem pa vstal že ob 7h Včeraj je bil en bolj zamorjen dan ... Sem se spet malo zasekirala glede prihodnosti ... Ah ja. Bo že. Pa tehtali smo Aurorko, po enem tednu - totalen šok! V enem tednu se je zredila za 10 gramov!!! Ne razumem. Ok, je na joški pus dodatku, a dejstvo je, da se na joškah borimo, a tudi če lepo je, po nekem času zadevo zavrne in noče več. Očitno se napije tega začetnega mleka. Potem jo silim, pristavljam, včasih vleče, včasih se dere in noče. Pa tudi AM potem zelo malo spije, morda 30-40ml ali pa sploh ne. Včeraj se je pa skoraj cel dan samo dojila. A očito potem hujša Jaz sem kar malo obupana. Sicer je povsem normalen dojenček - je precej budna, se smeji, opazuje okolico, ko je lačna, zateži in je, dokler ji pač paše. Spi tudi dokaj ok, nikakor ni zaspanček. Zdaj smo se odločili, da ji bomo po podojih vedno tlačili AM; da bo vsaj malo pojedla. Če bo šlo tako naprej (bomo videli, kaj bo tehtnica rekla čez en teden), bomo šli na AM v celoti (morda dojenje po obroku, če bo hotela). Mleka imam očitno premalo, pa tudi tvori se ga ne toliko - kljub pogostim podojem. Ker pač ne sprazni dojk, pa če se na glavo postavim. Ne vem, morda ji pa tudi AM ne ustreza, čeprav je najdražji od vseh - z najmanj laktoze in razbitimi beljakovinami. Tudi oba prejšnja otroka sta se začela normalno rediti šele, ko smo šli na prilagojeno AM - brez laktoze. Ampak tukaj je to na recept, prej moraš pa v bolnico na preiskave, da vidijo, ali si ga "zaslužiš". V prosti prodaji stane 400gr 40 evrov!!! Prebava/Želodec ja, morda je tudi psiha, pač, živlejnje ... A ne vem, kako naj si pomagam. Šport osbovaja, a ne do konca. Trebuh ja, ogaben je špehec Pa štrli ven, tako da sem v vseh oblekicah grooozna. Lulček mi pri fantku nismo nič počeli, eni P pravijo, da ne smeš nič, drugi, da moraš. Nam se zdi, da je bolje vse pustiti pri miru. Ne vem, zakaj bi šaril po lulčku - zadeva se sama čisti, dovolj je kopanje itd., da človek ni umazan. Tudi pri luliki svetujejo, da čim manj šariš po njej. Kar se mi zdi logično. No, sicer pa vsak po svoje, a ne. Kakih hudih posledic ne bo pri nikomer. Girl morda je pa tudi to, da je že drugi otrok. Si bolj sproščena, vse se ti zdi bolj naravno, ne posvečaš več 110% časa otročku, kar je normalno in precej bolj zdravo . Jaz skoz pečem neke kolače, mmm. In se sladkam, čeprav so brez sladkorja. Ravno ga je zmanjkalo, bo treba novega umešati (Ovseni narastek z jabolki in rozinami ) Saša, me veseli, da ste bolje. Ne, otroka gresta na počitnice avgusta - takrat se noro vržem v delo, hm ... A glede na moje načrte (končati prevod, napisati dva članka), bi moal imeti avgust 110 dni V Slo bomo predvidoma en teden, konec avg-začetek sept. Točne datume še sporočim, komot se staknemo! Tamala noče spat, jo bom pustila mojemu, hehe, in grem plavat. Da si malo prevetrim glavo in začnem misliti na kaj pozitivnega ...
|