ronja -> RE: Tašča (27.5.2013 13:14:09)
|
Evo, včeraj sva se pogovorila, oziroma sem mu povedala vse kar sem na lastna ušesa slišala, da je govorila o meni. Šel je k njej in ona je vse zanikala. Zdaj je izpadlo kot da si vse izmišljujem. če bolj verjame mami kot tebi, potem je boljše it na svoje - ne zaradi tašče, ampak zaradi partnerja. Rekel ji je, da naju naj pusti na miru, da z njo nima več nič, naj si sama vse priskrbi. Njen odgovor je bil: a že spet? To pa zato, ker jo to že velikokrat rekel, pa je držalo samo par dni. Jasno,d a ga ne jemlje resno, če pa se ne drži tega, kar reče! Še mali otroci vejo, kaj ne bo odrasla ženska... Na koncu sva se pa midva spričkala. Še pred tem sem mu predlagala, da se odseliva, pa je rekel, da je preveč vložil v svoj dom, da ne gre nikamor. In kaj mi potem preostane? Nič drugega kot to, da ga pustim naj živi pri mamici, naj ji streže, ona ga pa naj veselo žali naprej. Nekak tako - podpis pod MashoM. Zarad tasce se jst ne bi umikala in sla narazen s partnerjem, to pomeni, da je ona zmagala. Zaradi tašče ne, zaradi partnerja, ki mu več pomeni zemlja, ki jo tam obdeluje kot pa partnerkin duševni mir, pa. Ne zdi se mi fer zahtevat od človeka, da naj rata popolnoma imun na žaljivke - večina nas tega ni sposobna, še če se odločimo, kaj šele, da to nekdo drug od nas zahteva - nekdo, ki naj bi nas mel rad... Ona bi morala postat popolnoma drug karakter kot je zato, da se njemu ne bi bilo treba selit in to naj bi bila strašna ljubezen?... Ne vem, no, vsak ljubezen drugače vidi in vsekakor imamo druge poglede... pa ne gre za zmago, naj zmaga ona, če se on ne more odlepit, naj ga kar ima, v tem primeru ga sama ne bi hotela... Hvala lepa za tako zvezo, če ti mora sodišče povedati, kaj je prav. Njen partner iz bajte ne gre, v bajti živi tašča.. meni čisto jasen zaključek. Če bi morala pravico v zvezi z njegovo mamo iskat na sodišču, potem se taki vezi res rajši odpovem... Pričakujem od njega, da bi zrihtal, pa če je to še tako zoprno. Pa recimo, da bi se on odselil z njo. In živita naprej, njegova mama pa kaj? Ne obstaja veČ? Ga kliče, povabi na kosilo/kavo/rd... - gre najbrž sam, ker njegova polovica mame ne mara, ali se pa tudi na telefon ne javi? Pa recimo, da pridejo otroci in potem kaj? Nimajo stika z babico, ker je zlobna? Ga imajo, ampak takrat mamice ni zraven? Gredo tja takrat vsi? Pride ona k njim? Ker ima otrok pravico do babice, vsaj tako se tu, na RR, bere, ne glede na to, kakšen odnos do nje ima otrokova mamica. Bubu bibi, iz distance je lažje, mariskaj se da rešit. Mama obstaja, ga pokliče, povabi na kosilo, kavo, on gre, včasih tudi ona, tudi otroci, ko/če bojo. Samo da si tašča vpričo njega ne bo upala tako žalit snahe, ker je že zdaj ne vpričo njega. Tašče so vpričo sinov veliko bolj previdne;). Zato je pa fajn, če nam ni treba živet skupaj. Kar se pravice do babice tiče, pa mislim, da je precej odvisno od tega, kakšna je babica oz. kak odnos imajo. Ne zdi se mi nobena tragedija, če otrok nima stikov z babico, ki je vedno pod vplivom alkota, recimo. Moji imajo srečo z babicami, vendar vem, da ni povsod tako. Zveze ne grejo narazen zaradi mamic/očetov/sestr/bratov/... ampak zato, ker en partner ne zna postavit svoje družine na prvo mesto;). Fer je, da v tem hudem ne zapustiš svojega partnerja, ja in fer je, da ne pustiš, da kdo hodi po njem ali ga žali, celo svojim sorodnikom ne;). Tudi to je fer. Podpis pod bubu bibi. Tudi meni so se pojavljala taka vprašanja. Včasih je treba pogledati širše dobro in ne samo sebe. josephine, kaj pa bi bilo tu "širše dobro"? On, ki pravi, da mu zemlja pač preveč pomeni in da naj ona žaljivke enostavno presliši? Otrok nimata, nikogar, ki bi nastradal, če se ona odloči živet življenje brez zmerjanja... Se ti zdi prav, da se enostavno odloči, da bo pač trpela, glede na to, da pravi, da ni tak karakter, da bi ji lahko šle te reči mimo? Kakorkoli že, to je njegov problem. Če ga rešuje tako, da vedno ostane sam, je to njegova izbira. Nihče ne more zahtevati od tebe, da ga moraš tako ljubiti, da bi dan na dan prenašala žaljivke, grožnje in zlobno opravljanje. Podpis pod vijoličarko, kot vedno;). Do kam se odmaknit? Do tja, kjer imaš svoj mir in svobodo. Eni jo potrebujejo veliko, eni osnovno, malo, da lahko dihajo in mirno spijo. To si vsak zasluži in mora delati na tem, da dobi. Kolikor berem, njemu ni hudo, edina tukaj, ki trpi je avtorica. In zakaj ne bi imela življenja ali veze, kjer ne trpi niti malo? In od avtorice pričakujemo, da se bo podredila, požrla in ignorirala žaljivke in nekvalitetno življenje v imenu ljubezni? Ajoj, pa saj prvo moraš imeti sebe rad, potem pa pridejo ostali na vrsto. Ta ženska bo v taki vezi celo življenje trpela. Življenje ima eno (npr. user posted image ) partnerjev pa je veliko, ki bi jo lahko osrečili. HB ni otrok v vezi. Podpis pod lulu. lahko se pa sli s cveta na cvet, kot je to zdaj moderno i vedno krivi druge za vse okrog sebe. Dejansko ne vem, če je ona kriva za to, da jo tašča zmerja, da seksa vsepovsod z vsemi... A tebi se res zdi, da je to treba prenašat? MIslim, zakaj pa? Morda se je stopnjevalo počasi, pa niti ne vidiš kako bolno je vse skupaj. Mislim, da ti ni treba živeti na tak način. Vprašanje pa je ali te ima partner tudi tako rad, da ti privošči človeku bolj dostojno življenje. Tako je.
|
|
|
|