ronja -> RE: Vsevedke - vrsta samostalnika (21.5.2013 12:03:21)
|
Ok, a čemo še mal zakomplicirat? Gozd je ekosistem in ekosistem je pojem[sm=jezicek.gif]. Ker gozd ni samo par dreves - če maš par dreves posajenih na vrtu to še ni gozd. Sadovnjak tudi ni gozd, pa je par dreves... Tak da gozd je več, še vse povezave med njimi, itd... sonce Sonce je lih tok otipljivo kot gozd - nobenega ne moreš zares prijet. Primeš lahko drevo, pa zemljo (prst, ne Zemljo), pa kamen, pa kakšno žival not - vsega skup pa niti pod razno ne moreš prijet - tako da gozda po moje ne moreš prijet. Plohi so predmeti, deske so predmeti, drevo je bitje, gozd pa - pojem po moje še najbližje. Tako kot je truplo predmet, živ človek je bitje, množica je pa kaj - pojem, ne? Saj ne mroeš prijet množice, čeprav lahko primeš par ljudi. Meni se je pa danes utrnilo drugo vprašanje: ali posušeni ovčji, kozji, kamelji,... kakci smrdijo, ko se jih kuri? V principu baje ne, ker so suhi in vse vonjave že izhlapijo ven, ostane v bistvu samo balast, aromatične snovi izhlapijo in so dostikrat vezane na vodo (zato tudi prdci bolj smrdijo, ko se tuširaš, ker je takrat večja vlaga)
|
|
|
|